Oва е форум и штом си поставил проблем, треба да очекуваш секакви коментари, размислувања, разни типови на совети, во зависност од тоа во каков дух си воспитан и што си решил да прифатиш од тоа воспитување. Aко ги делиме членовите на адвокати и судии заради нивните ставови, не е форум за нас. Не побара совет, туку поддршка. Ние сите се обидовме да и` помогнеме, да ја оттргнеме од оваа ситуација која воопшто не ми мириса на арно за неа. Ние всушност бевме искритикуваните на крајот и како и секогаш, иронично нарекувани „светици“ (мислам, измислете ново нешто аман, ова веќе ептен е клише). Еве, јас сум мажена, но против вакви работи сум била и пред да станам нечија жена. Сум била против и сум држела до тоа. Не, не им се плашам на ваквиве. Треба мм да се плаши затоа што во таков случај, откако ќе се спушти толку ниско тој би изгубил многу повеќе од мене. Одма ќе и` го предадам на госпоџицата. Од злато е та нема друг да најдам. Отсекогаш сум била про-љубов. Секогаш. Се`уште сум. Стојам зад тоа дека љубовта може да премине многу бариери, религиски, културни, национални и тн. Ма, прва ќе поддржам таква љубов. Но ова веќе е нешто друго. Оформено семејство е во прашање. Јес да сме модерни, ама се`уште не се спуштивме на морално ниво на животни ваљда...се`уште постојат морални начела кои се почитуваат. Забораваме дека и ние сме биле нечии деца, дека сме/ќе бидеме нечии жени/мајки. Идеме по онаа „нема погрешно во она што не` прави среќни, додека сме млади, згодни и убави немаме гајле“. А после? Кога ќе ни` биде потребен некој покрај нас кога нема да бидеме толку млади и згодни и убави да биде покрај нас од други причини, не само изгледот? Тогаш ќе бараме да се почитуваат тие морални вредности.
лолита фала богу некој да постави добри прашања ете и мене ме интересира зашто уште не се разведува тој, а не да ја судам дека растура брак, па откако ке ја дознаеме прочината да и помогнеме да свати дали вреди да е со него или прави грешка Јас според мене иако кајас несака да каже а можеби и незнае, се си мислам дека тој на роденден не отишол за да не се сретнува со фамилијата(познат ми беше ваков случај ) ама ете нека се изјасни па ке и помогнеме најдобро е кога се гледа од страна па таа како сака
Okcenzi, ti si prikazna sama za sebe ( smajlistosekrsti). So ogled na toa deka NE TI SE OBRATIV TEBE, te molam postedi me od odgovori na prasanja koi ne ti se postaveni i ne naveduvaj ja devojkava, opravudavjki go ona sto ne moze da se opravda. Osven normalno, ako ne si nejzin oficijalen pretstavnik. Sto se odnesuva na temava i jas ja pratam id pocetok, ama zaklucoci kako tvoive ne mozev da donesam. Kako i da e, Kaja ako e malku pametna ke sfati deka slucai kade sto ima potreba od mnogu opravduvanja are not meant to be. I po tvojava logika 1. i 2. tipov sedi na dve stolici ( citaj iskusen e, tugo saka ama svoe ne dava), kaja e pak nasednata. 3. preljubi barem denes koga nisto ne e tabu, i lesno e da se razvede, se najmalku normalni. Zosto nekoj bi izneveruval koga moze da se razvede i slobodno da si pravi ona sto saka. 4. Ok. 5. Pobogu kakva crna familija, za cedoto mu se raboti. Preispitaj se
побарав совет не подршка јас да сум сигурна немаше ни да барам совет и како што спомнав не сакам да звучам неблагодарана, и да во право си различни мислења и карактери сме сите
теси види, убаво си кажа ти, но ние незнаеме каква е неговата жена и дали и таа размислува на ваков начин. Познаваме еден куп жени кои одкако ке се омажат мислат дека ке го возат мажот, ке го малтретираат, мислат дека штом се омажиле тоа е тоа готово работата е завршена и крај Можеби таа е виновникот за нивниот несрекен брак Зошто жена би живеела под кирија а несака да се разведе само за да пати тој? Кај е нејзината гордост? Ти убаво кажа, ако недај боже тебе ти се случи ти ке го поклониш дури без проблем, ама ете таа неразмислува така Ти викаш дека почитта подршката итн се битни ( бар тоа сакаше да кажеш) а можебо таа незнае што е тоа
точно така од инает му вели јас не сум среќна но ни ти нема да бидеш имај колку сакаш жени но ке мора да се криеш јавно нема да можеш..таква порака му прати пред 2 месеца јас ја прочитав и сега му дадов рок да поднесе самиот и ке видам колку му значам? а не сум очајна била за роденденот на детенцето едноставно не му се одеше заради фамилијата и да не ја сретне неа
Абе да е некоја многу покварена и тој не би осеќал таков авторитет па да мора да и` крие. Наместо да ја лаже и да се крие ќе и` рече „Ќе се видам со една...штом ти можеш, можам и ја.“ Ретко мажите се страдни души и трпачи у брак. Мада не викам дека нема ни исклучоци. Oна што ми разбуди најмногу сомнеж во типот е изговорот шо и` го кажал ... се плашел да не му го земе детето. А како може тоа да го изведе кога и после разводот до одредена возраст додека не се одреди стално старателство (12 години мислам беше) и другиот родител е должен да му посветува време и поддршка на детето со закон. Обично викендите се предвидени за средби и доколку тие не се испочитувани, има право да се буни. И ја порано мислев дека би седела во бракот за инает, но од сегашна перспектива сфаќам дека премногу вредам за да паднам дури пониско од тој што ме изневерувал со таква постапка. Ако го сака, нека си го носи дома, на идење панделка ќе му врзам ако треба, нека каже само каде. Затоа не сакам да имам деца. Дојде време во никого да немаш поверење и ништо да не е гаранција и детето би било само колатерална штета. А штом е инает, жената не се почитува баш себеси, но си го има есапот направено, а и тој богами ... штом не размислува на развод наводно поради детето на кое не му отишол на роденден за да се види со саканата...
погрешно сме се разбрале ми рече дека пробала да го уцени со детето дека ке му ја полни главата а не дека ке му го земе..мислам не сум ретардирана знам дека никој не може да му го земе детето
јас коментирав на твојот пост а не на твојата личност Преиспитај се ти како се обраќаш на некој кој не го познаваш, глеам си лаеш и на други постови Кој е овде приказна за кого ич не е твој проблем И да ако ти немаш осет па то толку ја нападна девојката, јас имам па морав да сугерирам да престанеш и не се прај ептен паметна кога речник немаш ај молимте не ме провоцирај ти ке кажуваш кој е приказна кој посебен случај а на кој му требало психијатар и кој е безгласна буква Ај молимте од вакви ко тебе ...... не ми се читаат постови
Смирете се жениииии Ете Кајас се изјасни дека му дала ултиматум на човекот да се разведе или да се среди па затоа сега смирете ги страстите и да видиме како ке испадни ова на крај Каја ти пиши ни после некое време како ке испадне завршницата на оваа ситуација
кајас и да си со него ти ке си имаш птоблеми со тоа дете поради неа, нема да бидеш раат дека сепак таа му е мајка а ти ке бидеш негативец во неговите очи. Ке мора да најдеш начин, некој добар начин за да детето не те мрази, иако тешко ке биде, а се надевам ке вреди твојот труд за оваа врска
opusti se, ne mi setaj mislenja po temive i nauci da diskutiras civilizirano. I slobodno ne citaj me vo idnina, samo te molam, ne mi se obrakaj poveke.(po vtor pat ti velam). Sto se odnesuva na devojkata, ne ja napadnav ama IC. Sto se odnesuva na recnikot, LAENJE e mnogu ubav termin i znak za mnogu bogat recnik. I da ne bidam off topic, Kaja, mislam deka se e kazano, ti posakuvam se najdobro, te molam odgovori si na prasanjata koi ti gi postaviv i te molam razmisli za dvete strani na prikaznata.
Па повеќето кои бевме нападнати за тоа како ја советуваме, го посочивме и тоа. Еве јас лично. Ги жалам жениве кои од инает седат во вакви бракови и се понижувани до ова ниво. Зошто жената на саканиот на КајаС да избере и другиот да страда наместо да си даде на себе втора шанса? И таа млада, убава, како што рече и девојчето. Зарем толку не се цени и смета дека не ја заслужува? Еее затоа јас секогаш велам, во врска во брак, никогаш не дозволувајте да се изгубите себеси и бидете во хармонична врска прво со самите себе, а потоа со саканата личност.
добро бе Kаја,а што и е на жена му зошто е несреќна,сигурно мажето има удел во тоа ,така?Mожеби ти цела приказна нивна не ја ни знаеш,ме сфаќаш?Oтвори си ги убаво очите и одлучи си што понатаму.Tеси убаво кажа се од збор до збор ,според мене.A за последно аманте ќе ве замолам доста со препукувања и морализирања,оти сите различно размислуваме ,чувствуваме и правиме,иако ако се суди по морал со тоа што повеќето сме имале предбрачен секс се нарушува моралот кај човекот оти бракот е света работа благословена од Gоспод,и секој треба да го чува брачното легло чисто,а со таков почеток повеќето не влегуваат чисти во брак и потоа грев води кон грев и затоа шансите за прељуба се поголеми,оти од сам почеток сериозно не се сфаќа бракот,а башка што тоа не доликува на прави верници да вршат блуд прељуби и др гревови,но секој за себе да си гледа.Mислам убаво си пишува во светото писмо оти блудниците и прељубниците ќе одговараат на судниот ден ,ама на некој горе,не на фемина.Oттука иде проблемот мили мои од гревот ,сите сме грешни и несовршени ,ако баш сакате да се дискутира за тоа .Kолку ќе се почитуваме е прашање оти ова е форум ,тука сме да споделиме став совет мислење и да чуеме што имат другите да кажат без разлика дали ни се допаѓа или не.а не да морализираме и ако може да и помогнеме на Kаја тоа е целта зошто таа ни се обраќа тука,да чуе разни мислења а не како погоре што некој кажа случајов стана премет на судење-веќе ги имаме судиите и адвокатот
само со цивилизираните цивилизирано а пошто мене ми се обрати со низок речник морав да ти покажам како изгледа тоа и ајт не ме замарај
интересно како размислуваат мажите за разводот и зошто некои неможат одма да се разведат brak/razvod-i-nov-brak-t16707/ причитај кајас можеби нешто и ке ти се разјасни и советот кој лилит му го дава на човеков многу ми се допадна
знам дека вредам, се почитувам и можам да си фатам децко без обврски за 1 сат ако сакам... но не сакам зато што го сакам со целото срце и знам дека е многу комплицирано и тешко но сепак крајот ке покаже му дадов рок нели се има почеток и крај и ништо не е вечно освен љубовта спрема децата можеби кога ке имам свое ке ми бидат појасни некои работи но верувајте ми значи знам многу се караат пред детето така да не е здраво ни тоа. најнормално би било да се заедно да се сакааат но ете не се се случува и љубовта да престане.