Се случува, лоша инвестиција. После му било срам, си го обвинила почнал да лаже и влегол во вртлогот. Само смирено, барајте излез, нека прекине со спортска, а до тогаш само викај нема млеко за бебето, не качува килажа, да не се е изглупира. Семејство сте, бидете поддршка кога е тешко, само разговарајте и да не те лаже веќе.
Oh so da prav so dve deca i porodilno so Sportska samo togas virtuelno,koga bese doma na odmor inache ne. Problemov e znae kolku mrazam lagi.5den nemam skrieno sum imala moznost no nemozam da lazam da krijam ne sum skroena takva.On mi e se brat,soprug i prijatel ....A sega se chustvuvam kako da sum sama na ovoj svet ,zatoa sto i so moive sum oddalechena toa e druga tema.On i dechinjava i vidi sega sto se slichuva.Me gledase vo ochi i laze i kako jas da veruvam pak.Sega mi se vraka film unazad i mislam i deka za 90%raboti me lazel,taka ispaga
Ова скроз исто се случи на две мои братучедки, среќа и двете имаа помош од свекорот и свекрвата и од родителите. На едната скроз исто, парите за породилно ги земал да ги коцка. Можат ли да ти помогнат неговите родители да одете кај нив? Ако не, нема што да бидеш љубезна, кажи му или да најде начин да обезбеди се, или да си оди од дома. Не е лесно сама да се справиш но нема да си во минус. И види убаво некој што се разбира од развод да ти објасни. Според европски (не знам дали и македонски) закон сите пари земени во брак како кредит ги враќате заедно после развод . А на него се знае ултиматум, или или.
Ве читам и не можам да верувам. Лоша инвестиција, не е страшно. Страшно е како не, кога правиш инвестиции вп брак треба да разговараш со партнерот за ризици за снаоѓање за се. А не на своја рака да инвестираш, пропадне бизнисот и после ќе се мисли мајката како да ги прехрани децата. За вакви работи ја би го остајла одма. Ова не е зрел маж што мисли на семејството.
Neznam mu rekov zemi si kredit vrakaj si.. Ama takva finta da mi podmetne ,jas da apliciram za 8000den a ustvari za 25.000 i doma.gi nosi samo 8 000.A koga mi kaza koga go fanav na lagata i toa posle nekolku h odma ne,me pravese budala uste pola den
Strasno e,jas si znam..ne se 200den vo prasanje a.plus aj da sme sami pa da zamizam ama so 2 deca lelelle.Strasno
А зашто на твое име, зашто не земе на негово име? Па брзи кредити на се шуто и рогато даваат, не е услов ни вработен да си..
Те читам и душа ме боли за тоа како си гладна и како кретенов тоа дозволил да се случи. На секој од нас може да му се случи лоша инвестиција, ама тие лаги и упаѓање се подлабоко во долгови е несовесно однесување е неопростливо поготово кога и две невини душички зависат од тебе. И се плашам дека сега барајќи брз излез од кризава и брзи пари се подлабого ќе навлегува во долгови и може само поголема беља да се направи. Јас би те советувала уште денес да седнете на маса да направите пресметка детална на секој денар. Се што ќе остане прво ќе купите леб за дома, струја па се останато. Ако не е способен превземи ги целосно ти финансиите. Затоа што се плашам и тоа малку што имате ќе почне да го коцка мислејќи дека така ќе стигне до брзи пари. Ти посакувам брзо да излезете од оваа ситуација, а на крај слободно пиши ни кој колку може ќе ти пуштиме кај тебе на сметка да имаш лебче и за децата да купиш храна.
E toa i jas neznam,ama ne Sme zimale pred toa na negovo ime nekogas koga bilo neophodno i sme si gi vratile posteno.I zatoa ich ne mi bese nevoobichaeno i jas da apliciram nemalo kiksovi vakvi
Znam,lakom gaz... Vlozuvas i parite demek sami ke ti dojdat..Ako e taka nikoj nema na rabota da odi.Ne e kocka ,ne e ni problem sto vlozil.Problem e sto jas sto neznam,sto me laze,sto ne sme mokni za takov rizik i sto imame 2deca koi zavisat od nas
Blagodaram Nemam nisto ni 100den ako veruvas,ke zimal kredit od banka se da podmirel,kako i sto ke mu dadat neznam...Tesko Jas nemozam da zemam na porodilno sum.Se molam da dadat,za decava da ima kolku tolku barem do porodilnovo koe uste denar nemam zemeno. Za da pravis presmetki treba prven da imas nekoj denar a bukvalno sega nema ich.Jas samo mu rekov deka jas sum zadovolna so negovata plata i nikogas ne sum prerekla fala mu na Gospod do sega gladni ne sme bile.Ama preku nok da zaglavis neznam..neznam
Тебе сопругот очигледно те лаже за многу работи, не знам каква е таа инвестиција на интернет, ама и тоа ми е сумливо, плус зема кредит во твое име повеќе од што ти кажува, не знаеш кај се другите пари, ги земал парите од социјалното за бебето и тие не знаеш кај се.. Ти имаш голем проблем.. Мое мислење е дека сопругот е коцкар штом не знаеш кај му идат парите, а не купил за дома ништо, а немате ни за леб да јадете.. Треба сериозно да разговараш со него да се свести што прави, да ги вратите долговите и да почнете да живеете како луѓе. Брзиот кредит враќај го што поскоро, зошто тридупло ќе го вратиш ако чекаш. Ако не бива тоа се знае шѕо е следен чекор. Каков родител е тој да троши на што и да е и да не е коцка, а децата дома да патат за леб во буквална смисла. Сте го пратиле детето кај неговите зошто дома немате јадење. Треба да си ја чукне еднаш главата од ѕид и да не му текне уште еднаш дс троши пари на глупости. Тоа ако било некоја инвестицоја требсло да сподели со тебе, дс ти каже дај да инвестираме во ова и ова на пример, он ве довел до питачки стап и око не му трепнува. И д и о т! Друго нз што да ти кажам, јас се напнав од целата ситуација.
Sto e najtragichno,pred edna nedela mi ispadnaa emisii srce na dlanka i skoro site gi izgledav i gi preplakav.Si rekov fala mu na Gospod ne sme imotni ama imame barem mesecot za hrana i smetki da se pomine i site neli ziveeme so nadez za podobro utre,koga posle nekolku dena jas kako niv.Sum donirala za takvi sluchaevi i na fb sto se vrtat i se,kolku sum bila vo moznost ama nikogas ni vo ludilo ne sum pomislila deka ova moze da me snajde mene.
А каде се преостанатите пари до 25.000? Како може да не знаеш? Значи има веднаш да ги донесе дома или ич да не се враќа. Ти си многу пасивна, и уште го браниш не се коцка, спортска онлине демек само тогаш, отвори си ги очите и признај си прво сама на себе дека е коцкар. На кој се враќаат тие првично заглавени пари? Абе има како гестапо да го испрашам за се до последен денар. И од што ќе го враќате брзиот кредит? Плус сакате уште да земете.
Ke zemel kredit od banka i Ke zemel kredit od banka i se ke vratel,se izmoriv veruvaj od isprasuvanja proprateni so milion lagi od negova strana.Mu rekov stois do mene i razgovaras veke ne si veruvam ni na ochive deka do mene stois i za tolku god brak,da ti kazam vo nisto ne veruvam.Pojma nemam so kako e znam deka vo ochi me gleda i laze ....sega duri za nisto ne veruvam ZA NiSTO..na tolku lagi,izvrteni prikazni ni jas neznam so e kako e a i mislam nema ni da doznaam samo najvazno e sto ne misli so glavata ich.Deka sme familija,deka 2 zlatni deca zavisat od nas
Пријави го некаде, пичка му матер! Нека го префрлат кредитот на негово име, па нека се снаоѓа тој! Ќе ме тоара да трпам за леб, заради негови будалаштини! Многу се нервирам за непромислено трускање пари... Ако продолжува да лаже, јас би си заминала, искрено. Нека поседи тро сам, па нека замисли шо му е побитно. Шо и да одбери, со среќа да му е!
Da se raspravas so denovi,bukvalno po cel den da prasuvas a lagi ti kazuvaat a plus na toa na bebe mislis na drugovo dete i zgora na se gladna...dzabe e i da kupil za doma nesto ne smeese do ova da dojde.NIKAKO. Znae deka sme sami i deka nas nikoj ne ni pomaga za decava kako se osmelil da ne zaglavi, sto i da napravil neznam... I da zeme.kredit i se da se vrati,vika jas ke si plakam.A sekoj dolg e zaednichki toa se nasi pari jas kako sto znam sekogas se ni bilo na kup..Toa e mi se ide usvet da fanam.Da sum sama,znam sto kako..
Се надевам нема да го продаде живеалиштето кај што живеете ако е на ваше име, иначе и на улица ќе останете.
Ne on neka si zamine....ama do denar se neka vrati SRAMOTA.Znachi chovek go sakas,deca mu ragas abre za mig da ti se odmili.Da nema gram mozok