Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Se mislev dali da pisam, no moram...
    Godinite ti se super i najmal problem momentalno.
    Sredi si gi mislite,razmisli ubavo sto sakas.
    Rabota mozes da najdes i kako prodavacka,kasierka, ne e toa tolku bitno za pocetok, bitno da ja imas i da mozes da se sredis sama.
    Od koga ke svatis deka ne zavisis od nego ni finansiski,ni fizicki,ni psihicki, ke te ogree sonce zasto si zastanala na noze!
    Te molam dokolku imas potreba od rabota prati cv na firmite (vo gradot koj ti e najblisku) koi postojano baraat vraboteni (sekako bez da znae),posle samo ke mu soopstis deka baras razvod i sakas da si odis.
    Majka ti e super izgovor da izlezes od tamu,bez ne daj Boze da te napadne.
    Pobaraj pomos na forumot sekogas ke se najde nekoj koj moze bilo kako da pomogne.
    Bidi silna,hrabra, mudra i ne gi ostavaj problemite pod tepih.

На cresa-jagoda, *Amethyst*, Summer16 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Од шо страв?
    Не мора никој да знае дека си се јавила.
    Плус, не те познаваат тие што работат таму.
    Само со ова не се согласувам.
    Не му кажувај Самер ништо.
    Планирај и прави се', без да знае тој.
    Замини си, без да знае.
    Откако ќе заминиш, најди адвокат и испрати му документи за развод.
    Не мора ништо да му објаснуваш.

Ризикот да бидеш физички повредена, е најголем кога ќе си одиш, затоа, подобро е тој да не знае ништо.

И обавезно оди на гинеколог и почни да користиш контрацепција.

Можеш се' да направиш, ич да не се секираш.
    Имаш време на претек, имаш милион разни опции, способна си, не си глупава.
    Чекор-по чекор, полека.

Тука сме за помош ако треба.

Ти нудам и финансиска помош, ако ти треба.
    Ако си во близина на Скопје, или ако сакаш работа во Скопје, и за тоа можам да ти помогнам.
    Слободно обрати ми се во лп, кога сакаш...

Ајде, грл паур :muscle:

:hug:

Последна измена: 18 јуни 2020
    На PoisonGirl, thelittle17, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Баш напротив далеку сум од Скопје, тешко ќе најдам работа во ова мало гратче, но ако барам сигурно ќе најдам. Тешко ќе ми биде знам, пари за кирија, за храна, сметки ама мислам дека вреди да се обидам.. А за излегувањето од тука, тој еднаш кога се скаравме и ми вели еве ти го патот оди, не те сопирам.. У смисла дека ако некој сака да си оди, го пушта, не го држи со сила ниту го моли.. А дома нонстоп има некој, невозможно е да заминам без никој да ме види..Утрово е поладен кон мене, дали му здодеало се да трче по мене, којзнае..

4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    Додека си сам ништо не е тешко. Замисли бремена или со бебе, мало дете да треба да преземеш таков чекор.
    Сега си сама, можеш да правиш што сакаш, ништо нема да е тешко освен првиот чекор. Со вториот чекор веќе ќе добиеш и крилја ќе леташ.
    Колку и да си далеку од Скопје можеш во Ск да најдеш работа. Како мислиш да те видат? Излегуваш од дома со тоа што го носиш на тебе, најобична ташна и го креираш животот. Јас во Германија дојдов без пари, со тоа што го носев на себе, живеев без лажица и вилушка... не ти требаат куфери. Со куферите носиш тежина од минатото, без нив пакуваш нови нешта во новиот живот. За почеток ти се потребни малку пари за кои многумина од фемина би се собрале и би ти помогнале.
    Твоето мислење содржи премногу изговори.

На Emy867, Dust, Monella и 3 други им се допаѓа ова.
  5. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    @Summer16 Кажа дека имаш брат кој би те примил без проблем. За почеток додека да најдеш работа отсели се и оди кај него, сигурно би те заштитил. Поддршка и помош ќе добиеш и од тука, знаеш што да направиш.
    Се согласувам со Вајлд, тој уште сега ти се заканува, не го тестирај како би изреагирал кога навистина ќе си заминеш.

На cresa-jagoda, *Amethyst*, Mikha4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Кај брат ми можам да одам да, ама и тој живее во село, пишев веќе овде кај нас какви муабети вадат.. Не знам дали ќе можам да ги издржам сите тие муабети, не знам дали би ми било сеедно за тоа што зборуваат тие оти јас се си ставам на срце, премногу се грижам. Инаку во право сте за се. Во вторник ќе одам кај мајка ми, подалеку е таа од овде па ќе барам некоја работа таму за почеток. Ќе и кажам и нејзе да се распрашува за работа и за стан...

7. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.491
    Допаѓања:
    17.214
    Секој муабет е 3 дена и толку.Не за џабе рекле секое чудо за 3 дена.Подобро да издржив една недела да те зборат него цел живот да живееш несреќна.

На piksooki, Emy867, thelittle17 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Што мислиш, што би издржала повеќе, цел живот ќотек и нервози или една недела муабети од примитивци? :)

На thelittle17, candy.cane, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Во право сте не велам не. Кога се работи за друг и јас велам остави ги луѓето што сакаат нека зборат а сега за мене ми е тешко. Во еден момент сега би отишла, веднаш, а во друг некако имам многу страв, несигурност... А не ми е јасно зошто тој страв? Страв од почеток, од еден многу поубав живот ли... Тешко ми е да пресечам, ама ако кажам крај, тогаш ништо не би ме спречило да заминам. Кога за мајка ми, ми стана сеедно дали ќе ја гледам или не, кога за неа станав ладнокрвна, ќе станам и за него, знам дек ич нема да ми биде тешко без него, а за мајка ми, ми беше тешко, се гушев во солзи па пак помина..
    Знам дека морам што побрзо да дејствувам, и мене ме плаше помислата што ќе биде кога цел живот би трпела такво незадоволство...

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Доста коментираш и доста мислиш.
    Пресечи што ќе правиш, и направи го тоа.

Ајде.

На piksooki, candy.cane, tinka-mace и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Prvo pocni od sebesi,razgranici sto sakas a sto ne sakas, kade se gledas,mozebi ke se iznenadis od svoite razmisluvanja.
    Sekoj pocetok e tezok,no edno e sigurno,podobro ke ti bide sekako.

На Summer16, *Amethyst* и WildMk им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.406
    Допаѓања:
    171.733
    @Summer16 да ми пише лп
    Можам да и помогнам

На piksooki, Emy867, Mantub и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Ти пишав :)

14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    @ALISA0000 @WildMk колку ми е вака мило што постојат вакви добри луѓе, широкогради. Сепак светот може да помогне, ете, доказ, па и ако некој е комплетно сам!
    Секој еден што сака да промени некоји пеколи во својот живот ако сака може да успее.
    Работа се наоѓа, таква или онаква ама се наоѓа, и тоа се поштено заработени пари.
    @Summer16 ти си млада првенствено, немаш деца, можеш да успееш за 2 месеци да станеш самостален човек, свој на своето, да работиш да најдеш некое станче и да уживаш.
    Зошто се плашиш да одбереш сопствена среќа наместо да се гушеш и плачеш секојдневно покрај таква особа?!

Поготово после помошта подадена од овие жени, ако не се решиш значи кај тебе е вината не е кај друг да знаеш!
    Тешко е да се решиш ама па многу се решиле ни си прва ни последна.
    Животот е таков каков што е и мораме сите не само ти да научиме да чекориме низ него дали низ полесен пат или потежок.
    Решение секогаш има за оној што сака, запамети тоа.

На Dust, *Amethyst*, Sejfullai и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Во право сте, и бескрајно сум им благодарна на оние кои ми пружија рака. Исто и @Mantub спаѓа тука.. Тие ме уверија дека во денешно време повеќе ќе ти помогне странец, некој кој не те познава, отколку најблиските...
    Само има една работа која ме кочи. Не сакав да пишувам овде за тоа, затоа не кажав, овие денови смислувам решение ама не можам да го најдам. Поточно мајка ми кога си замина првиот пат, мм не наговори да земеме кредит на нејзино име а ние да си го враќаме. Бидејќи сме невработени, не можевме ние да земеме.. Таа се согласи, земавме, потоа му се врати на маж и, и мм вели сега не го враќаме, нека го враќаат тие.. Сега таа крие пари од дома, за да внесе рата за кредитот, а маж и мисле дека ние го плаќаме. Разговарав со мм пред некое време и се договоривме веќе ние да го плаќаме, е сега ако си заминам, пак ќе падне товарот на мајка ми. А таа веќе 2 месеци не работи, ја отпуштија, и маж и ако дознае дека таа треба да го враќа, веднаш би ја избркал... Не сакам заради мене пак да имаат кавги...

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Оф мајко мори....
    Оти вака сте си напрајле и двете?

До кога ќе го исплаќате кредитот?

На *Amethyst*, gjoker4e и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.519
    Дечки, да не паметувам многу, амаааа.....мојата омилена реченица:D
    На некои луге им треба повеќе помош отколку што вие тука можете да дадете.
    Не ви се мешам во хуманитарната мисија, туку "ѓаволот лежи во деталите".
    Кредит, чуда, вака , така.
    На некој и да сакаш не можеш да му помогнеш.
    Самер, мајка ти е полнолетна особа со мозок веројатно. Ако се сложила да земе кредит на нејзино име, гарант макар со еден неврон помислила дека можда ќе треба да го враќа. Нели тоа е смислата на кредитот,жиранти, чуда. Банката никад не е во зијан.
    Тоа нема врска со твојот брак. Еве ќе го вратите кредитот и ти после пак ќе бидеш со маж ти.
    Ако луге бркаат други луге од дома за кредит, позафркнато е отколку ти што може да решиш.
    Аман девојче, сфати, треба да учиш и работиш ако сакаш да си самостојна . Тоа важи и на 20 и на 40. Ако не, и следниот маж ќе те третира исто ко овој. Оти или си наивна или сакаш некој друг да се грижи за тебе.
    Не можат на фемина да ти го средат животот. Сама си го знаеш одговорите. Жешките компири ти ќе си ги носиш твоите,мајка ти своите, а маж ти неговите. И следниот пат кога ќе бираш маж, отварај очи, оти по 10 години пак на некоја фемина ќе пишуваш.
    Извини на некултура, ама реалноста ти е пред очи. Жал ми е ,млада си, тешко е, ама ќе помине. Биди здрава жива и не се подметнувај другпат за никој друг, осим можда за дете евентуално свое.

На Emy867, vitamina, M.B. и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Najdi rabota kako sto planirase, dogovorise so majka ti deka ke i davas sretstva kolky mozes so ogled na situacijata, stom se nafatila da go zeme pa i da vi go plaka,sig e svesna vo sto se vpustila.
    Toa sto ona krie od maz i, ke izleze na videlina,vnimavaj da ne nastane pogolem problem pa i maz ti da se nakostresi dopolnitelno.
    Najdi rabota prvo,posle resavaj eden po eden problem.
    Ne mozes site naednas da gi resis.

На cresa-jagoda, Bezimenka90, Summer16 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    @Summer16 Ама нели човекот ја малтретира мајка ти? Подобро е ако ја избрка. Мајка ти има свој дом? Кога биле разделени сигурно живеела некаде нели.
    А зошто маж ти рекол сама да го плаќа кредитот бидејќи се вратила на мажот? Маж ти само бара изговори за да не го плаќа кредитот?
    Ти некогаш проба да бараш работа? Или како и за факултет така и за работа срамота е мажена да работи?

На cresa-jagoda, Summer16 и WildMk им се допаѓа ова.
  20. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    3 години.

Да има дом, ама не сака да се врати таму. Си најде стан, два пати си одеше и пак му се враќаше.. Па беше изнервиран и затоа така кажа, оти ние и стан и најдовме и се на крајпт пак ништо. За работа не сум барала, ама кога имало некаде некои оглади сум му велела еве овде може, ама не сакапе тој

И јас истото го мислам...

Ама тогаш не беше таква ситуацијата затоа се согласив за кредитот. Со мм овој месец односите ни се заладени, не ни мислев дека до толку ќе стигнеме..

Последна измена од модератор: 20 јуни 2020
    На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.