Да знам така е, се знам за се сум свесна верувајте ми дека ја претерувам и дека до мене е,јас се извинувам што избрзав ❤️ Фала за советите ... проблемот е што јас како да неможам да се соочам со минатово како да ме влечи надолу и само на тоа мислам , еве незнам зошто така .. малку одевме во врска , тој претходно имаше сериозна врска 2ипол години идење одење тетоважи родители ..но беше скаран година дена па можеби и повеќе пред со мене да биди .. јас сум таа ненормалната што се замара со све и свашта но ете што да правам, гледам една блиска особа ја додала бившава и лајкнувала а секој ден со мене таа мизерија.. како се само тоа да се врти и само на тоа мислам незнам како да се ослободам од оваа тежина, од овие мисли само тоа ..затоа и пишав да се ослободам од мисливе неможам повеќе верувајте да се поднесам утро вечер ..
Не си ти таа ненормалната, немој така, сите која помалку која повеќе поминала низ измачувачкиот товар на (потребна/оправдана-непотребна/неоправдана љубомора). Јас во претходната врска се справив со тоа што успорив малку се преиспитав себеси на кои провокации да паѓам на кои не, почнав повеќе да вложувам во едукација тогаш тоа ми беше најважното нешто во животот и бившиот кога виде не му реагирам на провокациите се потсмири. Мора да работиш на себе, на своите чувства, да откриеш зошто се појавуваат, да ги пронајдеш корените, да почнеш да расчистуваш и да научиш да ги контролираш. Дека магично ќе исчезне љубомората преку ноќ и никогаш нема да ја почувствуваш нема да биде така, ама ќе научиш да ја контролираш и да сфатиш дали е оправдана во ситуацијата или не. Не се замарај блиски што прават, а по постапките па и не ти е таа личност многу блиска, можда е време и да преиспиташ на кои личности и чии нивни дела обрнуваш премногу внимание и ги сметаш за блиски, можда не ја заслужуваат таа блискоча Глеј си тебе и на вас оџачето да ви чури, другите што рекле-правеле од едно уво или око влегло од друго излегло. Вие сте тим, заедно со љубов и слога се ќе пребродите ама само ако и двајцата сакате. И дај Боже побрзо да се среди тоа што те мачи најмногу
Ти благодарам навистина ми значи подршкава која ми ја давате , ќе се обидам со сите сили да се присоберам со мислите бидејќи ми штети ненормално .. ова никогаш не би му го посакала на никој да му се случи бидејќи е прелошо никогаш ама баш никогаш не претпоставував дека и јас некогаш за ова ќе се секирам и мислам во брак вака, да ми идат мисли да се убијам за некоја небитна особа,го потиснував ова долго време во мене на никого не искажував можеби и затоа и се насобра ..ќе дадам се од себе да се подобрам ветувам, се надевам дека ќе успеам .. За блискава особа да , повеќе нема да биди исто никогаш сфатив какви намери имала не заслужува да биде покрај мене .. ❤️
Не се секирај и да му зборат ако меѓу вас е хармонично мема да успее да му наполни глава туку баш он ќе те брани Многу ми е мило што нема кавги следи ситуација и смешкај се Тешко е ама штом се сакате се ќе се среди
Ако тој те сака тебе и е разумен и паметен неможе никој да му ја наполни главата со глупости. Јас цело време му зборев на мм што прават неговите до душа он си ги знаеше какви се, едвај чекаше и чека моите да дојдат да се насмееме и да се зезаме нормално различни каракти се едниве зборат кој умрел,кој се утепал и се мрачно додека другиве никогаш не направиле таков муабет и биле реални никогаш не збореле од околу стално биле директни.Подобро кажи што мислиш одколку да ми се правиш добар а од позади гроб да копаш.Така да нема зошто да се понашаш да си добра имај став мајка ти и татко ти вака и вака ми направија,кажаа ако не се разбере мажот ти не попуштај стој си на тој став немој да ги трпиш иако се лоши само за да биде мажот ти добар према нив! Ако мисли дека му згрешиле нешто го навредиле или лице му направиле нека каже па ти ќе разговараш со твоите мачкање очи не треба зошто ти ќе си таа кога ќе идеш кај мајка ти како на трња да седиш а од тоа нема потреба
Лелее исто, се за сите знаат, овие вакви биле, обие такви биле, за себе не си гледаат, над 65+ и се замараат за вакви работи, не знам ни комшии кои ни се, тие знаат се за секого, па кога ќе ми кажат ние не знаемее ништо, за никој не се замараме, а врска нема се знаат за секого да зборат, сите роднини си ги озборуваат, со никој не се гледаат. За разлика од моите, цело време имало разговори, ручеци, вечери, шетања, ние сме голема фамилија, и секој со секого си живее, на ММ му е чудно дури, и сам ми вика ајде кај твоите да одиме да се посмееме, да си позбориме, тој го бара кај моите тоа што го немал дома, хармонија, љубов, а не само материјални работи, ова ти купив, тоа ти купив, вака те гледав.. многу ме нервираат такви работи, или па кога ќе му се обратат секогаш како да е мало дете "мамичка, татичко, кај си ми ти, на мама лепотанот" на 32 години "на мама". Страшна работа се, благи ужас.
Затоа треба тоа од корен да се среди еве пример брат ми многу ја сака фамилијата на снашката и сите дома пријатно со нив зошто паѓаш од смеење такви се луѓето дури и на лекар кога одат пак со позитива де и гледаат да насмеат секого околу нив фала богу и снашка ја сака нашата зошто секој си бере свое гајле и никој на никого не му се меша за помош кажи ми ако можам ќе ти помогнам зависи и за што е. Јас многу се нервирав и кога се земавме што му ѕвонеа кога е на работа,па кога ќе си дојдеш ако не дојде до 2 саат па кај си ти па зошто те нема и на крај им реков ако имате намера да продолжите ќе му го скршам телефонот никогаш нема да го добиете и после ќе му земам број и вие нема да го знаете со тоа што он предходно милијарда пати им има кажано да не ѕвонат ама како на ѕид да збориш и на лрај мора снашка да се разљути за да разберат
Немам коментар, исто како овие, како за нив да читам, татко му одма ѕвони, 5 мин да го нема од работа, одма "кај си ти тато, те нема" леле коса ми се крева, ако нр нема дома, а не видел кога сме заминале, абе одма телефонот, "кај сте вие цел ден?" Кај моите ако одиме ден за ден, ете ги пак "па кај одитр, нели вчера бевте кај твоите, што пак ќе одите?" Абе не ги можам веќе, се живо ги интересиеа, се сакаат да знаат, само ѕвонат по телефон, ме вадат од такт. Еднаш кажав, демек кога ќе се преселиме што ќе правите, секој ден ли ќе го барате по 10 пати, каде е, што е, и што прави? И не добив одговор, секако очекувано. Луѓе без работа, со вишок слободно време, тоа така ти се вика.
Ne baram sovet.. samo imam potreba da se iskazam nekaden.. Tezina imam golema kako planina. Samo solzi i vestackq nasmevka. Godina vreme mi e nikakvo, umorno, tesko, nesrekno. Mazena sum dve godini. Deteto mi e skoro godinka ipol. Imam prekrseni roditeli so rasireni raci i ogromna pomos od fizicka i materijalna strana. Dadeno naddadeno za mene za nego za nas... drugata strana.. mozda nema dovolno no nikkako i ne se trude. Okej ne gi osuduvam. No toj, e tolku samobendisan so ne sakal pomos nesakal nisto. Da sme bez pomos kd mojte dvajcata sami nisto ne bi nalravile kako pocetnici vo samostoen zivot. Zimame ubavi plati i dvajcata no stanbenoto prasanje ne ni bese reseni. Sredivme so pomos od mojte ne mnogu no dovolno za start. Ni edno fala im nema receno, tuku naprotiv naluten, bez mubaet, bez blagodarnost, bez dusa. Ni mubaet so pravi so nego ni nisto. Samo solzi dobivam do nego. Kao demek ti gi izbra tvojte.. jas se sum slusala so mi zborele doma i se toa povrzano okolu mene. Ne me boli toa so mi Zbori mene. Me boli negovoto ponasanje prema mojte. A nie sme uceni da pocituvanje. Taka praam prema site i ocekuvam i drugite da se pred nas.. Odbiven mi e , koga ke pomislam na nego osven tezina nisto drugo ne osekam. Nekogas mi se gari od nego.. pa ima denovi i koga razmislivam da se otrgnam od nego. Ednostavno nesrekno ziveam so nego. Sekoj dek se raspraame sekoj den placam od nego. Dusa nema ostanato vo mene....
Многу е лошо кога во брак постојано мешате моите вака/твоите така. И двајцата. Значи остајте на страна кој што дал, што направил, што рекол, што не рекол. Имавме период во браков, зс секоја ситница што ме нервира кај неговите твоите вака, твоите така, постепено го гледав почна од кожа да излегува. А он за моите во глобала што и да е, не збори. Седнавме, направивмр муабет ко зрели луѓе и ми рече "несакам да ми носиш постојано небитни муабети, на твоја страна сум, знам какви се, имаш поддршка, ама секоја синтница да си ја ставаш на срце и мене да ми збориш, само на лошо правиш и на расправии". Толку. Значи бракот си го уништувате за твоите и неговите. Некои работи не се да ги спомнувате. Што ако твоите дале, другите не? И кај мене е слично, ама неможам да зборам за тоа, тоа си е нивно право. Дале, не дале, не е нивна обврска. Ако сакаат во ред, ако не пак во ред. И да додадам, сосема е во ред да несака помош од твоите. А и сакам да те прашам, за што толку ги слушаш твоите? Ако не е толку интимно прашање да ми одговориш. Може вистина твоите имаат влијание над тебе, него што му смета. Размисли ако е така, како би ти било тебе свекрва ти да му има него големо влијание. Оставете мајки, татковци, вие тројца сте семејство.
Така е, точно. Не е убаво цело време да се збори, моите ова ни дадоа, тоа ни дадоа, твоите ништо, знаеш и тој е свесен можеби, и уште повеќе му е тешко, мене ми е многу жал кога тој е на средина, не сака да навреди никого, а од друга страна пак ме брани, мислиш не си ги знае неговите какви се? Ама ете, зошто секоја ситница да се пререкува и кажува. Јас мислам членката погоре, да седне и да си напраи убаво муабет до сопругот, сепак возрасни луѓе со дете, со разгивор можеби ќе се подобрат нештата, ама оставете ги и неговите и твоите на страна, живејте си вое тројца, вие сте семејство, другите не се важни.
Ne, ne mesam nisto.. nikogas ne sum rekla tvojte ne dale mojte dale... rekov okej toa nivno pravo. Samo so od takt me vade toa so ne pocituva nisto. Se ponasa so mojte kako da covek ubile. Ne, ne gi slusam mojte. Ne ni mi reklw praj vaka ili taka. Sako ednostavno gi pocituvam. Koga ke dadat mislenje za nesto ne deka ke napraam taka ama imam vo predvid so mi kazale. I on odma izbuvnuva zatoa.
Znaese da. Od pocetok stoese na toa. Samo da ne mi prerecat nesto. I okej e. Nikoj nikogas ne mu spomnal ni pari ni stan ni kuka i sl. Nikogas je mu rekle jas voa ti dadov ti vaka ti naka.. nikogas nikogas. Neznam so mu stana preku nok smeni ponasanje so niv. ne baram nisto od negovite. Ne baram nisto nitu od nego. Samo baram pocituvanje od site strani. Site da se pocituvame i da se sakame. I da si pomagame bilo kako ne mora materjalno. Ama so nego nema razbiracka. U sekoj muabet e tatko ti vaka, ete ti go tatko ti, ete ti neznam sto... i mn se nerviram
Не сфатив,од почеток не сакал помош?Ако било така зошто воопшто ја прифатил.А ако ја прифатил па сега приговара не го сфаќам.Ваљда со сила родителите не можат да му купат стан или дадат за учество.Нешто мора во меѓувреме да се случило за така од еднаш да почне да се однесува.
Може му е повредено егото. За многу мажи е emasculating да не можат да обезбедат средства и услови за живот на фамилијата. Зборувајте отворено. Било каков проблем да имате, најбитно е да има отворена и непрекината комуникација. Неодговорени прашања оставаат простор за интерпретација, сомнеж, паѓање на самодоверба/доверба во партнерот... итн...