Особено што сега пораките се бришат одма. FB, Insta, Viber, Whatsup имаат таа опција со која не се зачувува ништо. За 10 секунди исчезнува како да не било, а да не збориме за чатови што се скриени и само со лозинка се отвараат. А да не зборувам за App hider..
Во двор или подрум ... Не дека баш секогаш зборува , уствари то сакав да видам што прави на "цигара " саат време и со телефонот... Тој вика се заигрувал игрица (има една со војни ја игра ) и се заборавал.. Се мразам себе си што се доведов до тоа да проверувам телефон...
Те довел до тоа за да превземеш нешто и да мислиш така сигурно не ти текнало а сега ќе ти чачкам по телефон. Човек што се трга на страна и збори на телефон и го нема подолго време не е нормално. И порано работел и сега работи. Мм кога зборува за работа си збори пред мене ниту да се крие ниту ништо. И игрици да игра ќе игра пред тебе нема да оди на страна, не си мало дете за да не разбереш.
Зошто па да се мразиш? Ич да не ти чуе, ќе си проверуваш и гајле ќе си немаш. Тој што има нешто да крие нека му ја мисли.
@Гладиоли те немам читано претходно и не знам дали сте имале и други проблеми, меѓутоа конкретно за овој, јас мислам да седниш и да разговараш со отворени карти. Кажи му дека ти е сомнителен и зошто така мислиш/чувствуваш. Не мислам дека чачкањето во телефон или прислушкување на разговори ќе вродат со плод, напротив, со дополнителни сомнежи. Мене лично често ми се случувало да се заиграм на моб и да ме "снема". А сум тргнала во вц пример. Или кога ќе се зачитам/запишам на форумов, ко исклучена од светот сум, па ниту имам друг, ниту сум помислила на друг. А кога разговарам со другарки, особено за лични работи, секогаш се тргам настрана. Не дека тоа е секој ден, ама тогаш кога е, не разговарам пред мм.
Неблагодарна личност. Научен е да живее со лутина, да му се ладни односите со фамилијата, сака да е се по негово и најмногу за ова се лути и има детски памет. Ваква личност како него дај боже да созрее, ама тешко. Ќе прави проблеми за многу работи. Не очекувај од такви да имаат добри фамилијарни односи, да има почит кон твоите. Не е растен во таква фамилија. Вирусот од друга страна на некои и е како тест за интелигенција. Многу си го покажаа паметот. Најпрво со осудување на оние кои први се заразија како тие да сакаат и на крај испадна дека е џабе тоа внимание кога може да се закачи од било каде.
Ах, па ако ја изневерува, може ќе и' признае. Како не. Имам пишано некаде по темиве... другарка му најде снимка како има секс со друга и и' тврдеше дека не бил тој на снимката. Нека му чепка и во мобилниот и во компјутерот и секаде.
Сепак, нека му види реакција. Плус не мора да значи дека има нешто, па со тоа што ќе го праша ќе му даде до знаење дека и' е непријатно кога го прави тоа, и може ќе престане.
Од искуство, ако дојди до тоа да осеќам потреба да проверувам, обавезно има нешто. Интуицијата никогаш не ме излагала.
Може и да биде мртов ладен и пак да има нешто. Познавам луѓе што изневеруваат и кога се соочиле со ваков проблем мртви ладни биле ќе направат дури незгодно да ти е што си ги прашал. Ти си тука ама он "излегувал на цигара" и правел муабет на телефон. Он кажувал дека од работа го бараат цело време, да не го унапредиле па да го бараат цело време бидејќи и предходно работел во иста фирма и кога ќе го побарале зборел пред нејзе, а сега веќе не.
Ама зборуваме за секој ден... И кога бебето не сакало да спие,плаче.. или бебето спие ,мајка му излезена (заедница сме ) наместо да поминеме време заедно тој надвор е со тел " на цигара ,игра игрица .. " не мора да разговара ,може и да се допишува "играјќи " нели ? Разговарав ,му кажав дека ми смета ,дека се чувствувам како да бега од мене.... Ме оставал да одморам...не бегал од мене бегал од мајка му. Исто... Само што во врски не се ни замарав да проверувам Сечев тоа од корен.
Ako se somnevam deka izneveruva ke mu najdam nachin da go fatam.I sto posle? Treba da znaes sto posle, dali go shutirash Ili podvitkuvash opash,Ili I ti reciprocitet si terash. Dali ostanuvash vo otvoren brak Ili ne? Najlesno e da se fati maz vo prevara. A ako mu znachi brakot (vo retki sluchai) ke si go koregira svoeto odnesuvanje I ke si go zakopca shlicot koga izleguva nadvor.
Болдот!! Е тоа е тоа. Што после... @Гладиоли а да му отидеш апансас надвор или у подрум кога е, без да те примети? Да видиш што прави. Јас не би се замарала со телефони. Ако звони телефон и почне да бега ќе му речам : Збори си не ми смета. Ако игра игрица, дај кажи ми и мене да видам некоја игра..
Не ,само реков ако правиме така јас треба дома да не се приберам... Одговори со знам... После барем ќе знам на што сум била... Веројатно развод. Или ако сака отворен брак,ама зошто будала да ме прави. Иако тој од почетокот на врската ми велеше ако се Деси да ме изневериш спакувај се и замини да не те видам ..тоа не можам да го простам. @nena2010 влезено и скоро секогаш игра...ама понашањето општо... Уф не знам. Мене ме буни и тоа што не изреагира никако кога ме фати со тел ...
Може не крие ништо некој што крие ќе изреагира. Може стварно ете бега од некој. Ама со детето игра ли го чува ли? Нели излегувате да шетате малце?
Е што се замараш тогаш.. Земи и ти остави му го детето, иди у двор и играј си игрица. Понашањето му е како на детиште. Што да ти кажам.
Го пази и игра ако му кажам. Уствари кога една ноќ не сакаше никако да заспие и плачеше многу ,а тој ладнокрвно си седеше надвор со тел се замислив... Заедно ретко негде ,ако сме поканети така ,инаку навечер го зима со трицикл да го вози.
@Sofi.ja jas mozebi nemam resenie no ke ja kazam mojata prikazna.Polse nekolku fizicki napadi od soprugot(pred 7-8 god)edno sabajle burmata ja izvadiv ostaviv na masa i telefonot i so decata vo avtobus i kaj moite so edna torba.Dosol doma videl ne nema so decata a bese petok ako ne se lazam, a ima br od moite i ne se javi da prasa ni kade sme ni sto sme.Posle 2 dena zvoni kaj mama ni alo ni dali se decava tamu ni nisto i vika na mama daj mi ja J..... (kerkava)i mama mu ja dava i ja prasuva kako ste sto pravite?Vika kazi i na majka ti vo tolku i tolku da ve donese na avtobuska ke dojdam po vas i gi odnesov i si otide so niv na dog deka utre denta gi zimam pak bez spomnuvanje na razvod.Posle den dva decava pod traumi bez mene i se vrativ ama bez zbor od kazanovo prethodno za nisto.Pojde rabota pak ubavo za pak da krene raka na mene i da go prijavam za semejno nasilstvo.Se spremav da si odam no decata ne mi gi dadvase so mene. Otidov po institucii, go prujaviv sekade kade sto trebase.Vo meguvreme valda se rasprasuval sto go ceka i mi se javi za smiruvanje.Pocina brat mi mu bese na pogreb i tolku.Moite skrseni od bolka,sami doma veruvas deka 4 godini decava dva pati gi vidoa? Odev sama kako skitnik da gi vidam vo avtobus placev od sto nemozev da se kontroliram?Site prasuvaa kaj ti se decava?abe umirav knedli Sega goltam koga ke mi tekne.Slavi zbiranki sama Odev jas si znam kako mi bese.Kratam muabet moite bile siromasni bile cigani a za se i sekogas bile tuka za nas za sto i da trebalo ama toa ne se priznava, se prekutevme so tatko mi moite ne idea kaj mene so 300 molenja moite gi gledaa decava kaj mene na ulica po 5 min i so odea neznam samo kako prezivuvav lani Otidov vo Dojran so moite, bez nego znaci ne zborese so niv a so nasata kola i za nazad se rasipa dojde ja napravi i kako nisto da ne bilo.Eve cela godina kako e vo super odnosi so moite fala na Sv Petka denesna.Vide ne vide sama Odev pocnav i so decava a on bese doma Sam za skoro sekoj praznik.Sto postigna so toa?Izgubivme samo mnogu ubavi raboti so moite ama pomina. Samo vreme i trpenie e moeto mislenje... Izvinete sto se ispukav ama mi tezese...