Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    со него сум среќна исполнета сакана...а срцето не бира во кого ке се вљуби и не сум младо мевце за него како што искоментираа погоре млада е и жена му само 8 години е постар од мене... многу мислат дека се е повржано со сексот да беше така тој ке беше со уште 10 други а не една година да е со мене со мене да оди на доручек, ручек а понекогаш и вечера, со мене на пауза кафе да пие секој ден кога можел и со жена му ако сакал. Знам многу примери кои имаат швалери, швалерки чисто заради секс или материјална корист но пред да судите помислите дека некој е и вљубен дека нема само корист...После 3 месеци од моето раскинување со дечкото со кој идев 8 год го запознав него запознав и усте 10мина слободни но пак ке кажам љубовта не познава граници но знам и дека тоа не ми е оправдување да газам се пред себе (мислам на детенцето инаку можеби сум себична но не ми значи таа како се чувствува)

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Каја, велиш секој треба на прво место да си ја става својата среќа. А тебе што те прави среќна? Среќна си што човекот кој го сакаш не може да те изведе пред родителите, што мора да се криете за да бидете заедно? Среќна ли си што ти си онаа другата? Значи тргаме настрана и детето и жена му и се‘.
    Среќна ли си што си љубовницата? Онаа со која тој прави грев и изневерува, а како негова соучесничка, и ти правиш грев. Среќна ли си? Те исполнува ли тоа? М?
    Јас би се чувствувала бедно.

И аман без претерување. Не отишол на роденденот на сопственото дете зашто ова поголемово дете (т.е. ТИ) му било болно. Крајно незрело од твоја страна да бидеш рамнодушна на вакво нешто, дури потајно и да си се радуваш, онака задоволно се смешкаш под мустак.
    Татко да не присуствува на роденденот на сопственото дете зашто се ЗАЉУБИЛ во колешката од работа, а таа кутрата настинала. Бреј |(

Не летај Каја, не летај. Отвори очи и доста си го мамиш умот како СИ СИГУРНА ДЕКА ТОЈ ТЕ САКА, АМА СИГУРНА СТОПРОЦЕНТНО, КАКО ТОЈ НЕ МОЖЕ ЖЕНА МУ ДА ЈА ПОДНЕСЕ, КАКО ОТВОРЕНО И‘ КАЖУВА ДЕКА НЕ ЈА САКА... Од кај знаеш дека така и‘ вели? Така ти пиша во порака? :D Само ти радувај се на неговите пораки. За Каја пренос во живо од мојата расправија со жена ми, Анѓеле од работа 8)

Треба да поработиш на себеси повеќе одошто работиш на работното место. Со работа на себеси нема да се збогатиш материјално, но ќе изградиш банка каде ќе можеш да го сместиш здравиот и цврст карактер кој очигледно ти недостасува.

На ilipili, Annath и Daydream им се допаѓа ова.
  3. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    ама бе светици без грев...не не се радувам на пораките воопшто бидејќи ако читаш што се имам напишано ке видиш дека со тој човек сум по 10 сати дневно во живо секој ден а не преку пораки а кога не ја знаеш целата ситуација не коментирај на празно јас подобро знам од тебе дали ја сака или не јас побарав совет а како што проценив ти ме осудуваш дела летам, дека сум грешник и дека немам разум

4. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    познавам јас ваков сличен случај,таа мала се заљуби во постар маж, женет со две деца.
    тој:ќе ја оставам женеми, не ја сакам, тебе те сакам со тебе ми е убаво...блаблабла..
    со години се криеа по хотели по други градови...на крајот да се остави со женаму ама највероватно таа неможела да трпи повеќе а не од тоа што тој сакал.
    еве ги уште по 7 години се влечкаат, немат салам излезено како луѓе, јас незнам да ми кажала некогаш бевме во некој кафич или некој ресторан. после 7 години собра храброст да му кажи на децата за неа....
    и невервам дека и некогаш да се земат ќе опстои тој брак.
    неможам да сватам како некој се спушта на тоа ниво и спие со човек а знај дека по неколку сати ќе оди дома и ќе легни со жена/мажот и.
    како тој/таа спие таа вечер????

5. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    мислам дека шпански не зборувам бе луѓе. 1 година не живее со жена му таа живее под кирија

6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Тој што растура нечиј дом нема никогаш да има свој дом кајаС...Само ова ќе ти го кажам
    Јас знам 2вакви случаи кој се случуваат во моја средина од едното не бидна ништо по 5 години чекање и лажење пак си остана со женатаму,а во вторио случај години ни било нешто ни пак ќе биде... немој да се тешиш со глупости на тој што не му оди во бракот не мора да постои 3та LICNOST ZA DA SE RAZVEDE...

7. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    да и јас знам еден случај кој и дваицата се договориле да имаат швалер и швалерка но само формално ке се во брак заради децата... значи ли тоа дека во тој случај третата личност растура нешто ????

8. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    Kаја,бракот си е света работа,а кој не го почитува нек му ја мисли :!: .Oк ти побара мислење и совет,еве според мене дотичниот и да те сака,тогаш зошто останал во брак кога не ни живее под ист покрив со жена му?A и ти зошто се сомневаш во неговата одлука за развод,кога веќе толку си сигурна дека те сака бескрајно?Oва со родителската што ја пропуштил,прости ми ама не е заради тебе јас мислам оти он незнае како да се носи со обврските,со татковството.Aко плус и кажал на жена му оти не ја сака,таа знае ли дека постоиш ти,немој на крајта двете да испаднете илажани.Jас се ти верувам што пиша,но одговори си на овие прашања што ти ги поставив,и ќе ти стане појасно.Eден совет ќе ти дадам,биди по опуштена пушти тој сам да одлучи после разводот,нели и ако воопшто се разведе,да ги земеме сите опции во предвид.Bажно е самата со себе да расчистиш,а ние најдобронамерно сакаме да ти помогнеме и да биде се убаво на крај,со примери нема да те оптеретувам оти ги има разни а секоја приказна си е различна .Aјде само размисли си убаво оти мажов во случајов може да загуби се он и онака нешто ќе загуби но дали ти си подготвена да ги изгубиш родителите,да го изгубиш достоинството заради него?Kако ќе те прифати неговото дете,утре другиден што ако мајка му го сврти против тебе и почне да влијае на односот со татко му?

На vinozito1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    тој ако толку многу те сака и те става дури и пред детето и кога толку мн.немаат разбирање ни љубов со женатаму каде му се мадињата на човекот(да ми простат сите на издразот)да го докаже и покаже тоа пред сите посебно пред женатаму ако е толку маж за криење во дупки и обеќање на брди и долини сите знајме на човекот ем MU ISKA EM MU STISKA зато не пробвај ни да се браниш ни да го браниш ако толку не му одело во бракот прво нека се разведел па потоа нека си започнел нов живот како COVEK,секако ако овај може да се нарече така...

На ilipili, Hipica и baby-star им се допаѓа ова.
  10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    мими, стефи 23 и хипица
    дали вие уствари прочитавте што пишува девојчето, или само го читате делот кај што тој е оженет
    КАКО ТАА РАСРУРА НЕШТО ШТО Е РАСТУРЕНО АЛО БРЕ ШТО ВИ Е ВАС
    значи таа не му растура брак кој постои, тие се во брак само на хартија НЕ ЖИВЕАТ ЗАЕДНО
    КОЈ ВИ Е ПРОБЛЕМОТ ШТО ОВДЕ СТЕ НАЈГОЛЕМИ СУДИИ А АКО СТАНУВА ЗБОР ЗА ВАС КЕ БИДЕТЕ НАЈГОЛЕМИ АДВОКАТИ
    дај бе размислете како да и помогнете а не да ја судите
    таа не е дојдена овде некој да ја суди, ова е форум и девојчето побара совет и мислење
    Многу девојки се ангели пред другите, ама ако стане збор за нив знаат и на метла да летаат
    дај приберете се малку и не судете, ако неможете да помогнете тогаш не коментирајте
    Значи кој народ човече ц ц ц ц ц
    Сите вие знаете по некој пример кај што има швалер/ка ама заборавате дека исто толку има и разводи и несрекни бракови и дека сите се различни

11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    КАЈАС на погрешен форум си заглавила сонце
    на овој форум треба 10000 пати да размислиш дали да прашаш обично нешто а да не бидеш исплукана и понижена
    ах мојата чудесна земја
    ПРАВИ ШТО КЕ ПРАВИШ АМА ПРВО МИСЛИ НА СЕБЕ ПА НА ДРУГИТЕ, ДЕКА НИКОЈ НЕМА ДА МИСЛИ НА ТЕБЕ

12. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    samo sto ne me tepaat tuka

13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Не. Но истите и не ги кријат толку швалерките како ѓавол од крст и лук, туку си кажуваат ќе излезам и крај. Нема потреба од прашања, пораки и тн... твојов случај не е таков според опишаново.
    Откако ги исчитав сите овие работи, дека дете дома си оставил за да биде до тебе, искрено од се`срце и` посакувам развод на таа кутра жена и спас тоа уште покутро и помалку виновно дете од таков татко.

Искрено се надевам дека ќе бидете заедно, и двајцата си мислите на сопствената среќа, си се заслужувате, исти сте, нема да повредите никого и искрено се надевам дека за некоја година ти нема да бидеш на местото на жената и тој да не дојде на роденденот на неговото дете за да се празни таму на некоја која тогаш ќе биде млада, згодна и богата како што си ти сега и ќе и` врти филмови како ти му претиш со детето и дека немате секс.

Никој не те нападна, колку што можев јас да приметам, туку сите те посоветуваа најдобронамерно, како што утре би посоветувале свое дете. А за поддршка и „Алал да ти е како тој доаѓа кај тебе наместо да се радува на роденденот на детето“ не очекувај, особено не од мажени жени со деца.

На stefi23m му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    не се празни никој на мене...млада е и жена му може и на неа да се празни ако сакал.

15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Не мислев само на физичко празнење, туку и на емотивна потпора, ослободување на душата од проблеми.
    А тоа што некој на млади години се труди да сочува свое семејство, а друг на исти години мисли дека неговата љубов е доволно вредна за да руши туѓо е резултат на различни карактери и различни приоритети во животот. Искрено посакувам да сте се запознале порано со типов. Да нема невини жртви како што има сега. Не сакам да ви судам, се гледа дека имате многу сличности и навистина сте скроени еден за друг.
    Ах, како што е тајмингот пресуден во животов, ништо не е.

16. confused

confused Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    327
    Kaja Kaja aman veke. Rabotava ti e, sakam da slusnam mislenje, ama pod uslov da se sovpaga so moeto. Ako ne koj ve shisha. Epa ne moze taka. Ke gi islusas i ke ke bides kulturna i so onie koi ne se soglasuvaat so tebe, zosto sepak odvoile vreme da prodiskutiraat za tvojot problem.
    Malku se clenkite koi te osudija deka rasturas nesto. Poveketo se izjasnija deka rabotava im izgleda kako toj da te vlece za nos. Razmisli, mozebi i se vo pravo. Monetata ima sekogas dve strani. Objektivno mislenje ne moze da ti steti vo nikoj slucaj.
    Prasanjata koi jas si gi postavuvam se slednive :
    1. Zosto od 2007 do sega "prijatelot" tvoj e se uste vo nefunkcionalen brak?
    2. Zosto koga pocnal da cuvstvuva simpatii kon tebe, ne se razvel odma pa da pocnete na cisto?
    3. Zosto ne pomislil ni ednas deka te ocrnuva vo ocite na svetot, deka ti si oslovuvana so "svalerka" i "rasturacka"? Ako tolku mu znacis ti, ke mu znaci i ugledot tvoj?!
    4. Deteto, kolku godini ima? Zacnato e pred da se zapoznaete ili posle?
    5. Ako go propustil rodendenot, roditelskata i drugi povodi kade trebalo da bide prisuten za deteto, ne si pomislila nikogas deka toj osven los soprug e i LOS RODITEL? Kakov roditel bi bil vo idnina na vasite deca?

Od site prasanja poslednovo me zagrizuva najmnogu. Dokolku misli deka nema dolznost kako soprug, ne znaci deka nema dolznost kako roditel. Brakot i roditelstvoto se dva razlicni poimi.
    Sto se odnesuva na tebe: se trudis da dokazes deka si fina licnost ( ne negiram, mozebi i si) no odstrana ne izgleda taka. Znaes zosto? Zosto prvo velis deka si mnogu zaljubena vo nego, no potoa kazuvas deka si bila svesna deka toj e zenet, koga si stapila vo vrska so nego. Ljubovta draga moja ne se raga preku nok. Mozebi strasta, no za ljubovta treba vreme za da se razvie i zacvrsti. Znaci ti si bila svesno vo vrska so ozenet covek bez da si vljubena vo nego ( barem na pocetokot). Dokolku si cesna devojka, zosto odma ne mu postavi ultimatum, da se razvede pa da bidete zaedno? Celta ne gi opravdiva sredstvata sekogas. Nekoi raboti se zabraneti, a megu niv se i ozenetite mazi. Pa toj i se vetil na drugata zena prd Boga i pred luge. Nea i e veten, ne tebe. Ete zaradi ovoj moment vo tvojata prikazna devojkite te napadnaa i te osudija. Mozebi ne si svesna, no indirektno prakas poraka deka ne ti e gajle za nisto i nikogo.
    I t molam nemoj da se navredis ili nalutis, ne mi e toa celta. Mi rastazi toa sto ti se slucilo so prethodnata vrska, pa te sovetuvam najdobronamerno da vnimavas, zosto neli, ednas e sudbina, ama dva pati ostavena, mozebi treba da si gi preispitas principite.

На zarah, De-lovely, SexiLy и 12 други им се допаѓа ова.
  17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    според коментарите на некои девојки се си мислам дека со тоа што ја напаѓате кајас, вие потсевсно саката да се заштитите себе од ваков проблем
    Мислите ако ја осудувате оваа девојка ке допринесете важите мажи да останат верни, т.е ке допринесете девојките да не бидат швалерки на вашите (идни) мажи
    Ама заборавате една работа, девојчео има совест и побара совет, а лошите и безобразните се на улица и не се замараат со барање совети по форуми

На danielka0507 и KajaS им се допаѓа ова.
  18. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    пошто ја читам девојкава од почеток а тоа значи сум запамтила и сватила што е и како е ке се потрудам јас да ти објаснам
    1, не се развел одма затоа што можеби небил сигурен во нејзините чуства а заедно се 1 година и човекот сака да се разведе
    2. пријателот од 2007 до сега седел во брак затоа што немал подобро, па зашто да го изгуби и тоа малку што го има а тоа е времето со детето
    3. може да ја оцрнува само некој што заглавил во 19 век Барем денес овие работи како прељуба и разводи се нормални ( за повекето)
    4. детето е зачнато пред тие да се запознаат секако, кажано е дека се 1 год во врска
    5. незнам за ова што му се измотако на типот во глава, ама и тоа не е доволно доказ дека тој е лош човек-родител. Можеби несакал да се сретне со фамилијата на женаму ?

Зошто ова, зошто она? Па таа тука дојде за совет а не на иситување ко да убила човек. ТАА е збунета и затоа е тука да и кажеме што да направи
    Значи може да пшишете да му постави ултиматум да се разведе а не да ја прашувате зожто не го сторила тоа

19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    148.270
    опаааа си најде и адвокат!

20. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ok Kaja, sfativme, se sakate, sto e problemot sto ne se razveduva....zena mu ne mu dava razvod?
    Za inaet ne se razveduva od nego zatoa sto znae za vas pa saka I vie da bidete mizerni kako nea?

Neli go mrazi, zivee pod kirija, togas zosto se uste komuniciraat, zosto ne se razveduvaat.....6 god. ziveat vo apatija, so kavgi i tn. mizerni se I nesrekjni....sto uste gi drzi vo brakot....deteto li?

A inaku ova so propusteniot rod. e vrv.....bil so tebe zatoa sto si bila bolna, a kade toa bevte vie....neli se kriete, nikoj ne znae....kaj nego bese ?
    Mu se tupna doma bolna, pretpostavuvam samo I dozvoli da go propusti rodendenot na svoeto edinsveno cedo.
    Kolku ocajno od tebe.

Okenzi, devojkava se vljubila vo pogresen ne zatoa sto e zenet, tuku zatoa sto 1 god ja maftosuva I ja laze, a taa slepo mu veruva.
    Da sakal da se ravede, kje go storel toa.

Sekoj si e kriv za svoite postapki I od sam start na edna vrska treba da se vidi dali istata ima potencijal da bide uspesna I srekna, osven ako ne ste mazohisti i sakate da bidete vovleceni vo triagolnici, sestoagolnici I dr.agolnici. Samite si go pravite zivotot kompliciran, pa potoa placete I barate razbiranje.

На ilipili, Moira, Annath и 4 други им се допаѓа ова.