Те читам редовно девојко и навистина не знам уште каков знак ти е потребен за да се преиспиташ во кој правец ви оди бракот со човекот. Што добиваш ако си погодуваш "можеби ова е, можеби она е..." Или решете да се однесувате зрело и како што доликува во брак, или разделете се. Имаш поддршка од твоите да би се вратила дома?
@Rincee, девојко, спасувај се од таму, не се враќај воопшто. Твојот таканаречен маж не те заслужува, и џабе вели дека се сменил, еве сама гледаш дека лаже.
Не знаеме што мака има девојчето. Вака одстрана може изгледа ко во неа да е проблемот, не чисти, не готви, не се прибира дома, а не знаеме дечкото каков е како сопруг. Едно е да знаеш некого како пријател, друго е како сопружник, различни улоги се. Јас не би се мешала, возрасни луѓе се, совет ако им треба може да побараат ама ако не ги знаеш двете страни тој совет може повеќе да е штетен одколку корисен. Повеќе би била тука за поддршка, пријателски, а совети што да се прави, завземање страни не.
Јас не би се мешала и покрај тоа што сте блиски. И да не е геј, такво однесување не се трпи. Не знам како и до сега ја трпел со години. Ама што и да му кажеш можеби еден ден ти ќе испаднеш крива. Најдобро со психолог да се посоветува, кога сам не може одлука да донесе и да пресече, за да нема на крај ти ми рече, ти си крив/а.
Mene ne mi e jas edno neshto: ako devojkava t.e. soprugava e gej, shto voopshto se mazhela? Voopshto ne e vo red nejzinoto odnesuvanje. Prvo go molela da se smirat i sega otkako stapile vo brak go zemala zdravo za gotovo t.e. deka ona shto i da napravi nema da se razdelat.
Јас да сум на место на жената или мажот, би те избришала од блиски пријатели засекогаш. Како можи нивен проблем, приватност да објавуваш вака јавно на форум?
Jas mislam da ne se mesas, a sto se odnesuva do zenata ona od start ne bila spremna za brak se soglasila od nejzini pricini dali da ne go izgubi ili sto takada nejzinoto ponasanje ne me cudi
Нека ја следи еден ден кога ќе искочи од дома нека каже дека оди на работа он, а уствари да земе слободен ден и се ќе си дознае. Крајно зошто ја финансира? Не кажуваш каде си со кој си дома не помагаш тогаш нема пари и готово. А Она или се омажила да прикрие дека е геј или пак има некој друг и се крие и она друг финансира ако ја уценува. Најубаво нека си се тргне ти можеш само овет да дадеш али да се мешаш не би ти препорачала.
Само не се чуди ова пишување овде да ти се обие од глава. Мала земја сме, јавен форум, ќе дознае дека и ја шириш интимата.
Zdravo, sakam mislenje od vas, imam mazh gejmer znachi koga ke stane prvo nesto mu e kompjuterot, ne jade so mene, kafe ne pie so mene sve na kompjuter mu kazuvam ajde ke izlezeme ke prosetame celo vreme da zavrsam igrava za 10min za 15min i taka jas spremna cel saat go chekam me fakjaat nervozi poso koga bevme decko i devojka ne igrase tolku cel den shetavme se slikavme otkako me zema za zhena on ne stana od kompjuter si prodolzhi so drugarite da si igra poso drugarite negovi mene me obvinuvaa deka jas ne mu dozvoluvam a nema vrska, sega koga i da izlezeme mu vikam daj da se slikame on ne saka vidi kakov sum toa mu e odgovorot, dodeka sedi na kompjuter igra i nemoze da stane, celo vreme sto i da pobara jas mu nosam na biro jadenje, pienje, cigari, kafe svashtaa a jas si cistam, peram, gotvam, gi zavrsuvam obvrskite na mileniceto (kuce) od celata rabota niz doma samo kesite gjubre gi ostavam na terasa za da mu tekne da gi frli ama jokkk dodeka jas ne kazham nisto i toa so molenje za da gi frli ponekogas mi doagja preku glava ne mu ni kazuvam odam sama frlam gjubre i site obvrski niz doma ama mene mi doagja preku glava zatoa sto ne mu teknuva da kazhe cekaj edno kafe da ispijam so zhena mi poso od moja gledana tochka nego pobitni mu se drugarite da si pravat muabet na slusalki otkolku jas, a mnogu pati mu kazuvam vikni gi drugarite so zheni, zhenski koj sto ima da dojdat na gosti ili da odime da proshetame nekade ama nisto, jas neznam vekje kako da postapam sprema nego sve sto saka mu e ovozmozeno od mene chisto mu e doma ispereno ispeglano, zgotveno, iscisteno a od nego nemam nikakvo vnimanie posveteno ni na 1 saat da sedne so mene.. izvinete na dolgiot post