Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    Ја сум по куќите, ко шо рече една членка оној ден, ако им дојдам таму све ќе средам за 2 минути.

Нервно пропуштивме од муабетов бе, ем се нервираме ем се смееме у исто време.

Жено не се предавај, не си престарела, ако не го бива нек иде у три лепе. Чувај здравје и дете.

На Annath, Ivan4e04, Idedemja и 8 други им се допаѓа ова.
  2. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.835
    Допаѓања:
    5.571
    Епа тоа оти е добродушна кокошките немат осет. Лелее на мене да ми се, има да се окозам ама сите ствари има пред врата да си ги најде распослани. Има брава сама да си сменам ако треба. Мене ме фати инает, а маж ми нема шанси да го погледнам, јас да се нервирам и да заспивам плачејќи нема шанси, ниту е прв ниту последен, не мо треба таков па макар 100 години биле заедно, со ќе ми е маж ако не сме сложни заедно, се друго можам сама.

На Bezimenka90, Annath, Peanut Butter и 9 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Баш мажите!

Како бе ги воспитват да не си го осеќаат како примарно семејство тоа каде им е жената и детето, ами секундарно?

То е оти од мали нас не учат дека 'ќе си одиме и тоа ќе ни биде дома', а нив ги учат 'дека ќе донесат'

Мора да си ги смениме навиките и да не ги делиме децата по пол, оти никогаш нема да запри ова... не знам ни како да го наречам... Глупост, која апсолутно е непотребна.

На Dancewere, Bezimenka90, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.800
    Ми текна нешто, да не му дале свекрвата и свекорот на синот некој денар за стан кога сте плаќале учество, па сега да не си мисли дека и она има право таму..

На elimkd и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    @Fly11 прочитај им ги коментариве овде, нека се видат како изгледаат од страна

На Snowflake92, MeowMeow, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Јас нема ниту да ги прашам по таков безобразлук што го опиша дека учинуваат, идам им викам од пон. да ве нема. Ама таа има проблем со мажот не со нив две до толку, ама ќе види и тој како ќе реагира ако повеќе си ги сака дада и мама ајт со се нив, после се ќе средат, првичното е да се види кој каков е на лик, да им паднат маските.

На Bezimenka90, Annath, Peanut Butter и 4 други им се допаѓа ова.
  7. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.835
    Допаѓања:
    5.571
    Мислиш им е гајле, членката во очи им рекла да си одат они рекле дома сме, ти па ке се потресуват за форум.

На Bezimenka90, Peanut Butter, Idedemja и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Истото ќе го пишев. Нека го седне малку тој волот да прочита неутрална страна. Инаку ако треба идам и јас со стапот. Ко ќе ги распердашам тоа кокошките, пердув нема да им остане.

На Idedemja, cresa-jagoda, violetblue и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Flyfly111

Flyfly111 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    156
    Веќе одговорив на ова прашање, парите што ги улативме за учество се лично наши, штедени од плати дури бевме во врска, потоа верени и живеевме заедно.
    Они живеат од месец за месец, мислам и воопшто не ме интересира, нивни пари.

Последна измена: 15 декември 2021
    На elimkd, Idedemja, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.800
    Јас да сум како неа, ќе земам и ќе го објавам мебелот на золвата на Дај не фрлај, на првиот што ќе ми пише ќе му речам одма да дојде и да го земе па и црн ѓуптин што ќе го препродава нека е, а нејзините работи во куфер и кога ќе тропне за да и отворам, нели предходно веќе сменета брава, ќе и го дадам само куферот и ќе и речам ГИ ТЛА.

На Milobebence, cresa-jagoda, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    Утре кога ќе станеш, прашај ја свекрва ти кај и е тапијата од станот, бидејќи нели дома си е. Ако нема тогаш да оди кај шо има црно на бело.

На Bezimenka90, Annath, Idedemja и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    :rofl::rofl::rofl:
    Да идеме да ја иселиме по кратка постапка.

На Annath, WORRIED.BT, Idedemja и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276

Meanwhile Fly11s свеки :rofl::rofl::rofl:

На Idedemja, Flyfly111, Mikha4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Flyfly111

Flyfly111 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    156
    Тој знае дека сите од страна се чудат со нас. Ама штом му кажа мајка му, се смени, како друг човек. Сега тие мора да се секој ден тука за тој да оди еднаш месечно таму по некој сат.
    Свекрвата сама кажува дека сестри,пријателки ја прашувале како не си оди дома, нема обврски и слично. Модерни сме вика ние мажот средува по дома, јас уживам. Ужива, ама на мојата глава :swear:

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Флај, јас си отидов еднаш сосе дете, заради слична ситуација.... и то, тие ни го дадоа станот... односно, препишан беше на маж ми, уште пред да се запознаеме.

Дојдоа да поседат 2-3 недели додека го реновираат другиот стан за новата снаа, а јас бев свежо породена и со пост-породилна депресија во пол ек!
    Не издржав да поминат ни три недели.
    Не можев да живеам така.
    Не спиев воопшто, исто ко тебе, само плачев, млекото не ми идеше ко шо треба, ми досекна...
    И парталите, детето и кај мајка ми.
    Му реков на маж ми, дека не се враќам додека не си отидат.

Планирале на тие 3, да останат уште 2-3, оти им текнало уште нешто да сределе, ама маж ми ги испрати по патот и си се вративме ние со детето.

Спремна бев и да не се вратам ич...

На Bezimenka90, MissBreezy, MeowMeow и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Упс:rofl:

На Mikha4 и Ljubova им се допаѓа ова.
  17. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Џабе е, нив не треба ниту секунда внимание да им обрнува повеќе, има чаре и начин и без нервоза сами да си заминат и културно да и се извинат што биле подолго од прифатливото гости кај неа и маж и, ако е тој со неа во заедница, ако иде со нив кај неа само што седеле тие две и тој, чао адио ќе им рече на крај и таа. Има чаре за се како влегло така и ќе излезе дали двете или тројцата ќе види таа самата.

На cresa-jagoda, Luna91 и Flyfly111 им се допаѓа ова.
  18. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.800
    А со свекорот во какви односи сте, дали доколку поразговараш со него би можела да го решиш проблемот со разговор и мирно, да си ја прибере барем жена му, па оваа золвата сама ќе ја исфрлиш?

На elimkd, Hortenzija и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. Flyfly111

Flyfly111 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    156

Мажот застанал на твоја страна, мојт не сака да ги налути.
    Незнам дали сум спремна сум да заминам засекогаш. Ајде ги фрлам годините во вода, едно искуство. Ама јас се вложив тука и уште давам. Ајде и тоа ќе заврши.
    Криво ми е многу, ако верувате на никој немам кажано што доживувам. Другарки не викам повеќе дома, незнам што ќе кажам што се случува.
    Кај моите има место за нас, ама стварно сакам да му дадам шанса на бракот... Ама изгледа само јас се трудам да опстои..

На tina2018 и Luna91 им се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Аууу се пренапнав.
    Вечерва ќе го решев јас проблемов.
    Едно такси и да се изгубат.
    Све трпам ама навлегување во личен простор и дишење во врат никако не трпам.
    Па уште те убедува дека ти претеруваш!
    Мочко

На Bezimenka90, tina2018, flawless. и 8 други им се допаѓа ова.