Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Нека ми пише некој порака.

На pikabu5 и diskreten32 им се допаѓа ова.
  2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Ke se spasam li nekogas od covek psihopat?
    Se razveduvame, edno rociste pomina, ke ima uste edno, ke dojde den ke se presude, ke se odluce ( za deteto)… i ke prodolze da me progonuva, so zalbi, so tuZbi, pa mu odgovaralo nesto, pa ne mu odgovaralo, pa bara, pa zema, pa komplicira….
    Kako li uspeav da zavrsam so psihopat?
    Cel zivot li so nego ke se raspravam?
    Ke imam li mir nekogas?
    Ke iscezne li od ovoj svet?

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Цел живот ќе се расправаш.
    Имате дете заедно и тоа ќе ве врзува дури сте живи.

Не мисли унапред.
    Ден-за ден терај го животот.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    2.087
    Последнoто прашање во никој случај ниту како реторичко немој да го поставуваш во Центарот за социјална работа, ќе те сфатат сериозно и мислењето на Центарот ќе биде во корист за него, внимавај на секој збор што ќе го кажеш пред социјалниот работник/ци, ти го ценат секој збор, ова ти го кажувам најдобронамерно и на тебе и на други кои ќе се најдат во ваква ситуација, ова од работно искуство, маки сум имал до бескрај да ги разубедам дека странката говорела во афект. :)

На thelittle17, evangelina.ina и WildMk им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Можеби не било во афект :devil:

Ти има завршено така случај?
    Да се испотепаат или нешто полошо?

*Ако прашвам многу, не мора да ми одговориш :angel:

На Ivana.kas и Осе им се допаѓа ова.
  6. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    2.087
    Да, за жал сум имал многу такви предмети, освен што се тепаа меѓу себе најчесто, имаше случаи каде што за ,,влакно" можеше да биде и полошо... :(
    Без разлика што секогаш гледам нај професионално да си ја завршам работата, од некои предмети за развод кои сум ги имал ми создале трауми што сега два пати се мислам кога прифаќам предмет за развод. :)

На Skorpija25, thelittle17, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Da, potpolno te razbiram. Samo tuka da se olesnam, od maka mi se ide se da iznapisam.
    Ovie site prasanja ne se za ni pred strucniot tim od socijalnoto bidejki so niv nema razbiranje- nikakakvo.

На thelittle17 и tina2018 им се допаѓа ова.
  8. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    2.087
    Најдобро пред Центарот биди со адвокат, тој/таа ќе внимаваат на секој твој збор/ мисла, и ако видат дека оди работата во погрешен правец веднаш ќе корегираат, искрено, не е толку важно адвокат да те застапува на рочиште во судот, отколку да те застапува на т.н. рочиште за мирење пред Центарот.
    Во Центарот се носи клучната одлука на кому да му бидат доверени децата на чување, воспитување и грижа.

На thelittle17, manako1, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Da, mene problemot mi e sto na sledno po sledno i seedno koe rociste, da receme deka deteto ke ho dodelay na mene. Jas imam rabota so psihopat, jas nemozam da najdam zborovi da go objasnam covekot so koj sto sum vo “brak” . Toj e spremen i posle odlukata i zavrsetokot na brakot da bara, da pusta zalbi tuzbi, da zamara../ nemozam da vi go objasnam.
    Nemozam jas cel zivot da se pazam od nego. Nemozam jas cel zivot da gubam saati i denovi na sekoja nekoga zalba tuzba da se pojavuvam po sudovi i sl.
    Jas imam maka od nego i negovite sto ne znaat da sedat mirni i sto tie samite si pravat zakoni vo glavata… znaci raat da ne si.
    Pa se pobolevme site doma od nego.
    Raat nemame.

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Абе аман те луѓе... шо има да се поболувате?
    Сфатете го тоа одење по судови ко само уште една административна заебанција и ништо друго.
    Најми адвокат и преку него нека се одвива комуникацијата.

Нема шо воопшто да се замарате.
    И има право човекот да ги исцрпи сите правни можности.
    Не мојш да го заприш то... процес е.

На thelittle17 и Ivana.kas им се допаѓа ова.
  11. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    35.435
    Јас мислам дека „поболувањево„ на членкава и е заради детето. Од тоа што ја имам читано тука (можеби грешам) она сака таткото да исчезне од животот на детето. Знам оти не можеше да се помири со фактот дека таткото на детето (дури и ако детето го доделат на чување кај мајката) има право да го гледа одреден број саати во неделата/месецот и истото дете може да преспива кај него. За ова може да се поболува колку сака. Освен ако не фати дебели врски или докаже дека таткото е неподобен, не знам како на поинаков начин ќе успее да му го ускрати родителското право?
    Да не зборам дека со постапките му наштетува на сопственото дете.

(се извинувам доколку сум ја помешала членката со некој друг, ама мислам не)

На thelittle17, Осе и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  12. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    2.087
    Точно е, во постапките за чување, воспитување и грижа за децата, постојано може да бидат предизвикувани нови и нови судски постапки, нови и нови средби и сослушувања во Центарот за социјална работа, најверојатно вашиот сопруг разговарал со правник и тоа му било посочено, како ,,законито да ве вознемирува" преку ,,бескрајни" судски процеси и намерно предизвикување на моментални трошоци за вас, затоа што очекува во даден момент вие да се откажете.

На Осе и WildMk им се допаѓа ова.
  13. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    2.087
    Може да се изведе тоа преку постапка за одземање на родителско право, но за да судот му го одзеде некому родителското право треба да постојат сериозни причини за тоа, на пример семејно насилство.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Jas vo niefen slucaj ne rekov da ne go gleda voopsto. Tuku da go prifati faktot deka mu se dadrni xx casa ili denovi za gledanje i neka go gleda deteto togas. A ne malku mi e mnogu mi e , ova sakam ona sakam.
    Jas nemozam da go svatam toa, ako sudot odlucil taka i ako sme dosle do sud i ako taka se presudilo. Neznam zosto tigas treba da se odi ro kraj na zivotot so se edno isto. I se premine preku sudot. Ako odlukata na sudot e nevazecka zosto togas odime na sud? Togas ke se baftame kolku sakame.
    Tie raboti ne mi se mene jasni.
    Ne mi e jasno kako posle odluka na sudot uste 30 godini ke se baftame so toa?
    Zosto postoe sudot?

15. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Epa ete toa e toa sto ne mi e jasno. Toa izleguva kako da sudot ne e nikoj i nisto? Isto e dali donel odluka ili ne… i onaka posle toa bi se baftale us xx godini.
    Zosto togas odime na sud , koga odluka ja sudot ne se pocituva?
    Uste kolku pati do krajot na zivotot ke odam po sudevi da se dokazuvam?
    Ke ziveam vo neizvesmot i strav dane nekoj” me namesti” za nesto?

16. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    ne nemozam da svatam. Zosto?
    Zatoa sto jas od neraZbiranje sum stignala do sud taka?
    Nemozeme da se razbereme i odime na sud?
    Sudot presuduva?
    -da
    Zosto posle odlukata na sudot se baftame uste? Zosto posle odlukata na sudot se zaebavas uste 100000000000000000 pati?
    Zosto uopsye sme bile na sud koga odlukata na sudot e primer nevazecka za edniot?

17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    35.435
    Одговори си на прашањето: Дали ти би прифатила одредени саати да си го гледаш сопственото дете?
    И зошто побогу се инаетите на сметка на детето? Каков и да бил сопруг, тоа автоматски не го прави лош татко. Твоето дете заслужува двајца родители кои цивилизирано, смирено ќе се договорат за добробит на истото. А не како децана да се натегаат по судови до бескрај.
    Се ова можете и вонсудски, само... треба предрасудите, нетрпеливоста и гордоста да си ги тргнете настрана.

На x.Daisy.x, thelittle17, H.VAGA и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.386
    Допаѓања:
    171.607
    Извини унапред ке се замешам но морам да ти кажам
    Суетата те изеде и ти го разтури бракот
    Остави судот нека пресуде и почитувајте ја одлуката
    За другото за понатаму отом потом
    Штом имате заедничко дете ке бидете врзано за цел живот
    Утре за еден потпис за пасош ке го молиш
    Си се развела ок ,не одело се разведуваш ама уште на старт лошо настапуваш а со овој став ако го имаш и понатаки и на детето исто би му делувала да го учиш против таткото
    За некои работи претеруваш

На thelittle17 и An-na им се допаѓа ова.
  19. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    кои цивилизирано, смирено ќе се договорат за добробит на истото.
    Da istotot go pobarav i jas od nego. NO TOJ ne prifaka nisto, znaes sto e psihopat? Ako ti ova jas ona ako tiona jas ova?
    I kazi mi kako pociviliziano da se razberam ?
    Mislis deka ne se plasam za deteto zatoa sto ke se uniste so vakvite raboti?
    Ama odi dokazi mu.

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Za koi raboti peteruvam ?
    Da gi pocituvame odlukite na sudot i da sedime mirni?
    Covecki da me prasa za deteto za den plus, covecki da go prassam za deteto za den plus?
    Da se ponasme okej pred detetoi za deteto?

Se pocituvam i se pravam.
    Samo kako sto kazav pogore, jas si 9imam rabota sopsihopat. Covekot e bolen, covek prave 300 gluposti,od sto epobolen neznae ni kako da se ponasa,.

Koga deteto ke porasne jas ke mu kazam se i sesto. Ti sto si pravela, ti kako si pravela, ti sto si velela. Ono ke doznae se.
    Kazi mi so ova koj preteruva? Jas ?