Па и тоа кажи му го. Двоете од уста на детето ваше за тие смрдлите себични да ги раните. Извинете на речник, се пренапнав.
Знае тој ама не сака да преземи ништо. Еднаш им рече како што пишав, рекоја да не идите и вие и тој готово се сврти на нивна страна, продолжи да се кара со мене. Изгледа сама да си живее со мама и дада, не бил созреан за брак и семејство.
На мајка им пичкчата! Ко ќе плаќат тие, тогаш ќе бидат дома! Ти во наводници дома го кладе, тие ко дома се осеќале Добро зошто не ги отераш сите тројца у три лепе пичке материне? ако сака толку на сестра му и на мајка му нека му напрај деца и со нив нека живеј! Ебате мекотелот ебате!
Хаха.. ме насмеа. Се случило и тоа, ние да сме кај нив, она од на работа во станот кај нас. Се јавува сопругот, нели доаѓаш таа вика пијам кафе во станот и ќе дојдам. Јас бев во шок, ладна пот ме облеа. Не верував дека до толку ќе се опушта, па дури и да не сме таму да ди пие кафе.
Аххх леле да ми беа мене овие две, имаше и мајче и шајче да им отерам у курац, на гости да не им текне да дојдат, а не па да живеат тука. Немаше ни да помислам да се разведам пред да се разберам со нив, шо да ми стои недокажано цел живот, прво ќе се разберев вака, а после ќе се разведував.
Со безобразни некогаш мора и ти да си безобразна. Јасно и гласно кажи им дека веќе не се добродојдени во ТВОЈОТ ДОМ. Штом не се свесни дека пречат (или се свесни, па имаат други намери), нема потреба да се објаснуваш понатаму. А со маж ти, не знам што ќе правиш. Ако не разбере сам дека не се работи за избор и заземање страна, туку дека е забегано за возрасен маж да сака да живее во заедница при имајќи тапија на негово име, немате никаква шанса заедно.
Колку поќе попушташ толку поќе на гла ти се качваат. Премногу си попуштила, п р е м н о г у. Тоа е твоја вина. Сама ако не ставиш крај на ова ништо не прајш.
Замисли да им се појавиме на врата 50 жени, сите накострешени и спремни да се 'одмаздат' за секоја неправда која им била нанесена од in-laws
Тоа најмногу ќе ми помогне. Јас со секојдневни кавги не постигнав ништо. Само ние двајцата како пар се распаќаме. Тонеме надолу и надолу....
Добра идеја! @Flyfly111 можеш слободно да си ја смениш бравата дури не се таму, па гледи си сеир. Уште поважно нерви ќе си заштедиш не влегувајќи во конфликт со нив. Појасна порака, здравје. Инаку, спомна дека имаш и брат. Пробај разговарај со него, побарај и ти помош, не е фер тројца на еден.
Не така! Шотуку се самосожалуваш?! Леле, леле! Ами борба е животот! Ќе си се бориш за место под сонцето! Крени глата и постави правила. Ич да не му се плашиш! То шо треба да е твое, твое ќе си биде секогаш
И јас тоа ќе пишев сега, да работам дома, станувам и менам брава па нека ги пред врата сите, ако треба и полиција нека викат. А на маж ми ќе му кажам ако сакаш со мајка ти и сестра ти врати си се дома не ти треба клуч од овој стан.
Ја мислам тогаш и куќата ќе ни ја дадат и на улица ќе спијат ако треба ама нема да им текне веќе у туѓ кокошарник да кокодакаат. Ама не бе, сериозно овие се оперирани од срам и осет и само дрско со вакви, нема да те разберат пак ама барем тебе полесно ќе ти биде.
Давај адреса идам јас со стапот има за секунда да ги набркам, леле ама се напнав отидов да грицкам нешто од нервоза. Ти многу си добродушна и многу си допуштила и сега на глава ти се се*ат, ама има чаре и излез и од ова, со вакви 'пациенти' знаеш како најдобро ќе се разбереш кога ќе се спуштиш на нивно ниво и ќе бидеш и ти 'пациент' како нив. Ама прво мора со маж ти да расчистите неколку нешта, зошто според мене он вака игра против тебе у сојуз со нив. Зошто и да изграваш и ти чукната како нив има опасност и тој да ти се сврти прoтив тебе, ама бар ќе видиш на што си и со него, сите тројца тогаш сиктер, за стан, кредити отпосле ќе се договарате. Чувај здравје и нерви ќе ти требаат што и да одлучиш да правиш и што и да ти се случува у таа луда куќа.
Леле читам и кожата ми се ежи, како така во туѓ стан си купила мебел и си се сместила во собата на детето, па уште и не давала пари ни за сметки, ни за храна, нит за рата за станот... Јас за коса би ја фатила и би ја исфрлила од дома, жими се.. Нека си оди кај мајка и и кај татко и, што има кај вас да престојува.. А и маж ти, он е највеќе виновен, кога веќе се оженил и створил дете, за него ќе си гледа, а не за мајка му и за сестра му, како може од детето да крати за на сестра му да и угоди..
Ја кога викам злато свекрвче имам да не се занесувам. Станот е нивни, но ни го дадоа. Доаѓа свеки од работа и сакаше да се измие, викам оди во спална знаеш каде се пешкиритр земи кој сакаш. А таа си седнала и вика, не шо има ја да ти буричкам по пешкири, не е ова веќе мој стан па ја што сакам да правам. Ако донесеш пешкир арно, ако не па арно. А не па на мој стан да кокодака да се вселува страшно какви свекрви постојат. Ама мажите се најкриви. Ко не може од цицка да се одвои!