Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Ти мислиш дека ги заштитуваш со тоа што криеш од нив ама ти си нивно дете верувај гледаат дека не си добро. Не можеш секогаш да глумиш. Вака кога те гледаат како се нервираш цело време мислиш дека им е сеедно? Не и на нив им е тешко што детето не им е среќно. Исчувале здраво право дете и таму некој да го нервира и малтретира (психички).

На tina2018, Bezimenka90, Avery и 9 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Уф!
    Ти си многу појака од мене

Јас со цмиздрење објаснував на моите...

На Flyfly111 и Ljubova им се допаѓа ова.
  3. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Ризично да, ама ако можеш посликовито малце да објасниш не мора во детали зошто сестра му баш сега дојде кај вас и што и е поблиску од кај вас, до болница да не иде поблиску од кај вас и она да не е нешто неарна, чудна е целава ситуација извини вака луд, је*е збуњеног е работава. За твоите јас од старт не би да ги инволвирам, а по ова што читам ич не би, а и пиша мајка ти не би се мешала. Со брат ти колку сте блиски би се умешал и стоел на твоја страна да ти се најде?

4. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276
    Дека сум појака, ќе цркнам порано. Остај ти тоа. Пола саат да се бркаш околу зграда со мт, и после да се правиш дека ништо не е. Ми знаат нервите.

На tina2018, manako1, Nikolina35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    :hug: Нека те следи среќа и исправен пат :hug:

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.555
    Допаѓања:
    12.783
    Аха, чим можела да си купи мебел и да си го намести во собата на детето, и те како е арна..

На manako1 и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.744
    Допаѓања:
    16.429
    @Flyfly111 дали ти е страв да им се спротивставиш?? Зошто директно на нив не им кажеш дека не сакаш повеќе да идат во твојот дом?? Од кого и од што се плашиш?? Нели сметаш дека животот е премногу краток да не си го кажеш тоа што ти лежи на душа и што те мачи и да го живееш животот други како што сакаат. Јас да сум на твое место директно би им рекла во фаца и на свекрвата и на золвата да си заминат. Друга работа, мислам дека свекрвата и золвата намерно ова ви го прават за да ви го растурат бракот, зошто не ми е логично тука да седат без никаква причина, после 5 години сигурно тука така не им текнало да идат, имаат некаква намера. Тебе ти фали само храброст и да ја отвориш устата, да завземеш став. А за сопругот немам коментар :x.

На Luminary, tina2018, Ivan4e04 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Ама само прашувам, многу е чудна целава ситуација, она прво рече од кај нив и било нешто поблиску, а двава дома им се 15 мин. возење оддалечени ај сега некоја логика зошто па баш кај нив да седи кога од дома и е на 15 мин. растојание од кај нив, не знам чудно ми е, како и да е и јас како и ти мислам брат и да и се најде.
    Дека од седење и ќутење нешто ќе се смени нема да се смени.

На Flyfly111 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Мене целава ситуација ми иде ба зазимање на територија од нивна страна. Јбг... не си сама види не имаш нас, избори се за себе и кажи на твојте

На WildMk и Flyfly111 им се допаѓа ова.
  10. Flyfly111

Flyfly111 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    156
    Сестра му сега да размислам банални причини се ама ај.. Требаше да полага некој испити, секој ден. Да не патува со такси, нас ние во комшии местото, да седи тука. Океј однос имавме, реков можи, без некаква помислам дека има намера да остани тука.
    Здрава, права особа е.

11. Flyfly111

Flyfly111 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    156
    Јас со нив разговарав многу пати дека вака не сакам и ми пречат. Одговор добивам дека тие се дома кај синот, јас продолжувам со него да се карам и така во круг до без крај..

12. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    @Flyfly111 ти треба поддршка од најблиските ама само ти можеш да одлучиш што понатаму. И размислувај си за детето и за 5, 10, 20год од сега.

На WildMk и Flyfly111 им се допаѓа ова.
  13. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    1.565
    Не ми се верува што читам. Искрено се вознемирив. Во мој, лично мој, стан што јас го исплаќам да ми се "всели" некој непоканет па уште и да вели дома сум си уф не знам што би се случило. И јас сум доста попустлива и трпам доста ама жено ова стварно е премногу. ПРЕМНОГУ. Мораш да пресечеш бидејќи маж ти нема да среди ништо а ти чекајќи и молчејќи ќе се разболиш само.

На tina2018, Bezimenka90, Ivan4e04 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Ок и колку време би и траеле полагањата знаеш ти рече маж ти?

На Flyfly111 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.744
    Допаѓања:
    16.429
    Значи тие свесно ова ти го прават, мислам очигледно е премногу.

На cresa-jagoda, flawless., Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  16. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.555
    Допаѓања:
    12.783
    А овие за не биле договорени ќерката и мајката како да ви се тупнат дома една по една неприметно?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Flyfly111

Flyfly111 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    156
    Кажа дека најмногу една недела е во прашање и толку. После една недела, заедно бевме кај свекрвата, да ја оставиме демек со работите. Таа си спреми куфер и се врати со нас назад. Јас прашав каде сега и вика кај брат ми, поубаво ми е таму. Сопругот вика добредојдена си во секое време. Си дојде со нас, свекрвата почна да доаѓа демек да се гледа со децата и така почна се..

18. Flyfly111

Flyfly111 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    156
    Изгледа. Свекрвата почна да доаѓа прво еден сат, па два и така натака. Почна да останува цел ден па за спиење да го бара свекорот да ја зема. На прашање од моја страна да ставам кафе, да не си одиш, одговори каде да одам тука сум како дома јас. Тој доаѓа по неа кога и да посака таа.

19. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Мажот и им го допушта ова, затоа и таа потоа има проблеми со него, првичниот проблем она го има со него, тој е недозреан кога мајка му го заплашува со ако не заживееме кај тебе со сестра ти ти нема да имаш право да идеш кај нас. Зрел и прав маж ќе се насмее само и ќе и рече имај убав ден, ќе си ја гушне жена му и детето и нема да им прави клуч и на двете кај нив дома, ги усели и си спие на уво кога сопругата му плаче во постела.

Последна измена: 15 декември 2021
    На sparklie, Luminary, tina2018 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.744
    Допаѓања:
    16.429
    Сто посто. Таа ако е сестра нормална ќе размисли дека им го ремети мирот и ќе поседи ден два, а не да се всели па и мебел да си мести. Тоа е премногу, премногу си дозволиле, цел стан им го окупирале, како да е нивен.

На tina2018, Bezimenka90, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.