Форумџика на годината

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.375
    Допаѓања:
    171.440
    не да биде сведок него маж и да дозволил да пишат у лк адреса на живеење кај нив
    Значи за да туриш некоја адреса во лк или треба да е твое или согласност да ти даде тој шо е сопственик

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не само што треба да даде согласност туку треба да дојде со тебе во полиција да приложи имотен лист и да смени таа адреса во лична карта. Да не одиме во крајности.

На Idedemja, tina2018, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.375
    Допаѓања:
    171.440
    Ке се сложиме сите дека е возможно а е комплицирано и веројатно не е направено
    Само да дојде членката да видиме како поминал разговорот

На Idedemja, Jana06, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Flyfly111

Flyfly111 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    156
    Фала ви на сите :l:
    Со сопругот разговаравме и му кажав дека ова е последен момент да си заминат а ние да му дадеме шанса на бракот. Кажав дека и веќе побарав адвокат, чека само мое одобрување да почне постапка за развод и поделба на имотот. По изразот на лицето се гледаше дека се изненади, не очекуваше дека така ќе направам. Ме праша 2 пати дали вистина побарав адвокат. Изгледа мислеше дека пак ќе одам кај моите, па ќе се молиме за назад и слично.
    Тие двете заминаа вечерта, он им кажа. Работите ќе ги земеле викендов, така ми кажа. Се е спакувано и спремно. Сопругот чека некој другари да ги кренеле.
    Искрено не гледам иднина за нас после се ова, ама ни не сакам да се откажам толку лесно. Знам, огромна причина за развод, ама верувале или не, сакам прво да видам дали можи да се среди.

На sparklie, 24.07, Hortenzija и 57 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Одлична вест! :hug:
    Сега можете да работите на вас и бракот.
    Одете на брачно советување, ќе ви помогне психолог, посебно како медијатор, за да можете да разговарате што поискрено и поотворено.

Со среќа :hug:

На Hortenzija, Milobebence, Idedemja и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Супер, ете не било многу тешко, требало и да порано да седнеш посериозно да разговараш. Јас би дала шанса. Со среќа.

На Idedemja, IRBBB, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.550
    Допаѓања:
    12.780
    И веќе немој да ги примаш, нит на гости секој ден, нит за испитна сесија, нит дека и е поблиску, и смени брава на вратата под итно..

На katalina, Indiegurl, Mantub и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Flyfly111

Flyfly111 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    156
    Да одговорам на некои прашања.
    Детето има 2 години. Цело време се трудам да го држам подалеку од се. Знам дека чувствува дека нешто не е во ред и дека сум тажна, цело време само ме гушка.
    Свекор ми мислам дека пишав, не можи да направи ништо. Едноставно никој не го слуша. Ги викал дома неколку пати ама безуспешно. Еднаш ми рече дека му е срам да дојди да го види внучето заради целата ситуација.
    Друго на адресата на станот сме само јас и детето. Другите сите се на адреса на куќата.
    Моите и брат ми живеат во друг град. Доаѓаат ретко, повеќе одиме ние кај моите и таму доаѓа и брат ми. Со брат ми и снаа ми сме многу блиски, секогаш за се сум зборувала со нив, ама ете за ова не. Некогаш не сакам и нив да ги загрижувам, си имаат свое семејство.

На Hortenzija, MeowMeow, riba79 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.375
    Допаѓања:
    171.440
    Па сега што би било кога би било...
    Знаеш за ништо нема гаранција па ни за ова
    Дај му шанса и на бракот и на него па види како во иднина ке одат работите
    А ти дружи не тука на форимов имаме и убави теми
    ПС Никогаш веке со нив ни дај ни земи ни кафе ни ручек ништо сечи од корен да не си ги прибрала дома по никој основ
    Он нека оде нека комуницира а ти никако

На Milobebence, Idedemja, Mantub и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Flyfly111

Flyfly111 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    156
    Изгледа требало адвокат да спомнам и да разбере колку сум сериозна во намерата.
    Инаку 3 месеци зборувавме, се каравме на празно.

Последна измена: 16 декември 2021
    На natasam, Hortenzija, Milobebence и 18 други им се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Затоа што те сфатил здраво за готово. Жена си му и дома си му.. Ама ете сега видел дека не е така. И немој да дозволиш тие две кокошки да растурат убав брак. Со разговор смирено ќе му укажуваш на сите работи, ќе си се вратите на старо. Е сега ако пак се сј.бе нешто ќе му ја мслиш накнадно. И немој никогаш да признаеш дека си лажела за адвокатот.

На ALISA0000, riba79, manako1 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.059
    Допаѓања:
    134.669
    Ми олесна
    Спаси го бракот, а тие следно идење кажи дека излегувате и смени брава

На ALISA0000, Luna91, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.938
    Им дава подршка на тие што имаат проблем. И совет ете како да го решат проблемот.
    Ете гледаш каква мисла кажа, Такви девојки не би погледнале мажи како нејзиниот и нашите.
    Спијте мирно.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Abby

Abby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    92
    Многу ми е мило што се решила ситуацијата. Искрено верувам дека може да поработите на бракот и сериозно да разговарате, после целата оваа ситуација тој да сфати кој и што треба да му биде приоритет и кои ти се границите. Некои мажи потребно им е да ги "подбутнеш" малку за да се освестат.

На ALISA0000 и WildMk им се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Искрено, мило ми е што почнува да се средува.
    А и секако, мило ми е што си дала уште една шанса и ради вас и ради детето. Ако пак нешто не иде, барем ќе бидеш сигурна дека не си згрешила.
    А на безосетниве кокошки да не им се замараш за ништп повеќе и барај да ви ги вратат клучевите.

На minne992, ALISA0000, Idedemja и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    @Flyfly111 Баш ми е мило иако не те знам баш те мислев.
    Не кревај раце од него веднаш. Дај му шанса на бракот. Биди борбена и во иднина не дозволувај проблемите да земаат замав. Од старт сечи.
    И сега може еден енгри секс. Сега може
    :rofl: и брачен советник не е лоша идеа.
    Не мора да одговориш, ама баш ме интересира како изреагираа кокошките. :wasntme:

На 24.07, ALISA0000, eli25 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    @Flyfly111 како цела книга во еден здив да прочитав и баш ми е мило што вака се заврши се.
    Секое лошо за добро е,дај му шанса иако не заслужува.
    После бура доаѓа сонце верувај во се што сакаш да постигнеш.
    Во иднина ако намирисаш проблем веднаш сечи од старт
    Со среќа понатака во бракот!

На Snowflake97, Idedemja, manako1 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Толку не ми олеснало за некој што не го знам на интернет.
    Можам да ги замислам двете како си заминуваат. Кокошки без осет. Клучевите не смеат да останат кај нив или најдобро сменете брава да не им текне да си направат копија пред да ви ги вратат.
    Дајте си шанса ама биди внимателна со маж ти, не ти покажа многу почит периодов, само нервози, треба да се докажува допрва дека е сериозен со намерите за промена.

На minne992, ALISA0000, Indiegurl и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    14.091
    @Flyfly111 а тие како реагираа на се ова? Нели му се заканија на маж ти да не оди веќе кај нив ако ги избрка? Или само манипулации беа? За секој случај сменете брава, да не им текне пак да измислуваат нешто за да се вратат, не дај боже :!:
    Цело време ја следам ситуацијава и мило ми е шо најголемиот проблем се реши, останува да поработите на вашиот брак, се надевам ќе се среди и тоа со време. :hug:

На WildMk, Snowflake97, manako1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Ќе и фали достоинство и себепочитување, боље вибраторот ќе си го извадам за тие 2-3 пати ако толку итно гори некаде, доле:angel:
    Реков јас и погоре таа нема проблем со неговите туку со него.
    Овде се разврза теории за инат на нив две, па секс мејк ап-брејк ап-енгри-калм-малм-мам:rofl: па на мои пари ќе ги набркам и ќе му ставам документи за развод, а целата работа е дека таа има проблем да го натера да сфати дека таа и дететот треба да му се борј 1. Побогу бре дете имаат, ај ако к*р го боли за жена му бар за детето да му е жал што е ем како пратал кај треба поместен и фрлен ем нема двајца асални родители, кои на раат ќе го воспитуваат и одгледуваат.
    Друго сексот навистина е сосем нормален и приорден ама во стабилна брачна средина, а не како средство за манипулација зошто ако вака се користи 'му давам- да добијам' мажите со право ќе не третираат како секс објекти.
    Не, не и не секс по секоја цена, разговор од а до ш, нема промена, акција, нема реакција, чао адио.
    Таа е мајка пред се, но и жена и сопруга ама тој до неа заборавил која е и што треба да му значи таа првенствено.
    Само мене се ми личи има нешто што она не го дообјаснува зошто можеби прави превид и сама да види што се случило вака да испадне и читав и за теориите мама го сака станот за дада, можеби ама ако синко имал две чисти немале ни да го помислат и изигруваат тие ова. Така да отварајте очи жени или нерви ортоми да превоспитувате некој што се оженил пред да биде свесен за значењето на бракот, сопругата, детето.
    @Flyfly111 те прочитав се прашуваш и да се смирите како да надминеш ова се, ти пишав јас ако се смират работиве се освести маж ти има убаво да му до покажеш местото на културен и мирен начин со многу запримедби и ќе му кажеш дека ако пак се деси ќе пољуби прво тој врата па сите приколици кои ќе ги довлечка пак без око да ти трепне.
    Го рачуна зошто тој не и ставил до знаење до каде можат тие да одат мама, дада еве и тате пример.
    Или ако е пи*ка нема муда тој да им каже, ако таа им каже тој да ја поддржи, ама не мама нема да го дружи ако ги испрати од нивниот дом надвор, незрел е така да што и да се пише таа има проблем со него.
    Или ќе созрее побрзо тој вака или ич па нек му тури пепел штом така избрал да не сака да созрее и да се понаша како одговорен споруг и родител пред се.

Последна измена: 17 декември 2021
    На minne992, ALISA0000, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.