Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    @Annaa93 да разговараш.
    Прво да разговараш за проблемите шо ги имате, за неподнесувањето, нетолеранцијата, неможноста за комуникација. Шо довело до тоа тој да не те поднесува или до тоа ти да се чувствуваш како да не те поднесува. После за тоа со односите.

На Annaa93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Секој може да има таков период, најубаво ти можеш да знаеш зошто така се однесува. Има проблеми на работа? Депресивен е? Како се однесува со други луѓе опкружувањето? Дали само кон тебе е таков? Многу причини може да има. Можеби има нешто потсвесно штп го мачи а неможе ни сам да си признае. Точно знам како е тоа, јас во средно имав таков проблем. Не можев ни точната причина за таквото однесување да си ја најдам сама, а бев толку арогантна и сурова со сите околу мене, вклучително и со родителите, изгубив многу пријателства. Проблемот го решив на психолог. Мора да разговарате. Ако има некој проблем или нешто што го мачи мора да ти каже. Не може да не знае, мора да има некаква причина.

На hello-kitty.90, S.o.F.i, Oneo и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Annaa93

Annaa93 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    29
    Незнам напнат е многу а искрено мислам дека само со мене е таков некогаш знае и на детето да му се развика ама мене буквално нр ме поднесува некогаш фури кога ќе побара нешто од мене го кажува со нервоза или ако го препршам за нешто одма ми вика и мн пати ќе му речам е добро кажинубаво зошто викаш не сум те разбрала итн... сеа брзо се преселивме во наш дом сами мислрв ќр биде се супер дрка сами и он одвај чекаше ама некако нрзнам што стана црло време ме прашува дали мајкаму ме прашува за него зш не му се јавува вика ако нр и се јавам нр ме прашала ни како си а искрено ни мене кога одам ретко скоро и никогаш нд ме прашува за син и мислам тоа најврќе го боли ... ама не сум ја крива за се тоа и тоа што мајкаму не сака да дојде да види кај живееме не сум ја крива...

4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Можеби тоа го нервира.Ама,нервозата не треба да ја истура врз тебе и детето.
    Не е во ред тоа.
    Посочи му го тоа.Ако не може сам да се среди,нека побара стручна помош.

На LucyLu, WildMk, Oneo и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Deni_srce

Deni_srce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    123
    Самата си кажуваш кај е проблемот,

Си го оделила синчето од мајката и сега мајката му е лута, а ти си сега лошата снаа.
    Па он решил да те казнува на овој начин.

Ако он неможе да биде поголем маж, тогаш ти треба да бидеш помудра жена.
    Лесно се возат мажите, ама треба да знаеш.

На Kaja991, PoisonGirl, Madrugada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Annaa93

Annaa93 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    29
    Ама не се одселивме бидрјќи јас сакав он сакаше да си имаме своја куќа да си биде само наше не бев јас хахах ...

Инаку вечерва сам ми се приблиши и сам почна да ме задева и помина се супер како некогаш хахха... може било и некој период незнам ....

На Boyanna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Со секс ништо не ти е решено. Со разговор ќе си решиш проблемите

На deskarada, warrior, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Нормално е сега е и за него ново. Тебе ти било тешко кога си заминала од кај мајка ти првиот месец дури си се адаптирала на свекрвата и на самосталниот живот, сега он го поминува тоа, можеби и мајка му му се налутила не знам но се се решава со разговор избегнувањето е најлошата работа.

9. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.945
    Допаѓања:
    6.181
    Ми стои многу разочаран од мајка му, веројатно минува тежок период зашто не очекувал такво да биде нејзиното понашање. Ама ти никако не смееш да ги трпиш неговите хирови, ако си има проблем нека си го реши со тој што му го создал, а не тебе да те отфрла. Почекај уште малку, дај му време, ако не се смени тој самиот разговор во четири очи искрен и директен. Пробај прво смирено да навлезеш во проблемот, ако не оди така тогаш кажи си остро се што имаш. Колку се нервирам од вакви мажулиња, себични се и мислат светот се врти околу нив

На Madrugada му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    98
    Zdravo
    Imam nekolku pati pisuvano
    Stvarno bi sakala sovet od nekoi poiskusni i podolgo vreme vo brak.
    Moze sega sum i bremena i se me nervira.Imeno mazot mi stv mi pomaga ,cisti gotvi so mene e za mn rab me poddrzuva .Ama poslwdnava godina premn zboruva. Otkako pocna lock down i sami bevme ziveeme vo stranstvo covekov ne prestanuva da zboruva.Sega izleguvame so drustvo,nikoj ne ostava da zborni.Toj e sekade glaven i da znae i da ne znae gledam deka i drugive pocna da gi nervira. Nekolku pati mu rekov toj vika e oti mislam deka normalno si zboruvam.Eve vecerva imavme gosti se preumorija site kd slusanje.Ve molam.kazete kako da razgovaram so nego bez da go navredam nikade ne mi se odi.Koga sme sami doma ok e skros normalen idi drug covek toj ne prestanuvaa. Ima eden kup drugari i gledam deka site primetuvaat.Eve gostite zaminaa toj sega se javi na tel i pak zboruva :(

На tina2018 и elimkd им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Некој од другарите по директен да му каже на шала дека многу збори на крај сами ќе го одбегнуваат. :)

12. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    98
    Planiram.sega na kumot da mu recam toj mu e najblizok i bas.ima vlijanie na nego .Znaci najjako e sto go pravi so.drustvo samo.I kazuvam na sestra mi taa vika oti bas e ok.I kazuvam na sestra mu taa abe bas normalno zbori.I pred nekoj den sestra mu vika abe i.kumava vasa mi kaza sto mu bilo nekni gi udavil :(
    Znam deka zvuci banalno ama.me.izluduvaaaaaàa

На kockica56, cresa-jagoda, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Не е банално. Утре ден ќе му се испушти нешто што не треба и каде што не треба па поголема кавга ќе биде плус мозок боли од човек што уста не затвара. Треба да му се напомене некаму каже некој друг, а ти потврди го тоа :)

На kockica56, hermosa, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.436
    Извини си имаш мака ама слатко ме насмеа.Совет од мене да зборуваш пак со него баш како овде што напиша,ако ти не му кажеш отворено,кој друг.Сепак е за негово добро.

На Ljubova, Oneo, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.091
    Значи, ти немаш проблем, друштвото има проблем. :D
    Шала на страна, разговарај со него, можеби и не е свесен самиот, па кога ќе му го предочиш тоа сам ќе увиди кога ќе има друштво дека зборува многу и ќе се контролира.

На Oneo, Brpbrp, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Хахах колку необичен “проблем”
    Остави го човекот нека си зборува, на кој не му се свиѓа нека не се дружи. Од друга страна па чим им сметало ни еден од другарите не се најде да му рече -брат олабави?

На Oneo, LucyLu и SnezanaPet им се допаѓа ова.
  17. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    98
    Ke se obidam povtorno.Stv nekoi problemi
    E bas zatoa.me nervira oti od.tolku zboruvanje moze nesvesno da.dojde do kavga.Znam deka zvuci smesno ama mene ova mi e problem.Dolgo.razmisluvam kkao da.mu kazam za da go prifati a ne da go dozivej kako kritika tuku kako sto e kako problem

18. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Зборувај со него, биди упорна. Како он што знае да дрдори така и ти повторувај му цело време :)

19. NCIS

NCIS Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    148
    Naredna druzba pocni ti da zboruvas vo negov stil,ne pustaj da dohde on do zbor,neka vidi kako e.i ako ti rece kazimu deka isto taka toj zvuci.i da bidam iskrena se iznasmeav iako imas maka ama da citas odstrana e nekako smeshno

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Annaa93

Annaa93 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    29
    Еве пак јас ... вечерва мм имаше друштво собрано и се поднапи повеќе почна да пејат гласна музика а имаме дете 3 години и од кога ја купивме куќава некплку патј аи прави прослави со такви седенки пиење гласна музика и мн пати се рљсправевме фека не е убаво прво за нас дека имаме деге не сме сами друго од комшииѕр и демек нежаше да биде така до вечерва .. дојдпа другарите на гости за куќава се беше ок до некое време он ги трешае да седат става за пеиењ музика гласна а саат више накај 2 детево ушге седи неможе да спие и више ми пукна се испокаравме и му отврив се зш не ме чепка у месец однпси еднаш имаме и ср му изнакажав дрка гледам не сум мј битна ј беше мн лошо што на крај ми рече од тоа што сум таква не сакал да биде со мене за инат а ако тплку сум сакала оди биди со друг ако си стереќна е тука највеќе ме погоди викам ја сакам да сум со тебе затоа трбе те прашувам а за да бидам со друг е мн лесно само ја не сум тој тип на девојка што ќе оттчам кај друг да имам секс за иант самк зш пн за инат немало ни да ме допре сеа зш сум се расправала за сее... ама ја само кажав дрка не рубаво мало деге ми се спие седи до 2 музика гласна пеење итн..може нд сум у право за тоа ајде друштво се собрале може избрзав ама за другиге работи како сд му смета од мене и како немаме однси знам дема сум у право па уште кога така лесно ми рече оди биди со друг ме уништи ... незнам што да правам не ми ср живее више од проблемиве наши