Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Пред да донесеш каква и да е одлука, размисли убаво. Бидејќи ако го родиш детето, тоа ќе ве поврзува цел живот. И да не живеете заедно, ќе треба да комуницирате заради тоа дете.

На Bella*, Meddy, LucyLu и 3 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Јас би абортирала.
    Да се врзам доживотно со таков човек, не фала.

На Stressed Out, Bella*, Konfetka и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.070
    Допаѓања:
    134.773
    Јас не би. Тој отишол у странство, наркоман, ќе гние таму по затвори и ќе умре.
    Нема да имаш ништо со него за брзо време.
    Ама прашањето е дали го сакаш детето да го имаш или не.
    Мажот знаеш дека го немаш и не сакаш да го имаш.
    Детето е друга категорија.

На LucyLu, tina2018 и IRBBB им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Може за инает да и' го комплицира животот.
    Има право и тој да одлучува за детето.
    Ако толку сака да го роди, поарно да го регистрира како 'непознат татко'

На CareTee, cresa-jagoda, Mikha4 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Колку време бевте заедно претходно? Колку години имаш? И многу зависи која недела си бремена. Не можеме за тебе да одлучиме би ти предложи со стручно лице да се консултираш околу се ова.
    Лично мое мислење, да сум во ептен рана бременост кога е можен абортус и ова да ми се случува не би се мислела...

На elimkd, cresa-jagoda, Mikha4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    Дали заедно сакавте да го направите тоа дете или тој одлучил да ти направи дете и на тој начин да те задржи? Многу жени кои биле во дилема и го родиле викаат фала му на бога што одлучив да го родам ама и многу си го уништиле животот со тој чекор. Размисли што сакаш понатаму од животот и што можеш да поднесеш, тоа ќе ти даде одговор и ќе ти ја реши дилемата. Што и да одлучиш нека биде најдобро за тебе :hug:

7. Cold.E

Cold.E Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    13
    Jas sakav dete no ne tolku brzo i mu imav go kazano toa.
    Toj bese uporen zatoa sto e postar 7 god od mene i vikase kako sakal so pobrzo da ima toa bill blagoslov i taka se sluci.
    Seuste sum mlada i mislam deka mozam da promenam raboti vo zivotov,a so bebe toa ke odi potesko.

2 ipol godini bevme prethodno i imam 25 godini skoro 2 mesec bremena.
    Sekoj moment koga ke pomislam deka treba da abortiram se osekjam vinovno toa ne e za nisto krivo i se osekjam kako da mu go odzemam pravoto na zivot,no moram sama da se stavam na prvo mesto.

Последна измена од модератор: 16 ноември 2021
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Измери кои ти се предности, кои недостатоци; и за во еден, и за во друг случај и пресечи.

Смачено ми е да слушам за мажи кои не знаат што сакаат.
    Туку-така носат одлуки за имање потомство и после 'Леле мамо, не можам. Тешко ми е'
    Неодговорни говна.

Сенкир копаш, па ако се измориш ќе ја остајш лопатата.
    Имањето дете е одговорност за цел живот.

На Bella*, Ivan4e04, Cold.E и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583

Како се случи се ова за само 3месеци?
    Добро си направила што не си повеќе со него. Такви како него не заслужуваат ни жена ни дете. Се оженил само затоа што му дошле годините, не за нешто друго.
    За бременоста одлуката е твоја. Размисли каков би ти бил животот во иднина, што сакаш ти.
    Разговарај со твоите и одлучете заедно што понатаму.

На Bella*, IRBBB, Mikha4 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не би ја советувала да разговара со нејзините.
    Сама мора да донесе одлука.
    Таа ќе живее со последиците(од било која одлука).
    Никој друг...

На Meddy, cresa-jagoda, Brpbrp и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    Да секако. Но ќе биде под нивни покрив и ќе и треба поддршка и помош за било која одлука. Сепак сама потешко ќе го помини овај процес.

На buba4e89, IRBBB, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    @Cold.E и јас баш како членката погоре читајќи се запрашав како ова се се случило во рок од само три месеци, бременост, физичко и психичко насилство, дрога, заминување во странство….како и да е, никој не може да ти даде одговор на прашањето дали да абортираш или не зошто само ти ќе се сносиш со последиците од одлуката и ќе живееш со тоа (тага по абортирано дете, проблеми и расправии по породувањето…) ти си многу млада, одлучи во иднина да си среќна, таква и одлука донеси.
    Се најдобро

На Cold.E, IRBBB, nevermet18 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.378
    Допаѓања:
    171.467
    @Cold.E Јас да сум на твое место би абортирала
    Да ,не е криво тоа бебе за ништо
    Да ,греота е
    Да ке осеќаш вина у прво време
    Но после некој период ке сватиш оти си постапила изправно
    Сега не е време за бебе
    Бебето ке те врзе за него дур си жива ,ке ти додева ке имаш работа со полиции закани.
    Не ,абортирај и продолжи со животот ке најдеш некој шо ке те гледа ко капка роса на дланка и ке дојде тогаш бебе
    Пиши ни што ке одлучиш и абортирај побрзо
    За абортус ако те интерсира нешто пиши ми лп

На fairy88, SnezanaPet и FVP им се допаѓа ова.
  14. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    Ама зошто вакви коментари, абортирај побрзо?! Ако одлучила да го задржи, одма сомнеж ќе има во одлуката. Секако доживува тежок период.
    Давајте совети, но вака да одлучувате место неа, особено за ваква тешка одлука, ве молам немојте!

На Chanell*, Zumbulche, Ivan4e04 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.378
    Допаѓања:
    171.467
    Коментарот ми е да сум јас на нејзино место што би избрала јас
    Ако одлуче да абортира да го направе побрзо бидејки знаеш до одредена недела може после се тегавици
    А сепак она ке си одлуче на крај

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.360
    Никој не одлучува место неа, на ваков брак уште на почеток му се гледа крајот.
    Еве јас не би верувала дека тоа со марихуаната му било прв пат, подоцна го фатила издрогиран со кокаин, па проблеми со алхокол, дечкото си има сериозни проблеми.
    @Cold.E јас мислам дека си доволно паметна и свесна за да знаеш дека со него немаш никаква иднина. Барем јас не би сакала да имам семејство и дете со ваков човек. Ако останете заедно ќе си го уништиш животот и твојот а и на детето што ќе се роди. Сите сме под стрес, кој поради работа кој поради други проблеми па не пиеме и не се дрогираме. Тој никогаш нема да се смени, може повремено нема да користи дрога или алхокол, но пак ќе дојдете во ситуација да ти дојде дома издрогиран и пијан, па плачки и кавги. И ќе се тресеш секојдневно дали полиција ќе ти тропне на врата или да не заврши во затвор.
    И ти сама си знаеш дека нема да те земе во странство, очигледно е дека и таму прави глупости. Затоа и го викнал другарот, а не тебе освен тоа не може никој да го натера на ништо ако тој самиот не сака.
    Мое мислење е прво да си разговараш со твоите родители, да им раскажеш се што се случило. Доколку тие те поддржуваат врати се дома и задржи си го бебето. Исто така би ги запознала и родителите на дечкото со проблемите кои ги прави син им. Важно е во ваква ситуација да имаш поддршка. И многу е важно што сакаш ти, дали си спремна да го родиш и чуваш тоа дете. Никој од нас не може да ти каже абортирај, но никој од нас утре нема да дојде и да ти го чува детето. Ситуаицјата е навистина многу деликантна.

На WildMk, cresa-jagoda, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Cold.E

Cold.E Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    13
    Vo tri meseci si vidov so kakov covek stvarno imam rabota i si zaminav i ne planiram da se vratam bez razlika na se.
    Doma im kazav koga vidov deka stvarno si go upropastuvam zivotov so nego si sobrav placki i si dojdov doma,koga doznaja tie so se mi ima praveno ne sakaat ni da slusnaat poveke nisto vo vrska so nego kraj e i gotovo i ja imam najgolemata poddrska od niv za se.
    Na negovite im kazav ama sepak si go branaat nivno dete e majka mu nonstop istrpi malku pa i ti ke se smeni ke vidis se ke e na podobro ne mozes za malku nesto da si zaminis i da rasturis brak.Jas i kazuvav sin ti ova go pravi zeno razbiras kolku se losi Ovie poroci,no taa sepak trpi trpi e ne, ne sum covek so trpi vakvi raboti i nema da mu dozvolam da me unisti i mene ako sam se unistuva.

На WildMk, Brpbrp, Em4e711 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    Ууууф колку ме вади од кожа тоа 'истрпи'. Нека ја тепа неа па она нека си трпи.
    Браво за твојата храброст. Ти посакувам да ти иде се во животов како што си замислила :hug:

На WildMk, Skorpija25, Lady D ❤️ и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Што ќе каже свекрва за синчето... боже господе место да земе да го подбере таму. Да е син ми вака трудна да остај и да ми се разбегува по државиве па уште и со дрога има да му ја влепам една, а не снашка да трпи битно. Убаво што си се тргнала од таму.

На WildMk, Skorpija25, Cold.E и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Cold.E

Cold.E Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    13
    Fala ti mila :inlove:

На WildMk и Angella7 им се допаѓа ова.