Не ,не Не зборувам за ова со судот Општо за целиот вас брак ,сите препукувања твои мои за се тоа пишав а него да ке мораш цел живот да имаш контакти за детето
Најпрво смири се, вака штетиш на самата себе па и на детето. Со инает и нервози не се постигнува ништо. Незнам зошто е психопат, ама тоа што си го бара детето не го прави психопат. Вака детето ќе ви страда, а дете е... Не може да се откачиш од него тоа го сфати еднаш засекогаш, вие за детето секогаш треба заедно да настапувате. Еве некогаш ќе имате приредба, зарем нема и двајцата да се појавите? Отфрлете си ги гордоста и инаетот, требало на време да мислите за некои работи а не сега, детето ќе уништите. Извини вака ама.. Психопат е ако ве малтретира тебе и детето, ве тепа? Имате физички и психички малтретирања? Ако го има ова и самото дете нема да сака да го гледа. Ако се работи за неверство, мешање на свекрва и такви ствари, таткото има право да си го гледа детето, тоа се работи помегу вас двајца. Според мене ако нормален развод има нема што и центар ни суд да ми кажува колку татко му да гледа дете. Еве маж ми мене на пример да ме изневери, се разведеме и сега јас да му набивам рогови и да не дозволам дете да си гледа а син ми да страда? Тоа е помегу мене и него. Напротив ќе настојувам да го гледа повеќе отколку судот што ќе дозволи да не ми страда син ми. Дури и јас ќе го барам некогаш да одат на фудбал заедно, па побогу татко е. Ама ако дете ми страдало психички и физички од него,, ќе го запалам, "и со сите сили ќе одам до крај негово око дете да не ми виде, страдање и солзи у око на мое дете да не видам. Седнете разговарајте како возрасни, било што било, оставете гордост и навреди, бесот и лутината носат болести и несреќа ништо друго. Мораш бесот да го исфрлиш некако ама не преку своето дете. Ти посакувам се најубаво
Неможев да се воздржам, морам да го кажам ова. Совршено ја сваќам членката што се разведува. Моментално имам пријатели кои се разведуваат. Луѓе, мажов се поремети скроз. Си беше он терсене и предходно ама сега не е арен скроз на скроз. Значи и вика полиција на женава за се и сешто. На пр. била да си земе ствари од кај него овој и викнал полиција демек проблеми му праела, кршела незнам што. И пратил социјално и полиција зошто ја искубала ќерката, а он ја кршеше од ќотек малава. Закани, проблеми, следење кај оди.... Да не ви дојде на глава луѓе, да ми кажуваше некој што не го познавам, ќе речев амерички филмови многу гледал.
Оти му се можи, оти инает сака да тера. Најарно за тебе е да ме послушаш. Адвокат и нека ги тера преку него работите. Ти глеј си го животот. Ќе му помини, ќе видиш. И да не заборавам Не комуницирај воопшто. Нема разбирачка сега, ко ќе е ваков нас'скан.
Jas ne komuniciram so nego nekolku meseci voopsto. preku advokati,preku socijalni ustanovi taka kontaktirame, za deteto. Za drugo nikako. No toj i preku site nadlezni organi koga ke treba da se prenese nes od takt me vadat koga ke kazat sto saka, sto bara, sto dava, sto zema. Clenkata pogore sto kaza, da on bese tersene, ama sega e epten, bolest,bolest. Covekot e skroz zaminat. I da nekoj sto rece ako te maltretira vaka ili taka, Da psihicki sum maltretirana od nego i predhodno.samo sto mudro molcev.. Tuka e mojata najgolema greska-kade sto mislev ako deka so molcenjeto ke pomine se i e najdeme nekako resenie-spasenie. Da, isto taka i fizicki. da znam deka ke pomine ke izdrzam, no samata pomisla so toa deka e nesalam covekot neam raat vo mene. Se utepav od placenje sekoj den, bel den neam videno od nego.
Штом сте малтретирани, најди добар адвокат, незнам од каде си по групите барај има многу со искуство посебно за развод, а тој што сака нека си бара, на таков не верувам дека некој дете да би оставил. Сега ти е тешко ама се ќе се среди, на крајот и тој ќе си легне на брашното, сега најверојатно инат тера поради разводот што не може на глава да ти се качува. Не му покажувај слабост, уште толку ќе зема залет. Се надевам дека наскоро ќе си имате раат со детенцето
Сега не би кажувал што како во минатото требало да направите тоест секое психичко и физичко насилство требало барем да го пријавувате во полиција па макар тие само да го опоменеле, таа ваша тогашна пријава ќе си стои во полиција, после тоа е и тоа каква основана причина за одземање на родителско право и да не може повеќе да ве малтретира со нови судски процеси, кои реално може да ги започнува до полнолетство на детето во смисла до тогаш да ве ,,влечка" по судови. Не е мое да се мешам во работа на колега/колешка доколку имате ангажирано, но да ви дадам најдобронамерен совет, нека колегата/колешката со писмен допис да го извести вашиот поранешен сопруг дека ако продолжи тендециозно да започнува судски постапки со цел да ве вознемирува вас и вашето заедничко дете на тој начин, затоа што е вознемирување за детето ако на секои неколку месеци да го прашуваат социјалните работници прашања, кои знам прашања знам што ги прашуваат децата и каков стрес доживуваат децата, затоа за нив разводот на родителите е како ,,крај на свет", дека ќе поведете постапка за одземање на неговото родителско право, верувајте судот ја цени целисходноста на секоја претходно поведена постапка во врска со грижење, воспитување и чување на децата. Не сакам да претпоставувам изгледа не сака да ви плаќа алиментација особено ако е досудено да плаќа месечно по 15000 денари и затоа веројатно вака се однесува вашиот поранешен сопруг. Ова е тоа што би можел да ви помогнам, ви посакувам што побрзо да излезете од овој ,,магичен круг".
Da znam, jasno mi e a i znam deka e premnogu docna za prijavi. Svesna sum deka trebase porano da prevzemam sekakvi cekori od prijavi do razdebli, no ete.. ako sam ne si napraes nesto nikoj ne ti pravi. Ko so kazav, molcev, se smeev, glumem sovrsenstvo. Sega nemozam da se dokazam I toa e toa. Sega dvajcata sakame staratelstvo, prasalnik e koj ke dobie. Smaceno mi e od se i od site. Sama go gledav deteto od koga e rodeno, na prsti se broi kolku pati go gledal dosega, ama ajde dokaZi se… Niti imam sili, niti nervi. Razocarana sum od instituciite i toa e toa. Samo edno znam, bel den ne vidov niti ke vidam se dodeka postojam jas ili dodeka postoe toj- psihopat. Denar ne sakam od nego a ne 15000-/+ Ako mu e za toa… tolku ke mu davam jas, samo da me ostavi na mira..
Имаме пријатели куќни што неможам да престанам воопшто да комуницирам причина неможам тука да откријам, женскава идеше кај мене одев кај неа кафиња , се и сешто . По извесен период отварам на социјалниве мрежи додала бивша од мм што порано си живееше но се немаа за пријател,а сега ја додала па лајкови, коментари .. Да бевте вие на мое место како би постапиле? Што мислите за ова?
Никако не би постапила. Нејзино право е со кој ќе се дружи. Можеби би била повнимателна само да не и откривам премногу лични работи, во случај да има други намери.
Бивша на брат ми мобилниот ми го чепкаше да провери дали со една друга негова бивша комуницирам. Му реков него да и' речи да престане, оти ако и' речев јас, големата ќе ја напраев. Со кој сакам ќе комуницирам. Еден однос, не мешам со друг, не мешајте ни вие.
Како е ова брачен проблем?? Девојката може да се дружи до кој сака твое е колку ке и дозволиш да има близина со тебе.
Муабетиве ко во трето одделение: „се скарав со другарката и сите кои ми се другарки треба да бидат скарани со нејзе...„ Сериозни ли сте? Пораснете бре!!!
Прашње не е за мене, но помислив дека и јас еден ден ќе го доживеам. Имам другарка, мажена млада, мажот и е 8 год постар. Она има 32 а он 40. Е сега, бевме излезени, и рече Н кратко бидејќи ќе мора да си оди дома, мажот и ќе си дојдел од работа во 20ч. Е, сега. Дали вака функционираат сите бракови? Кога мажот си оди дома, мораш и ти заедно со него или пред него да бидеш дома?
Може се виделе во меѓувреме, може се зближиле. Не може некој да не комуницира само заради минати врски. Јас не би направила ништо. Не мпра, но може имале нешто испланирано. А ако не, така си го фатиле редот. Секој брак различно функционира.
Не, но и не мора да значи дека маж ѝ ја контролира или и забранува, можеби имале некоја работа. Пред да бидам во брак, обично ги осудував луѓето што се однесуваат вака, ама бракот не е како во врска, има многу повеќе обврски бидејќи многу повеќе работи делиш со партнерот. Сепак зависи каков однос имаат меѓу нив, за мене ставање стеги од било чија страна сметам дека ништо добро не може да донесе за врската.
Бракот функционира така како што ќе си направат да функционира партнерите. НЕМА ни еден брак сличен на друг. Премногу гледаш во туѓите животи и си ги тумачиш работите по твое. И да си отишла за да го пречека од работа, можеби си имале испланирано нешто заедно да прават. Не мора одма да значи дека тој ја контролира или таа има обврска постојано да го чека дома од работа. Па сигурно нема сметки на другарки да поднесува.
Прашањава се ко од гламстик ископани Ко што не постојат 2 идентични врски така е и со бракот, не знам што те буни.
Погрешно ме сфати. Не реков да ми поднесува сметка. Зошто да ми поднесува? Туку дали сите бракови функционираат така, ми беше прашањето. Обврски, дете,разбирам. Само чудно ми падна што секој четврток пример мора да е до 21ч дома. Ме сфаќаш? И секогаш се раководиме според неа. Бидејќи другите сме во врска.