Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Нема боље од мејк ап секс или енгри секс, како и да го викате. Само најдобро е откако ќе се реши проблемот.
    За ваков голем проблем би искористила секс како вид манипулација само ако одлучам да ги 'победам' преку маж ми и доколку сум решена да останам во брак со него.
    Мада конкретно во ситуацијата мислам дека моментот кога стигнал мебелот на дотичната ќе исклучев и ќе ги избркав сите од дома, вклучувајќи го и мажот. Да беше негов станот ќе си идев со детето ама за стан во кој и јас вложувам, сум ги дала последните пари за да имам кров над глава... Мало сутра маци ќе си идеш со се приколици.

На manako1, Idedemja, flawless. и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    А од кај знаеш какви сме во позадина?
    Мислиш секоја има секс со мажот за да го убеди кога и треба нешто?
    Толку ниско не сум се понижила пред маж ми никогаш и нема да се понижам.
    Тој мене 2 посто да не ме почитува, јас него секс, да му го разубавам денот, со надеж дека ќе ми исполни некоја желба која што и без секс и без молење треба да ми ја исполни зошто мирот дома е основно човечко право, не е луксуз.
    Можеме да го романтизираме дека таквиот секс е итроштина, мудрост, спасување интимност, но уствари во позадина е само обично молење и себе понижување.
    На крај само тој ќе си биде презадоволен, ем мама и дада тука ем посакуван од женичката.

На sparklie, Daniela93, Priroden и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Да ама сметам дека тоа е со некој со кого можеш да направиш муабет асален и мисли со своја глава. Според мене Mama's boy не станува човек преку ноќ. И еве не само односите, членката да размисли што било се поинаку кога решавале да земат стан сами. Пошто сигурно мајка му уште тогаш ум му солела.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Де мори полека!
    Ако некоја ужива во сексот, нема да биде само тој задоволен.
    Шо ќе и' фали нејзе да сврши два-три пати? :tmi:

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Сврши два-три пати прашај го дали ке ја избрка ако не извади тава од под кревет и тресни го една. Во најмала рака мајка му ке го носи во болница а ти на раат тој ден кафе ќе се напиеш и шеташ со ноќница.:coffee::angel: и плус задоволена :lol:

На Milobebence, Idedemja, manako1 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    :rofl: That escalated quickly :D

На Idedemja, Bezimenka90, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    На таков гнев да уживам, не можам да сфатам како е можно :D

На tina2018, Bezimenka90, Nausicaa и 9 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    И јас не можам, ама еве глеаш има некои шо можат.

Односно, мислам дека уживаат.
    Ај да ги прашаме. :lol:

Убо ви е кога имате мејк ап секс, или не?

На ALISA0000 и Jana06 им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Скроз :lol: Најдобар секс што сум го имала во животов ми е мејк ап сексот со мм. Па замисли цел акумулиран бес да го истуриш врз него (буквално) :D

На WildMk, Elena1001 и Summerbaby им се допаѓа ова.
  10. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Зависи ... не сум мажена додуша ама вака повеќе сакам да разговарам и да анализирам работи со саати но и со мамин син работа не сум имала. Само што примеќам дека за повеќе работи се убедувале маживе после односи.
    Конкретно за темава... дај да види мажот што губи што мајка му неможе да му даде :rofl::rofl:

ПС. Да си допишам дека ептен на смеа тргнав а сериозен е проблемот. Ова се како алтернативи пред одење во драстични мери како развод. Од многу некоја може ке упали

На WildMk и Jana06 им се допаѓа ова.
  11. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.979
    Срце си, пак за сексот се фати.
    Има добри работи во сексот, не е се така црно бело, има и педесет нијанси на сиво :) , па сега ти види која нијанса ти одговара.
    После "сивилото" може да се чувствува ослободено исто во педесет нијанси.
    Премногу стрес е штетно за здравје.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.911
    Допаѓања:
    177.260
    Сексот не е решение. Никој не рече дека е. Сексот е дел од решението. Во најголем број случаи.
    Никој не рече, бар јас не мислев со секс да се убедуваат боже господе како успевате да го направите да звучи тоа толку грдо? Навистина талент треба за тоа. :bow:Со сексот треба да пробаат да си ја вратат интимноста, да се потсетат како им било претходно. Оти претходно немале проблеми. А не можат да се интимни оти не се сами и плус со дете во ист кревет.

Што знам Луне, јас пак мислев во брак не се вагаат работите. Не се мава математика на се. Што е битно кој кому ќе пријде прв? Демек ако си крива ти секогаш мора да си прва?
    Бракот е преголема инвестиција за да вагаме. Посебно ако е инволвирано дете. Бракот како и животот е борба. Некогаш ти ќе ги имаш бубачките па тој ќе турне, друг пат обратно, трет пат заедно ќе туркате.

Ама заборавам дека на форумов едни се жалат, а другите се со кјут перфект бракови каде се е спонтано и никој никогаш не го навредил другиот во расправија, каде се е политички коректно, никој не кажал бела лага ниту изманипулирал дека го боли глава за да нема секс. (y) Каде сме со полно его и цврст став дека нема што маж ми да прдне за време ручек, какво непочитување, одма се разведувам. Нека си оди кај мајка му да го превоспита. :)

А без разлика овде што тропаме, реалноста е поинаква за сите нас. Од брак не се креваат раце толку лесно дури и едниот да крене другиот секогаш ќе проба да даде шанса. Се вложило многу, се градело се години, се планирала иднина, се има дете. Некој погоре рече, многу бракови пропаднале оти се замешале трети лица, ама и многу се спасиле. И обично жената потегнала таму. Ако единствен проблем во бракот се трети лица, и ако девојчето мисли дека ќе вреди да се бори нејзино право. Ако смета дека нема да вреди, тоа е тоа. Таа секако најдобро знае.

На gjoker4e, Milobebence, Idedemja и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    Единствен секс може да биде тоа што ќе му изна*бам се до 5то колено. Мајка му и сестра му први пошто нели дома ми се :rofl:

На Luminary, Idedemja, manako1 и 26 други им се допаѓа ова.
  14. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Имам впечаток дека некои од вас не прочитаа сѐ што напиша членката овде околу нејзината ситуација, настаните и односите кои произлегуваат од истата. Убав совет е ова, но во нејзиниот случај борење ќе значи да молчи и да се научи да живее со неговите, што е и проблемот уствари.

На Idedemja, WildMk, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не бе каков секс со тоа само он ќе мисли дека е се во ред и добро. Може да стенка само и овој коа ќе и рече мама ќе те чуе да му каже нешо од типот ако нејзе не и е срам да ми се усело 2 месеца нека слуша изглеа за тоа е дојдена

На WildMk, cresa-jagoda и Luna91 им се допаѓа ова.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Јас никаде не пишав дека е битно кој ќе пријде прв или се да се става на кантар во бракот. Сите знаеме дека бракот си носи предизвици со себе. Никаде не е идеално. Но каков е тој брак ако било кој од партнерите е несреќен, а на другиот не му е грижа за тоа?
    Не знам, јас не би можела мм да го гледам разочаран. Ако нешто зависи од мене ќе направам се да биде ок. А не ко овој да не му е грижа како се чуствува жена му. Уствари ни за детето не му е грижа. Си живее во некоја заблуда што му ја креирале мајка му и сестра му.
    И ова не е проблем од типот прднал на ручек. Ова е многу сериозен проблем. Во вакви услови не се живее. Тоа е измачување. Дете не се расте во таква атмосфера. Само лоши примери гледа во опкружување.
    Не велам членката веднаш да се откаже. Напротив, нека завземе цврст став, па така најдобро ќе види дали на сопругот му останале две чисти во главата. Ако застане повторно од другата страна, вреди да се бори понатака? Со сила убавина не бива и за бракот да функционира треба кооперативност од двајцата.

На Idedemja, H.VAGA, Oneo и 5 други им се допаѓа ова.
  17. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.755
    @Flyfly111 со никој од нив, на чело со твојот сопруг, опција за цивилизиран разговор нема. Првата прилика ја користиш и му кажуваш дека си исконтактирала веќе адвокат. Дека бракот ваш завршува овде и сега, доколку истиот ден сестра му и мајка му не си ги соберат парталите и ги снема од ВАШИОТ простор. И дека условите за опстанок на вашиот брак не завршуваат таму. Дека треба он јасно и гласно да им покаже кај им е местото и да си ги среди приоритетите во животот. Ако мајка му и сестра му му се побитни од семејството кое го создал, слободно нека си се вратат сите во семејната куќа да си живеат, а вашиот стан ќе се подели согласно законот во текот на разводот. Ќе си кажеш јасно и гласно дека тие две караконџули не се “кај синот” и “кај братот” , туку кај ВАС дома. И тоа на најнатрапнички и најрасипан можен начин. Не е битно дали сево ова ќе го кажеш на само со маж ти, или пред сите. Не ти дале можност да бираш момент. И ќе додадеш дека и двете мораат у истиов момент да се губат, ако нејќат уз тужбата за развод, да покренеш и една за вознемирување, адресирана до нив две. Ќе бидеш толку многу гласна, дури и комшијата да фати да се пакува.
    Све тоа на клоци треба да се дигне, да не знаат што ги снашло. Сељандури.
    Се напнав страшно!

Последна измена: 16 декември 2021
    На katalina, Idedemja, manako1 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    А колкаво е детето? Може напишала членката ама сум пропуштила, скокнав некоја страна.

19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Како стигна муабетов од две кокони напикани у туѓа куќа до манипулација со секс?
    Не бе, не може сериозно да ја советувате преку секс да манипулира и да смислува манипулативни начини за да си има мир во СВОЈА куќа што си ја плаќа од свој џеб?

На Idedemja, tina2018, Peanut Butter и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    Не можам да верувам дека има такви луѓе. Потполно те разбирам за нервозата. Според мене најубаво да разговараш со сите, да им кажеш директно дека е време да си одат, со надеж дека им останало некое грамче совест и ќе им текне дека грешат за да ви го спасат бракот, во спротивно ќе кажеш дека ќе се разведете, станот ќе се продаде и никој од вас нема да живее тука. Без викање и непотребни драми, туку онака чисто сериозен разговор. Мислам дека сопругот треба да се свести и да пресече. Никако немој ти да го напушташ станот, зошто тој стан е твој и на сопругот. Мислам дека твојот сопруг сеуште не е свесен колку те повредуваат и дека паѓа на манипулации, мислам дека ќе се свести ако сфати дека си сериозна во намерата, а доколку не се свести тоа е доволен показател дека не те цени доволно, ни тебе, а ни вашето дете. Многу е жално еден брак да се распадне поради мешање на фамилијата, ама тоа е последица на непоставување јасни граници уште од почеток. Секој треба да знае кај му е местото. Како што јас се најавувам кај фамилијата за гости, така и тие се најавуваат за кај нас или ги канам да дојдат или не канат, општо од двете страни. И да дојдат дома никогаш не ни го реметат мирот и не ни го расипуваат редот, знаат кога на децата им е време за бањање и за спиење па си одат пред тоа. Ова однесување на свркрвата и золвата е крајно безобразно и некултурно дури не ми се верува до кои крајности идат луѓево. Се прашувам дали има уште некој момент што не го пишала членката што им дозволува да се чувствуваат како дома, друго објаснување нема.

Последна измена: 16 декември 2021
    На Idedemja, tina2018, Guns N` Roses и 2 други им се допаѓа ова.