Епа ако таа личност се`уште е дете, ич не треба ни да се мажи/жени. Бракот не е за деца. Изговориве вриштат.
Не се работи за "изговори" ниту пак за поддршка на неверството, туку едноставно се случува она што го нарекуваме "живот". Би било многу убаво и едноставно кога се во животот би течело едноставно и праволиниски (ова се однесува на секоја сфера), но за жал не е така. И-медалот секогаш има две страни.
Знаеш кога би рекла дека ете таков е животот и дека некои работи се случуваат? Недај боже болест, недај боже смрт, нешто на што немаме влијание и само Бог може да го одредува. Ама за нешто што ние имаме влијание, нешто што е оставено на нашата волја, наш избор (како што е изневерувањето) извини ама тогаш неможам да кажам "живот". Некои избори сами си ги правиме. Или го правиш или не го правиш. И не пишувам веќе во темава зошто несакам да одам оф топик, а мислењето одамна си го изнесов.
еднаш слушнав во една изрека амо не се сеќавам од кој беше точно вели вака DOKOLKU NEMA ZENI KOJ SE PREPUSTAAT DA BIDAT SO ZENETI MAZI TOGAS NEMA NI DA IMA MAZI KOI IZNEVERUVAAT можеби држи вода ова...
Токму така, секој си има свое мислење. Секојдневно носиме одлуки кои подразбираат некаков избор. Па дали сме секогаш рационални?! Нормално, не секоја одлука има таква тежина како неверството. Ниту оправдувам, ниту осудувам, секој сам си знае бидејќи и причините за неверство се различни. И на крај, човекот е живо суштество, да не ја заборавиме хемијата...
Да не биде целава работа сексистички настроена: Доколку нема личности кои се препуштаат да бидат со личности кои се веќе во брак, тогаш нема ни да има личности кои изневеруваат.
нема различни причини за неверство. сите почнуваат оти му мрда газето настрана. причините за да продолжат со тоа неверство се различни
Е сега не разбрав што се подразбира под причини за продолжување со тоа неверство. Ама не ми беше тоа муабетот, туку колку што видов темата се однесува на брачни неверства. А тоа значи дека може да "му мрда газето настрана", "да и мрда газето настрана" и "да му мрда газето настрана и да и мрда газето настрана". Комбинации безброј. За која ќе правиме елаборат, а може и докторска
Bez potrebno se nervirash,bidejki deteto ti e osumgodishno,togash deteto samoto ke se izjasni so kogo saka da zivee na sud
па можи да има повеќе причини за да продолжи неверството (хемија(ова ти го напиша) па случајно се заљубил/а....и друго што прочитав) значи да ти објаснам тоа што несвати. нема да има неверство ако не му/и мрда газето настрана,настрана од мажот/жената. незнам што е толку комплицирано па што несвати???
За мене хемијата е причина за почеток, а не за продолжување на неверството. By the way, јас никаде не напишав дека го оправдувам неверството, но ниту го осудувам, туку напротив ме интересира зошто луѓето кои се во брак имаат потреба да го прават тоа или како што велиш имаат потреба да им мрда газето. А ако е за право има толку многу персони од двата пола кои со задоволство би изневериле само да не им е СТРАВ од брачниот партнер, па и самата намера во случајов ја сметам за неверство бидејќи не се воздржале од љубов ами од страв. Разлика?!
е и мене ме интересира зошто неможат или не сакаат да останат со една личност????зошто??? јас пред да се мажам поинаку размислував, како тебе не осудував, ама сега кога сум во брак и имам дете неможам да сватам ни да оправдам, зошто сето тоа кое е преубаво и свето некој би го оттфрлил???? за кој/а???
Страшно какви луѓе има на земјава Единствено што трба да направиш е да решиш дали сакаш развод,ако си за ДА тогаш изнајми јак адвокат и реши го тој проблем веднаш
И јас си мислам постојано на ова истото но за жал на ова ни имало ни ќе има крај напротив како што иди времето све полошо и полошо ќе биди гледам по тоа што повеќе разводи има од бракови и гледам мн.уништени и пропаднати семејства за жал
deteto e uste malce 7 godini za to se nerviram inaku da e taka milion posto deteto saka da bide so mene oti na nekolkupati mi ima receno mamo aj da si odime nekade daleku tatkomi veke ne go sakam i mnogu mi e strav od nego oti ako te nervira uste ke umris i jas posle bez majka nemozam da bidam a tatkomi ne go sakam
Во природата на жената е нон стоп да заведува и постојано има потреба да биде сакана и посакувана. Е, сега кога жената ќе почувствува дека не и е обрнато доволно внимание во бракот тогаш таа бар тој недостаток да го надокнади од страна. Јас ќе зборувам од женски агол кога и зошто жената изневерува. Една жена за да прибегне кон неверство треба да биде долго запоставувана и сексуално незадовола. Но жената за разлика од мажот не и е приоритет да ја задоволи својата сексуална жед, туку пред се да го наполни своето его дека ете и таа сеуште ја има таа моќ да заведе и да биде посакувана. Инаку да се разбереме ниту една жена не прибегнува кон неверство доколку мажот и посветува доволо внимание и доколку сексуално ја задоолува и неа а не само себе што е чест случај. Значи да, оправдувм неверство но тоа да биде повремено како освежување на бракот а не како паралелна врска. Понекпгаш неверството може и да го зачува бракот, бидејќи кога жената ќе се испразни со (швалерот) кога ќе се врати дома ќе биде весеча расположена, нема карање, нема нервози. Но само доколку не дојде до тоа да таа се вљуби во швалерот. Да бидеме искрени никогаш неможе да биде повозбудлив сексот во бракот отколку оној вон бракот, бидејќи кога правиш нешто што е забрането а има шанси да те фатат, адреналинот расте а со тоа и возбудата.
sardinija21 незнам дали навистина имаш 21 год и дали си мажена доколку имаш токлку и не си во брак тогаш не се осмелувај да донесуваш такви заклучоци без искуство затоа што неверството не е мала работа,и ако после секоја кавга,или после неколку ноќи преспани грб со грб со сопругот одиме по друг за да не задоволи и да бидеме по весели по дома,и обратно ако тоа го прави сопругот,убава работа тоа не е целта на бракот и нема да се подобри после тие постапки туку може да се влоши. Не дека сакам да дојдам до конфликт со тебе сакам само да кажам доколку си девојче како би било тоа да го прават твоите родители како ќе се чувствуваш ти? не сум ништо повозрасна од тебе но во брак сум и тоа што ти го кажуваш не го поддржувам поз
сардинија,не сме знаеле дека неверството го подобрува бракот.а чувствата на партнерот,ејјј се колнеле на вечна љубов пред бога,малку е тоа за тебе ?лесно кога си 20 ,20 и нешто години сеуште си убава млада атрактивна,ама целта не е некој да те посакува само,туку да те сака и одвнатре каква си,а бракот е света работа и е за цел живот.но секој со својот став и размислување
Pa taka e kako shto ti napishav,socijalnite rabotnici istoto ke go prashaat deteto da se izjasni so kogo saka da zivee(deteto e dovolno golemo za da mozhe da se izjasni za negovite potrebi)