Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.164
    А кај виде дека јас ја советувам да остане тоа? Де врати ми се на постот! И да, она живее со нив 9м а ситуацијава со коронава е 4м, 5м божем не било така. Или сеа досадно и е и ај да разбиеме монотонија. Во Македонија умираат по 10-15 луѓе на ден од корона, во Македонија дневно има по 150+ случаи нови, она треба да дојде од град во кој има многу заболени, ризикува да си ги зарази и родителите кои толку ги сака и луѓето во нејзината околина зошто според пишаново на неа во карантин не и се оди. На страна од коронава, девојчето не е искрено! Јас не го оправдувам однесувањето на свекор и свекрва, малоумно е, ама на 20г некако не ми е верен судов нејзин. Промислена е, пресметана, во другата тема јасно си кажа дека отишла најмногу за школото и сега куку не чини мажот не чини свекрвата, на крај ќе излезе а па не било баш така. Ако е ко што сама вика моќна нека си отиде под кирија. Чисто се сомневам дека за 2 недели ќе ја донесат во Мк како што се надева, ако се навистина такви како што ги кажува прашање на време е кога ќе и го земат пасошот и ја затворат дома. Да имам сега јас снаа таква млада, збесната, да не сака да се разбере од збор, дека не е сега време за шетање гости праење ќе му кажам јас на син ми да и купи билет. Луѓе не е време за шетање, стварно не е, еве граници од ден во ден затвараат, читав во Српска група од вечер грците и за србите затвараат граница, ќе испозаглави народ надвор од државата во која живее и работи па ќе се чеша после.

Проблемот не е само кај светковци, и кај младиве е ама ај. Мажот неспособен да се разбере со жена му, мамичка и никој, она млада и досадно и е, а богами и нејзините долеваат масло на оган. Тоа што стариве се понашаат како девојчево за нив да се омажило а не за синот, тоа е па најголем проблем.

На tinka-mace, Monella, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.511
    Да де, сите се сложивме овде дека од напишаното се гледа дека има 2 незрели 20 годишњаци, родители кои суфлираат од мк, и родители кои контролираат во странција. И дека решението не е глатко и мазно, туку болно и непријатно.
    Луге аман намалете со тоа критиките за патување. Ако има превоз и има граница отворено, и носи заштита, и има потреба од пат, и е свесна за ризик, кај сака нека иде. Дека се прави моќна, не се прави. А и не е. Со самото тоа што е потполно финансиски зависна.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cornflakes6556

cornflakes6556 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Вака значи не ми е текнало да се шетам јас седам овде короната како што кажа ти е 5 месеци јас не сакам да си одам за време на карантин итестови и затоа до сега не спомнав ништо за одење, сега се е слободно и сега ако не си отидам ке затворат се после и којзнае кога ке имам шанса да си одам. После ке почнам со школо којзнае и кога ке бидам слободна тоа беше целата приказна. А за пасошот и да ми го земат не можат дома да ме затворат одат сите на работа, така да ке чекам уште 2 недели и после ке видиме..

4. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Pobara mislenje, dobi nekolku strani gore-dole isto objssnuvanje,eve resila do dojde "Dole"...(t.e vo Mk)!
    No ne e nezavisna,moze jazik da znae, no ne raboti, 20godini ima, ne ocekuvavme deka ke se odluci sama bez zbor da sobere kuferi.
    Mama, tato,the boss i serifot toa se e samo brak ne e,mazot go nema nikade, a i kako bi go imalo -na tolku drugi glavi sam ke mu ja misli!
    Eve samata ke si razmisli i neka odluci koga ke se vratat.
    Nejziniot problem se resaval so vrakanje.

На baby-star и hellocity им се допаѓа ова.
  5. cornflakes6556

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Јас одам овде како на пола работно време и носам флаери по сандачињата на лугето и од таму земам пари и со тие живеам овде не сум дамо да седам дома само штомислам дека тие детали ни не се битни мене само ми беше потребен совет од вас тоа беше се. Јас не сакам проблеми таква личност сум до сега сум попуштала за се за да не се карам со никого, сега ми е друго проблемот.

На IAmPresident и Dentina им се допаѓа ова.
  6. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.511
    Се е ок. Како што и сама знаеш веројатно, битно е да се има свои пари за разни не дај боже ситуации. Размисли си добро и без нагли потези и заштити се ако патуваш и носи гелови за дезинфекција, маски и биди многу внимателна, колку можеш дистанца од луге по пат ако се одлучиш да патуваш.

На cornflakes6556 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    Никој не е толку моќен за тебе да те оддалечи од твоите деца. Ама баш никој. Колку сака мито нека дава, што сака нека прави нема да може. Само се силат а еднаш не застанал да помине време со децата. За скоро ќе стане и насилник. Спаси ги децата од него. Спаси се ти од него. Заслужувате подобро!

@Summer16 девојко премногу си млада. И да не си пак ист совет ќе ти дадам. Јас не гледам тука зошто да даваш шанси? Да те држи во кафез? Цел живот домаќинка ќе чистиш тоа ли сакаш? Не знам ама јас д

А да си се преселите ти и мајката заедно? Ќе работите двете ќе плаќате кирија. Ти можеш да се школуваш.

Последна измена од модератор: 6 јули 2020
  8. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Еј де де да не сакала да се разбере од збор ако дошла во твоја куќа не е твоја сопственост, како ке ти е мајкаи да вика на син ти млад збеснат несака да ме слуша а?

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.164
    Па ако е ко девојкава, богами збеснат е. Син ми има 4г па разбира од збор дека во игротека и парк нема додека трае ситуацијава.

10. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Ne mozhe da sporeduvash edno so drugo
    Tuka chlenkata kazhuva na odnosot na svekor i i svekrva i kon nea
    I toa deka soprugot na nishto ne i se sprotistavuva na majka mu
    Seriozno sporeduvash 4 godishno dete so brachni problemi na nekoj

На Just.do.it, cornflakes6556, Mami3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Прво, ако така гледаш, не е она толку збесната, секако и рекле дека сите ќе дојдат во Македонија за 2 недели, што значи дека не им е нив проблемот короната, па демек се потресени за неа. Друго кога би била ти на нивно место, ако ти се мешаш како што кажуваш дека ќе си му речела на син ти да и купи карта, иста си како свекрва и. Кога ќе сфатиме дека проблемите на утреден нашите полнолетни деца оженети/омажени не се наша работа? Ја осудуваш неа, а они се тие што планираат да дојдат во Мкд зс две недели. Демек нив не им е до шетање и идење по гости, само она е збесната,а? И они излегуваат збеснати.

На 1209, S.W.A.G, Dentina и 3 други им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.340
    Значи
    На свекорот и свекрвата гајле им е дали имало корона или немало
    Тие не сакаат девојчето само да оди
    Познато ми е тоа
    И кога ќе отидат Мк на пример с и с нема да ја пуштат сама кај нејзините на пример
    На свекрвата злато ќе и излага од уста пред комшиите
    Детето ќе смее со другари да се види само, снаава нема да смее со другарки
    Јасно ми е се
    Девојче кажи за две недели што ќе биде, до тогаш батали не
    Да беше форумски идол никој немаше да ти замери што сакаш Мк да одиш, ама дека си прилично нова на форумив ете за тебе важи забраната за патување и собирање со друг народ

На candy.cane, Mishela, tinka-mace и 9 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.164
    Ај за 2 недели ќе збориме дали ќе си дојдат!

Не споредувам, гледате дека се трудам да објаснам фигуративно. Исто како и примерот дека јас би му кажала на син ми како да постапи.

Се жестите од женска солидарност, океј тоа е фино, ама не гледате на општата слика. Не е време за рашетување и крај. А мислам дека стариве само ја замајуваат дека за 2 недели ќе дојдат.

На FVP му/ѝ се допаѓа ова.
  14. cornflakes6556

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Фала ви за советите, нема потреба што да се карате меѓусебно, ќе ви пишам за 2 недели.Ние можеме и тие 2 недели да пишуваме овде но тоа е џабе. Само можеме сега да чекаме и ке ве информирам за се најново. Поздрав

Ти да си на мое место би седела ли овде? Ајде сега е од короната, во зимо ке треба да си одам пак тие како кажат? Картичката зошто ми е земена заради короната ли, зошто не смеам да шетам без мажот ми додека е на работа??? Заради коронава???Зошто се мешаат во нашиот брак тие? И зошто одлучуваат без мене и ми кажуваат забрави мајка и татко кога и да си одиме си одиме сите заедно? Зошто заврана колку да седам кај нив и дека не смеам да спијам? Јас знаеш како би кажала ако мислам на снаа ми и на патиштата, ке се видите сега не е пригодно време а не забрани и закани и уште полошо однесување спрема неа. И тоа што не го знаете пред едма недела керкаи си ја пушти ако забележа напишавдека живеам и со золвата зошто ја нема во муабетов оти ка пушти. Сега сигурна си дека е заради короната и дека трена да ме споредуваш со син ти од 4 ри години???? Немам ништо против тебе ако можеш дај ми одговор на ова оти јас сум збунета.

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.156
    Допаѓања:
    181.059
    Јас ништо не те разбирам. Ти го доживуваш живеењето во странство како престој во интернат, дури има школо седиш таму, после си одиш кај мама и тато?
    Или си решена да се вратиш кај мама и тато и да завршиш со школувањето и со бракот?

На candy.cane, tinka-mace, FVP и 2 други им се допаѓа ова.
  16. cornflakes6556

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Од што толку мисли на мене и од што ме дака пивеќе керкаи си ја прати и додека имаше карантим да дреме на попова шапка и додека имаше тестови фа плака пари а снаата и кога нема ми карантин неможе? Оти? Оти нигу се секира за мене а не и за керкаи? Снаата да сакаше да се расшетува ке си одеше уште во феб кога немаше школо. Нели? Ама снаата ја сфати озбилноста на сотуавијата си седи дома 5 месеци дега има шанса да си оди за послњ избори да се качи оти пак затвараат граници ама снаата е проблем сега?? Ако јас тоа што го барам е многу советувајте ме како да направам ве молам @AngelOfArh .

Погоре пишав на две три страни е темата причитај ако сакаш

17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.156
    Допаѓања:
    181.059
    Читам јас ама не си ми јасна.

18. cornflakes6556

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Што не ти е јасно?

19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.156
    Допаѓања:
    181.059
    Просто прашање поставив @cornflakes6556
    Планираш да одиш на зимски и летен распуст кај мама и тато, а после да се враќаш кај свекрва?

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cornflakes6556

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Не, зимото имаме слава и затоа кажав за зимото за одење. Додека не се дојдов јас таа секои 3 месеци се симнуваше со свекорот. Почнаа да кажуваат абе карантин има абе и кога ке дојдеме пак карантин и јас реков ако ви е ризик да си одите мене и така ми е досадно ке отидаѓ ке се видам со моите и после ке се вратам овдњ и ке седам карантин, за тие од работа да не изгубат (не ги плакаат деновите од карантин овде и ако се разболиш долу не покрива здравството) со добра намера сакав фс си одам сама не со лоша . Не одам да спијам нон стоп кај нив, претходниот пат останав две вечери само и толку. Си спијам во куќата со маж ми.