Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Леона, тоа за подарокот за свадба треба да поразговарате само ти и сопругот, да видите колку се дружите со младите т.е. колку сте блиски со нив и сл.и да решите дали, што и колку ќе дадете. Тоа дали правеле свадба не е битно, ако ги сакам и ми се блиски, ќе се најавам на кафе и ќе однесам подарок. А тоа колку и како дава свекрва ти или братучедите не е битно. Тоа е нивна политика, не ваша. Вие ќе одлучите двајцата. Ако се замешаат прашај ја свекрва ти дали и нејзината свекрва така правела, па оваа го усвоила тоа како некоја фамилијарна традиција од колено на колено :) Ако не ви се многу блиски за дружење и сл, ако останува само на тоа статус братучеди тогаш купи една убава вазна/слика или нешто за станот и толку.Мада, кога ќе размислам подобро, можеби во секој случај е подобро да однесеш нешто такво за станот, а за некоја недела/месец одете на кафе и дајте „поклон за свадбата“ ако сте блиски. Ме нервира моментот што свекрва ти ве става во незгодно со точна цифра и точно време. Јас така би направила :)

2. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    фала ви пред се за советите, но мислам дека мојот проблем сам од себе ќе се реши... ете во саботата свекрвата го зеде на спиење, и ете ја во 10 часот звони, му вели на мм дојдете да го зедете плаче по мајка му, кога одам таму детето не се сопре, кога дојдовме дома, пола саат ни требаше да го смириме, не се заигра со ништо... е сега и после ова што го виде ако сака пак да го зима, не знам што човек ќе е... детето едноставно се навикна на мене и не сака кај други да оди без мене...

3. gocevska

gocevska Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    110

убаво ке биде да не го бара оти плаче по тебе ама помалечко е уште како што викаш година и пол, но кога ке подпорасне и ако сака да шета како моето е тогаш внимавај да не го злоупотреби тоа, во друг случај се ке си кажеш што ти лежи на душа, ти си мајка и детето по природа припаѓа кај тебе а не кај бабата. инаку се работи за жени себични и без осет кои така лесно одвојуваат дете од мајка со денови само за на нив да им биде интересно а кога ќе им згусти сфаќаат дека не им е местото таму. мојата свекрва е баш таква. кога имаше работа и беше зафатена никаде ја немаше ни да дојде да ги зирне а кога и е досадно дома оти е пензионер е тогас стапуваше на сцена. Само јас сум тука да и ги скратам крилцата.

4. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    свекрва ми да има како и нејзино дете ќе биде, се сака да е со неа, секој ден одиме кај неа, мора таа да го види, а кај моите живееме па тие толку многу често како таа не го гледаат, кај моите нема преспиено воопшто, а кај неа има многу пати, таа уште на почетокот почна да ми се меша во се и сешто, имам пишувано и во други теми што ми има правено таа, затоа и дојдовме кај моите, ама продолжува пак на други начини, гледа да го присвои детето, зошто детето станало такво лигаво, да сакало се кај мене, тоа било веќе диво дете, па како нема да сака кога со мене е 24/7? јас по природа сум зборлеста и гледам се да кажам, не можам да ќутам, можеби и затоа не ме сака... мм и брат му ги има израснато нејзината мајка па можеби затоа таа сака да го гледа моето, бидејќи таа не оситила како е да се гледа дете...

5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
  6. gocevska

gocevska Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    110

темата е совети за бракот, така да можно е да се спомне и свекрвата и мајката во проблемите и советите, тука и мажот е доста вмешан , не може се да биде апсолутно ограничено и да се распределуваат веднаш кое мислење каде припаѓа.
    инаку да ја прекрстиме темата поинаку ,,, вонбрачни совети,, ако сакаш?

7. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

За анина е одговорот најверојатно:) она ја имаше оваа дилема, јас исто пишав што мислам.:)

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Извини.

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.412
    Бракот го сочинуват мажот и жената.Свекрвата е трета странка ко што рече Вонбрачна е.Барем јас и маж ни не ја вклучуваме во брак :?:

10. gocevska

gocevska Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    110

Законот ја поистоветува брачната со вонбрачната заедница, само што поентата е тоа што во нив може да имаш проблеми со мажот од секаков вид, почнувајќи од мамино галениче па понатаму.....

11. Alexandro_No1

Alexandro_No1 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Епа вака,да бидам искрен,со женами сме немале секс 2 недели, а толку време е долг период,кога дојде ден.да,се случи тоа,таа сама дојде,пуштивме ред тубе,а таа заспа за 3 мин за потоа јас да ја разбудам,и ми кажа дека сакала секс,само јас да,не се чувствувам лошо.има.ли.полошо од тоа секс од сажалуванје.

12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.146
    Допаѓања:
    137.193
    штом заспала толку брзо ваљда уморна била... помагај и во секојдневните обврски ке има таа повеке време а и стварно ке и биде до секс, не само ради реда колку да ти угоди

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Alexandro_No1

Се зачлени на:
    6 февруари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Не дека не и помагам,и сама тоа го кажува секаде,знам работата и е напната,но да не најди време по две недели,сам сум свесен дека е уморна,но не би требало до толку

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ако 2 недели ви се многу, што ќе биде понатаму кога ќе се израдувате на бременост?
    Месеци се во прашање. А особено е битно во тој период да имате подршка, разбирање и пред се да разговарате за сексуалниот живот. Да не забега ни едниот ни другиот по секс надвор од бракот.

Ако еднаш се случило да не и е до секс, не значи автоматски проблем.
    Ако и е премногу стресна работата, може од стресот да ја изгубила желбата за секс. ПРобајте да се опуштите со филм, вино, негде изнеси ја на вечера, да се ослободи од стресот.
    Па има тука и еден куп аперитиви што може да помогнат.
    Дај и уште шанси, не се разочарувај одма.

На SimonaTino, eloves, crimson и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Alexandro_No1

Се зачлени на:
    6 февруари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Мислам дека ни се довоони две среќни бремености,тоа е најубавото нешто што воопшто ни се случило,но.за разлика од тоа мислам дека бракот ни оди во погрешна насока,на работа цел ден на,телефон,дома исто,па треба ли со некого и јас да најдам и да зборувам.

На muchacha_a, Eli23 и blueberry93 им се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Чим сте поминале 2 бремености, сигурна сум ќе најдете начин за разговор и овој проблем ќе го решите.
    Ако не, ноќ само за вас двајца како од младоста ( читај кога сте немале деца ) сигурно ќе заврши работа.

На Lady Phoenix и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Јас овде не гледам никаква причина за самодожалување на себе си и автоматско подразбирање за криза и следување на исчекувањето за она "најлошото" во вашиот случај.
    Сметам дека си доста избувлив човек без трпение и разбирање за компромис и најотворен разговор што е клучно за еден опстанок на еден брак.
    Сте поминале верувам долги годни брак, бремености и две златни деца, сте се соочиле со безброј искушенија и предизвици зар помислуваш сега во самиот даден момент дека нема потреба за ислушување и некакво взаемно разбирање за икс проблеми и ситуации кој што ви се ставени на тапет?!
    Ете може ти некаде грешиш, може и жена ти некаде греши, обидете се да "прокомуницирате" и да се разберете како двајца созреани лица каде ви лежи проблемот. Нема потреба од самосожалувања и раздори..

На Lady Phoenix, Nausicaa и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Јас твојот ,,проблем,, не го сфаќам како трагедија.
    И ние сме имале моменти кога сум била мртва-уморна и сме воделе љубов ЗА АТЕР ЗА НЕГО...
    Ништо страшно не е тоа и воопшто не е сожалување, и не значи дека не те сака.
    Тоа е брак и брачни ,,обврски,,.

На Lady Phoenix, Bozica1980 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  19. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Е да може, може и до толку 2 недели,штом работи сигурно е уморна,а што работи ако не е тајна.Инаку и јас бев во таква ситуација како тебе иста,само што мм беше тој што работеше по цел ден,се прибираше кога денот ќе заврши,и јадеше,легнуваше,немаше време,беше капнат од работа,уморен,и си разговаравме убаво си кажавме се,го разбрав дека е уморен,одма заспиваше,но помина и тоа,за се треба трпение.Ако не едниот,тогаш другиот,повеќе работи.Тоа е,мора да се обезбеди на децата се што им е потребно,а ние за тоа ќе се жртвуваме.Разговарај со неа,ќе ја разбереш,дај и време,ќе помине.Тоа е само период.

20. Alexandro_No1

Се зачлени на:
    6 февруари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Работи административна работа,но и друго хонорарно,навистина работи,никогаш не го потценувам тоа,но секогаш преуморена,а станува во 3 кафе пие,легнува пак и во 6 се разбудува,и и почнува работата.по цел ден е весела комуникативна,се додека си дојди дома,незнам што,но нешто нее како што треба.