Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Форум е ова колку људи толку чуди, затоа си имаш лп со членки кои ти значат ако те допира тоа ''наше-ваше'', на крај краева секој трга од своето и реално не можеш да очекуваш сите исто да размислуваме. Супер што сте си средиле, важно вас да ви е раат во душите друго мање-више битно.

На Summerbaby, IRBBB и Anturium им се допаѓа ова.
  2. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Имав ја еден таков што еднаш влезе у чат кај татко ми... го нема више :D

3. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.360
    Јас не би се лутела за ова.
    Јас со маж ми сме многу блиски но сепак секој си има своја приватност и има некоја граница која не ја поминуваме. Не му дишам во врат, ниту сакам да ми дише во врат. Не кријам ништо од него, тоа што треба да го знае му го кажувам јас. Не му го чепкам телефонот, ниту тој мојот иако телефоните си стојат секогаш на маса, не ги криеме.
    Имам избришано некои пораки, а сигурна сум дека има и тој.
    Пред да го запознаам него и тогаш си имав свој живот, други врски, сум пишувала се и сешто на другарки, братучедка ми, сме си праќале слики ете мене би ми било глупо да дозволам случајно или неслучајно маж ми да го види тоа.
    Повремено и јас ги бришам пораките со брат ми, помал е од мене и не е женет но е единствениот пред кого можам да кажам се и сешто без да се стегам дали ќе биде пренесено некаде. Не ме советува никогаш, но културно ме ислушува. Сите си имаме свои моменти, проблеми, нервози и не би се чуствувала пријатно да знам дека маж ми ми го следи секој чекор и да не смеам збор да пишам од страв дека ќе бидам грешка сфатена.

На Anturium, nevermet18, Guns N` Roses и 3 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Бришам муабети, постови по социјалните мрежи, фолдери 'расчистувам' на компјутер.

Не трпам clutter, ни во реален живот, ни во виртуелен.

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Rincee

Rincee Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    111
    Dragi feminki moi, neznam dali se sekavate na mene i moite problemi shto gi imav.
    Konechno jas si zaminav od kaj verenikot(samo zbor imavme dadeno), ziveevme 7 meseci zaedno i kako shto mineshe vremeto se po haotichno beshe. Vo pravo bevte koga mi vikavte deka se poteshko ke mi bide.
    Toj imashe porok so koj ne mozev da se nosam jas i da prodolzam zivot so nego. Za odlukata da e donesam se sovetuvav so brachen sovetnik i so duhovnik. A taka narechen "verenik" voopshto nikade ne se pojavi na ovie mesta i beshe mnogu ladnokrven za se. Nitu pak na telefon mi se javi da prasha kako pominav, kako sum.... Golema poddrshka dobiv od mojte. Navreme se spasiv.

На marchi-cool, riba79, lovely91 и 33 други им се допаѓа ова.
  6. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    15.023
    @Flyfly111 kako si? Kako se odvivaat sega rabotite? :hug:

7. Ruzenda

Ruzenda Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    9
    Здраво,

Ќе се обидам накратко да го опишам мојот проблем а да бидам сеопфатна те јасна:
    Заљубени брвме 2 год врска па се земавме, одиме да живееме во фамилијарна куќа каде ќе живее брат му со жената но по неколку месеци доаѓаат и неговите родители за што незнаев со посебен влез сите но сепак заедница, мене ми се смрачува одеднаш сме колектив...неговите несе лоши злобни но традиционални конзервативни до макс. а мајка му посебна приказна газда на куќата е она всушност сите ги команда...од старт се нафрли како да е должна да прави ручек на сите и да чува деца се меша каде стигне...мене почнува да ми се гади, а излезам трча по тебе па прашува каде одиш итн...
    Раѓам дете свекрва главна она знае се, јас вријам...сопругот ќути како и секогаш...излегуваш во двор, сите таму, немаш никаква приватност...свекрва останува главна бадник кај неа, гости фсмилијарни оди кај нив срамота е да не ги пречекаш...вика попови да светат куќа вп време штп нејзе и одговара...што уште не...во меѓувреме бракот наш пропаѓа се одделивме на спиење (мн сме му сметале со дете рано треба да станел) и така година одвоено спиење бидна,за секс само јас сум му приоѓала не се сеќавам тој да пришол...во кавгите знае агресивен да е, јас несум перфект но тпј почна со благо свиткување рака, закана за бокс итн...сум си го барала, сум го провоцирала наводно...разбирање воопшто тој нонстоп кај неговите па ппчнав јас сама да излегувам со дете низ молови кафоња толку мн се оддалечивме...за на крај последната караница да се вмешаат и неговите и татко му дасе закани вп стил"оди си ти а детето останува" инаку оф тхе рекорд мн често на караници неговите се умешуваат се качуваат...јас полудев доживеав такви навреди да спакував куферите и утредента татко ми со брат ми дпјдоа по мене...излезе мајка му со зборовите"курво една од сто кура си дошла во куќава" јас ќутев и си заминав...не паднав на ниво дасе конфронтирам...
    Почна цела драма со тел.повици од него кога стигнал дома, мајка му во позадина се заканува ќе ми скршела заби, јас се вознемирив бев и во полицјја...да не должам мн повеќе сега сум кај мајка ми со дете, ако сака да го види не правам проблем го зема и го носи кај него те кај негпвите...тешка ситуација и еве сме пред развод само криво ми е...да не беше околината неговите можеби ќе го спасевме бракот...има и мн др детали но не стасувам се да пишам во главно поентата е што неговите се доминантни примитивни и он е мн приврзан со нив....

На mira.mira, Micka4, kikikikirika и 6 други им се допаѓа ова.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.745
    Допаѓања:
    11.156
    Не биле лоши неговите? Извини ама си живеела со змии, исто како и сопругот твој.
    Сопругот да е поинаков, неговите какви и да се немало да дојде до ова. Не знам што совет бараш, ама подобро спаси се, со детенцето имај си мирен живот.
    А оние старците јас да сум убаво би ги подбрала па да им кажам дали кај нив дете мое ќе остане, многу за право си земале.На таткото би дала дете да гледа секако, доколку не го малтретира а оние би им забранила да му се приближуваат!
    Ич да не ти биде криво, не знам како и до сега си издржала во таков змијарник.

На mira.mira, marchi-cool, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Жал ми е што си морала да го поминеш сѐ ова што си го пишала, но си се спасила и ти и детето. Никој не треба да живее во такви неуслови, а уште помалку да расте во таква средина.

На steela.honey, WildMk, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Знам дека е тешко затоа што си со дете и со сега за сега маж ти ќе бидеш сврзана цел живот и на детето кога ќе порасне нема да му биде лесно што ќе оди еднаш кај мама еднаш кај тато ама така е подобро. Не знам каков проблем да се има не треба да се реши со закани и покушај за насилство. Според мене, лично мое мислење најдобро е развод. За сверкорот и свекрвата немам коментар. Луѓе во години со таков речник и понашање мене не ми е нормално. Вие и да се иселете под стан заедно тројцата тие ќе ви доваѓаа на гости,ќе ви звонеа нон-стоп. Плус ќе имаше расправии зошто не живеете кај нив, ќе го претискаа маж ти и од тоа ќе настане караница.

На WildMk, cresa-jagoda, Hortenzija и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Битно свекрвата и ги изброила куревите на снаата(facepalm)
    Она заминува со детето неа до куревирите и дошло. Божее какви ретарди постојат.
    Па уште велиш дека не се лоши, а фрштат од злоба.
    Си се спасила. Глава горе и гледај детето. А тој акмакот нека седи со мамичка сега и нека си спие на раат.

На JoanaS, ocicka2014, marchi-cool и 30 други им се допаѓа ова.
  12. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    Кој брак би помислила да спасуваш со маж кој е насилен и се заканува за повеќе?!
    Добро што си заминала, си се спасила и себе и детето од живеење во тоа лудило. Нека седи сега "мажот" со мама и тато.

На WildMk, minne992, manako1 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Си се спасила од ненормалните.
    Погоре пиша ќе го пишеш твојот проблем, совет бараш за нешто?

На WildMk, cresa-jagoda, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Zdravo na site.Da spodelam nesto so vas..Dve godini sum vo brak.Vo posledno vreme odnosot pomegu nas e mnogu izladen,imavme mnogu kavgi,kavgite bea za moite i negovite roditeli.Od samiot pocetok negovata majka ne me prifati kako sto treba.Sekojdnevno sigurno mu zboruvala za mene,ima vlijanie vrz nego.Toa sega i najmalce e vazno sto ne sum prifatena od negovite,me zagrizuva odnosot pomegu nas dvajca.Skoro na sekoi 2 nedeli ima kavgi,po 2,3 dena ne zboruvame.Sekogas me obvinuva mene deka za se sum vinovna jas.Jas za nekoi raboti sum vinovna ,ne vikam ne,no toj preteruva.Jas zivotot sum go zagorcila,i uste mnogu takvi raboti.Se sto sakal od mene e da sum bila nasmeana,kako da bidam nasmeana posle nekoi raboti sto se slucile.Kaj moite odam edns nedelno,toj e skisnan toj den,a da odam kaj negovite kje nema nikokov problem.Najverojatno ne saka da odam kaj moite,meri na vaga kolku pati tie doagale.Ovie denovi odnosot e izladen,mracen zivot,poradi nekoi zborovi i postapki mi stana odbiven,nisto ne spodeluvam so nego,dusata ne mi davaa...Vo eden moment mi doaga da go gusnam silno i da zavrsaat site neubavi raboti,dosta bese..Koga kje razmislam podlaboko ne mislam taka.So negovite ima mnogu ubav odnos,so mene go nema toj odnos poslednite nedeli...Ovoj period za mene bese najubaviot period vo godinata,sega ne go sakam,ne znam sto da pravam,kako da procenam dali zasluzuva sansa brakot da prodolzi..dusata me boli,ne mi se jade nitu pak pie.Nemozam da se nasmem koga brakot e vo haos.Sto e pametno,ne znam..Inaku negovite loso se imaat odnesuvano sprema mene,jas ne go zaboraviv toa,no seuste gi pocituvam i se pravam kako nisto da ne se slucilo,zaradi mm.No izgleda ne trebalo taka,slabost pokazav.I pri sekoja kavga mi veli deka ne sum bila realna,deka sum gi stitela moite.Moite nisto loso mu nemaat napreveno,gi biraat zborovite pred nego sto da kazaat,za razlika od negovite sto voopsto ne im e vazno za mene.....Se izvinuvam na dolgiot post,ako moze nekoj sovet da mi dadete kako da se smiram,nema dusa vo mene,celo vreme toa go mislaam,za nisto nemam zelba vekje...Toj e 28god,jas 25,mladi sme,ako prodolzi taka moze da ostane so majkicka sam.

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Ако сакаш да дадеш шанса за да си го спасиш бракот, прво седнете и разговарајте. Разговарајте за вас, за вашиот брак, вашиот однос, вашите желби и потреби, не за родителите. Не се мерете чии родители се подобри или полоши. Сега сте вие важни, вие сте примарно семејство.
    Искрено, глупост е да се караш со него оти мајка му не те сакала. Не те сака, не те сака, не можиш ни ти, ни тој да ја натера да те сака, нека е жива и здрава. Ако ти смета да е во твое присуство, ограничи го гледањето со неа, доколку тоа е возможно. Нека оди сам кога сака да се гледа со неговите, исто и ти оди кај твоите сама, ако тој има некаков проблем со твоите. По потреба ќе стисниш заби и ќе голтниш едно кафе ако ти дојдат на гости :)!: само ако причината за кавга е тоа што не те сака, нема некоја поголема позадина).
    Стварно не разбирам зошто наместо да уживате, вие си ги мерите мајките, која е помајка, која шо рече, која шо направи. (facepalm)

На mira.mira, cresa-jagoda, Oneo и 2 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Претпоставувам, немате дете.
    Немој да си имала секс без кондом, додека не одлучиш што ќе правиш.

На Konfetka, cresa-jagoda, Oneo и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    9.105
    За почеток наместо да се карате седнете и разговарајте смирено, прашај го што е тоа најголемиот проблем во вашиот однос.
    Ако се само родителите договорете се некој период да ги ставите на дистанца и ти твојте и он неговите, посветете се еден на друг максимално, разговарајте за вашата иднина, желби, приоритети.
    Нема што мајка му да те сака, ниту па ти нејзе, доволно е вие двајца да се сакате затоа што вие сте во брак, ниту ти си венчана со неговите родители ниту он со твојте.

На mira.mira, cresa-jagoda, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.360
    @Bubaaaa8 со неговите ли живеете?

19. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276
    Јас мислам дека мајка ти-мајка ми караници само на Балканот постојат (facepalm)
    Се согласувам со членките, разговарајте смирено и дистанцирајте ги родителите некое време.

На Konfetka, cresa-jagoda, elimkd и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Ne,ziveeme vo druga kuka.
    Na pocetokot mi mi bese problem toa sto ne me sakase negovata majka,mnogu se trudev okolu toa.No zaludno se mi bese.Na mene gleda kako konkurencija najverojatno..Ne se karam so nego oti ne me saka negovata majka.Pri kavga samo mi spomnuva nekoi raboti za negovite.Vo posledno vreme ne znam sto se slucuva,i dvajcata rabotime,ne znaeme navecer sto da si kazeme,koga kje se vidime.Samo si postavuvam prasanja na sebe,dali se normalni kavgite,dali treba taka da bide.I dvajcata nekoj inat vodime sega,samo formalni razgovori i toa e toa..