Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    (смајли што си свирка)

КајаС, може ли една цела недела да одиш на одмор со другарките?! Одите на Закинтос, таму има невидени забави (абе оди било каде)- кажа дека финансиски си ОК значи можеш да си дозволиш.
    И види што ќе ти се случи. Види што значи да си млада и среќна. Според мене ти никогаш не си го осетила правилно духот на слободата која би требало да ја има девојка од 17 години докај некои 28 години! Постојано си била во сериозни врски.
    Оди на одмор, шмекај таму млади машки какви само има, секси и слободни. Сто посто ќе се вљубиш во некој. Девојче нема поубаво чувство на светот кога твојата љубов те третира како една и единствена во својот живот. Кога тој не се срами да те носи било каде. И кога ти ќе си единствена мајка на неговите деца. Нема жена која не е пресреќна кога го гледа својот партнер како тој се бори за нивната заедничка сегашност и иднина.

Размисли малку и делувај. Не се затворај во круг кој никогаш нема да ти понуди ништо. Викаш убава си, ајде според тежината на оваа реченица да ти кажам една констатација - Па види нели ти е криво кога ќе видиш некоја не толку убава девојка како тебе, а таа си ужива со нејзиниот дечко секаде и пред секој?

На ilipili, tessie, imelda и 7 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.391
    Допаѓања:
    103.197
    Каја јас сум на твоја страна, не знам зошто ама воопшто не сметам дека си виновна, напротив. Сметам дека и двајцата сте среќни и не треба да се замарате со неговата жена и нејзината фрустрација кон неуспешниот брак, па мајко му луѓе сме, треба малку да искулираме, се се дешава. Ако ти и тој сте среќни мислам дека и детето ќе му биде подобро. Што е подобро, исфрустрирани родители кои постојано ќе се караат и дете кое ќе живее во таква средина или среќни родители без оглед на тоа дали се заедно или не. Верувам дека на детето ќе му биде подобро да поминува одредено време со обата родители одделно кога и двата ќе бидат среќни, татко му веќе посигурно ќе биде среќен, ќе биде со жената што ја сака а не со некоја која му создава само нервози, за мајка му не можам да речам. Не знам како би постапила во оваа ситуација јас да бев мајката ама сигурно нема да го фатам со сета сила и да го држам додека знам дека вечерта ќе легне покрај мене и ќе мисли на неа, но никогаш не можеш да знаеш нели ;) Ти си знаеш најдобро, а богами и тој, за мајката помалку да не се сеќираш и помалку да ја ставаш на мисли, има неа кој да ја става, немој да си ја оптеретуваш душата со нешто за што не си ти одговорна, поготово ако тој брак веќе подолго не е функционален како што викаш. Ја имаш мојата подршка, не знам зошто ама навистина мислам дека заслужувате да бидете среќни ;)

3. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Така ќе оди таа работа, зошто на таа жена и` е повредено најсветото заради некоја 3та, нели?
    Таа жена 9 месеци го носела тоа дете, кое и двајцата го сакале и зачнале од љубов, се мачела да го роди, со ноќи да станува да го дои, храни, чува и пази (ќе имаш можност, ќе видиш кој го носи целиот товар околу децата) и сега наеднаш доаѓа некоја која и`го собира мажот од дома зошто многу се сакале.
    Нормална реакција на повредена жена на која пред нос и` се руши се` што градела...

Прашањето е дали е љубовта ваша доволно голема да ги помине сите тие препреки кои несомнено ќе се појават, и дали е доволно длабока да ја покрие празнината што ќе ја чувствуваш од грижата на совест?

На ilipili, tessie, stefi23m и 2 други им се допаѓа ова.
  4. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    da zaminuvam za hrvatska na 20ti juli i do moeto vracanje ima rok da resi. tocno krivo mi e koga ke vidam ludje sto se drzat za raka. Eve eden primer drugarkata ide so decko 10 godini i sega treba da se zemat taa mi veli neznam dali go sakam no poradi strav deka ke ostanam sama i nemazena i deka nema drug da najdam i deka sum se naviknala mi e strav da raskinam. a kade e ljubovta tuka ??? dzabe sto se drzat za raka koga ne se ni vo brak a taka zboruva a sto ostanuva za podocna. Podobro sama i srecna otkolku so bilo koj i nesrecna kolku da se kaze deka imam nekoj...

5. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Има МНОГУ парови кои се среќни и затоа се држат за рака, ама ете....ти го сакаш примерот со другарка ти која несреќно ќе се омажи само да не е сама во животот. Грешка!

Не ми одговори на прашањата....можеби не сакаш, можеби не знаеш. ЗОШТО се отселила под кирија жената која НЕ МУ ДАВА РАЗВОД на мажот? Нели е малце контрадикторно тоа?

На ilipili, imelda, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  6. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    Таа жена 9 месеци го носела тоа дете, кое и двајцата го сакале и зачнале од љубов, се мачела да го роди, со ноќи да станува да го дои, храни, чува и пази (ќе имаш можност, ќе видиш кој го носи целиот товар околу децата) и сега наеднаш доаѓа некоја која и`го собира мажот од дома зошто многу се сакале.... toj ako ne saka nema da bide sobran taka ? a moze isto i na zenata da i se sluci neli moze zena sto rodila od ljubov hranela doila i sl da se vljubi vo dr maz i da ja sobere nekoj od doma

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.391
    Допаѓања:
    103.197
    За танго се потребни 2ца нели Моира, па така и за кавга и за љубов се потребни двајца. Каја рече дека нивниот брак од претходно не функционирал, значи не е заради неа ситуацијата таква каква што е. Сметам дека неговата поранешна сопруга е виновна за пропаднатиот брак, не Каја, се разбира и Машково од Каја. Кога веќе пропаднал бракот и двајцата имаат право да продолжат по нов пат, да имаат подобра иднина, тоа што нејзе не и тргнало од рака не е крив никој, очигледно е според кажувањата на Каја дека таа е исфрустрирана од фактот дека Машково е среќен па сега се заканува со детето, подмукла игра, нема што. Не велам не, се случува, утре задутре и мене може да ми се деси, но нема да се поставам вака кукавички во никој случај, не е криво тоа детенце за нивниот неуспех, криви се они, нема што преку него да се повредуваат и да си се одмаздуваат еден на друг.

На Ilinaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Може, ама не е така во вашава ситуација, нели? Сега ние го коментираме она што ти ни го презентираше, не она што би можело да се случи со било кој на светов.

Апсолутно и двајцата се криви! Каја не ја гледам крива, не знам зошто така ги извртевте моите зборови. Каја ја гледам наивна, ете така јас ја перцепирам.
    И не вели 2 пати Ангел, скраја да е само, посебно кога има и дете во игра....

На ilipili, tessie, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    jas samo navedov primer a ne deka go sakam of lele zosto sum se svatena pogresno ? a se otselila pod kirija zosto mnogu se karale vristele i bilo neizdzlivo..a razvod ne mu dava neznam zosto deka ako taa ne e srecna nema ni toj, mozebi ja pritiskaat od doma i sekako narodot sto ke rece..inaku za nas nikoj ne znae, no ne e budala zena mu se razbira deka znae deka ima druga no ne znae koja se maci da doznae i mu rece deka koga ke doznae ziva ke gori koja i da e

10. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    taka da nema lesno da bide voopsto

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.391
    Допаѓања:
    103.197
    Така така Моира, во право си, скраја да е, ама некако во приказнава нај негативен лик ми е жена му, не знам зошто ама мрзам жени кои се светат преку детето, кои не знаат со сопствени сили да задржат маж па сега нешто се трудат преку детето да направат. А тоа дека Каја не е крива нормално, никој не рече, само си го изразив ставот, ко што правам и сега впрочем во врска со ситуацијава. Така кога ќе ми се увие некој црв во глава дека “неко меџу нама није наш“, абе иди па разубеди ме дека не е така.
    Каја, издржи си ти и ако недај боже ти се приближи дотичнава гледај да се оградиш најмногу што можеш, на крајот на краиштата ти не си им го растурила бракот, како што кажа веќе бил растурен, не е до тебе ;)

На Ilinaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Народот што ќе речи, а се отселила со детето сама под кирија?

Се карале, вриштеле....и така мажот си седел со нив, без разлика што сето тоа се трауми за детето. Значи, не бил татко прво, па маж после, да си ги спакува работите и времено да си оди од домот за да се смират страстите, туку ги остави жена му и детето да се спакуваат и да си одат ПОД КИРИЈА?? За што, за тој да може да си тера живот во станот?

Размисли Каја дали сакаш воопшто таков маж во животот, без разлика женет или не

На Ariel, ilipili, Sweetheart87 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    jas sum sigurna vo toa sto go sakam no se plasam iskreno od posledicite za site i vo toj lavirint sum izgubena. inaku zena mu e bozica iskreno prezgodna i preubava moze da si najde bilo koj da ne se maci

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.391
    Допаѓања:
    103.197
    Тука Моира би ти подала рака, во право си. Црвот е муабетот, нема ли да ти биде цел живот на ум, што ако и мене ми се деси. Меч не со две ами со стодве острици ;)
    Каја он треба да реши, не може да те држи на стендбај, не може да те држи во неизвесност и да ти рече, види ти чекај ме мене ја да ја решам ситуацијава, после ќе видиме. Искористи си го времето да си размислиш со ладна глава, ако си толку сигурна во вашата љубов нема да ти биде тешко да се разубедиш самата, само доколку се работи за девојче како што сфатив, и мајка волку повредена, мислам дека ќе си имаш мака и со детето, тоа одсега сигурно е полно со омраза кон тебе ;)

15. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    znam deka ne e lesno voopsto imam brat so deca moite bi se mrdnale koga bi doslo do razvod taka da ima 100000000 pricini zosto nekoj ostanuva vo brak no do odredena granica koga nema harmonija, ljubov i pocit pred se dzabe brakot

16. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    A sto ako ne saka bilo koj, tuku si go saka mazot nazad....zosto inaku voopsto komuniciraat?

Moze egoto I gordosta I se povredeni ama saka da se smiri so mazot a bira pogresen nacin preku zakani koristejkji go I deteto....ti ja prikaza kako negativec, ama jas kriv go naogjam soprugut I potpolno se soglasuvam so se ona sto go pisa I Moira za nego...zosto dozvolil taa I deteto da si odat pod kirija, zosto toj ne se spakuval, zosto propustil rodenden.....kolku I da si gneven I lut na soprugata, deteto ne smee da pati I da pameti deka tato ne dosol na rodenden :!:

Ne te krivam tebe, ti si samo kolateralna shteta izmegju nivnite kavgi...toj nashol uteha, ti pribeziste od prethodnata vrska...dvajcata ste si se teshela megjusebo I sto sega...ljubov golema....ne razbiram.

Zosto nema RAZVOD???
    Ne mu treba soglasnost od nea da se razvede.
    Sudot kje go razvede ako se ona sto ti nas ni go kaza za nivniot brak toj go iznese pred sudot.
    Toa ti se vika nepomirlivi razliki I plus neispolnuvanje na bracnite obvrski I dolznosti....za sekunda kje go razvedat.

На ilipili, imelda, Moira и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    ne stauva zbor za uteha samo covekot e prezgoden i bogat moze bilo koja da ja ima i da si zivee so zena mu neli ?? a pak da brka na strana i ne samo edna tuku uste 10 bidejci mu pisuvaat na fb mnogu devojki znam mu gi citam porakite..ne se uteha vo prasanje zosto bi bil so mene 1 godina sekoj den ako ne me saka ? a za razvod ke se razvedat mu dadov rok pa ke vidime krajot ke pokaze

18. KajaS

KajaS Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    2
    i ne ja prikazav kako negativec za da se raspadne edna vrska ili brak nikogas ne moze eden da e kriv daleku od toa deka samo taa e negativecot.

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.556
    Допаѓања:
    251.825
    Каја му пишуваат и многу други девојки на фб, бидејќи е згоден и богат.
    Каја дечково и да се разведе, и да се омажи со тебе, пак ќе си најде друга љубовница.
    Од ваквите бегај!
    И јас сум тазе верена, и маж ми е бре згоден, па не му пишуваат други девојки. Всушност не му пишува ниедна.
    Во брак да си, а на фб да ти пишат милион девојки.
    Нешто не штима нели? ;)

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Брачните неверства постоеле и ќе постојат..одамнина сетете се само на најстариот еп кој започнува со неверството на Елена Тројанска...некои работи не се менуваат ...и после илјадници години.
    Можат да се наведат неколку причини што е тоа што ги поттикнува луѓето на таков чин...зависи до карактерот на самата личност.
    Една жена колку и да е убава,згодна..паметна и успешна не значи дека нема да биде изневерена од сопругот кој започнува да го живее својот втор пубертет да се однесува и облекува младешки,со желба за заведување на помладо парче кое ќе го шета по плажите на Санторини.Зошто нели според нив таму не се носат сопствените жени..туку само гуски на кои им лета умот и ставиле ниска цена на сопствената вредност,Пример од нашата ни реалност.
    Во втората група се оние промискуитетните за кои сексот нема никакво значење,за нив тој претставува еквивалент на време поминато во теретана каде што се трошат калории.Тоа се оние кои продаваат евтини демагогии ..како се живеело на запад,колку тој бил добар во кревет,како сексот со жена му бил досаден и монотон.Откако ќе му ја акнеш корпата следува колку сме биле ние овде затуцани,конзервативни и назадни полни со предрасуди па ете тој ќе ми кажува како треба јас да го живеам животот... :puke: Море марш таму...говедо некое!!!
    Во другата група се оние напатените и најопасните..кои сопствената жена ќе ја опишат со епитети на најозогласена вештерка,која додека да го роди нивното прво дете била сјајно сонце а,потоа се претворила во чума која му го уништува животот но,дотичниот нема муда да се разведе од неа..Изговор му е детето и стравот од соочување со околината но,не му е гајле да ја игнорира и запоставува сопствената жена додека ги гужва чаршавите со добродушната швалерка која му го разубавува мачното секојдневие.
    Јас лично сум се нашла во многу ситуации каде ми се пуштале женети од сите категории и не е вистина дека жените се тие на кои прво им мрда опашката..јас никогаш не сум им дала никаков повод ниту причина..ниту се облекувам провокативно ниту пак нафрлам муабети во таа конотација.ЗА мене тоа претставува навреда на сопствената личност кога некој атакува да ме спушти на ниво на швалерка.ЗА мене тоа се луге без доблест и морални вредности,,кои не држат збор и забораваат на дадениот завет јас не можам да сакам таков човек а и доволно се почитувам себеси за да им одолеам на таквите искушениа.Човек треба да биде цврст како карпа во своите уверувања и принципи и доследен на истите..тоа е единствениот пат кој ќе не одведе до сопствената среќа.ЗА мене среќа е кога наутро ќе станам и задоволно ќе погледнам во ликот од огледалото..токму онаков каков што сакам да биде.
    Конкретно за Каја...девојко ти веќе си направила голема грешка со тоа што си се вмешала во нечиј брак без разлика колку тој бил лош и нефункционален.Жал ми е што твојата осумгодишна врска крахирала на таков начин и знам дека си била ужасно повредена и скршена но,тоа не ти дава за право да повредуваш други луѓе.Ми се чини дека си станала премногу себична и безобзирна..болката те преобликувала во нешто друго па,сега газиш преку живи трупови само за да бидеш среќна.Секој има право да биде среќен и да се бори за тоа но,на чесен чист и искрен начин.Можам да насетам иако не отворено но,дискретно кажуваш дека ја мразиш жена му..Зошто????Таа ли се обидува да ти го украде мажот и детето да расте во растурен дом.Сакала ти или не таа сеуште се бори да го зачува човекот што го сака нејзиниот маж.
    А човеков изгледа сеуште не е сигурен во својата одлука па купува време и наоѓа разни изговори за да не превземе ништо, по природа е слабак.Да сум на твое место не би била толку сигурна дека ме сака.!
    иИ друго нешто..тој на некој начин те условува дека ќе се разведе доколку биде со тебе но,ти не си сигурна се двоумиш..А зошто му е потребно тоа признание си се запрашала??Тој ако сака ако не му чини бракот нека се разведе самиот,тој сам треба да ја донесе таа одлука..поради него самиот а не поради тебе.Зошто утре другден тој ќе го искористи тој факт како адут за манипулација ..јас се разведов заради тебе..класичен пример за манипулатор.ЕДен ден скапо ќе платиш за ова...размисли си убаво!На крај краева и ќе си имаш заслужено!

На Anon, Sweetheart87, imelda и 4 други им се допаѓа ова.