Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Сега прочитав се средило, @Flyfly111 е овој твојов значи само на уцени паѓа, мама му рече нема да те дружиме оп ја прими со се дада, ти му рече отидов кај адвокат и напуни гаќи:rofl:
    Ваков под рака и ќе го водиш и да го научиш да си ги отвори очите.
    Секс да падне кога искрено ќе увиди колку ти згрешил, се покае и ти вети дека вакви глупости од негова страна нема да ти приреди повторно. Овие двеве дистанца едно време после од рака ќе ти јадат и самите ќе ти се нудат да ти јадат ќе видиш, ама ти терај си по твое како ти чини така:D

На tina2018, Oneo, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.911
    Допаѓања:
    177.256
    Лелеее @Flyfly111 баш се израдував. Многу ми е мило и дојде онака како што и мислев, а и пишав. Е, не бев оптимист дека со разговор можеш да истераш правда, мислев мора подрастично и мило ми е што згрешив тука. (fingers)
    Како и првиот пат што ти пишав, мора од нив да се ослободите, за да конечно работите на бракот.
    Сега кога веќе ги нема, време за вториот дел, а тоа е да си ја вратите приватноста, интимноста, мирот и балансот дома. Верувам дека ти беше тешко, ама не е ова штета што не може да се среди. Битно е само двајцата да се најдете на иста фрекфенција.
    Поздрав и секое добро. :sun:

На mira.mira и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  3. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.941
    Допаѓања:
    6.178
    Здраво. Имам една ситуација што не сфакам дали јас ја преувеличувам или стварно не е ок. Преска го отворив муабетот на фб со мм и сестра му за да најдам една слика и видов дека стое муабет од последните неколку дена, се друго понапред е избришано. Го прашав и вели дека имало нешто што не сака да го чита и затоа го избришал (ја знам ситуацијата која е). Ама мене многу ме повреди фактот дека брише нешто, ме тера да мислам дека крие нешто од мене. Вообичаено не се мешам во ништо помеѓу него и неговата фамилија, и не го земам обзир тоа што муабетот е со сестра му, ќе се разочарав со кој друг и да беше. Му кажав дека ова ме натера да мислам дека брише многу други… Тој смета дека не сум во право. Вие што мислете? Дали би ве навредило да видете дека мт брише фб разговори?

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276
    Мојот брише се. Нема ни една трага од пораки, пребарувања, лајкови. Ни со семејство ни со пријатели. Пишува и брише.
    Искрено, сега бидејќи е со сестра му мубаетот, мислам дела е бизарно да се лутиш. Јас сакам со сестра ми да се пожалам, пофалам, прашам... па нормално бришам. Иако сум му жена, имам право на приватност.

Кај смее да ме праша зашо бришам разговори со семејствто, очи ќе му извадам. :D

На Guns N` Roses, Snowflake97, Anturium и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    Мислам дека е сосема ок. Убаво ти кажал, не мора се да читаш, барем не со сестра му.

На mira.mira, Guns N` Roses, Ljubova и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.941
    Допаѓања:
    6.178
    Ви благодарам, веројатно морам да ги контролирам очекувањата јас ;(

На WildMk, Ljubova и Angella7 им се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Нема лутиш.
    Со фамилија и пријатели нека прави што сака.
    Не сакам ни он да ми чита со моите што пишувам.

На minne992, Guns N` Roses, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.941
    Допаѓања:
    6.178
    Ти благодарам :l:

На mira.mira и Emotional123 им се допаѓа ова.
  9. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Освен ако е муабетот за тебе, немаш зошто да се навредуваш. Сигурно и ти имаш некој приватен муабет со родители/пријателка.

На Anturium и mira.mira им се допаѓа ова.
  10. Madrugada

Madrugada Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    191
    Не знам зошто би криела било каков муабет од маж ми, ми делува апсурдно.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Зарем со маж ти немате никаква приватност?
    Ако си мажена, тоа не значи дека секој трач муабет со другарка или "отварање душа" зошто ти дошло у моментот со мајка ти, сестра ти или слично треба да го споделуваш со маж ти.
    Мислам ок, ти можеби немаш, не сакаш, но ништо не е апсурдно кога на другите тоа им е нормално.

На minne992, bubemconia, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    И јас бришам разговори со моите, знам дека и тој брише, еднаш баш видов, не изреагирав никако ниту му спомнав, сите си имаме некои приватни разговори, некогаш и во лутина ќе изнапишам се ќе се доверам и потоа бришам, не би сакала да го повредам во моменти на афект, не велам дека е исправно тоа но луѓе сме и не придавам важност на тоа

На minne992, Snowflake97, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  13. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    7.335
    Negov fb, sto saka neka pravi.Vo muabeti vo semejstvoto ne me interesiraat. Go ostavam fb profilot nekogash otvoren, nikogas ne mu pregleduvam I kontroliram.Ako mislam deka e ok negovoto odnesuvanje zosto da sum nesigurna I da se zamaram dali nesto napisal Ili izbrisal.
    Toj sto izneveruva si ima drug profile, e pretpazliv, I nema da ti gi ostavi dokazite pod nos. Za semejnite raboti vo prethodnoto semejstvo ni se vklucuvam nit me interesira

На Snowflake97, IRBBB, Anturium и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.941
    Допаѓања:
    6.178
    И јас ниту проверувам тел ниту читам разговори. Секогаш стојам на страна кога има некои проб со семејството, само кога тој сака или има потреба од разговор и совет се вклучувам. Муабети не бришам, прво зашто немам потреба да кријам нешто од него (доколку се работи за мене), второ зашто не верувам дека проверува или ми чита по фб и трето не сум човек кој разговара за битни теми преку фб. Ми дојде некако неубаво и малку побурно изреагирав, ама фала ви многу што ме опаметивте веднаш, се согласувам сега дека не бев во право, кога размислив со поладна глава :l:

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    Не е криење тоа, едноставно муабет што не го интересира. Ако јас пишувам со сестра ми, споделува некој нејзин проблем со мене, мажот ми нема потреба да го знае. Истото важи и за него и неговата сестра.

На Jana06, Snowflake97, Guns N` Roses и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Воглавно не брише муабети бар него му е губење време ама јас воопшто не му ни чепкам, едноставно не ме ни занима што со кого и зошто пишува. Ако си муабети со колеги си имаме блискост со некој врсни на нас се случувало да им се вклучам во муабет да се понасмееме, ама ни го занима ни ме занима што збори. Иначе јас многу гласно зборам па ако го занима за моите разговори лесно би ги слушнал:D
    Нема потреба да му замеруваш ама ако толку те потресло ова прашај го што избришал и речи му не сакаш да ти крие ништо следен пат кога би му ги читала, нели он си знае дека имаш пристап да му читаш муабети.

17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    @Anturium јас да бев на место на маж ти, ќе ти се налутев многу и сигурно бурно ќе изреагирав. Прво, не ја гледам потребата воопшто да чепкаш во неговиот месинџер, второ, ај си чепкалка, па си читала и разговори и трето, не било кои разговори, туку со потесна фамилија. А штом си скролала и си стигнала до место кај што бришел, значи си читала, не си влегла од радозналост. Можеби не ти е ни прв пат.

Јас да сум би сменила лозинка на профил и на телефон.
    Не дека кријам нешто, туку сакам да сум почитувана јас и мојата приватност. Не сакам ни маж, ни никој да ми чита разговори со кој и да е, а најмалку со фамилија или блиски другари/другарки. Тоа што треба да го знае, го споделувам со него.

Мило ми е што сте се средиле, ама следен пат мој совет е да се држиш до својот профил. Ако имаш причини за сомнеж што те тераат да читаш туѓи разговори, седни на маса и разговарај со отворени карти.

На minne992, elimkd, Anturium и 3 други им се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Како бе не сака да ѝ крие следен пат? Да се разговори со друга жена, непозната, ајде да ѝ смета, ама со сестра му?

Јас ќе му се налутам на брат ми ако тој со жена му споделува тоа што јас со него споделувам. Тоа што треба да го знае таа, го кажувам пред неа, останатото е меѓу мене и брат ми.

На M.B., elimkd, Forca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Ама еве жена му на брат ти не се буни дека си оставате муабети меѓу вас, она ова го посочува како проблем затоа и пишав ако толку ја допира нека му каже, иначе и јас како тебе размислувам ич не ми пречи.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.941
    Допаѓања:
    6.178
    Не сум проверувала тел никогаш, а секогаш тел му стои на маса без лозинка можам било кога да читам, ама не сум тој тип. Ситуацијата беше тоа што јас му кажав да ми прати една слика од мене и внук ми и тој ми рече еве у тел е прати си ја. Не ја најдов и го прашав па тој рече дека сестра му ја пратила да проверам таму. Патем седеше веднаш до мене. Сликата беше од пред 3-4 дена па скролав нагоре да ја најдам и така сфатив дека стои муабетот од последниот ден само, не читав и не знам шо имаше пишано. Ми објасни зошто е избришан, ама конкретно муабетот не ми го кажа зашто не ни сакам да знам. Секој има различни навики во бракот и не значи дека треба да се напаѓаме ако “нашето” не е исто со “вашето”. Битно е на двајцата сопружници да е тоа ок. Сметав дека ние не бришиме фб разговори, затоа толку ме повреди тоа. Може затоа што до сега никогаш не сум проверувала дали нешто е избришано. Битно средивме фала во многу дечки :inlove:

На IRBBB, Idedemja и tina2018 им се допаѓа ова.