Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Колку сакаш ти биди во брак, ама не потпишувај ништо без да прочиташ.
    Ние сме 18 години во брак, па читам што ќе ми даде да потпишам.

На warrior, mira.mira, BlackNight и 2 други им се допаѓа ова.
  2. MSarche123

MSarche123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2020
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    52
    Majka ako imas fb pisi mi vo poraka jas ke te dodadam vo grupi na fb za nekoj da ti podari mleko i peleni. Pisi mi tuka vo poraka sakam da ti pomognam za bebceto da ne strada pokraj takov nesovesen roditeli.
    Pisi mi vo poraka ime i prezime za da te dodadam vo grupite.

3. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    9.105
    @OneFairy многу ми е жал и тешко што те прочитав, веќе назад нема биднало што биднало и долговите само ќе се зголемуваат од ден на ден, долг период е пред тебе.
    Оваква слична ситуација скоро иста и се случи на братучедка ми, копилето се задолжувало, земал и брзи кредити на нејзино име и кредит од банка, она сиротата беше бремена со второто дете во тој период, ја заглави скроз и на крај па дури и ја изневери.
    Тогаш одеше кај тетка ми таму ручаа и она и децата, ние дававме пари за млеко и за памперс за бебето, на тие нервози и немаше млеко да го дој бебето па мораше со ад. Ако имаш брат или сестра, нешто тетка, чичко барем да ти помогне со храна додека да излезеш малку од ситуацијава.
    А тебе следен чекор ти е да се разведеш од него, па после сама со децата ќе се снаоѓаш некако.
    Знам вака е лесно да се пише ќе се снаоѓаш, знам дека не е лесно воопшто, ама полека ќе се среди ситуацијата и ќе си тргнеш на работа па од плата ќе ти запираат пари со тек на време ќе се вратат, еве и братучедката уште враќа пари веќе 3 години, може и цел живот ќе треба да ги враќа, ама барем децата имаат за јадење колку толку и струја, а тогаш кога беше во каша бебето само што се роди една недела дали беше баш тогаш и ја исклучија струјата, многу пропати, ама сега се добро.
    Верувам дека ќе успееш да испливаш од оваа ситуација, тешко е ама ќе успееш ради децата. Биди силна. :hug:

На Oneo, tina2018, Idedemja и 3 други им се допаѓа ова.
  4. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Досадна си била, немаш да јадеш, млеко си изгубила и бебе треба да гледаш! Како без струја ќе го переш детето, како ќе го капиш, како ќе му стерилизираш шишиња, мисли ли тој?!!! За ова нема оправдување. Прво, убаво кажаа погоре, за инвестиција се разговара, договара, преговара, дали вреди, колку ќе се вложи, на кој начин и колку ќе остане за живеачка под претпоставка ако истата пропадне. Дали разговараше со тебе и дали те информира за своите намери? Или ќутенката и терај... Заеднички живот терате,, не секој сам". И да немавте деца, брачни другари сте, заедно сте, делите ист кров над глава. Или мислеше онлајн заработка, нема утка. Ако беше така просто, сите ќе штракавме по тастатурите и никој нема на работа да оди.

На Ljubova, cresa-jagoda и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  5. Nesrekjna

Nesrekjna Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    79
    Здраво
    Имам многу голем проблем со маж ми. Секој пат кога ќе го одбијам за секс или ако заспијам чекајќи го од работа, се бунтува, фрла, пцуе, тропа намерно за да ме вознемирува.
    Вчера ми се закани дека животот ќе ми го направел пекол, ќе ме изневерувал, јас сум се е*ела со други затоа не сум сакала со него да имам ништо. Ми рече од утре си слободна да ме заборавиш.
    Мислам мене вакво однесување не ми е својствено за "маж", имаме две деца.
    Ме гледа само како предмет за задоволување на неговите потреби, а никаква обврска не извршува ни спрема мене ни спрема деца..се сама. Имам и проблеми со неговите, но не му е гајле. 1000 пати му е кажано како се чувствувам но залудно. Ме зеде само колку жена да има пред народ и деца да му раѓам. Никакво почитување, никакво разбирање, за љубов и да не зборувам..
    Жива се изедов, животот ми е упропастен, не можам да се помирам дека го избрав него и дека цел живот треба да го поминам вака, без љубов. Ама нема назад...
    Имавме и други проблеми не е само ова. Ме има и малтретирано и психички и физички. Ме нарекува гнаса, смрдена, курва.
    Срам ми е само што го пишувам ова...

На ALISA0000 и WildMk им се допаѓа ова.
  6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    А да го остаиш?
    Се нанервирав :@

На Konfetka, Oneo, ALISA0000 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Зошто? Не можеш ли да се разведеш?

На Ivan4e04, Oneo, ALISA0000 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Зошто цел живот да го поминеш така? Па ти не си дрво засадено па нема помрднување?
    Нема назад точно, ама има напред, бори се за себе и за децата

На Konfetka, Ivan4e04, Oneo и 11 други им се допаѓа ова.
  9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.550
    Допаѓања:
    12.774
    Побарај помош во некој центар кој што помага на жени изложени на насилство, ќе ти помогнат додека да се снајдеш и на тебе и на децата.. Од кој град си, да знаеме да побараме на интернет дали има некој таков центар во твојот град или мора на друго место да одиш?
    Види ги pobarajsovet.mk, ако најдам уште некој ќе ги постирам..

На ALISA0000, Mikha4 и Nesrekjna им се допаѓа ова.
  10. Nesrekjna

Nesrekjna Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    79
    За децата ми е жал... не сакам да ги трауматизирам и да ги шетам де кај мене де кај него. Мали се уште, можеби да пораснат малку, да разбираат како стојат работите па да го оставам... не знам...
    Можев да живеам како принцеза, ама живеам во пекол.
    Го сакав, премногу. Но многу брзо уништи се. И тој и неговите и ми се одмили се со него. Трошка љубов немам во мене за него.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Чекај чекај... колку се мали децата?
    Дали мислиш дека е во ред да гледаат кавги како некој мајка им ја викаат смрдена а не е во ред да живеат среќно со тебе макар сами?
    Зошто си го правиш тоа на себе а првенствено на нив?

На Ivan4e04, Oneo, ALISA0000 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Верувај дека повеќе ќе ги трауматизираш вака одколку кога ќе се разведеш.
    Кога гледам наназад, посакував моите да се разведоа па јас да шетам од еден кај друг во тишина и мир, одколку да гледам што се случува меѓу нив.
    Разведи се.

На Ivan4e04, Oneo, ALISA0000 и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Караници, кршење, урлање ќе ги истрауматизира далеку повеќе. Или ќе бидат скроз повлечени или па и тие може да станат агресивни. Не чекај да им се одрази, замини си ако можеш што побрзо.

На Konfetka, ALISA0000, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  14. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Деца не се трауматизираат од развод туку баш од ваков живот. Зимај децата и остави го копилето.
    Пу се изнервирав какви гнаси ја газат земјава.

На Ivan4e04, Oneo, ALISA0000 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    А да пробаш да имате секс и да видиш дали ќе почне да помага дома?

На mira.mira и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  16. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.835
    Допаѓања:
    5.569
    Како што пишале и членките, децата вака повеќе се трауматизирани од развод. И не, не се оправдувајте дека е заради децата, на децата ќе им биде добро кога нема да бидат сведоци на тоа што се случува. Моменталната средина за нив е токсична. Баш ако ги сакаш децата и мислиш се најдобро за нив ќе се разведеш.

На Oneo, cresa-jagoda, IRBBB и 6 други им се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    18.233
    А да гледаат кај те тепа и психички малтретира е подобро?
    Ако се мали , трауми ќе имаат.
    Ни први ни последни ќе бидат деца на разведени.
    Верувај полесно е тоа да идат натака навака, отколку да ги носиш по психолози после тоа.
    А и не верувам дека би иделе кај него , кога тој како што викаш не де интересира.
    Твоите родители знаат?

На ALISA0000, cresa-jagoda, Guns N` Roses и 5 други им се допаѓа ова.
  18. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Кога ќе дадете совет да се проба со секс на вакви случаи, ми е исто ко за телефон што паднал од 5 спрат да ми речат "А проба да го исклучиш и пак да го вклучиш"? (facepalm)

Самата членка кажа дека имаат куп проблеми, не е само сексот. И не се решава се со мејкап секс, аман.
    Таа не го ни сака повеќе, за што да имаат секс?

На Idedemja, warrior, Ivan4e04 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Како се има секс со човек што те вреѓа и малтретира физички?

На Idedemja, warrior, Ivan4e04 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.758
    Допаѓања:
    19.554

Со овој мајндест и мајка ми беше (бог дај а прости, почината е), или сличен. Дома, кавги, расправии навредувања итн, си замина, избега, дури и мене ме излажа кога станав полнолетен. Тешко е и за мене и брат ми и за нив. Моја совет, колку порано заминиш толку подобро, првенствено за тебе, и за децата. Ако не си здрава и полна со позитивна енергија, џабе е се.

На Anie93, mira.mira, elenaklasik и 9 други им се допаѓа ова.