Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    6.181
    Во право си и за пиењето и седенката. Мм е ист, често се расправаме за ова. Мора да се има ред и да се знае “журката” во нормално време да се прекине. Вие па и со дете, да му го ремети редот на детето зашто нему му се пиело. Бре мајката. Веќе кога решил татко да биде, од старт требал да прифати дека нема веќе забегување. Се е прифатливо во нормални граници. Биди упорна со разговорите и не попуштај. Нареден пат извини се и речи и на другарите дека дете треба да спие. Јас би постапила така, па колку и да сум ругана од мм после тоа. За разлика од него, некој треба да мисли дека не е веќе сам во животот. Имаш подршка од мене, и ако го решиш овој проблем некој ден, чекам да ми кажеш како (fingers)

На cresa-jagoda, elimkd, black dress и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не сакам да бидам германка ама собирање друштво навечер во четврток? Работен ден е, работа, градинка, школо? Плус жити другарите што остануваат до 2 кај мало дете.
    Немој да се расправаш кога е пијан, еве денеска е нов ден и разговарај смирено. Кога доаѓа дете се менуваат работите. И ние сме седеле до касно, па одиш утепан на работа ама откако е роден малиот гости ни доаѓаат на ручек и си одат до 19h. Уште кога ги викаме им кажуваме дека малиот го бањање во 20h и спие. Мора да се постават граници.

На Stressed Out, Oneo, IRBBB и 9 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Без навреди, прашај го што го мачи.
    Кажи му како се чувствуваш и што те повредува.
    Ама смирено.

И зошто ти се слушаш со мајка му, ако тој не се слуша?
    Шотуку го прошируваш јазот меѓу нив?

На Annaa93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Никогаш не се карај со пијан човек ама никогаш само беља ќе направиш и ќе се нервираш повеќе. Објасни му на мажот ти дека имате дете и ддека треба да спие факт е дека на сите им фали животот пред дете, но утре тоа дете кога ќе има 12 13 години нема да ве рецка. Ќе сака да излага со другари/ки девојки, симпатии итн. Другарите негови имаат деца?

На Annaa93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annaa93

Annaa93 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    29
    Немаат деца не се ни женети ... и мене ми фали и непамтам коганпоследен пат сум се опуштила црлосно се посветив само на детето

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Епа они кога ќе имаат деца нема ни да го погледнат мажот ти. Има некои мажи кои предност даваат на другарите и им обрнуваат внимание повеќе на нив одколку за домашните т. е. фамилијата, но после тоа кога другите ќе основаат семејство ќе се тргнат ќе остане сам ќе нема со кого седенки да прави.

На Oneo, Madrugada, MissBreezy и 2 други им се допаѓа ова.
  7. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.090
    Допаѓања:
    3.826
    Уште се мали, имаат време.

На S.W.A.G и Brpbrp им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Е то, да го чекаме да 'порасни'.
    Како шо знајме ние жените дека со бракот треба компромиси, а со дете треба да ги смениш приоритетите; така треба да знаат и за мажите.

Ако сакам некого да раснам, ќе си родам

На S.W.A.G, MissBreezy, violetblue и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Точно, само не секоја е спремна по било која цена да си отиде. Ова доаѓа како сам да гледаш 2 деца од кои едното е тинејџер :). Вакви мажи обично се женат ради тоа од дома и околина што ги напнува кога жена деца ајде ајде и после тоа на таа жена маме и се расплакува зошто тој решил ради реда да има фамилија сите имаат па и јас, а не ги разбираат обврските.

На Konfetka, Madrugada, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  10. angelagirl123456

angelagirl123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    Zdravo na site. Ne znaev kade da pisham pa ajde neka bide ovde .. imeno ne e nekoj problem no jas otkako ostanav bremena celo vreme mi doagjaat nekoi misli koi podocna se pretvoraat vo nervoza I bes I pocnuvam raspravija. Obicno se karam sama so sebe zosto maz mi sekogas kjuti, nikogas do sega ne se raspraval I ne vrakjal. Imame redovni odnosi sekoja vecer ili preku edna maksimum ama mene celo vreme mi idat misli deka sum zdebelena deka ne sum vekje privlecna ne menuvame pozi I tn od ocigledna pricina ama jas za se toa si stvaram nekoja vina vo sebe.. se si mislam deka otkoga ke se porodam koga ke dojde bebeto ke stanam uste pogrda od sega deka nema da mu bidam privlecna zgodna deka nema da mozam da oslabam pritoa on nikogas ne go kazal toa naprotiv mi vika deka ubavo mi stoi nekoi kilo plus.. posledno pocnav karanica poradi toa sto mi dojdoa misli deka koga ke imame bebe nema da imame vreme za nas nema da bideme dovolno bliski pa sto ako saka da spie so nas u krevet.. ne sakam da bidam samo majka togas sakam ponekogas da imam vreme za sebe I da si ostanam I zena.. I posle ajde placki odma .. hormoni li se vekje ne znam sto e ako nekoja imala slicni misli kako gi nadminavte? Celo vreme citam kako mazite ili zenite se menuvaat koga ke dojdat decata a taa Bliskost I hemija sto ja imame prosto me hrani me odrzuva vo zivot I ne sakam da ja izgubam :( .

11. Linda24

Linda24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2021
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    557
    Mila moja ako ova ti e uteha ke bide vo red.. vo brak sum vejke 6 godini imame 2 decinja i vo bremenost e normalno da pokaces kilaza megutoa mozes da oslabes ako imas zelba za toa .. I koga ke se rodi vaseto bebe ke bidete po bliski i sekako nema da mozes da bides samo majka ke bides i zena ... Covek koga saka se moze za se se naogja vreme cim jas Majka na 2 deca naogam vreme za sebe ... zasto ti da ne mozes da najdes vreme za sebe normalno sega podgotovki za nov clen vo semejstvoto i toa vliae stresno ... Zasto mislis deka povejke nema da bides ubava i privlecna ? Sekoja zena i majka e ubava i privlecna .. ajde ne si stvaraj stresovi uzivaj vo bremenosta se ke si dojde vo red ova se samo Hormoni..

На cresa-jagoda и angelagirl123456 им се допаѓа ова.
  12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Кога ќе станеш мајка ќе бидеш уште попривлечна во очите на сопругот

На LucyLu, Brpbrp и angelagirl123456 им се допаѓа ова.
  13. angelagirl123456

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    Fala vi devojki se nadevam deka ke bide taka :worried:

14. Cold.E

Cold.E Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    13
    Zdravo nova sum na forumov pa mi treba mislenja od vas
    Vo brak sum 3 meseci a veke se trgna nadolu od momentot koga pocnav da ziveam so nego i da gledam so se pravi zad moj grb...prvo go fativ kako pusi marihuana pa me ubeduvase i vetuvase deka nema poveke nikogas kako ne sakal demek drugarite mu davale i cista onaka da proba,mu poveruvav no somnezot ostana vo mene i sekogas gledav kaj e so koj e dali ke mi dojdi doma pak takov,pa pocna da pie pocutiv,no najstrasno se sluci edna nok koga dojde nadrogiran so cocain ne bese vo sostojba da lazi mi prizna sam mi se zgadi se vo toj moment mi veti nema marihuana a pocna so poloso...ziveevme vo drug grad i jas sakav da si zaminam doma kaj mojve bidejki si rekov so takov covek nemam so da ziveam so lagi i drogi i alkohol me zakluci vo soba da ne mozam da izlezam pa placese zgresil ne znael so mu se slucuvalo bil pod stress so rabotata pominaa nekolku dena mu prostiv (ne znam kako i sega se cudam sama na sebe) nooo dojde do cel presvrt koga doznav deka sum bremena i toj se resi da zamine stranstvo za podobar zivot da stvorel za nas, e sega zamina jas ostanav kaj negovite da cekam da me zeme i mene ( ima familija tamu i ne bese problem da me zeme za mn brzo vreme ) pocna da odolgovlekuva kako ne mozel sega da sme pocekale ok rekov ne e problem ke pocekam mesec dena...
    No si go zede drugar mu od tuka da odi kaj nego da mu pomognel bil slab finansiski a se toa bese samo za marihuana zosto na drugar mu,marihuanata mu e kako Dobro utro ne funkcionira bez da pushi po cel den.
    I normalno mi padna mnogu tesko jas bremena koga najpojke mi treba toj gleda da uziva da me lazi za se i seshto i da sheta so nego,i go zaladiv odnosot ne mozev da go trpam poveke pocna da me vregja so pogrdni zborovi i da kazuva kako jas ne sum go sakala ne sum se borela za nas...koga tolku mnogu raboti izdrzav i jas si se spremav i si dojdov kaj mojata familija i ne planiram da se vratam, a i da napomenam nekolku pati me ima udreno so izgovor mnogu sum mu vrakjala na zborovi demek mazot e glava na kukjata i toj kako ke kazel.
    Samo sum vo mnogu golema dilema dali da abortiram?

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Многу ме израдува на крај кога пиша дека си кај твоите ама прашањето ме изненади. Многу ми е жал за се што си поминала со него ама таа одлука треба да биде само твоја. Само ти знаеш дали сакаш да станеш мајка, дали си способна сама да го израснеш детето, дали имаш услови, помош од некој итн. Чување и раснење дете за мене е најтешката работа на светот. Размисли добро и одлучи сама.

Како во врска не примети каков човек е? Претпоставувам не почнал да се дрогира во брак.

На Stressed Out, minne992, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  16. angelagirl123456

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    Ako ne si spremna za bebe abortiraj. Imav takov period koga I jas razmisluvav za srekja odluciv da go zadrzam no kaj nas se sredi se a I mm nikogas nemal nikakvi poroci citaj povrakja od pivo nema zapaleno cigara vo 32 godini.. no voopsto ne e lesno da se razdelevme I jas ke abortirav..

17. Cold.E

Cold.E Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    13
    Znam deka iznenadiv vo ovoj slucaj mnogu ne bi se dvoumele za vakva odluka, no mnogu sum zbuneta se mi e nasobrano premnogu raboti se slucija so nikogas ne pomisliv deka moze takvo nesto da me snajde.
    Imam poddrska od mojata familija no sepak jas treba sama se da go izrasnam a ne mislam deka sum tolku spremna zosto toa e za cel zivot i treba se da se vrti okolu nego sekoja odluka da e povrzana so nego.
    Toj rabotese vo drug grad a jas ziveam vo drug i negovata familija zivee vo ist grad so mene pa koga doagase se bese ok ili jas koga odev tamu se bese ok se bilo gluma ne e isto koga ke zivees so nekoj i ne moze da gi krie svoite poroci koga go fakja kriza.

На angelagirl123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cold.E

Cold.E Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    13
    Mnogu mi e milo so kaj vas ispadna so sreken kraj :) ne znam uste sum vo dilema mi e zal za abortus a i ne mislam deka ke mozam da izdrzam so bebe sama iako imam golema poddrska od mojata familija no ne e isto.

19. angelagirl123456

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    Razmisli si I sto I da odlucis potrudi se nikogas da ne se pokaes za odlukata.. vikaat bolje spreciti nego leciti. No ako si ti spremna I mislis deka ke uspees I go sakas pred se toa bebe jas ti posakuvam mnogu srekja zdravje I sila da izdrzis :l:

Последна измена: 6 ноември 2021
    На elimkd и Cold.E им се допаѓа ова.
  20. Cold.E

Cold.E Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    13
    Fala ti mila :inlove: se nadevam ke donesam pravilna odluka.

На angelagirl123456 му/ѝ се допаѓа ова.