Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. reddevill

reddevill Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    21
    Не да стане навика љубовта туку да премини во секојдневни навики се да се сведи на секјдневни навики иста шема имам пробано да разговарам ама не вреди бе нема хемија едноставно се изгубило се а ми е зал да се разведам со неа затоа што во многу долга врска бевме и ко ке се сетам низ што се не има поминато со мене несаам да се разведам инаку нема ништо добро во неа јас и таа сме два различни света сум имал и други авантури јас и секогаш се завршувале со несрекен крај ама не биле еднодневни значи и сите биле со љубов и траеле подолго време се обидував да изнајдам некој си правец во животот ама не успеав и секогаш иста песна секогаш несрекен крај и има една чудна работа со сите што сум се гледал имам контакт на некој начин никоја не ме заборавила а поминало многу време што ми е многу чудно во моментов сум скршен скроз и незнам кај терам дали некој има слично искуство ?:???

2. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Прво не се обратив јас на никој, туку си пишав општо мислење на темата. Ако сакав да ти се обратам тебе ќе те цитирав. Незнам зошто се најде повикан. И те молам ајде кажи точно кои реченици не ти се јасни во мојот пост. Па ќе ти ги разјаснам. :) Не ти го сфаќам болдираново објасни го поубаво за да можам да ти одговорам.
    А јас да бев професор ќе ти пишев 2 зошто незнаеш што се интерпукциски знаци. ;)

На tessie и ell им се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Компетентна сум да зборам затоа што сум личност која е во брак, а ако не сум го изневерила сопругот не значи дека не сум се нашла пред искушение. Во секој брак се јавува. Да, потекнува од одреден вид на незадоволство и проблем во бракот, но проблемите во бракот е фер да се решат во рамките на самиот брак, меѓу двајцата сопружници, а не со трет од страна. Мене ми е ниско понашање на маж жената да му ги пере алиштата кои ги лигави со љубовницата. Крај на приказната. Не гледам ништо исправно, уште помалку машко во тоа.

A тоа што седиш во брак и правиш екскурзија со друга, не е патријахално воспитување, извини. Не се вади со родителите за твојата лабилност и неодлучност. Жена ти знае ли за ова? Нe ми кажа. И` дозволуваш ли и таа вака да „разбива монотонија“? Или поради твоето патријахално воспитување такво понашање на жена е незамисливо? Пошо нели, жена е...друго е... :lol:

Ако разводот е глупост, ова твоево е во најмала рака безобразлук. :D

И прво велиш го сметаш за исправно тоа што го правиш после велиш грешката прво ја наоѓам во мене.
    Договори се прво сам со себе што мислиш, потоа расправај се со други. И како што наоѓаш време да ни` реплицираш на сите, издвои време и разговарај си со жт. Нека не живее во илузија кутрата. Бар толку заслужила. Пушти ја нека најде некој на кого нема да му е досадно со неа. Не се родила за тебе, заслужила да живее.

Во врска/брак љубовта СЕ НЕГУВА, OБНОВУВА и така не преминува во навика. Новитети во сексот, нови дестинации за патување, доколку сакаш нови доживувања, можеш да ги креираш со истата личност. Во тоа се состои негување и чување на еден брак.

Некои луѓе едноставно не се за брак и треба да бидат искрени кон самите себе.

На Temjanuska1234, optimistka23, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Aligator

Aligator Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    19
    Колку луѓе, толку мислења! На форумов сме анонимни токму за да споделиме нешто што јавно не би го кажале или барем не секому. Затоа да не се осудуваме туку напротив да го почитуваме тоа (што и да е) што некоја душа сака да го сподели на форумов бидејќи никој не е безгрешен. Што се однесува до неверството размислувам во стилот "никогаш не вели никогаш". Сепак сме само луѓе...

На reddevill му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    E добро де, нека почитуваат и тие мислења од нас, а не иронично да не` нарекуваат светици. И тие треба да се свесни дека тука има нечии сопруги и не треба да очекуваат 100%но тапшање по рамо.

Да, само луѓе сме, но за разлика од животните имаме РАЗУМ и не сме осудени само на реакција од хормоните и нагоните. Треба малце совест.

И уште ова и ја напуштам темава пошо си кажав све што имав

Лoгикава на болдираново ти е еднаква на некого го интересираат филмови со сериски убијци затоа што таквите убиства се поврзани со него. Не баш логично...

На Annath, Ilinaaa, imelda и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Aligator

Aligator Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    19
    Точно, имаме РАЗУМ, ама затоа и се вели "го изгуби(в) разумот". Едноставно - нема правила...

На julie77 и reddevill им се допаѓа ова.
  7. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172

Ти си скршен скроз, а жена ти? Дали сте си направиле договор каде што сте си кажале одамна се знаеме, сме имале убави моменти, заради нив ќе останеме заедно ама можеме да се гледаме и со други?
    И нема ништо добро во жена ти а си ја земал за жена и таа е мајка на твоите деца. Како само имаше срце да земеш таква жена? Не те окривувам, само те прашувам за да самиот видеш каде се твоите проблеми и да сознаеш зашто си скршен скроз на скроз. Тоа е мојот совет.

8. reddevill

reddevill Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    21
    ВИ БЛАГОДАРАМ НА СИТЕ ЗА ИСЦРПНИТЕ ОДГОВОРИ И СТАВОВИ МИСЛАМ ДЕКА НЕ МИ Е МЕСТОТО ТУКА НА ФОРУМОВ ЧАО!!!

9. Lepor.Lepos

Lepor.Lepos Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    21
    ДО REDDEVIL
    Ајде јас ќе се потрудам, да ти помогнам.
    Според постовите мислам дека се работи за подлабок психолошки проблем, од само изневерување.
    Милам дека ова све што наброја се симптоми, а дијагнозата е нешто др подлабоко.
    Но прво сакам да знам неколку прашања:
    1. Како постапуваше во моментите кога гледаше дека хемијата, страста, љубовта ја снемува со твојата жена? Што превземаше поточно?
    2.Каква ви е комуникацијата?
    3.Кога почна да изневеруваш, како се чуствуваше тогаш во врска со неа (жената,не другата :) ) и во врска со себе?
    Ајде да почнеме прво со овие три работи.... па може ќе стигнеме до нешто позначајно.
    Вината, грижата на совест и срамот се моќни емоции..... толку моќни што може да се видоизменат во поинаков вид, како страстната љубов со друга девојка. Ако не им се пристапи на правилен начин ... најчесто водат до самодеструктивен начин на живот.
    А до девојките.... да има неверен маж на форумот. wow
    Знаеме дека постојат и не треба да се чудиме мн мн.
    Ама ова е неверен маж со желба за одговори, и ние како жени треба да помогнеме.
    Може веќе нема да биде таков неверен маж. Така да си правиме услуга сами на себе си :)

На reddevill и Ilinaaa им се допаѓа ова.
  10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Toj фино си кажа во постовите дека не сака да ја прекине врската со девојката, а пошо е “патријахално“ чоече не сака ни да се разведе од жената. Кај гледаш услови за поправка? Вели дека кај двете си наоѓа по нешто и убаво му е така. После вината ја свали на жената како биле два различни света, како не му одговарала во ништо. После додаде и дека ни одблиску не е единствената девојка со која ја изварал жена му, мајката на неговите деца.

Еве јас му понудив решение да не биде неверен маж: да се разведе и да и` дозволи на жената да биде сакана од некој кому нема да му биде досадно и монотоно со неа (како што му е нему), туку ќе ја третира како нежна, прекрасна и возбудлива личност, како што секоја жена заслужува да биде третирана од еден маж.

Ако прочита малку подобро ќе сфатеше, дека реддевил не дојде на темава по помош, туку дојде да побара тапшање по рамо и го осудуваше секој совет кој не вклучува седење на две столчиња и да ни` се обрати цинично на нас кои не прифаќаме такво однесување. Тука имаше многу повеќе добронамерни совети отколку осуда е сега тоа што човек го гледа само тоа што сака да го види воопшто не е наш проблем.

На optimistka23, imelda и Daydream им се допаѓа ова.
  11. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    мажите кои изневеруваат се и стално ќе останат кукавици.
    кукавици оти неможат да прекинат со жената
    кукавици оти неможат да прекинат со швалерката.

На mime87 и Daydream им се допаѓа ова.
  12. Lepor.Lepos

Lepor.Lepos Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    21
    Ова е повеќе решение за жената.
    Она ќе биде слободна, она ќе се откачи од неверниот маж, она понатака ќе може да најде некој кој ќе ја сака и почитува.
    Мене ми е сосема ок ова, и таа жена да дојдеше да бара совет можеби и јас ќе ја советував така.
    Но жената не бара совет, бара мажот.
    Reddevil не му е јасно од кај доаѓа ова однесување негово. Вика ... не знам кај терам. Значи возрасен маж од 34 години... да не знае кај тера, тоа е многу повеќе од едно обично незело однесување.
    На човекот му треба помош, и му треба објаснување, му треба разговор.
    Ако некој е неверен, не треба да значи тоа дека одма треба да се обвини и да не се третира како човек, на кој му е потреба помош.
    Сите луѓе прават грешки, исто како и Reddevil. (не зборувам за една личност туку севкупниот feedback, кој е остар и осудувачки )
    Јас на лично сакам да знам што се случува во неговата глава, сакам да знам од кај потекнува тоа однесување и ќе пробам на најдам решение на неговите проблеми, кои ќе му овозможат поисполнителен живот. Затоа и земав поинаков пристап од другите.... и се надевам дека Reddevil ќе продолжи да разговара со мене. :D

13. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Ова мене ми е искрено реченица за мало дете кога ќе има симпатија. Како бе може возрасна личност што вика дека има изграден карактер, што има или би требало да има искусено повеќе работи во животот да се вади на ваква реченица. Стварно ми е смешно.. Тој/таа што се вади на ова значи никогаш и не пораснал/а, секогаш ќе си останат деца. Никогаш нема да имаат одреден став во животот, не носат важни одлуки. Незнаат да се спротивстават на ветрот наречен живот туку ќе ги вее цел живот натаму-наваму.
    И уште нешто. Разумот го губиш кога веќе ќе се заљубиш, а неможеш да се заљубиш ако имаш цврст став дека нема да изневериш, значи и да ти пријде некој ти ќе си се тргнеш. Неможеш да се заљубиш од гледање. Мора да почнеш нешто со некој па да дојде до тоа. Значи свесно влегуваат во нешто па после криви сме ние овде.
    Имав еден другар во средно викаше СЕ САМИ СИ ПРАВИМЕ! :)

На stefi23m, optimistka23, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Правилата сами си ги поставуваме,а заедно со нив ги сносиме и последиците. Точно е дека нема правило да си верен,но правилно ли е да страда некој поради тоа? :!:

15. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    точно е дека нема правило да си некому верен,правилата сами си ги поставуваме и ги сносиме нивните последици. Но правилно ли е да страда некој поради тоа :!:

16. Aligator

Aligator Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    19
    Секако дека не е правилно некој да страда, но во последно време почнав да се сомневам во тоа кој е вистинската "жртва" и кој навистина страда. Имав можност да слушнам различни приказни и изјави и искрено од некои сум прилично шокирана. Јагнето всушност било манипулатор, волкот - далеку од крволочно животно, а не ретко и двете страни само играат улоги кои им одговараат па жртва всушност и не постои односно се е само претстава со добри актери...

На julie77 и Ilinaaa им се допаѓа ова.
  17. BuBeMa

BuBeMa Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    zdrzvo imam edno prasanje vo brak sum 8 godini i imam kerkicka od 7 godini pomlada sum od mazotmi 15 godini toj prethodno imal eden brak so 2 deca do pred 2 godini se bese ok da kazam kako i sekoj brak kavga ima ama ne e do tolku poslednite dve godini imam golem problem non stop me maltertira psihicki kako da sum trosela mnogu pari se e vo vrska so paritevo posledno vreme nema den da ne se raspravame za parite psihicki me maltertira me vrega toj ne e ni svesen kolku potrebi ima toa dete so i da se kupi samo se deri i vika po mene deteto pocna odbivnos sprema tatkoto da ima psihicki mislam ke se obolam od nego sakam da se razvedam oti toa poveke ne lici na brak naseto toj ne znae ni eden leb kolku pari e a kamoli za drugite raboti kolku e skapo kazete mi ve molam vas sovet sakam da se razvedam strav imam kerkami da ne mi ja zemi oti bez nea zivotot nemozam da go zamislam a ako ostanam so nego uste poloso i poloso stanuva veke ne mozam ni da go podnesuvam tolku so e aroganten sprema mene ili ke se karame ili ke sedi i ne zboruva nisto ne kako sekoj maz i zena da sednat i da zboruvat kaj nas toa go nema. uste sega bi se razvela ama kako so vi napomenav imam strav kerkami da ne mi ja zemi oti ima toj jaki prijateli i od predhodniot brak decata sudot nego mu gi dodeli kazete ve molam vase mislenje sto i kako da pravam.

18. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Разговарај со него на смирен начин пред да донесеш било каква одлука. Можеби ќе си го решите проблемот и ќе го избегнете разводот. Незнам што да ти кажам, само што и да решиш ти посакувам да бидеш задоволна и среќна...

На BuBeMa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BuBeMa

BuBeMa Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    pokusav da razgovaram i na smiren nacin jas sum osoba so ne sakam da se karam i raspravam ama ne odi i ne odi takov e covekot so ne znae da razgovara na dobar i kulturen nacin se e so derenje strav mi e i kerkami ke ima traumi od nego mnogu pati mi ima receno mamo jas veke tato ne mozam da go podnesuvam mi se ide da izbegam nekade i da ne go vidam a ne go ceni to kako se grizam za nego i deka 15 godini sum pomlada od nego

20. Aligator

Aligator Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    19
    Длабоко во душата се уште сме деца...И да, смешно е, па кој сака нека се смее, а кој сака нека се радува во животот. Секој по свои правила :D