Ниту изневерувам, ниту сакам да бидам изневерна и не верувам дека би простила доколку се случи тоа. Туку... друго ми беше муабетот, гледам тука повеќето од вас ги напаѓаат жените како дежурни виновници за се што се случува во бракот и врската. Ако мажена жена го изневери својот маж таа е крива, од друга страна ако мажот ја изневери жената крива е швалерката. Се прашувам од кога мажот престана да сноси одговарност за своите дела, м?
Кога пишуваат мажи дека си ги изневеруваат сопругите, ние “комуницираме“ со тие мажи и им укажуваме на вината (пример, snejk35, reddevil и тн, прочитај ги нивните проблеми и види колку ја свалиле вината на нивните швалерки а колку укажуваат на нивната грешка). Кога некоја ќе искомуницира со нас и ќе пише дека одела со женет, не може ние со женетиот форумски да комуницираме и нормално ќе ја посочиме нејзината грешка во ситуацијата.
Па во принцип ги напаѓаат жените, оти нели, важи она, ако кучката не ја крене опашката песот нема да тргне по неа. Ама во глобала, и двајцата се криви - тој зашто посакал нешто надвор од бракот и сака да го оствари, таа затоа што свесно прифатила (ако знаела де, оти има и такви мажи што кријат дека се женети).
Силна изјава. Оргазмот е тесно поврзан со личноста, со текот на нејзиниот ден, со детето, со болест, со сопругот, со родителите нивни, со плаќањето на кредитите, со долговите кои висат над глава. Ако мене ме прашаш, би се откажала од сопственото сексуално задоволство и оргазмите ако тоа значи дека детето ќе ми е секогаш здраво. Ме сфаќаш? Варијабилни се приоритетите низ текот на животот....ако јас сум денес избезумена зошто ќерка ми има бактерија во мокрача и плаче секој пат кога мочка, ни на крај памет нема да ми биде сексуално задоволство, било мое или на сопругот. А ако тој реши, и покрај ситуацијата, сексуално да се „испразни“ надвор од домот - тогаш подобро нека не се враќа дома, нека оди кај таа на која и` дроби празна слама и нека и` објаснува до миље воље колку жена му дома е фригидна и незаинтересирана за секс, мене секако ќе ми е подобро без таков маж дома. Женско си, ептен си млада, ти лета умот и хормоните ти се до максимум, ама ќе дојде ден кога и ти ќе јадеш секој ден грав (и тоа сигурно во подолг период посен) затоа што умот ти го опседнал некој друг приоритет поголем од неговото величество - оргазмот, затоа - поплукај во пазуви и држи се до она „Не му го прави на другиот она што не сакаш тебе да ти го прават“
@Annath Тие што кријат се се` поретки драга моја. Со подемот на девојчуриве на кои бурмата на нечија рака им влијае ко шпанска мушица, дури и им одговара овие да знаат. @Moira
"ако кучката не ја крене опашката..." е најмногу заради ова го пишав претходниот пост. Ова мислење е едно од најчесто застапените кај женската популација посебно. Не знам зошто, дали заради тоа што полесно им е на жените да го преболат неверството ако вината ја префрлат на некој друг или пак затоа што ние жените сме си проклети па се правиме да си се уништиме, не знам... Абе, јас може и гола да се соблечам пред некој маж за да го заведам и се да направам, џабе ќе ми биде ако истиот си ја сака сопругата/девојката, ја почитува и има високо морални норми. И доколку бидам изневерена некогаш (пу, пу, пу) ич нема да ме интересира со кого и зошто (дури и родена сестра да ми е) туку тој што ми го приредил тоа ќе биде виновен, никој друг. едит И пак гледам дека по девојките што одат со женети мажи фрлате со дрвја и камења, а додека никој не спомна ништо за момците кои што одат со мажени жени. Двојни аршини, хм?
Јес да и мажот е крив, ама не мислиш дека претера со констатацијава? Жената не била крива? Да, ако ја силува или ја *** под анестезија. Koи двојни аршини? Ти пишав и погоре зошто сме свртени кон жените. Пошо на форумот, повеќе имаме фалбаџики дека оделе со женет и колку им било убаво отколку машки со слични приказни. Е како да му се обратиме? Еј ти женет човеку шо се плеткаш со *членка*, Доколку не` читаш да знаеш дека .... Лицемерно е да се мешаш во нечиј брак и после да го тргаш г*от „Не сум ја крива.“ Е тоа е лицемерие.
Па тоа и ти кажувам, важи кај женската популација такво мислење. А што е до мене, виновни се и жената, и мажот, и љубовницата. Жената затоа што не се грижи за својот брачен живот, мажот затоа што исто не се грижи за својот брачен живот и како единствен излез го гледа изневерувањето (а не е), и љубовницата која свесно прифатила да биде тоа што е, втора виолина.
Сигурно нема да биде крива за изневерувањето ниту да сноси одговорност или пак да и е гајле за мојот брак/врска. Едно е да се дискутира за моралните норми на таквите личности (и мажи и жени) ама друго е кога очекувате некој друг да мисли за вашиот брак, а не тој со кого што сте во врска/брак.
Извини ама стварно ми е смешно... Ако не дај да те пријавиме во Црвен крст, барем да им помагаш на луѓево ако ништо друго. Нема да има ни еден развод во државава. Сега сериозно. Ги читав мислењата и уште пред да пишеш знаев дека и твоите идат по тие "принципи и правила". Зошто ова размислување мора да се научи од некој, а тоа сигурно не е комшијата. Само неможам едно да сфатам. Толку се без интелигенција ваквите како тебе па им веруваат на маживе се што ќе кажат или само така ви одговара? Мислам најсериозно те прашувам, зарем мислиш дека е вистина тоа што тој ти го кажува, дека тој не е задоволен од жена му? Ако навистина му веруваш јас не те напаѓам, напротив треба некој очите да ти ги отвори па за да сфатиш. Ама мислам дека најмногу ќе ти се отворат кога и тебе вакво нешто ќе ти се случи, ама тогаш немаш право да се буниш зошто така е подобро нели? Незнам како ќе ти биде кога маж ти ќе оди секоја вечер со некоја што е три пати поубава и појака од тебе, а после ќе си легнува до тебе и ќе мисли на неа колку добар секс му пружила а? Што викаш на ова? Добро е нели? Спојлер Само не е толку добро кога ќе се почувствува на своја кожа. И незнам зошто си се фатила за сексот само. Тоа е само една од многуте работи кои го сочинуваат бракот. Битна е ама не е најбитна. Треба многу повеќе за да функционира еден брак. И тој што ти збори дека жена му не го задоволува, впрочем гарантирам дека он не ја ни сака, не ја сакал никогаш, чим после 7 години брак на него му станало досадно нема што понатака да се збори. Мислам јак маж е нема што. А чекај малце, ти мислиш дека ти ја измисли монотонијата во бракот? Мислиш дека сите што се во брак дека ги нема фатено период кога се им е преку глава? Тоа една нормална појава. Само има разумни луѓе, кои седнуваат, разговараат КАКО ВОЗРАСНИ и го решаваат проблемот на соодветен начин. Ако трчаа сите одма по други кај ќе ни беше крајот. Според твоиве размислувања значи и моите треба да имаат некој на страна, зошто еве веќе 22 години се во брак. Доста им е со една личност толку години. А јас можам да ти кажам дека позаљубени немам видено. Секој ден се насмеани, на мајка ми уште и светат очите кога разговара на телефон со татко ми. А не дека они немале кризи, па кој немал? Ама знаеш што има меѓу нив што денеска е реткост? ЉУБОВ. Е да, има голема љубов. Е таа вистинска љубов не им дозволува да се повредуваат, не сме ни јас ни сестра ми ни годините поминати заедно пречка, туку љубовта што ја чувствуваат еден за друг. Ама еве уште еден доказ дека се е воспитување од дома. Јас ги гледам моите и мислам дека треба да бидам како нив и да ти кажам сто пати имам кажано дека мојот брак сакам да ми биде како нивниот, со љубов, почит и разбирање, додека па ти ги гледаш твоите и мислиш дека треба да правиш како што они прават, нели за доброто на бракот. Само едно знам, и секогаш ќе се држам до тоа. Тој што си го изневерува партнерот не го ни сака, тие што си се заљубени вистински знаат да си го вратат сјајот во врската и бракот, знаат да ја разбијат монотонијата, да го подобрат сексот итн. Затоа што имаат волја за такво нешто, се трудат, зошто сакаат да си останат со својата љубов, а тие што не се сакаат само ќе си бараат оправдувања и како што кажа ти "издувни вентили". Туку подобро таквите како вас да си се држат заедно, а нас старомодните и затуцаните, напатени души и вечно незадоволените од партнерот да не' оставите да си се дружиме како знаеме и умееме, знам загреота сме ама тоа е што да правиме.
Aх бре феминки мои,сте развиле дискусија без мене...се шалам .Mое мислење е дека секого го влече сопствената похота.Tретокласни рекла казала муабети како:ако кучката не го дигне опашот,крива е швалерката...итн не ги практикувам ниту ги признавам.A за да некој си биде без чувства и морал,не треба посебен повод,но факт е дека машките се со полесен морал,и баш ми е смешно кога борбата за морал се води само меѓу жените,со извинение.Aко дотичниот сопруг изневерува и не си ја поштува партнерката,тоа ќе го прави и пред брак и во брак и после брак ,исто важи и за неверните сопруги.Mислам дека треба да се заземе страна ,неможе да се води блуден живот а после да се венча и божем таа особа коренито ќе се промени и ќе биде верна до крај,јеа рајт мајке ми .Aко се водиме по христијанство ,се знае-предбрачен секс е блуд и прељубата е грев.Oттука иде заблудата меѓу луѓето дека ако се проба се пред брак,после сите во брак ќе цветаат,како да не!Sardinija спомена дека сексот е најважен,да драга важен е ,но сопругата за што му е на мажот,за да му ѓи пере гаќите и ручек да му спрема?Kако проблемите да се нерешливи,па издувен вентил е швалерајот,бре кое просветлување .Aко не му одговарала сексуално женава или општо како партнер,да не ја женел бре,нели така?Oн нека си продужи како самец и нека се ебава секој 40 минути со различна ако сака и ако може,исто и жените ако сметаат дека не нашле сродна душа.Jас нема да навлегувам во ничиј личен живот тука,нема да коментирам за никој оти не е добро да се осудува никој,како што не сакаме да не осудуваат.Aма ,со тие приказни дека мажот имал лош брак па си барал издувен вентил,не се слагам,едноставно или има сексуална хемија меѓу двајца или нема-а оправдување што како дошло до тоа,нема голема филозофија,само чисти приказни.Tака според мене,секој со својот морал и став,не мозе па крај краева сите да сме исти ,нели?Aко некој оправдува и практикува неверство,друг ниту прифаќа ниту оправдува,тоа докажува дека сме различни ,но биолошки сите сме исти,со сите потреби.
Јас не признавам и непростувам неверство. Бар за мене е најнизок чин. Ќе посочам една случка од мојот град.... Имав случајна средба со една мажена жена која е оставена со сопругот поради несогласувања нивни и таа го рече следново:" Сега сум во врска со човек кој е женет но има многу пари и тој ми ги покрива сите трошоци ",ја прашав како си со него кога е тој женет,тоа не е убаво....најди си некој сличен на тебе....се изнасмеа и ми рече колку си наивна....што ке ми е таков?па зар не се почитуваш себе си?стави се на местото на жена му?таа ми вели зошто тој не се почитува себе,жена му и децата?јас имам кар а тој што добива?ништо имаме взаемно задоволство...Искрено се стаписав од нејзиниот одговор,подоцна размислував на нејзините зборови и сфатив дека има и други кои размислуваат така,но поентата е зошто ?Дојдов до слеедниот одговор тие се жени кои имаат неубааво минато и никој нормален не би бил со нив,а обично мажите кои одат на таков чин се слабаци знначи ова не го пишувам демек да сум лута или сл.маж, значи вистински маж кој има совест,кој знае да се цени себе(секој кој знае да се цени себе ќе знае и останатите да ѓи цени) не би ја ја повредил својата сопатничка....а се останато е глупост....и за крај постоеле лесни жени и ке постојат за жал,истото важи и за мажите
Eve i jas se resiv da pisam. Bi sakala da slusnam soveti znam deka mnogu od vas ke me osuduvaat bidejci mojata prikazna i ne e tolku sjajna no navistina mi e potreben sovet. Imav 8 godisna vrska i se bese kako vo bajki go sakav povece i od sopstveniot zivot, nikogas ne se karavme nitu pak imame raskinato za tie 8 godini. Si mislev deka ke trae cel zivot bidejci zboruvavme za brak i slicno se do lpred godina ipol koga posle 8 godini me vikna na kafe da mi kaze deka toj ne e materijal za zenenje i deka mu e vazna karierata, deka ne sakal da me zadrzuva i da si baram drug. Posle 8 god covekot me vikna i vo kafic mi rece deka saka prijateli da bideme i deka nesum prioritet. koja ironija neli ?? Da ne ve zamaram so detali drugo mi bese poentata na seto ova. Bev vo teska depresija, ne uzleguvav od doma piev lekovi i sl se do denot koga ne go zapoznav nego. znam deka e strasno mnogu no toj covek vleze vo mojot zivot koga najvece mi bese potreben nekoj no da ne zaboravam da kazam deka e ZENET!!! Najprvin zapocna so druzenje, mi bese golema podrska bidejci znaese se za mene i za mojata vrska do najsiten detal. Posle izvesen period se vljubiv mnogu kako i toj vo mene vece godina dena sme zaedno i jas neznam kako da izlezam od ova ili pak mozebi ne sakam. Ne sum losa licnost i nikogas ne sum sakal da povredam nekoga bidejci znam kako bi se cuvstvuvala dokolku nekoj mene taka mi napravi no posilno bese toa od mene. Brakot voopsto ne mu funkcionira ne ziveat vo ista kuca, ne se intimni ne ja saka mnogu odamna uste pred da se zapoznaeme..imaat detence i sega saka da se razvede bidejci mi veli deka jas sum pricinata poradi koja zivee jas i detenceto deka do sega bil zaradi deteto no sega ima pricina da se razvede. I samata se sramam od sebe si ne sum taka vospitana no od druga strana premnogu se sakame !!!! Ke vi pojasnam : Toj covek vece 1 godina sekoj den naodja po nekolku casa dnevno da se vidi so mene; toj covek sekoj den mi praca po minimum 10 poraki deka sum negoviot svet; toj covek za nova godina mi isprati tocno 46 poraki so sodrzina Te sakam najmila; toj covek mi rece deka me saka so ista sila kako i svoeto dete ( so solzi vo ocite....i uste 100000 slicni raboti za koi ne sakam da ve zamaram. znam deka sum slaba deka seto ova ne e izgovor za da se mesam vo tudj brak no mnogu se ssakame mi treba sovet Vi se molam. Od edna strana nesakam da se cuvstvuvam vinovno za negoviot razvod, od druga ne sakam ni da go izgubam. Inaku jas sum mu prvo neverstvo a problemite vo brakot mu se od 2007 godina. Uste nesto : Mi rece deka sekako ke se razvede dali so mene ili bez mene !!! Da ne zaboravam da kazam bivsiot seuste e sam nema devojka ponekogas mi praca poraki no ljubovta vece iscezna !!!
Како што можам да дојдам до некој заклучок,вие сте една година скоро заедно Ако проблемите му се од 2007ма,а сеа сме 2013та-што праел 6 години,зошто не се развел,ако не им идело? Те сака,ти докажува итн..но зошто чека сеуште и не се разведува? Од тие 7 години,една поминал со тебе,во која ти докажува постојано дека те сака и дека му значиш(како што викаш),зошто не се разведе? Единствено нешто што би направила на твое место е да му дадам рок во кој ќе мора да се разведе(ако му држат вода овие работи што ти ги правел),зошто има многу причини за развод,според текстов твој. Но,ако и покрај тоа,он си остане со жената му...ти си таа што ќе треба да се тргне. Не кажувам дека разводот е лесна работа,плус има и детенце,но и онака не живеат заедно,не се интимни и ред др работи што следуваат со бракот.Што го кочи за да го официјализира процесот и да се води како слободен(разведен)човек? Само тоа ме интересира ПС.Неверство воопшто не подржувам,ни во брак,ни во врска..ма никаде.Така да,не те оправдувам воопшто,можеби еден ден тебе да ти се случи :/ Најдобро намерно ти кажувам
КАЈА ,Жал ми е што твојата 8 годишна врска завршила на таков начин.Очигледно е дека си доста повредена и затоа не сакаш да повредиш.Во врска си со оженет човек кој ти ветува дека ќе се разведе.Да те прашам нешто.Дали си сигурна во сето тоа што ти го кажува?Доколку не лаже и е искрен дека ете не е среќен со сопругата не ја сака не живеат заедно во ред е.Зошто тоа дете што толку го сака да ги гледа несреќни и постојано во кавги .Но ако лаже?Исто како што ја лажел сопругата дури бил со тебе.Јас не би му верувала толку.Она година 2007 ми изгледа далечна. И не те осудувам на секој му е потребна љубов ама искрена и чиста.
Toa e problemot sto toj saka da podnese dokumenti no jas seuste ne sum sigurna bidejci bi se cuvstvuvala uste povece vinovna imam griza na sovest i znam deka nema opravduvanje ne sakam ni da se razvede zaradi mene no ne sakam ni da go izgubam zatoa prasav za sovet :/ mislam deka ni posle toa ne bi bila srecna zatoa sto ke znam deka sum indirektno kriva za nesto no ne sakam ni vakov status zasekogas Ne me laze vo vrska so soprugata bidejci sum svedok na porakite koi mu gu ispraca na fb no najloso od se e koga zapocnavme so vrska od togas nema spieno so nea a znam deka ne me laze bidejci zaedno gi citame site poraki sto mu gi praca
A zosto mu treba odobrenie od tebe za da se razvede.....ako sakal da se razvede dosega toa I kje go napravel ne poradi tebe, tuku poradi nivniot nefunkcionalen brak. Toj ceka ti da mu dadesh zeleno svetlo za da podnese dokumenti za razvod? Demek ako se ravede, vie posle kje se vencate .......ili kako vi e planot? A inaku da prasam, tie zaedno ziveat ili ne?
Ако проблемите им се навистина од 2007ма,немаш потреба да чувствуваш вина.Ти не си причината,можеби само дел од мотивите за развод. Требало на почетокот да размислиш што значи да си со женет(плус и со дете),но тој се појавил во тежок период од твојот живот кога тебе ти била потребна љубов и биднало..што е тука е. Размисли,не уште еднаш,туку уште 10 пати,во што се впушташ...биди сигурна,за ТИ да не бидеш после во улога на моменталната жена. А си го прашала зошто не им идело?Кој е причината за распаѓањето на бракот,он или она? Она како сеуште да има чувства спрема него,така ми изгледа мене..да не се меша после повеќе па дополнителни проблеми да си направиш? Зошто детето е тука,они можеби на лист хартија нема да бидат во брак,но во контакт секогаш ќе бидат,детето има улога многу во случајов.
samo na hartija se zaedno inaku ne ziveat povecee od edna godina zaedno no taa ne saka da se razvede veli deka nema ni taa da e srecna no nema ni toj taka da situacijata e dosta slozena i da isto taka mu se zakanuva so deteto deka nema da go vidi dokolku ja ostavi taka da neznam ni samata sto da pravam no ne sakam da go izgubam a ne sakam ni druga da bidam