Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Фино си му објаснила дека ти смета, да и мене би ми сметало некој да не ме респектира и да ми се дере за ништо и згора на тоа да ми рече ако ти смета оди си.
    Јас одма би се спакувала и би заминала.
    Зошто да трпам некој да ми се дере?
    Јас не сум личност што би повишила тон ма маж ми, ама го очекувам тоа и од него.
    Нормално ќе се скарате некогаш, ќе се смирите, ама да ми рече ако ти смета оди си wtf.
    Тука има нешто подаблоко.

На tina2018 и Осе им се допаѓа ова.
  2. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    I jas ne znam od kade da pocnam,,,,,vo posledno vreme pocnavme da se karime za odnosite na familiite,negovite me imaat navredeno,pred moite roditeli,deka ne bile zadovolni od mene i od tamu se pocnaa.Toa nitu najmalce ne e tocno,jas se pravam na kraj jas sum losa,,,Negovite roditeli mu imaat kazeno deka moitte se krivi,posle taa vecer nikade gi nemalo.Mm mi vika deka jas sum gi branela moite,moite nisto ne zgreesija,na kraj tie se krivi.Mm vika oti ne sum se odgovarala koga treba,oti sekogas sum premolcuvala,jas na site premolcuvam,toa mi e najgolemata greska.Za odnosot na roditelite se pocnaa,,,,toa se sluci pred dva meseci koga mi rekoa taka,deka ne se zadovolni od mene,sinot pocnal da se kara doma otkako se ozenil,si go smenil odnosot,za se sum bila kriva jas..Tri,cetiri dena ne sme.vo dobri odnosi,samo kavgi i deranje,pijam apcinja za smiruvanje,nemozam da go izdrzam pritisokot od nego,mnogu e nervozen,ne znam sto se slucuvaa,i kako e pravilno da postapam..nie sme samo vereni,nemame praveno registracija ,nisto nema

3. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    @Bubaaaa8 да те паметам во темата свекрви снаи проблеми.
    Е вака јас да бев на твое место, ќе го оставев така да си ја разбистри главата немаше да го притискам.
    Во меѓувреме ќе се спаковав и кај моите ќе си заминев, да си ја разбистрам и јас главата и да размислам за се.
    Дај му простор, не притискај го, види дали ќе се промени (ќе му дојде паметот), ако не, значи готово е, убајни со сила не бидуваат.

На *Amethyst*, thelittle17, Abc07 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.415
    Ќе ги отерате у к*рац и твоите и неговите. А не да се карате ради нив. Гледајте вас да ви биде убаво. Од лично искуство зборам, имавме доста проблеми и се каравме ради семејствата, сега односите ни се оладени со семејствата, јас со моите и не разговарам, бидејќи навистина претераа со некои работи и доста ме повредија, праведна личност сум и кога некој греши, не го поддржувам дури и мое ако е. И искрено, сега немаме толку проблеми и чести кавги ко предходно.

На *Amethyst*, thelittle17, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Исто како што ти пишаа и @LadyLollypop ќе отерате све упм ќе седнете и ќе се договорите дека нема што повеќе за нив да се распеавате. А твојте и неговите да запрат со секаква комуникација ако сакаат децата да им се во брак.
    И ја и мм така Твојте вака, твојте онака еве 3та година уште знаеме да се препукаваме.

Ќе постигнете хармонија само кога ќе прекинете да се расправате за фамилии и да мерите кој колку. А ти немој да си ќутела. Ја на неговите родители не преќутувам ништо. Многу ми е гајле дали им чинам битно на маж ми сум добра.

Малце почнете со интима, дружење со чашка вино навечер, напрај ти мезе он нека донесе вино малце почнете да си правите Date Nights и да ја зацврстувате врската.
    Ние стално а дојдеше петок алкохолот музика до даска и сме се забављале.

Пред да му кажуваш : "Нема што да ми се дереш" пробај вака еве викендов и пиши како ќе биде

После со дете уште поише препирки и проблеми
    Мора да си ја вратите љубовта и мирот ако сакаш да ти опстои бракот и ако се сакате.
    Вие немате проблем.
    Не пие не се коцка не те удира не оди по швалерации Немате проблем некој кузнај каков.

Затоа со време баталете тоа родителите и само смешкај си се кога си кај нив само политички.

На *Amethyst*, thelittle17, tinka-mace и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Vi blagodaram na site za sovetite,se nadevam deka se ke bide kako so treba,zatoa sto veke nema sila vo mene,srceto nemoze da mi se sopre od lupane.Se sto se odnesuca do mene se ke napravam,pa ke vidime kako ke izleze

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    А што има они да бидат задоволни од тебе.Маж ти ако е задоволен од тебе што има родителите негови да обесуваат. Проблемот е во родителите да сватат дека нивниот син е женет и дека улогата мајка треба малце да ја намали д ане биде како предходно вие сте сега семејство како што се мајка му и татко му и мајка ти и татко ти затоа и сте во брак. Ти си таашто му готви,пере,чисти и секира од кога сте се земале, а не мајка му. Еднаш ќе преќутиш ама втор пат ќе плеснеш во лице зошто ти да им ќутиш што не ќутат они. Има такви мајки што наместо да се радуваат дека нашле жена поштена и домаќинка они удираат по нив и затоа највеќе разводи има.Па после им се погаѓаат некои распрдени па мамето ќе им го расплачат и тогаш ќутат таа ќе им чини. Додека не покажеш заби и немаш свој став ќе си се карате. Седнете направете муабет и ќе видиш дали бива со разговор да се реши ако не со дела се што до сега си се грижела за него ќе го снема па ќе му текне во тиквата дека треба да ти посвети внимание и тебе ти треба љубов и внимание како и на секој нормален човек

На *Amethyst*, Milkiway и Bubaaaa8 им се допаѓа ова.
  8. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Mora da pravam politika na negovite roditeli,inaku ne gi sakam nitu najmalce posle toa sto go napravija,od samiot pocetok ne napravija kako doma da se custvuvam dodeka ziveevme zaedno,jas po cel den sum na rabota,,zboruvale na mm oti ne sum bila bliska so niv,ne znam sto stvarno sakaat od mene,ne trebalo tolku mnogu da gi pocituvaam sega sfakam,jas gledev nisto da ne zgresam na krajta pak sum losa,sto sakaat neka pravat veke..so mm kje vidam kako ke bide,tie i ne mi se vazni tolku,samo edna minimalna pocit ke dobivaat od mene..

На Осе, Brpbrp, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Во ситуацијава најважен е ставот на маж ти во врска со неговите. Ако тој е нервозен поради тоа што тие му се качуваат на глава дека не си ги почитувала и ако е тој научен да им кима со главата на секој кажан збор, не е ни чудо што ти се истура тебе, иако нема право. Не е баш дека е минијатурен проблемов, може да има лош исход. Седнете и цивилизирано разговарајте, со низок тон и без расправии. Поставете си ги приоритетите. Ако е решен да градите заедно-без влијанија од родители и било кој друг, супер, ако не тогаш нема што да ќутиш и трпиш и не знам-ти-што. Пакувај се како што веќе самиот ти кажал. Нема што да губиш нерви, да се тресеш и да се клукаш со апчиња за смирување. Сите имаме еден живот.

На *Amethyst*, thelittle17, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  10. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    Здраво девојки , искрено незнаев каде да се изјаснам па еве тука решив да споделам .. две години сум во брак во обид сме за бебчe некако слабо иде.. некако се чуствувам презапоставено некое чуство глупаво како робот што мора секој ден истите обврски да ги брка како да ми е смачено од животов искрено , искрено нема некоја причина зошто би било тоа така имам маж што ме сака,почитува,вреден,паметен ме гледа како кралица .. но ете до мене е проблемот јас само барам рачки мани за кавга да фатам, опседната сум со некое минато негово и љубомора ме убива за бивши за се абе за се ме фаќа лудило на моменти , да свесна сум за сето тоа и дека еден ден можам браков да го доведам до крај од што сум толку но еве памет не ми иде , се обидувам да се променам да не мислам на тоа ама ете не можам да се помирам .. ни тој ми спомнува нешто па за да се сомневам во нешто , ете мене како нешто внатрешно да ме јаде како да неможам да преминам преку ова .. еве искрено незнам се борам ама неможам знам дека ако не ме сакал немаше да дојди до брак за се сум свесна ама еве неможам повеќе еден ден ќе цркнам ми се чини од моиве испади ....дали некако многу промена ми дојде а јас сум тежок карактер не сакам промени па нема како и на тоа се нафрлам си барам причина искрено незнам , ослабив премногу не ни имам апетит .. незнам како да се справам со ситуацијава моја не сум при себе

Последна измена: 13 декември 2020
  11. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.488
    Допаѓања:
    17.193
    Имаш ли причини за некои сомнежи?Тие кавги најчесто за што се?Ако се банални причини,немој.Најди си хоби некое,пополни си го времето.Наместо кавги излезете прошетајте.Прави нешто што ќе ти одвлекува внимание.

На pikabu5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Поработи на самодовербата. Има начини, дури можеш да пребараш некои методи по интернетов. Со среќа.

На pikabu5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    Нема причини и тоа е проблемот кај мене што нема причина за сомнеж, мои измислици се ќе излеземе и ќе почнам што има да гледаш,па не дај боже да видам бивша и готово кога ќе се фатам за тоа абе готово цела вечер пропаст што нема да му изнакажам ...и на работа нон стоп ќе си пишеме слушнеме, дома цело време заедно , нон стоп ми зборува дека не сака такви работи во брак ако сакал немало да се ожени ќе си терал уште ергенски живот навистина е премногу стабилен ... јас имам напади некои и се убедувам дека не смеам така и неможам еве веќе како навика ми стана нештото да го повторувам цело време бивши да спомнувам на било кое место и се ме потсетува на нешто такво се обидувам да сменам навики неможам еве неможам а свесна сум дека не е во ред ова што го правам и звучи лудо ... толку љубомора во мене ова е страшно што ми се случува тоа што никогаш не сум го сакала на глава ми дојде ....

14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    @pikabu5 најискрено мислам дека ако продолжиш со глупавите љубоморни испади за бивши од трето одделение, ќе го изгубиш.
    Како би ти било тебе некој да ти прави испади, сцени и циркузи, бидејќи до вас поминал некој твој бивши или таму каде што работиш се вработил некој твој бивши (мислам дека ја имавте таа ситуација на неговото работно место)?

Имав ваква врска, каде дечкото ме гушеше 24/7. Од слушање на телефон, постојано пишување, до вакви глупави испади дека сите гледаат во мене, сите ме сакаат мене, јас ги гледам потајно итн. Колку и да го сакав и да ме сакаше, ме угуши со неговата љубомора. Фала му на Бога шо успеав да се тргнам од него и ни на најголем непријател не му посакувам таква врска, уште помалку таков брак.
    Џабе е љубов да имаш, ако немаш слобода.

Мислам дека ич не си фер спрема него. И немој да се вадиш на проблемот со забременување. И ние го поминавме тоа и многу други парови. Тоа треба да ве направи посилни и како индивидуи и како пар, а не да ве тргне еден од друг.

На Stressed Out, busybee, *Amethyst* и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Љубомората кој ја чувствуваш верувај не се појавила сама од себе преку ноќ, поврзана е со нешто, дали нешто си видела, дали тоа што може си делумно разочарана што не ви оди како подмачкано во плановите за бебе, нешто си има корени и си влече вакви реакции кај тебе што ако продолжат неконтролирано ќе имаат лош ефект по квалитетот на вашиот заеднички живот. Мора да откриеш од каде и зошто потекнува сета љубомора и да работиш на тоа да ги контролираш мислите и тие негативни емоции кои те обземаат кога одите на некои места, гледаш негови бившти итн. Ако не успееш сама можеш да се обратиш на психолог во секое време, ама прво почни да ја почитуваш неговата желба да не му зборуваш за бившите негови повеќе кога тој не сака. И верувај дека навистина за да се земете имате љубов, а и самата велиш дека е така. Фокусирај се повеќе на вас, вашиот заеднички живот, тоа што било повеќе не е важно ни за тебе ни за него, вие двајца и тоа што го имате е најважно.

На *Amethyst*, Herrera и pikabu5 им се допаѓа ова.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Проблемот е само во нејзината глава и нејзината самодоверба.
    Му правеше проблеми дека со него работела бивша со која се имале бакнато некогаш како деца. Лудост.
    Кога прифаќаме да сме со некого мислам дека треба да прифатиме дека тој некој има минато со себе, исто како и ние. И ако не можеш да се помириш со неговото минато, не си со него, едноставно е, а не животот да му го правиш пекол дека имал девојка во средно со која имале врска од 2 години.

На крај на човекот ќе му пукне филм и ќе ја отера у триста лепе, па после ќе се жали и нормално тој е тој што нема да чини на крај.

На *Amethyst*, thelittle17, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    Значи јас сум свесна за проблемот што го имам и пишав тука за совет а тоа дали ќе ме отера у триста лепе и ред други работи е сосем друга тема .. благодарам

18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Види, јас не знам зошто изигнорира сѐ што ти напишав и се фати за тој дел, ама твој проблем.
    Сѐ најдобро. Поздрав.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Не сум ја читала за што имале проблеми, ама вака од нејзиново мислење не прочитав дека тој намерно ја провоцира таа да се притресува за негови бивши. Многу влијае и однесувањето на пртнерот, на пример мој бивш знаеше дека си имам поблеми со љубомора од х причини и намерно провоцираше, да билда его откако ќе му направам испад демек колку го сакам, така јас сум му ја докажувала љубовтка кон него. Така да не можеме секогаш да знаеме дали е оправдана или не љубомората, како и да е да му зборуваш на маж за бивши кога тој не сака и ти докажува со зборов и дела дека те сака ми е нонсенс или со сила си сакаат кавги и расправии. Сепак има корени и или сама ќе се справи или со стручна помош, трето нема, односно може има ама ете не сака да чита за тоа @pikabu5 .
    @pikabu5 не се лути, @IRBBB немаше никаква лоша намера, убаво објаснила и пишала, е сега форум е секој си има право да си пише мислење, наше е што ќе прифатиме и примениме како совет за наше добро пред се.

На *Amethyst*, Herrera, pikabu5 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    Според мене, најдобро е прво да се преиспиташ за корените на таквата љубомора. Мора да споделиш повеќе детали, на пример колку време бевте во врска пред брак, дали од почеток на врската се справуваш со оваа љубомора или има некој тригер што те влече кон тоа? Дали некогаш те изневерил, дали некогаш си фатила некои преписки / дописки со некоја од тие бивши и слично или па љубомората е така од чиста мира? Јас на пример имав долга врска и во таа врска бев многу љубоморна, ама дечкото ме изневеруваше, јас го фатив и му простив, ама никогаш не се помирив дека ме има изневерено и се беше џабе. Во брак со мм никогаш си немаме спомнато за бивши, ниту мене ме интересира за неговите бивши, ниту па него го интересира за моите, едноставно си имаме наши цели и обвврски и се стремиме да си ги оствариме и едноставно немаме време да се замараме со такви банални работи. Затоа што доколку бракот е функционален како што кажуваш и се е во ред меѓу вас, освен нели тоа што не можете бебче да имате, не би требало да се замарате со вакви глупости, зошто во брак тоа се чисти глупости доколку пак ќе речам бракот е функционален и се е во ред. Наместо да се замараш за вакви глупости, треба да се насочите кон тоа што е ваша цел, во случајот да имате бебче, да видите кај е проблемот, да направите испиутвања, да видите што треба да правите, си има стручни лица за тоа... Како и да е, дај боже да имате што поскоро, меѓутоа како и да е тоа не е причина за таква љубомора од твоја страна.

На *Amethyst*, manako1, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.