Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Ако не се карате за твоите и неговите, за што се кавгите? Што е точно проблемот?

На Konfetka, cresa-jagoda, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  2. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    @Bubaaaa8 никаков реален проблем не напиша, само општи работи нафрла кавги кои сите ние ги имаме, не те сака мајка му, па добро и тоа се случува често ама никаде не пиша некои работи што се тешко да се премине преку нив како изневерување, психофизичко насилство….вашиве кавги во врска со вашите родители се надминливи само со мирен разговор, никаде не е совршено, убаво што си сте настрана плус и вработени- тоа се клучни работи за проширување на семејството, ама јас добив впечаток дека уствари не го сакаш

На Krofna1, Cyclop, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Седни разговарај. Ако разговорот продолжи во караница тогаш заплаши го дека ако не се смири фино лепо развод. Ти се молам тргни ги твоите на страна и кажи му го истото и на него. Цел живот мамичка и татичко. Седнете како две зрели особи да разговарате за случајот БЕЗ да се мешаат вашите родитело.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.941
    Допаѓања:
    6.178
    Разговор, разговор и само разговор. За почеток некоја вечер направи салата и седнете со по една чаша. Отворено разговарај со него за се што те мачи, ама за проблемите меѓу вас, а не и мајки и шајки да мешаш. Пробај да го тргнеш гневот и разговарај смирено со многу емоции. И да знаеш, ова го можеш само ако имаш љубов. Ако мислиш дека нема чувства повеќе во тебе, за жал мислам дека немате шанси да ја надминете оваа криза. Со среќа што и да одлучиш, нека биде одлука донесена од срце, а не во нервоза :!:

На nevermet18, WildMk и IRBBB им се допаѓа ова.
  5. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Se izvinuvam sto kasno vrakam.
    Problemot e vo toa sto majka mu sekojdnevno mu zboruva na nego,za moite postapki.Kako trebalo jas da se odnesuvam,so koja familija sum trebala da ziveam otkako ke se omazam.Taa od samiot pocetok ne me prifati,i samo gleda da napravi nekoe scenario.Najverojatno saka da si otidam od ovaa kuka.Pred mene e svetica,a pozadi grb mu ja polni na mm glavata se najloso za mene.Nemam komentar za nea,kako saka da go rasturi brakot na sinot.Mu rekov na mm neka odluci kako saka da zivee,ovaa vaka nemoze,za se da mi se mesa.Duri se mesa kakva obleka sum si kupuvala i kako zaludno sum si gi trosela parite.Taa odela na rabota,pa ne si kupuvala kako mene.Se razbira,deka se e vo granica na normala od moja strana.Ostanuva na vremeto sega,da vidam dali razgovorot od pred 4 dena ke ima nekakov efekt.Ako nema,ke si ostane so mamicka da se guska,pritisok od nea nema da trpam.
    Vi Blagodaram na site za sovetite❤

На Ljubova, elimkd, abc1234 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Речи му да одбери.
    Или ти, или мајка му.
    Вие сте сега примарно семејство.
    Твоите и неговите се секундарно.
    Ако не ве доживува така, значи влегол во брак неспремен.

7. OneFairy

OneFairy Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    66
    ;(Zdravo imam mnogu golem problem,sto momentalno ne gledam nikakov izlez a mislam deka i tesko ima.
    Imam 2 deca ednoto e pogolemo a drugovo e bebe.So soprugot sme skoro 12god vo brak.
    Nie ziveeme od negovata plata i porodilno sto uste go nemam zemeno,problemot e sto doznav deka se zadolzil okolu 200.000 den i za da gi vrati mora 6/7 meseci od plata da vraka i toa skoro cela dali 4000denar ke ostanat .Ne stanuva zbor za kockanje tuku za biznis povrzano so internet za sto jas pojma nemav i parite treba da se vratat.
    Chekav plata bas za praznicive i se dogovoruvme da aplicirame za brz kredit 8000den ama pod uslov oti mi e prv pat kolku ke zemam na moe ime tolku da vratime,a on apliciral za 25.000 bez jas da znam vo moe ime i go napravil na rati.
    Doznav koga im se javiv na koja smetka treba da im gi uplatam parite nadevajki se na platava koga ke ja zememe da se raschistime.
    Inache porodilno mi kasni ima nekoj problem i ke go zemam za 2 meseci.
    Jas pridonesuvav plus sto rabotam na net,ama sega nemozam so bebevo.
    Neznam glavava kaj mi e iskreno i sakate veruvale 3 dena ne sum jadena a pogolemovo e kaj negovite posto nemam nisto doma.Mi prizna soprugov koga sama doznav i veke koga e navlezen vo gomna a me povleche mene skroz so nego i ovie 2 zlatni deca.
    Struja ke mi iskluchat za nekoj den,preeska si varam dve jajca koga gledam rasipani i gi frliv i si svariv kompir kolku da ne mi se slosi,bebe gledam.Neznam sto da pravam,tatko ko da nemam,majka so problemi.Ama jas sum si baska familija so godini
    Cela doverba mi se srusi kon soprugov cela.
    Ama batali toa da nemas leb da jades preku nok.
    Pak on ubava plata jas porodilnovo ke go zemam se mine,jas plus so dorabotuvav se za decava neznam ljuge,neznam.Mi reche ke zemel kredit se ke podmirel a jas kako da minam.On ke si kasne na rabota a jas ko kuche.
    Da ti se pluknam ,znael da napravi kiksovi ama voa i prokrvarev od nervoza.
    Neznam sto da pravam
    I koga aplicirase za brziot kredit sto pati mu rekov zosto pisuva rata na poraka koga cela suma treba da ja vratime...a on namesto 8000den 25.000 den i samo doma 8000gi donese za drugive pojma nemam.
    Ednokratnata pomos pa ne mi ja dade cela nemalo vo bankomatot pari demek,a bev izvod izvadiv on si igral sportski gluposti.
    Cel brak pridonesuval i deca gledal i se,lakom za pari e stanat e sega ne ostavi bez leb a i da se snajde za kredit nesto pak treba da se vraka.Kako mi e krivo namesto da se raduvam na decava na zivotov jas da ne znam kaj teram.
    Em na struja sme ako ne iskl.so ima sansa so malo bebe lelele neznam.I plus ako mu dadat kredit AKO...
    A dodeka mu dadat jas od glad ke umram arno za bebevo sto imam mleko i peleniGram mozok da se nema gram.
    Oti mi e tesko tuka pisuvam nema na kogo ,makava da si ja kazam..;(

На Instructor и Cka им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.059
    Допаѓања:
    134.669
    Провери дали се парите за коцкање дадени. Ако се, жал ми е.
    Ако не се, и само лошо инвестирал, да знаеш дека с е случува, ќе пребродите. Ќе се снајдете, ако згрешил нема да згреши пак.
    Се ова пропаѓа во вода ако е коцкање, и ако те лаже. Ама за да не те лаже, седни и разговарај без обвинувања. Он може од страв од тебе уште да лаже и полошо да стане.

На neno0o и OneFairy им се допаѓа ова.
  9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.550
    Допаѓања:
    12.780
    Побарај хуманитарна помош во организацијата Свети спас, кај отец Оливер, објасни ја ситуацијата и дека немате ни за јадење, ќе ти помогнат со пелени, млеко, јадење па може и сметката за струја ќе ти ја платат додека да се средите малку.. За маж ти, не знам што совет да ти дадам.

На neno0o, cresa-jagoda, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  10. OneFairy

OneFairy Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    66
    Ne
    Проверено не е коцка во прашање

11. OneFairy

OneFairy Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    66
    Благодарам

12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Неговите немаат ли можност да ве скрпат со храна додека да се среди ситуацијава? Многу ми е жал што проаѓаш низ ова. За другото Цка како што ти пишала се согласувам
    И тоа со спортска е коцкање и завист, особено кога дома немаш за леб, а уплаќаш.
    И за доење мора храна.

На cresa-jagoda и Cka им се допаѓа ова.
  13. OneFairy

OneFairy Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    66
    Нема можност кај нив,добро е што едново дете е таму на кратко,иначе на АД сме но се чувствувам изневерено,бесно.Такви лаги со некој што делиш се.Плус,батали ме мене..ДЕЦА имаш Алооо му викам..
    Он ќе се среди се и толку

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Не е воопшто проблем кај него што не успеал бизнисот ни прв ни последен здравје полека ќе се оправите.
    Проблем е тоа што те лажел и криел за кредитот и што го направил на рати.
    Јас со таков човек никогаш не би била што е во состојба да ми подвали да потпишам нешто а да не знам што.
    Или со човек што ќе пишува ливчиња дури децата се гладни.
    извини што ќе ти кажам ама твојот сопруг е НЕЧОВЕК
    Ултиматум, или од денеска јас располагам со финансии или развод
    е тоа е твоето решение.
    Ако немате ништо за јадење земи уште брз кредит ама на име на господинот и ти располагај со средствата па он како муж нека се снајди и за тој кредит да врати,
    Или некој од неговите да ви помогни, да се позајми од роднина или пријател.
    Во краен случај верувам дека и ние на форумот ќе можеме да ти излеземе во пресрет со нешто храна памперс, млеко, неможе да издржиш без рахана мила само ќе се разболиш.

На mira.mira, Guns N` Roses, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.375
    Допаѓања:
    171.440
    е па нека среди се остај го
    Закрче ли да нема влошки млеко памперс набркај го од дома

На OneFairy и Luciferka им се допаѓа ова.
  16. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.550
    Допаѓања:
    12.780
    Иначе, како аплицирал за кредит на твое име без да знаеш ти, со онлајн апликација и електронски потпис и ти ги пуштиле на сметка така? Која измама се овие со брзите кредити човече, треба сите да се затворат..

На cresa-jagoda, Luna91, Mikha4 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    На оваа мака што ја имате да уплати спортска? Типичен коцкар.
    Очи би му извадила, не знам друг совет да дадам.

На MissBreezy, Oneo, neno0o и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Ако размислувате за кредит НИКАКО од финансиски друштва. Има посебна тема тука на форумот, ама тоа се лихварски организации. За кредит само од банка.

На mira.mira, Idedemja, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.375
    Допаѓања:
    171.440
    Ја мислам типот е лабилен и некој го прелажал да купува од они облачињата на лајонес или криптовалути
    лошото е што она нема нејзини финасии за да замине од него
    Инаку типичен коцкар само оставаље ако сакаш да се спасиш у спротивно стануваш сооучесник со него и заедно тоните

На Idedemja, cresa-jagoda и Luciferka им се допаѓа ова.
  20. OneFairy

OneFairy Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    66
    Ne zaedno,mi se javija ama namesto 8000den on apliciral za pogolema suma i ja napravil na rati.Mene mi zvonea i me prasaa samo kaj sum osigurana i tolku a toa elektronski potpisi na email i chuda on pravese oti mislam deka bebeto togas go sreduvav.Posle kratko vreme mi stasa poraka za rata i mu vikam na soprugov kakva rata koga,kolku zimame tolku vrakame,on vika avtomatska poraka..izgleda greska.Inache jas nemam aplicirano prv pat i pojma nemam.Im se javuvam po nekolku dena kako treba da se vnesat parite na koja smetka i zenava mi vika dve iljadi i nesto na 12rati.Jas i vikam molam,kako, sto i koga mi ja kaza sumava mislam ostarev preku nok ne za parite ...Za Lagava najveke..i sega da ne ispadne tamu deka jas neznam ne deka im e gajle im vikam jas se zbuniv zaboraviv i demek zatoa gi preprasuvam.A jas pojma nemam i kako da ne se nerviram on se ke ti vratam do denar.