Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Охрид88

Охрид88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    248
    Фино лепо прашај ја
    "Дали сакаш некогаш да ти помогнам за чистење или дане сакаш нешто специјално да ти зготвам или некое благо дане сакаш да ти напрам... И таа ке ти кажит и ке си знајш на шо си,а ко шо ти рекол господинот твој некако ми е глупо да се наметнуваш..зато најубо прашај ја

На IAmPresident, buba4e89 и Martka им се допаѓа ова.
  2. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Zdravo,sakam da prasam nesto,dali vi se ima sluceno i na vas istoto.Mm koga e nervozen mnogu se deri,povisuva ton,toa e strasno.A koga nema kavgi se e vo najdobar red,ne znam sto da mislam,10 meseci skoro zaedno ziveeme,nemoze da se vozdrzi da ne povisi ton,takva mu e nervozata,dali toa e sosema normalno ili ne,ne znam sto da mislam veke,tesko mene...

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.506
    Допаѓања:
    115.003
    а не го знаеше дека е ваков преходно??

4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    И јас повишувам тон кога сум ептен нервозна. Нема шанси да се нервирам 'во себе'.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Ист е мм кога се караме
    А и ја знам да се дерам од нервоза. Двајца викаме а тоа е најлошо.
    Најубаво да го оставиш да не му одвраќаш пушти го да се смири во себе мисли си нешто друго. Откако ќе се смири мирно ќе разговарате.
    Ако ви е дерењето едини проблем вп бракот мораш да го решаваш по мирно .
    Ќе види дека неговото викање е џабе дека не влијае врз тебе и со тек на време ќе се одвикне.
    Ја обично он вика ја си излегувам одма шетам низ маало. Се враќам разговараме мирно

6. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Zosto vakvi soveti??? Ajde on neka i se izderava ona ke popousta postojano i ete ti pogolem problem koga ke i se smaci od takvoto ponasanje pa ke mu vrati i ona. Neka si mu dade dozanenje uste sega deka nema da go trpi toa negovo ponasanje.
    Nikoj ne e dolzen da slusa necii ispadi i povisuvanje na ton.
    Samo mora jasno da se postavat granici uste na pocetok zatoa @Bubaaaa8 najubavo bi ti bilo da preseces

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Затоа што има различни карактери
    Еве мојот маж е избувлив
    Мајка ми е иста таква одма се дерела и викала
    Секој сам нека со процени како да се понаша
    Ако во таа нервоза почнам ја да му се дерам сме стигале и до разводи а реален проблем немаме
    Никој не е совршен има терапии кои маж ми ги прима заради тие испади.
    Секој заслужува да му се помогне и на тој што вика не му е лесно.

Те молам покажи ми совршен брак одма ќе се разведам. Јас такви не познавам

Башка не реков никаде да попушта туку да научи да го раководи неговиот бес. Ама нели кој сфати сфати.

Може да и помогне само некоја што го имала истиот проблем и што го решава!

На *Amethyst* и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Ама многу е важно дали е ваков од секогаш или сега почнал да вика. И јас и мм сме избувливи, кога се караме бегај подалеку ама брзо се смируваме. Си се знаевме какви сме и сме одлучиле дека можеме да се трпиме и се венчавме. Нема сега сигурно развод да му барам пошо 'ми се дерел'. И каков совет е 'да пресече'? Што значи тоа?

На thelittle17 и Abc07 им се допаѓа ова.
  9. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Po tvoevo izbuvlivosta ja imame site no se se resava so samokontrola jbg mozebi jas taka sum se postavila. Nesakam takvi sceni pogotovo ne koga se i deca vo prasanje dokolku ima problemi tie se nasi (ne na deteto/decata)i se resaavat so smiren razgovor ne so vikanje. I realno ne bi sakala zivotot da mi pomine slusajki kako nekoj se izderava na mene.

На dayla, bittersweet, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Neznam dali ubavo me procita nikade ne spomnav razvod. Spomnav presece vo smisla na seriozen razgovor da mu dade fino lepo doznaenje deka nema da go trpi toa negovo odnesuvanje od nego.

На dayla, tina2018 и Dentina им се допаѓа ова.
  11. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Често викањето на маж ми е ради моја претходна избувливост и нервоза

Да ако и вика од чиста мира на пр: Зошто се садовите неизмиени зошто нема ручек... ама мора да се знае зошто е викањето да се најде коренот на проблемот и да се успее да се воспостави рамнотежа и комуникација.

Имам колега му викам добро бе вие не се карате со женати? Не се карале затоа што он настрана си се гледал со други па дома се во мир и тишина." Супер" брак имаат

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Da,daa,,,treba da se presece,so denovi ne sum spiena,vo nervoza mi ima kazeno toa e mojot nacin na zivot,ako ne ti se arese odi si,taka nisto nema da napravime i jaas ako teram inat,,a premnogu se sakame,a sepak se prisutni i ovie raboti..ne znam sto e pravilno,vo posledno vreme se stana ludnica

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Hahaha dobra si i ako mislis deka poradi tvoite ispadi se pricina za negovite i toa ne vie problem super za vas.
    Realno ne pravam ispadi i nesakam ni od negova strana sakam mirna zivotna sredina prvenstveno radi deteto. Za se moze da se razgovara i da se iznajde resenie.
    Znam deka ima razlicni karakteri ama moe mislenje sepak e deka sekogas postoi miren nacin za resavanje na konfliktite.
    A za toa kakov brak imal tvojot kolega nema da navleguvam bidejki se generalizirate tuka i se vodite od eden dva primeri sto si gi imate vo okolinata.

На dayla, bittersweet, FVP и 3 други им се допаѓа ова.
  14. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.415
    И мм е избувлив, кога е нервозен и се дере, јас ќутам и климам со главата, а паметот ми е некаде на пуст остров, сама и уживам. Ама ја кога ќе избувнам, ретко се случува.... е тогаш е лошото :D почнува да вика и он, но кога не престанувам, ме смирува и после јас си плачам(премногу сум емотивна личност), тој ме гушка :)
    Не е во ред да повишуваме тон, но некогаш не можете да се исконтролитате.

На thelittle17, BabyD0ll, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Кога бевте во врска каков беше? Гледам дека си изненадена од односот претпоставувам во последно почнал да избувнува. Ако така, пробај смирено да разговараш и да му објасниш како ти се осеќаш и да поставите граници. Доколку не наидеш на разбирање, животот е краток нема потреба да трпиш ничии испади.

На MissBreezy и Abc07 им се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Јас не научив да климам со главата :D Морам одма и јас да се издерам, немој покусо да останам. И да, морам да сум последна (facepalm) Среќа лутината брзо поминува, се гушкаме и како ништо да не било.

@Abc07 И јас сакам мирна средина ама во пмс ми смета и кога дише, па знам да му се издерам за ништо. За некој е проблем, за некој не е. Само знам дека никоја не треба да трпи нешто што и смета.

На thelittle17, CameliaMiller, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Истото е и кај нас како што опиша

18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.928
    Допаѓања:
    177.528
    Значи сепак не е само издеравањето, туку во нервоза и ти кажува работи кои ниеден сопруг не треба да ги каже.

Издеравање е многу погрешно. Не може возрасен човек да не знае да си ги исконтролира емоциите. Децата не знаат, па затоа имаат тантруми.
    Маж ми да почне да ми се дере ќе ме разочара скроз. Ниту еднаш за овие години не повишил тон. Јас сум повеќе невротик, ама тоа не ми дава за право да му истурам фрустрации нему.

Ниту е нормално, ниту е здраво за врската, ниту пак ќе биде пријатна средина кога ќе имате дете, под претпоставка дека сакате да имате.

Тоа мора да прекине. Ако сметаш дека издеравањето е најголем проблем кој го имаш, разговарај смирено, одете на психолог кој со совети и инструкции ќе му помогне да ја канализира негативната енергија поинаку. Ако не е спремен да работи на себе, не гледам зошто би била со некој што цело време ќе ти се издерава и истура фрустрации кога нема да му биде денот. Животов е многу краток да се помине во стрес.

На Doozy, Mishela, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Буба може ли да пишеше повеќе детали како доаѓа до таа нервоза?
    Онака се дере му текнало, пие ли, се коцка ли? Дали и ти викаш? Дали го вреѓаш? Дали он те вреѓа? Колку време сте во врска?
    Ако не е проблем сподели детали за да ти дадеме совет правилен

20. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Ова е и поголем проблем од дерењето, само по себе.
    Претпоставка е ова само, ама најверојатно ќе направи нешто што ти пречи. Ти ќе му кажеш што ти пречи, он ќе се заинати и ќе се испокарате, па тогаш почнува да вика. И loophole, ќе се вртите во круг.

Кажи му отворено дека сакаш да разговарате смирено, без викање. Ако не сака ич да се потруди, може најдобро е да му го послушаш советот и ако не ти се допаѓа, оди си.

Јас не би можела да функционирам со некој што не сака да прави компромис. Пиши пропало на тоа.

На thelittle17, tina2018 и GrimTheReaper им се допаѓа ова.