Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Знам дека е многу лесно ние вака од страна да коменитраме и да советуваме, а ние не се соочуваме лично со проблемот. Но, ете некогаш некому ќе му бидеме морална подршка или пак ќе му дадеме идеа како да се справи со проблемот.
    Дали си го прашала дали постои друга личност во неговиот живот? Ако постои нема зошто да се измачувате и двајцата и најфино би се разделиле? Чувствува ли тој нешто за тебе? Мене не ми е логично да го игнорирам човекот кој што го сакам и со кој што сакам да го поминам животот, да не сакам што повеќе време да поминувам со него. Треба сржта на вашиот проблем да се најде, да се види кога почнало ова игнорирањево или па вие од секогаш одделно сте функционирале. А деца имате ли?

2. Lady07

Lady07 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    сите така викаат дека ке ја остават зената мозе му треба само разонодаа на типот да разбие монотонија во зивотот колку години имаш ти а колку он :^)

3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Не ми треба доказ дека ме изневерува за да го напуштам. Ако почнам да се осеќам ко петто тркало во сопствениот брак, врска, што и да е, нема никакви шанси да попуштам, па 5 деца имала и ни еден денар. Моите се страшно конзервативни, и така сум воспитана, но не по секоја цена да ги следам нормите на општеството. Ако сум престанала да бидам доволна според неговите очекувања во било кое поле, му дал Господ уста, па нека каже. Има разговори, има решенија. Но да не превзема ништо а да си шара на страна поради кои сака нека се причини-категорично не. За мене истиот аршин важи. Јас сум нон стоп на пат, и со 300 мажи во сусрет. Ми биле симпатични еден куп од нив, но само за муабет и работа. Ниту за флерт. Тоа што го сакам и посакувам за мене го имам, зошто би барала преку леб погача? Барајќи рогови само ушите се губат. Ако било што пак ми пречи или ми фали, немам ни срам ни перде да посочам или да си го побарам тоа, со објаснување и докази зошто, па колку и перверзно да звучи барањето. Ситници нај ситничави. Знае он со каква ѕверка си фатил работа, знам и јас, така да ако не сме смислиле какви сме и за што сме способни пред матично, после касниме здраво. Бракот ги менува мажите, но и жените. Единствената работа која не разликува од останатите животни е свеста, а кога ја злоупотребуваме со вакви себеуништувачи постапки, нема разлика. Има прекин, развод, советувалиште, милион начини, но неверство!? Не фала! Ако незнам со овој маж, со друг ќе знам повеќе? И тоа посигурна ќе бидам ако овој го држам за узда а од друг барам, што? Разговорот чуда прави. Ако неможете да разговарате за било што, повелете и разведете се, бидејќи сушината а постоењето е разбирачката.

П. С. Не алудирам на никого, само го изјаснувам својот став.

На gavolica4, vendiii, Moira и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Struktur

Struktur Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Еве ме по две недели и најпрвин сакам да се заблагодарам на Мојра и рици.аааа за точната проценка на ситуацијата и на добрите совети и желби.

По еден месец незборење пробав да бидеме интимни но нешто и сака и не сака почна да ми кажува ама треба да правиме муабет и атмосферата се расипа. И ај почнавме да правиме муабет ама тоа не е муабет тој си кажува колку му е тешко што трпи и испадна монолог. Само тој збори не можам да дојдам до збор и тоа што сакав да го кажам неможев. Испадна јас сум злоставувачка а тој жртва. Како тој ништо да не прави а јас се’. Ми кажува на крајот јас неможам да те задоволам (оти му правам стрес – пак јас кривата) и најди си друг !!! Не се извинува за ништо туку признава само за тоа што ме навредувал - ништо друго. Кога пробувам да зборувам за моите маки или вика многу си гласна или вика не збори скопски... оф мори мајко мислам се’ само да ме заќути.

За колегата што се залетав остана само занесот (човекот изгледа си е заљубен во девојката и поарно нема да имам искушение). Сепак останува дека имам голема потреба од некој да ме гушне барем.

За оставање и баш не ми се остава оти сме заедно 15 години а веќе сум во поодминати години и не ми се бара баш друг за озбилно да го поминам остатокот од мојот живот заедно. Многу ми е мака најубавите години ми отидоа и ни дете не ми направи, не може а и не сака веќе. И мака ми е зашто сум била толку трпелива со него и сум се понижила за ништо. И инат ме фаќа така да ми прави и сега да сака лесно да си пројде и да ме откачи. Значи такви неправди еј не ми се верува.

Што мислите вие за сево ова?

5. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Човече жено ако за тебе се 37 поодминатни години не знам што да кажам. Тебе твојот мил сопруг те доживува како конкуренција, само сфаќа дека не може да се споредува со тебе зошто амбициите ти се поголеми, а и материјалниот статус подобар, ама кога во брак го имате ти имаш, јас немам ,ова твое ова е мое пиши крај! Нема веќе тука заедница. Тоа што тој не порбува да те задоволи ниту во една ситуација, и дури те пушта да си одиш, јасно е дека нема љубов спрема тебе. Не знам зошто би се малтретирала, немој да ми велиш дека нема да најдеш друг на тие години зошто се наоѓа, а самостојна си многу, и онака немаш мир со него, а ова дека си била со него 15 години не е причина исто така за да останеш со него. Што ќе ти е брак без емоција, топлина, разговор, внимание и секс? Мене искрено многу ме нервираат мажи без почит и мадиња. Тебе на 37 годни и те како може да ти биде убав животот, си ги зигубила оние години помладите, ама ти имаш време и те како да надокандиш. Напиши си на лист што очекуваш од животот, што очекуваш од вас двајцата, што добиваш не материјално нормално ако останеш со него, и што губиш.. ценете се малку жени, за се има решение, се е борба знам, ама зошто да си го уништувам животот покрај кој глуми постојана жртва, а мислам дека не е.. само пробува да ја направи ситуацијата да оди во тој тек за да тој си ја добие слободата која и ја посакува..

На Struktur му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Како бе да не ти се остава? Па што дека сте заедно 15год нема никаква причина да останиш со него,а очигледно и тој тоа ти го кажува.
    Точно дека најубавите години си му ги дала,но има уште убави години пред тебе за да си ги упропастуваш со некој што не го заслужува тоа.
    И што мислиш со она не го оставам лесно да се извлече......а бре го оставам ич око нема да ми трепне,зар ќе дозволиш и понатаму некој да ти ги трати годините?
    Твоја си е одлуката сепак си во зрели години за да можеш трезвено да размислуваш,а мојот совет го прочита.......и да не си престарена за да не можиш да најдеш некој кој ќе те задоволи на сите можни начини кои постојат а кои очигледно твојот маж не ги знае или не сака да ги знае

7. Struktur

Struktur Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Не сакам лесно да се извлече со тоа што ем ми ги зема најубавите години, ем многу ме измачи последните две години и посакувам да ми се извини да ги поправиме односите и на крај да се разделиме (по можност во меѓувреме ќе си најдам друг). Незнам зошто така мислам но не би можела туку така да си одам, зашто со тапани се земавме а сега така лесно сака да се извлече не ми оди некако

А можеби и сакам да му се одмаздам, којзнае треба малце да си ги средам мислите, простете

8. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Немој да си ја труеш душата со одмазда, како и да треба време за да се сталожи се, ама колку кроиш планови да се одмаздуваш и слично толку повеќе се полниш со негативна енергија и се, свесна си за ситуацијата зошто ти трае две години, едноставно реши се како сакаш да го водиш живото понатаму.. како до сега или нова страница..

На Moira, Filiposka и tessie им се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Ма, нека оди по ѓаволите. Не си пресудувај казна затвор кога кај тебе се клучевите од ќелијата. Нека твојата среќа биде најголема одмазда. Главата горе!

На Moira и Filiposka им се допаѓа ова.
  10. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Ти благодарам за поздравот
    потполно те сфаќам кога велиш толку години минати и сега да дозволам се оди по вода единствено нешто што помага тоа е да го ислушаш нека се жали...кога ке заврши со неговото жалење запрашај го дали тој знае дека и ти имаш чуства дека не бараш ништо што е невозможно само едноставно бараш разговор внимание и љубов која тој треба да ти ја пружи,прашај го дали толку е немоќен тоа да ти го пружи.Потсети го што се се трудиш за него и какви се не работи си ставила под нозе за само да биде и што добиваш за возврат за вакви работи многу значи силен моќен и искрен разговор тогаш едноставно картите стојат на маса никогаш не плаши се што ке биде ако биде
    што и да дојде добредојде само се да биде фер сепак заслужуваш да бидеш срекна,но тоа незначи дека ако имаш37 год па треба да имаш и психичка тортура од некој кој незнае да те цени

11. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Јас мислам со тоа што ти понатака можиш да бидеш и те како среќна него тоа ќе му биде доволна казна верувај ми......можам да те разберам за одмаздава ама мислам дека со тоа што ти ќе бидеш среќна без него доволно ќе му се одмаздиш.
    А видов дека и Теси истото ти го порачала,мислам дека вреди да размислиш за ова..........па со среќа понатаму што и да решиш,ние ќе бидиме тука за пак да те посоветуваме :)

12. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Те разбирам за желбата за одмазда, во моментов си во таа фаза, и најверојатно тој ќе си мисли дека лесно се извлекол од бракот и дека се` понатаму ќе му е песна, а ти реално ќе западнеш во депресија и ќе те тишти чувството на искористеност. Ама и двете работи нема да траат вечно!
    Разликата е во тоа што ти можеш да одиш само нагоре, а тој кад тад ќе „падни“, зошто очигледно не е свесен што го чека надвор, 15 години сте биле заедно, а сега само бара малце слобода и различен „вкус“.

13. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Продадени души. Ќе ја остави жената со која минал 20 години во брак без деца за да донесе дома една е*ена ороспија со дете. Не сакал да посинува оти нејќел туѓо дете. А овие чие е бре, алоо???
    Не ми замерувајте, ама морав да се испукам. И пак ќе кажам, овие што изневеруваат се продадени души, неизживеани детишта, кај кои постои голема разлика меѓу годините и паметот. Боже прости им, не знаат што прават :x :x

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Tоа ти е Nати.P...мислиш да имале памет би правеле ли вакви работи :x ...некои пак не се иживеани цел живот,и на 15 год и на 40 год некои се истите...

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Ваквите приказни имаат една сурова реалност во врска со биолошката предодреденост кај мажите и жените. Разведен маж со 37 години има избор и таргет на слободни девојки за мажење од 25 до 35, додека жена на негови години треба да бира мажи од 35 до 45 години кои веќе имаат заднина зад себе и не се кандидати за инстант врски и бракови или доколку се ергени има и зошто останале слободни на пазарот толку време.
    Мислам дека од овој аспект сопругот си добива сила со предизвикот за нов почеток и помлади девојки, а Структур го има чувството на пораз за изгубено време и страв дека допрва на 36-37 треба да го средува животот.
    Не е лесно ама и не е толку црно, сепак најтажно е после сето изгубено време овие 2 години, да се навраќаш и да живееш за минато и одмазда. Доволно време поминало, секој ден е скапоцен, најоглемата одмазда ќе ја постигнеш ако успееш да бидеш среќна, да најдеш нов човек, да си ги реализираш своите соништа и да заборавиш на лошиот брак како лош сон и да оставиш некоја друга да биде несреќна со твојот бивши сопруг.

16. anuska27

anuska27 Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site jas sum nova vo forumov nikogas ne sum bila spremna na ovie cekori ama sega mi e stvarno tesko vo zivotov mazena sum tri godini se bese vo red normalno kako i sekade sekoj ima kriza vo brakot kavgi i se se desi da dojdime vo stranstvo kako nesto podobar zivot samo sto dojdovme ostanav bremena i sega go dobiv najmiliot poklon na zivotot toa e moeto since slatko medeno veke ima 4 meseci so mm dobro ziveevme nemav nekoja pricina za kavga mislam kako normalno vo sekoj brak samo edno mi smetase toj sto ne sakase da ima nisto so mene prvo mu bese strav radi bebeto a posle ne znam otkako se porodiv jas sekako pokusavav da mu se priblizam ama nisto nekako se plasev deka ne me saka veke deka ne mu se svigjam no sepak nasata vrska se bese vo red ne somnevav vo nisto bevme srekni so nasiot sin no ete vo slucajnost ispadna edna rab sto nikogas ne veruvav deka toa ke se desi toj vekek na nekoj nacin me izneveri slucajno kako i stalno kompjuter sekoj poseben no ete slucajno ne za nesto mojot ne rab a mi trevbase nesto hitno negoviot i izleze na videlo deka momt mm celo vreme imal kontakt so negovata bivsa devojka koja mu bila devojka pred 12 godini celo vreme i kazuval kolku ja saka deka nasito brak bil farsa i laga deka toj moral celo vreme da glumi deka me saka i se ne mozev da veruvam vo setop toa a toa bila cela moja bremenost i otkako se porodiv, devojkata ne e mazena i kazuval za sinot i se ne mozev sebebsi da si poveruvam ama se sluci otkako se mu kazav toj me ubeduvase deka toa bilo inaet i deka sakal da vidi dali negovata bivsa devojka uste go sakal ednas se inaetvme okolu toa deka nikogas nema da mu dojdi nekoja bivsa devojka deka e ozenent ama toa seto toa bilo sala nisto seriozno i ete i koga mu rekov deka ako e zabancija deka ke i pisam da ne se mesa poveke i deka jas znam se i da swe trgni nastrana toj tolku bese nervozen sto sakase i da me udri i mi rece devojkata ne ekriva za nisto deka bilo zalno toa sto toj i pravel celo vreme lazni muabeti i da se osekjala kriva za nesto sto bilo megju nas .... i bev skrsena i posle drugiot den mi vika mi e gajle sto sakas pisii ne mi e gajle otkako mu kazav deka se gleda deka ja sakas koga za nejze krena tolkava prasina a za mene ne ti bese ni malce zal koga doznav toj reagirase i me molese da mu prostam ama se toa ama po se izgleda ne bese visitinski nisto ve molam sega sum vo tolku teska dilema barem nekoj neka mi dasde nekakov sovet sto da pravam ;(

17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Анушка, најбитно прашање е дали го сакаш и сакаш да се бориш за него?
    Вие веќе сте поминувале некоја криза во врска со бившите на мм што значи дека тој сеуште нема расчистено со минатото. Очигледно нешто му фали во вашата врска-однос, топлина во брак, па го бара на страна. Ти си таа која треба да го прибереш кон себе и опсипеш со љубов за да не блада тој самиот. Не сваќај дека кривицата ја барам кај тебе и ти си виновна, НЕ. Очигледно дека при најмала криза сте се изгубиле некаде во просторот на комуникација и најголемата грешка сте ја направиле и дваицата со водење на инает.
    Инаетот е толку декструктивен кој води кон пропаст на една врска.
    Оладете глави и дваицата, ама не со водење на инает и најдете некој компромис, разговарајте отворено. Најбитно е да го закопате минатото и дваицата. Нормално е дека ќе ви треба поголемо време за да се опрости таков чин и надмине, ама само ако сакате и дваицата.
    Ако мислите и дваицата дека можете и понатаму да функционирате заедно тогаш изборете се за вашиот брак.

На anuska27 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anuska27

anuska27 Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Time blagodaram od srce slavica999 ova mi trebase I toa mnogu zosto vo takva dvoumica sum sto pokraj se jas go sakam mmnie imame sin angel sto sakam da raster so dva roditeli I vo pravo si kaj nas poveke inaet ne vidime do propast nisto drugo ti blagodaram od srce.

[mod-kirilica:2lidgvmc][/mod-kirilica:2lidgvmc]

19. Sherryl

Sherryl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    147
    не би простила- е првото што ми паѓа напамет....
    ни кога повторно ќе размислам има многу фактори што влијаат, колку пати се има случено тоа, дали партнерот не сака итн....
    ако се сакаме а минуваме низ некој тежок период, и тоа се случило само еднаш, само секс без емоции може и би простила ( велам MOжE а може и не којзнае) тоа ми е многу ниско и не го оправдувам
    но доколку е само секс ...не знаљм можеби......... ни емотивно неверство не би простила никогаш
    бидејќи ако е само секс и било само за една вечер ќе кажам грешка било, не размислил.......но доколку е подолга афера- е тогаш си имал доволно време да размисли што прави и ако „не сакал“ „Мислесл дека грешел“ немало тоа да го направи и вторпат и третпат итн итн
    значи ако е само секс за една вечер, грешка клоја еднаш се счучила, а партнерот се кае и гледа да си ја исправи грешката и колку толку да си ја поправи штетата, може и повеќе ќе се трудите после и повеќе ќе го зацврстите бракот
    но доколку се вљубил во дотичната џабе е се....и да простиш и да се трудиш...џабе....пак ќе и се враќа....и кога тогаш ќе дојде до истото

20. AnUsKa111

AnUsKa111 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    ЗАДАВОО САКАМ ДА МИ КАЖЕТЕ ШТО ДА ПРАВАМ ВО ВРСКА СУМ СО ОЖЕНЕТ ВЕКЕ 5 МЕСЕЦИ СМЕ ВО ВРСКАА МНОГУ ГО САКАММ ОН ИМА 31 ГОДИНАА А ЈА 18