Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Најголема грешка ти била тоа што си се омажила за да завршиш факс во странство. Не вреди за сите проблеми со кои си се соочила, не си размислила убаво ама тоа веќе се случило. За понатаму ти пишав совети, ќе напишат и други членки, а ти ќе одлучиш што е најдобро.

На tessie, tinka-mace, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  2. cornflakes6556

cornflakes6556 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Јас не се расправам таа сама бара закачки ништо не и зборувМ јас ана таа претерува, развод нњ сум раџмислубала ама немаме ни деца. Како што тој сака упте 3 години а може и 4 ри да не најдамат со нив до тогаш ако има и детее и потешко ке биде за развод. А и штомна првата година тие ми вдкд наредуваат поматаму не сакам ни да замислам. Моите вака размислуваат и тие како мене исто инаку тато е правник ги знае правата и вика без дете си едноставно освен на тебе не мисли на никој и вика маѓ ти треба да мисли и тој на тебе за ти бо оваа ситуација да мислиш на него а тој не ни пробува да те разбере. И вика видео каде сака нека покажува јас не сум се заканувал вика прво ти сл кај нив јас на кој ке се заканувам додека си таму ти

3. cornflakes6556

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Фака ти за се сите совети ми се добредојдени ❤️

На flawless. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Разведи се

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Не трпи смрдливи свекрветини неиживеани и несреќни. бегај од таму одма

На crazylady, tinka-mace и cornflakes6556 им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Болдираниот дел се кажува, не си се омажила од љубов туку некој да ти плаќа факултет, да те храни, облекува, кров над глава да ти обезбеди, срамота.
    Сега па дека не можеш да си ги тераш твоите ќеифови свекрвата не чини, золвата не чини, свекор не чини, маж не чини, не бе душо ти не чиниш, ти си се омажила со задни намери и сега не е добро, фала богу не е добро и тие изгледа те процениле каква си.
    Викаш маж ти е мамино синче а твоите што те тераат при затворени граници да си дојдеш “дома”, што се јавува тате да те пуштаат зш што ќе правиш таму со нив кога училиштата се затворени, ти не си врзана за папокот “дома”.
    Не оправдувам командање од никого ама кога не придонесуваш дома ни денар не се мама и тате па да те тинтраат, фактички од нив треба да бараш да ти платат патот, престојот во Мк епа имаат право да кажуваат за своите пари каде ќе ги трошаат а каде не.

На tinka-mace, IAmPresident, m.i.g и 10 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Пријави ги за семејно насилство.
    Ако си странство, и те како имаш шанса и да пријавиш, и да останиш таму да живееш.
    Снимај ги кога ти се закануваат.

Ова е практично киднапирање.
    Улајте можат затвор да скапат.

Ич не му се мисли, оди во социјално или во полиција таму, пријави ги уште денес, и кажи им на службените лица, дека ти е страв да се вратиш кај нив, оти пак нема никаде да те пуштат.

Немој да се плашиш ич.
    Ќе те заштитат институциите.

На tinka-mace, Larahappy, Mikha4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. cornflakes6556

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Јас и помагам овде за се знам јазик и можам да ги пријавам ама јас не сакам проблеми сакам да си одам само требало нив да ги слушам инаку дали ке можам да де разведам јас веднаш кога ке се симнеме. Моите секако ке ме подржат ама тука без моите се плашам да не нњ си одиме и да останам тука заглавена страв ми е

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Нема шо да се плашиш.
    Ако чекаш тие да се сменат, нема.. се ујдисале ко стоки на тебе, ќе те гњават само.
    И нема 'не сакам проблеми да правам'.
    Ти не правиш проблеми, тие ти прават проблеми.
    Оди таму пријави ги, и ич око да не ти трепне.

Разговарај со некој во социјлано, или какви служби и да имате таму.
    Ќе те посоветуваат. Ќе ти кажат што можеш да направиш, како изгледа процедурата.
    Вака сама ако седиш само и чекаш да се опрај работата во дувлото кај шо си, само ќе страдаш уште поќе.

Ој распрашај се, жити мене.
    Ај! :hug:

На tinka-mace, Luminary, PureEnergy и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Pa tatko ti e pravnik, neli znae deka ne smejat da drzat i ucenivaat?!
    Neka ti pratat pari za karta i prvo osloboduvanje dojdi si.
    So takvi zivotinki ne se zivee normalen zivot.

На cresa-jagoda и WildMk им се допаѓа ова.
  11. cornflakes6556

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370

Зборував со моите и рекоа најдобро ке биде сега да седам тука додека да се симниме сите заедно после кажаа кога ке си тука ништо не ти можат и нема да можат да те затвараат никаде. Размислувам за развод само незнам ако дијде до развод кога да кажам дали да чекам да си одиме прво...

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Кога ќе се враќаш мк?
    И што планираш до тогаш?
    Што ако те забремени?
    Користи контрацепција, немој да се заебиш и да те врзи за него цел живот

И не му кажувај ништо што планираш.
    На никој не кажувај, освен со твоите што си зборуваш.

На crazylady, cresa-jagoda, Macito007 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Ова што тие го прават е срамота и греота!
    Добро колку години има тој глупакот што си се омажила?
    Не им спомнувај ништо ни за развод ни за Македонија, кога ќе се отворат границите договори се со твоите и ако треба сама дојди си и не им кажувај.

14. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Dobro mazh ti nema mozok
    Se mora li majka mu da mu kazhuva
    Nikoj od tamu nema da se smeni, a zhivot so lugje koi sakaat samo da ti nareduvaat i da baraat prichina za kavga, ne e lesen
    Razmisli si, ne velam razvedi se ili ne se razveduvaj
    Razgovaraj so mazh ti, mozhe ke se soglasi da zhiveete vie dvata oddeleno od negovite

На crazylady и Just.do.it им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.515
    Во тема за свекрвите членкава пишува дека се омажила за да има кај да живее во странство додека не заврши школо. Љубов ово оно нема спомнато.
    Значи не е баш толку наивна колку што делува. Нејзините можат да ја извлечат кога ќе посакаат, сигурно не се наоѓа во Авганистан.
    Девојче , размисли што сакаш, ако немаат твоите да ти пуштат пари за карта, позајми од некого и оди каде што мислиш дека треба да бидеш.
    И не се мажи следен пат од корист.

На crazylady, Mishela, tinka-mace и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Momentot deka si se omazila za da ostanes vo stranstvo ja menuva cela problematika na tvojot ne(izbor).
    Prvo svesno si vlegla vo taa zbrka.
    Vtoro znaes deka ziveat site zaedno i deka majkata t.e. svekrvata e the boss!
    Treto korista koja si ja dobilA od brakot se samo nervozi, uceni,zakani i lisenje od sloboda.
    Ti ne deka nemozes da si odis ili ne te ostavaat,tebe ti e strav zaradi dokumentite da zrtvuvas se.
    Izvini,greskata ti e ogromna i ne se resava na forum.
    Tvoite roditeli trebalo prethodno da te posovetuvaat za da ne vleguvas vo takvi igri.
    Sega mozes koga sakas da si odis no tebe ti e strav i ne ti se zrtvuva stranstvo.

На crazylady, tinka-mace, baby-star и 5 други им се допаѓа ова.
  17. cornflakes6556

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Не планираме дњца додека да завршам школо плус сеа треба да ми дојде за 2 недеки треба да си одиме књ дњ снајдам некако џа тие работи. Кажави на моите да не ми пишуваат за тоа сано кога сме сами да зборуваат ако и дадам знак и да се стрпат додека дс си одам

Не, нема проблем за докумњнтите јас дојдов за да бидам блиску до него и да џавршам школо доле само школото беше и требаше да се раздњлиме и тој да дојде. Ние сњ договоривме да ѓивееме со неговите ама не беа такви додека бевмњ во врска сега во се се мешаат. Инаку за документите не ми е гајле јас ке де запишам и доле факс јас за ндго дојдов повњќњ од се а тој тоа не го цени. Инаку документите не ми ни требаат во прашање е како да постапам понатаму во животот се ми е измешано..

18. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Девојко некој да ти забранува и со твоите да се видиш фала ќе му речеш? Тука проблемот е многу поголем од тоа каде се трошат парите. Татко и не се јавува од убаво што му е па ја тера да си дојде, туку затоа што се изживуваат со неа. Не е правилна ниту нејзината одлука ама тоа не им дава за право да и прават така.

На Nevenche26, ZAHRA, felisitas и 2 други им се допаѓа ова.
  19. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.584
    Ау па добар совет и родителите дале, седи таму додека не дојдете сите во мк. Нешто не е ок со приказнава ама ај нема врска.

На tinka-mace, bittersweet, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    I mene nesto nisto ne mi e jasno.

На cresa-jagoda и Dentina им се допаѓа ова.