Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Sakam da prasam, sto i kako i kade mozam da se obratam ( so isklucok na socijalnoto-zatoa sto so niv osven kako treba da bide a ne kako e u praska nemam razbiranje).
    Nie sme razvedeni i on go gleda deteto po resenie. Koga e laj nego ke vrega, mi pise kako toa jas ne sum
    Go gledala deteto, griZa nula neznam sto. Samo me provocira i sl..
    Sto mozam da napravam?

2. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.836
    Допаѓања:
    5.574
    Освен со социјалното нема друга опција. За жал. Пробај да не ги перцепираш.

3. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Извини после 10 дена....
    Шо има врска пеењето по дома ?! :rofl::rofl:

На cresa-jagoda и Mracna им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.470
    Допаѓања:
    114.835
    Му сметаше дека сум весела. Требало тишина да биде А бе кретен. Далеко му лепа куќа. Тие дакаат да ја обликуваат жената по нивно. Се да и сменат. И психа да и уништат.

На Skorpija25, cresa-jagoda, Victorian и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Rincee

Rincee Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    111
    Драги феминки мои, знам дека сте секогаш со мене и ми давате совети и лични примери споделувате. Читавте претходно дека имав проблеми.
    Сега слободно можам да кажа дека сопругот е многу подобрен во понашањето, ми дозволува слободно да одам кај мојте и тие да доаѓаат кај мене. Веќе неколку дена ми зборува како ги планира месеците што доаѓаат, како да внимаваме на платите( наменски да ги потрошиме), за се се консултира со мене.
    Го тестирав дали би ме изневерил со друга и самиот ми кажа како некоја го задева и ми вика планирам јас век да векувам со тебе не сум ѓуптин.
    Дали ова се знаци дека се има сменето, битна сум му јас и сака да остане со мене?? Help??
    Исто така планирам да одам кај мајка ми на поседок да видам како ќе издржи, да поразговарам со мојте и да видам како ќе се одвиваат работите.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Мило ми е што е нешто подобрено, ама те молам препрочитај го делов пак.

Дали се има сменето? Никој не се менува преку ноќ. Така да не, не се има сменето. Прашањето е дали има озбилна намера да се смени, дали искрено го сака тоа? А за тоа да го дознаеш ќе треба да оставиш време да помине.

Зошто? Доверба се гради со искрен разговор и конзистентност. А за тоа пак е потребно време. Помалце фокусирај се на вакви игри, а повеќе на неговиот однос према тебе, на неговите ставови и постапки.

На Acronia, Duhce123, Lady D ❤️ и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.500
    Too good to be true. Oсвен ако не добил потрес на мозок од последниот пат кога пиша.

На MeowMeow, Avery, Ivan4e04 и 25 други им се допаѓа ова.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Мојот бивш секогаш ми викаше на што дрога сум што секое утро се будам весела. |(
    Мислеше пафкам па сум таква.:D

На ALISA0000 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  9. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.212
    Допаѓања:
    8.698
    Те читав наназад.
    Се што си пишала се вклопува во профил на нарцисоидна личност. Љубомората е само симптом. Последица на неговата разнишана самодоверба која никако не се согласува со високото мислење што го има за себе. Кога ќе му се активираат бубачките во него, тебе ќе те замара. Добрите и лошите периоди ќе се менуваат еден по друг. Периодите на драма и љубомора ќе бидат активирани секој пат кога ќе се почуствува несигурен во себе, кога ќе помисли дека губи контрола врз тебе и тоа најчесто нема да биде испровоцирано од ниту една твоја постапка, иако тој така ќе тврди - дека ти си крива. Измеѓу овие периоди ќе се одвива се супер, нормално треба да те задржи до себе, не да те избрка трајно. Можно е и да те опсипува со внимание и подароци и да се извинува. Дали си му битна? Да, ама се додека му даваш нему што му треба. Моментот кога ќе се заземеш за себе или ќе го одбиеш за нешто, нема да ти даде поддршка, ќе наидеш на лутење, карање, негодување и сл. Некогаш дури и ќе се чудиш од каде промената на полошо, ќе ја бараш причината во себе и во своето однесување, иако причината е во него. Ко гром од ведро небо ќе ти дојде, зошто ќе се случи кога ќе си најлабава и ќе си мислиш дека се е ок. Ќе почнеш да се преиспитуваш себе и своите постапки, дали ти нешто си згрешила. Токму тоа и му е целта, да те натера да се преиспитуваш себе си, а не него. Ако влезеш во расправија ќе те наведе суптилно во позиција да се правдаш, докажуваш и со тоа уште повеќе крива ќе делуваш. Имаат еден куп техники кои ги користат за да манипулираат со другиот. Изолирањето на партнерот од контакти со други е исто една од нив, за да немаш поддршка. Целта е да останеш целосно зависна од него и да немаш на кого да се наслониш.
    Мораш да научиш да поставаш граници, до каде се прави компромис до каде не. Ако те почне да те обвинува, сосечи го одма кратко и јасно- не е така и не се впуштај во разговорот да се докажуваш.
    Дали тој бил ваков предтходно или не, е дискутабилно. Обично умеат надвор од дома да се претстават како прекрасни луѓе и секој за нив ќе каже само добри зборови, тоа е затоа што им е многу битен имиџот што другите го имаат за нив. Ама дома, со најблиските е друга приказна.
    Животот со таков човек е многу тежок. Промена на подобро е можна само ако некој прифати дека има проблем со однесувањето, а овие луѓе најчесто неможат тоа да го признаат, прифатат и никогаш не бараат стручна помош. Најчесто на психолог завршуваат зошто нивните блиски ги натерале да одат, но и тогаш не соработуваат или не веруваат дека тој може да им помогне.

На MeowMeow, Ivan4e04, Waverly Raven и 27 други им се допаѓа ова.
  10. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Nesto smrdi, dur citav te zamisliv kako stoi nad tebe i ti kazuva sto da pises. Sorry

11. Rincee

Rincee Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    111
    Во која смисла мислиш смрди? Иначе јас само е кажав мојата сегашна состојба како се одвива без некој да ми диктира што да пишам

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Или видел дека таа му бега, па менал тактика.
    Се плашам дека кога ќе почувствува дека 'поминала кризата', пак ќе си се врати на старо.

На Ivan4e04, Snowflake97, Осе и 14 други им се допаѓа ова.
  13. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.836
    Допаѓања:
    5.574
    Се согласувам со @WildMk , мислам дека е само привремена тактика колку да се замачкат очи. Ама пази битно ЈА ПУШТИЛ кај мајка и , и Дозволил таа да дојде. Е сега за повеќе денови ќе се одлучува дополнително.
    @Rincee најискрено да си ми ќерка или сестра во подрум ќе те заклучам ама нема да дозволам да се мажиш и да бидеш со таков човек. Мајка ти те родила, а ти треба да прашаш некој мочко што го знаеш пар години дали може да одиш кај неа? Девојче аман што ти е? Ниту си робинка ниту домашно животно за да прашуваш некој за дозвола каде да одиш. Јас еве не знам што да напишам да не навредам повеќе ама не можам бре, врие во мене. Да имам утре ќерка и да рече маж ми не ме пушта..
    Како да снемало мажи па мора со тој, да ти се плукнам во таквата љубов, подобро цел живот сама да бидам.
    Не знам каква е таа ,,љубов,, ама не р љубов барем не од негова страна.
    Искрено се надевам дека еден ден ќе осетиш што е навистина љубов и како таа треба да изгледа, а ова е далеку од тоа.

На MeowMeow, Avery, kukla21 и 31 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Бившиот така ми праеше.
    Посе*и ја работата, па извинувај се па моли, па рикај.
    Ќе помини недела-две, па по старо.

И ескалираше и ескалираше и ескалираше, дури не престанав да реагирам ни на молења, ни на колења, ни на закани, ни на ништо

На Осе, cresa-jagoda, Idedemja и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    @WildMk секоја чест што немаш влакна на јазикот и си реална да не кажам сурово реална.

На ALISA0000 и WildMk им се допаѓа ова.
  16. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434

Не сакам да бидам негативна но зар мислиш дека ќе одговори потврдно на твоето прашање дали ќе те изневери?

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Јас многу се нервирам од мм.
    Еднодтавно гледам дека не му се работи.
    Си отидовме од Мк за да ни биде ,,подобро" а уствари полошо не може да биде.
    Нон стоп менува работа, на едната работа не му качувале саатница,на другата работа многу прашина,на третата работа многу се работило и сега на четвртата работа(оваа му е 4 работа за рок од 1ипол година) како он ќе издржил со мала плата овој месец(а прв месец му е плус не ги работеше сите денови).
    Сите негови колеги имаат најдено плус работа,зошто па и да не некој денар ако се стави плус на страна.
    Имаме мало дете,на пролет ќе тргни на градинка, па затоа јас работам "мини џоб", со што ја вадам ќиријата за станот и плус некој денар.
    Прегеска му кажав со добра намера: ајде да најдаме некоја работа на црно да одиме плус петок,сабота и недела, со што ми одговори: нема проблем ти ќе ми кажуваш дали да работам.
    Јас му одговорив па нели гледаш крај со крај врзуваме,другите како работат и не се жалат.
    Тој: ајде ма, ти ќе ми кажуваш што како, по цел ден седеш дома,само спиеш,гледаш ли каква си станета,само пушаш цигари.
    Јас му одговорив многу лошо,знам не требаше така: не заборавај јас го плаќам овој стан и јас придонесувам нешто, ако планираш да преживуваме секој месец, ќе си одам за Мк.

Да потенцирам дека цела моја плата ја вади од мојата сметка и ја става на неговата, така што кажи речи јас секогаш сум без пари.

На Snowflake97 и tina2018 им се допаѓа ова.
  18. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.359
    Дали пишаново е совет од некој психолог или од личност која го има поминато сето ова?... треба деф. книга да пишете на темава. предобро објаснето

На Madrugada, Idedemja и Neda997 им се допаѓа ова.
  19. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.751
    Допаѓања:
    3.613
    Мислам дека многу луѓе слушаат од други како мед и млеко течеле по улиците во други држави, па се залетуваат и тие таму. Далеку од тоа дека е лошо кај и да сте, од аспект на институции и работа. Меѓутоа, огромен дел од луѓето во странство што ги познавам а не се родени таму или немаат некое тамошно образование, работаат премногу за да имаат доволно за обичен (не луксузен живот).
    Според мене најдобро е да прекинеш да му ја даваш твојата плата него. На крајот од денот ти си таа која сработила за парите и ти треба да одлучиш најголем дел од нив за што ќе се користат и како. Мислам дека тоа е најглавниот проблем во ситуацијава зошто мажот ти кога ќе снема од парите си зема од твоите па на крај испаѓа дека стално има за неговите потреби и не гледа (или не сака да види) причина зошто да работи уште повеќе. Малку себично од негова страна. А за неработни луѓе, не странство него нигде нема работа, зошто на се маана ќе најдат.

На Snowflake97, Осе, elimkd и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Zoshto tvojata plata ja vadi i ja stava na negova smetka?! Treba da go molish i da barash da ti dade od parite koi ti si gi zarabotila?!
    ,,Ti ke mi kazhuvash dali ke rabotam?!?!''
    Vie ste semejstvo, normalno e da dadesh predlog za kako da se zaraboti povekje, ama negovoto omalovazhuvanje e krajno iritantno.

На Avery, kukla21, Ivan4e04 и 8 други им се допаѓа ова.