Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Te pogodile mnogu raboti, ti se sobrale na kup, bidi silna za deteto so pozitivni misli deka moras uste 4 meseci da izdrzis da go iznosis zdravo i pravo.
    Bidi razumna i smirena.
    Posle ke razmislivas sto i kako.
    Deteto e najvazno.

На Summer16 и Vojdana им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Жал ми е.
    Стварно се надевам дека ќе си го најдете мирот со бебето.
    И да знаеш дека ниту си прва ниту последна со вакви тешки навистина тешки проблеми.
    Ќе издржиш и единствено животот ќе оди напред.
    Кога нешто не оди не оди и толку, колку и да се трудиш ако секој ден се карате каков ефект ќе има тоа? Никаков.
    Едноставно што викаш не сте на иста фрекфенција и треба да се помириш дека тоа е така.

За да опстане еден брак е потребна многу љубов, пријателство, доверба, исктеност... компромис... ако овие работи ги немате што да правите во брак/заедница сеедно?

Друго нешто што сакам само да ти кажам а да не ме сфатиш лошо е тоа што велиш ти ветил ќе сте живееле во соодветно место а не исполнил тоа да е така.
    Тука сметам дека не треба така да размислуваш освен ако нели не е со умисла нешто од негова страна, ама и да сакате да успеете и двајцата во едно а го немате не е фер да се пери прст само на мажот што ете не можел да обезбеди ... не сите успеваат да обезбедат финансии поготово големи суми.

И така.
    Ти посакувам среќа, со тек на времето ќе сфатиш што било најдобро и ќе си го најдеш мирот..
    Дај си трпение да соџвакаш.

На Summer16, crazylady, Vojdana и 4 други им се допаѓа ова.
  3. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    @Vojdana
    Може нема многу да ти значи од некојси форумски лик но, верувај дека имаш целосно моја поддршка :hug:
    Искрено, си постапила како што треба, тешко е но, на долги стази би сфатила дека си го направила најдобриот избор. Со нарцис и џаболебар не се живее а не се прави ни семејство.
    Добро е што ја имаш мајка ти па од тој аспект не си сама ке ти биде најголема поддршка. Ти глеј смири се некако а се друго ке си дојде на место. :l:

На piksooki, Summer16, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    2.087
    Можеби не е моментот не ме сфаќај погрешно, и однапред ти се извинувам ако прозвучам погрешно.
    Кога ќе се породиш нека веднаш даде изјава дека го признава детето за негово, и се разбира за понатаму тој ќе биде задолжен да плаќа издршка за детето, сепак не го оставај така да му се размине, тој треба да биде сериозен и одговорен за своето дете, искрено верувам дека понатаму би можело да се смени твојот вереник особено кога ќе сфати дека станал татко. Ти посакувам се најдобро.

На cresa-jagoda, crazylady, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    тешка состојба посебно за личност која е со бебе во стомакот. Да можам би ти помогнала Радо ама нема помош за ваква состојба. Ти посакувам бог да ти даде многу трпение за да ги пребродиш овој и така комплициран период и многу сила и здравје за да родиш и изгледаш здраво и среќно дете

На crazylady, *Amethyst* и Vojdana им се допаѓа ова.
  6. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649
    Можеби треба малце одделени да сте... По твоево пишување не ми изгледа како лош човек,само не може да се најде себеси, а времето не е на негова страна. Нека седи сам сега, можеби ќе му текне што направил.

На Konfetka, thelittle17, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  7. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    @Vojdana остани силна и верувај во својата одлука.
    Се наоѓам во мнооогу слична ситуација со сопругот, и јас имам ризична бременост и имаме многу расправии какви што не сме имале во врска. Навистина долга приказна, небитно, друг пат за ова моево, туку навистина ми е жал. Се почесто слушам за вакви случаи, жени во тек на (ризична) бременост да бидат изложени на вакви непотребни стресови поради нечија незрелост и кукавичлук да се соочи со одговорностите кои ги носи животот. Страв од новото ли е, несвесност ли е, не знам, ама мислам дека за некоја рандом жена од улица повеќе ќе им падне жал отколку за сопствената. Очигледно не се свесни за состојбата и проблемите низ кои минува бремена жена. Никој не е должен да биде постојано предмет на психичка тортура. Додека ти размислуваш за заеднички живот, бараш решение и гледаш за иднината на бебето, тој има други приоритети. Што останува понатаму кога се немаат заеднички интереси... Сигурно нема да чекаш некој да се освести, особено возрасен човек кој бил способен да создаде дете.
    Мисли на бебушот, посвети се на мајчинството и окупирај си ги мислите со позитивни работи. Подобро е да расте во нормална средина без таков токсичен родител, кој попрвин би се согласил да се раздели отколку да бара начин по секоја цена да ја реши ситуацијата. Доколку ти е потребно повеќе од разговор со мајка ти побарај и стручна помош, само зачувај си го разумот. Не вреди за никој да ја губиш главата, а уште помалку да го ставаш малото невино душиче на дополнителен ризик. Нему си му најпотребна.

На Puffy2019, crazylady, Vojdana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.491
    Допаѓања:
    17.218
    @Vojdana
    А пред да останеш трудна направивте ли воопшто муабет,договор дали ќе се земете,дали ќе одите во матично,каде ќе живеете???

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.519
    Јас од случај релативно близок обратен совет би дала. Ако тој го признае детето, ако не останат заедно, а таа реши некогаш да замине странство, може гадни проблеми да и прави тој за со детето. Да не дава дозвола воопшто иако е детето со нејзе.
    За мизерната мк алиментација, ич не вреди трн во нога, особено ако е некој неразумен. Друга приказна е ако остане секогаш во мк или ако е тој разумен. Таа тоа најдобро го знае.

На Nausicaa, WildMk, Noemi и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Sija

Sija Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    29
    Zdravo jas sum nova tuka i imam problemi vo brakot bi dakala eden sovet . Vo nrak sum tri godini pred da stapime vo brak bese premnogu dobar sekoj den bevme zaedno sekoj den me smeese imase razbiranje za mene me islusuvase se dodeka ne se porodiv so prvoto dete odkako se porodiv stana sosema druga osoba pocna sam da seta pocna so navredi so pcovki i ajde si rekov ok ke se smeni no ne eve sega imam uste edno malecko no toj e se polos i polos od savajle do vecer ne se pribira ke stane sabajle nakaj 10 i odma iskaca ide kafe pie vo kafic ke se vrati 10 min doma i ke izleze ide na plaza na rabota ok ajde raboti no kolku raboti ne sum sigurna ke si dojde od plaza nakaj 19 ke se istusira i odma iskaca a za toa vreme koga e doma samo me vreka me ponizuva duri i na devojceto ja uci kazi i na majkati da jade lajna kazii i deka e dibek kazii mrs i takvi plitki muabeti me iritira toa koga ke sednam da pravime muabet mi vika aj ne jadi lajna i ednostavno so nego nemoze da se napravi muabet i navecer se pribira 12 1 i nespieme vo ista soba toj spie vo dnevna a jas so decata vo spalna. Stvarno neznam sto da pravam veke nemozam vaka mi ide da isceznam da isparam no nemozam sepak decata mi se na prvo mesto neznam neznam duri si ja baram vinata i vo mene zasto e vaka si vikam kaj sum zgresila sto toj se ponasa vaka si vikam do koga ke e vaka do koga sovet ako moze

11. SandStorm

SandStorm Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    193
    Додека си ја бараш вината во себе он ќе се понаша како стока. Коа ќе дојде не прави муабет, не од инат него зашо нејќеш. Среди се малце умствено. Прекини да се жалиш и да патиш каков бил. Битно е сега каков е.
    Многу мажи се менуваат за време на врски, брачен живот итн. Сега е најважно да застанеш за себе и да кажеш доста е. Шетал на плажа ок, шетај и ти. Посвети си внимание. Ослаби, среди се, врати си ја самодовербата за да се осеќаш како жена. Ако у меѓувреме се подобри ок, ако не гледај и други опции.

12. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649
    Ај жити се ваков дибек заслужува само развод. Зошто да се средува таа?
    Сија развод под хитно. Овој начисто те уништил, ќе ги уништи и децата.

На piksooki, Dust, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  13. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Жено еден живот е мани тоа племе немаш реприза ке ти летнат годините после ке се каеш бегај додека си уште здрава и права, верувај ми дека можеш сама многуууу повеќе, ова ти само испраќа универзумот сигнали дека треба да го прекинеш токсичниот однос и да започнеш убав и лагоден живот. И не дозволувај да ти го перат мозокот.

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не си згрешила ништо.
    За секогаш.

Сега, твое е да одбереш, дали ќе го поминиш животот вака, или ќе му ги маниш клоците и ќе си живееш по твое... во мир.

На piksooki, cresa-jagoda, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Sija

Sija Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    29
    И јас помислив на тоа развод но некако се плашам да не ми ги зеде децата ми се има заканата дека ќе ми ги зеде и дека никогаш нема да ги видам има многу луѓе околу него ми вика со мито можел се да направи или со закана на судијата се ќе направел. Ете од тоа се плашам да не ги загубам децата но некогаш си викам сепак има правда Господ е голем и само еден е животот ако останам со него ќе ми го загорчи животот како што е згорчен животот на мајка му од страна на татко му а јас таков брак несакам.

16. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.502
    А да одиш кај некој добар адвокат да те поучи што треба да направиш и да му ги кажеш сите овие работи и него и во полиција и во социјални грижи, ова ми звучи мене како закана за да те држи до него, немој да се плашиш и побарај развод, дури тој не е дома а тоа е скоро цел ден ти собериси ги работите твоите и на децата и замини ако имаш било каде. Има и здруженија на жени кои можат да ти помогнат и да те упатат кај соодветни личности кои ќе ти помогнат. Биди силна и со среќа :l:

На cresa-jagoda, Bezimenka90, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.519
    Ќе му се закани ма судијата?!! Маж ти е full of shit, празна закана е ова, изгледа ТИ трзаш на негови закани. Судиите вакви м.чковци гледаат често, и не им се плашат. Маж ти знае што ти е осетлива точка и затоа таму притиска. Затоа најди си работа ако немаш , за да се издржуваш себе и децата и испрати го во 3 п.м. sorry на вулгарност.

На thelittle17, cresa-jagoda, sparklie и 9 други им се допаѓа ова.
  18. tijanana

tijanana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    3.642
    Ти не си виновна за ништо, не си ја барај џабе вината во себе. Изгледа тој отсекогаш бил ваков и сега откако имате деца и си мисли те врзал за себе си го покажува вистинскиот карактер. Мора да разговараш со него, а не да те навредува. Спомни му дека сакате да одите на брачно советувалиште, дека се осќаш постојано навредена и омаловажена со тоа негово однесување кон тебе. Ако не се смени ништо кон подобро сама го знаеш најдоброто решение за овој не и така мал проблем.

На Sija му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Здраво. Како што имам пишано 3 години сум веќе во брак. Но во последно време имаме монотонија во бракот. Веќе не ме привлекува како на почетокот, немам желба за ништо со него.. На секс не ни помислувам.. Едноставно нишѕо не е како што беше.. Се е сменето. Не можам да издржам, секој ден полудувам, воопшто не ми се допаѓа ова. Немам воља за ништо едноставно. Дете не можеме да имаме, а сега во последно време се прашувам и дали сакам да имам дете со него.. Ова е најтрагично од се..
    Кога ви пишев за некои негови "испади" некои членки ми велеа развод, но не можам да ставам крај толку лесно. Не знам дали проблемот е во него или во мене...

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    Зошто не можеш да ставиш крај? Како што знам млада си, а и бракот ви е релативно краток.

На cresa-jagoda, *Amethyst* и Summer16 им се допаѓа ова.