Ah be ninja pa deka ete ne cekav premnogu i ne prebirav premnogu i mu rekov DA na 2ot maz vo mojot intimen zivot sto deka?Ama mi se pogodi mamin sin. Nema pravila vo toa dal da se ceka ili ne ceka. Veke ne me zanima koga ke dojde sledna prilika i kakov ke e odmilen mi e zivotniot draz. Se osekam ko isceden limun za u kanta ama ocajno vikam ne ne sum za u kanta ima uste svezina u mene.
е добро де...престани да се самосожалуваш и продолжи напред. и јас еднаш згрешив, вториот пат ми се погоди....така де, дигни глава и доста секој втор збор ти се маж ти и свекрвата...тури им пепел и оди во поведрите теми...
Само мене ли ми текна на еден таков маж од темата +/-40, што ги има истите желби за создавање дом и деца , но сѐ уште безуспешно трага по својата поубава половина ?
Нинџа,едно прашање ако може? Се надевам нема да се налутиш,. Вистина е дека втората жена повеќе се чува од првата? Повеќе се вложува во вториот брак,осознавајќи ги ,,грешките,,од првиот брак? Искрено,онака...
Па ,еве....ти дали се трудиш повеќе. За тебе кажи ни. Сега како е ,а како било во првиот брак? Обрнуваш повеќе внимание,знаеш она,кој се попарува со жежко,дува во ладно? Од лично искуство те прашувам. Имам еден сосед,со првата жена ,,слабо,, со вората загина човекот,ја вози и враќа одд работа,пазарува,простира алишта,лупи пиперки за зимница.Со првата жена ,ништо од ова не работеше.
Mene me zainteresira zosto mnogu blizok rodnina imase dolgogodisen brak so prva ljubov se naj naj dodeka ne i tekna nea da izneveruva.I rodninava i preku toa mina se dodeka eden den ona ne rece so svalerov stana na ozbilno si odam od brakov. Brzo potoa go skari negova koleska i so 1ta i so 2ta napravija decinja. I zimava si pravime muabet,znae za moive problemi,diga ramenja ama vaka mi rece vidi vichy mene nit so 2rava mi e pogodeno ama trpam radi deteto a i znaes veke vo godini pa ke ispadnie uste eden razvod i muabet ete do nego e i 2ta ne mu cinese. A dusa covek e i ovaa 2rava niz nos se mu vadi,olos zena beter os svekrvami e,a i se znaat 2te i samo lice pravat a i 2te nasamo so mene sao edna protiv druga bodat.Uzasni zeni.
абе женски..не постои правило дека мора тоа да е така. и првата и втората си имаат свои добри и лоши страни...како и јас. првата си беше супер домаќинка, богата, убава ама табиет упм...болно љубоморна, напорна, недоверлива. тоа беше доволно да решам јас да ставам крај. и втората има маани, ама со дијалог, рабирање, компромис, ги решаваме работите и одиме панатаму.
Според мене искуството си го прави своето. Првиот пат сакаш со стомак, па со срце а на крај со глава. Е доколку добро си се изгорил и си ја научил лекцијата, вториот пат треба да сакаш(бираш) со глава, па со срце а на крај со стомак.
Ninja a znaes zosto bila takva ljubomorna i nedoverliva zosto samata ne bila postena u dusa. Veruvaj mi. I mazmi ex takov ist i jas si milam na mravka ne gazi. Slucajno mi rikna laptopot i edna vecer vaka kasno si vikam aj preku negov na femina i FB otvoren negov sto da pisam mi se stemni. Ne deka nesto neznam sto ama odnesuvanje kako da e naplaen tinejdzer lajk na sekoja dekoltirana fotka.Najmnogu sto mrazam kaj maz e takva nezauzdanost osobeno vo brak so redovni zadovoleni potrebi. Znaci ne ve razbiram mazi sto ste takvi...nemozam da sodzvakam takov voajerizam prostacki duri. Ti moze pak ke pises deka sum od 19ti vek,ama takva sum i mi preci toa.Ustvari toa sto ne pravev vo brak sakav i soprugot da go pravi. Ne povreduvav ocekuvav da ne povreduva na toj glup nacin.
значи не е само проблемот со мајка му, тој си бил и по другите спортови... а тоа "задоволени потреби" .... не мора да значи дека неговите потреби се исти со твоите.. а 19 век, ти го кажав во друга тема и во друг контекст...
Ok mislev pak da ne pocnes pa maz pa treba da razbiras itn. Inaku brakot e 2ta da si gi razotkrieme potrebite i da se obostrao zadovolime. Ne znam on otkako vlegovme vo brak totalno se opusti so stav ja imam moja e i nemoram da se trudam okolu nea. Plus mu se slucija mnogu super stvari na rab.ko tebe go unapredija a vo obrazovanie sektor e i negovite kaj sto bile se so zeni site okolu nego trc vaka taka i mnogu se voobrazi. Negovite namerno go upikyvaa taka i so niv otvoreno sum razgovarala deka ne cini sto go potiknuvaat da ima priliki da zapocne da sara nadvor od brak ama oni me pravea mene budala(inaku aj odam off epten ama po muabeti od rodnini sto moze da se trac svekor mi ja ima mnogu varano sveki i moja sveki zivee kako kalugerica kako sinot i e na mama gordost zlato demek drugi zeni ne poglednuva a tato drugo go uci sinko).Aj da ne ve davam so mojot disssss epten dislike i disfunkcionalen brak.
затоа ти реков, трк во друга тема...стави некоја песна, прошетај до Секс, сврти некоја торта во Инстаграм ...
mi treba vreme malce znaes i sam kakvo e bed cuvstvoto koga ti se rusi cel svet,site zamisli,zivotni planovi.
На фејсбук се појави еден пост од една фан страна Bongo што вика да пратите порака со вашето име, презиме и место на еден број (од оние поскапите), и Bongo ќе ви каже дали ќе ви успее врската. Верувам и за брак работи. Не мора да се советувате овде, Bongo ќе ви претскаже се шо треба. https://web.facebook.com/AskBongoMK/photos/p.1592427737745991/1592427737745991/?type=3&_rdr И таман си заборавил дека живееш во држава со доминантно прост и суеверен народ и гледаш скоро 700 лајка на овој пост