Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.835
    Допаѓања:
    5.568
    Епа што имаш работа, земи си децата и оди кај твоите. Нека им е нив пак срамота ќе им пројде, нема да се разболат, ти ако се разболиш кој ќе ти ги чува тебе децата. Не гледам причина зошто ни ден да биде таму. Ќе си нашол некоја за секс, ќе му речам слободно и да си се пресели кај неа ако сака. Што ќе ти е таков маж не помага по дома, не те сака, те малтретира секако. Жени дај бе сакајте се заради децата ако не за вас, бидете им пример како треба на тие деца.

На Idedemja, Sofi***¥, warrior и 18 други им се допаѓа ова.
  2. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Потполно се согласувам со ова и те како се гледа кој каков е само летаат во облаци дека ке се смени и после во гомна до гуша. Ретки се оние шо од после откачиле ама пак мислам дека и тие колку толку давале некој знак кои се и какви се пред брак.
    @Nesrekjna и сама си свесна шо треба да направиш.

На Mantub, Nesrekjna, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Ти и сега никаков бенефит немаш од него туку само тортура и незнам зошто се мислиш дали да останеш и децата да ти растат во нездрава средина и утре да имаат трауми. Секако и сега се сама правиш зошто мислиш дека нема да можеш сама и без него да успееш? Ако не се разведуваш ради твоите и ради комшиите што ќе кажат тогаш незнам што да кажам! Јас да трпам некој секојдневно да ме тероризира и мене и децата и да трпам ради што ќе каже Петко или ради моите па нема шанси. Твоите утреден ќе ги нема а ти ќе останеш несреќна со истрауматизирани деца и тогаш касно ќе биде. Ќе се оболеле ако се разведеш!!! Ма немој молимте, а ти што ќе се оболиш и децата што ќе ги упропасти психопатот? Или не мислиш на тоа? Деца растени во таква средина или ќе станат и тие насилници или ќе влечат трауми низ вел живот.
    Мисли што е најдобро за тебњ и за твоите деца и бегај подалеку колку те држат нозете! Секое добро ти посакувам:hug:

На Осе, Idedemja, warrior и 14 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Пред се,да, сериозна сум.Немаше наведено дали имате секс. Што е нормално, си ги пишала главните ствари.
    Извини што не сум прочитала дека и физички те малтретира.
    Што и да решиш, не можеш со нас да решиш. Ние не се знаеме.
    Но од мое искуство, тој што не фаќа дома ништо, ќе дое време ќе фати. Ама тој што удрил жена-никогаш не прекинал да удира.
    Ова ти е од лично МОЕ искуство.
    И да, разведена сум.
    Со среќа што и да решиш, бидејќи во секој случај ќе ти е и те како потребна.

На Осе, Dust, riba79 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Devojche, edno reshenie ima ovde: razvod.
    Koga vekje kretenot sho ti e soprug taka se odnesuva, razvedi se, pa koga togash on ke sfati shto izgubil. 'Ke nashol nekoja za seks' seriozno li ova ti go reche?
    Ne trpi vekje nasilstvo vo sekakva forma od nego, imash deca, na tie deca im treba zdrava majka koja ke se grizhi za niv.

На Idedemja, cresa-jagoda, Just.do.it и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.082
    Ако имаш брат кажи му, верувам ќе те заштити.
    Ако утре имам ваков зет, искрено ќе го рестартирам, ќе го направам да биде како маче.
    Ваков коментар не треба да пишувам ама верувај и јас како машко се изнервирав, што за човек ќе беше твојот сопруг? Срамота!

На Осе, Zumbulche, Oneo и 6 други им се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.840
    Допаѓања:
    18.230
    Твоите радо би ти да се оболиш, ама никако развод , ќе зборат ценетите комшии ,,што се без проблеми “ и ќе се разболаттт????? Озбилно ова???
    Извини ама срам да им ена твоите. Моите да се, особено мајка ми, па жив ќе го изгори , ќе го убијат.
    Те молам иди си макар и под ќирија во една соба.
    Немаш ли никој за подршка што би ти помогнал?
    Ова е нездраво за децата

На Осе, stsmua05, Ivan4e04 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Родители што животот на детето го вреднуваат помалку од мислењето на комшиите, не се родители. Уствари не се ни луѓе. Амеби.
    Не дај боже утре ќерка ми да ми каже вакво нешто, јас лично ќе го лежам кретенот. Се пренервирав пред спиење.
    Земи удри му клоци на ѓубрето и кажи му да си купи секс кукла. Зошто жена не е за него. Туку некока фигура кај што може да го изнабута.
    Земи децата и бори се. Не смееш да се помириш со улогата на жртва. Тие деца те имаат само тебе, зошто татко им стап го боли за нив. Ти ако се разболеш од нервози, што ќе прават тие деца?
    За нив мора да се тргнеш!
    Ќе се упропастат во таа средина. Болна средина е таа и од неа не може да излезат здрави деца! Ужас пример имаат пред себе! За стресот што го трпат додека урла кретенот немора ни да зборам. Децата разбираат и чувствуваат многу повеќе од што мислиме.
    Спаси се жити Господ!
    @LiliBoz и јас мислев дека си иронична.
    За жал не бев во право...

На Idedemja, Konfetka, Ivan4e04 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Најбитното е дали имаш пари.
    Ако не зависиш од него, брак со вакво одвратно насилство не се спасува.
    Нема да ти се поболат родителите.
    Ако им е комшиката побитна од тебе, нивни проблем.
    Повеќе ти значи родителите дали ќе се поболат или децата да си ги заштитиш?
    Родителите ќе си се погрижат за себе, ти не им се секирај ич.
    Ко што рече ако ја тепа некој ќерка ти одма ќе ја собериш.
    Собери ги од таму и баш ме интересира која е таа што маж ти ќе ја најде да посака секс да има со него.
    Не оправај ништо со ваков.
    И за тебе и за децата, повеќе заслужувате.
    Никое дете во малтретирано семејство не рекло - тато и викаше курва, ја тепаше ама благодарен сум што останавме.
    Никое, никогаш

Последна измена: 21 јануари 2022
    На Осе, Sofi***¥, Ivan4e04 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Мајка те читам и солзи ми дојдоа на очите. Низ се можам да поминам ама да ме остави мене и деца без јадење, тоа никако. Ова може да го направи човек без памет само, што не размислува и не си ги сака ни жената ни децата. Тој викаш има храна на работа, а ти? Како му е слатко да јаде и како може мирно да спие додека ти се мислиш како да купиш АД за бебето и да јадеш компир кој останал од којзнае кога. Плус детето да знае дека седи кај баба му и дедо му затоа што дома немате да му дадете да јаде. Тој заслужува да не го примиш дома, но пред тоа да земеш еден стап и да го истепаш за да му дојде паметот.
    Ризик се превзема ако можеш да си го дозволиш, иако сум убедена дека ги има фрлено парите по казина и кладилници. Приказните со интернет вложувања не му ги верувај.
    Тоа се 4000€, знаеш ли што значат тие пари за семејство со една плата? Со што си заслужила да дојдеш до тој степен да питаш за јадење?
    Кажи ми те молам како живеете, гледам ти понудиле помош. Сакам и јас да ти помогнам некако со јадење, памперси и млеко за бебето. Пиши ми во порака ако сакаш.
    А сакам и да дојдам да му удрам два бокса на маж ти. Ако може воопшто да се нарече маж. Не знам како ќе живееш понатаму со него искрено, тој штом не мислел и те оставил без јадење може и без гаќи да те остави некаде.
    Ова не е направено од љубов и грижа па да заработи да имате за живот, ова е направено од неговата себичност, глупавост и не грижа.
    Ти живееш со човек кој не го познаваш. Па дури и животните имаат мајчински/родителски инстинкт, што твојот маж го нема.

На Ljubova, cresa-jagoda, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. OneFairy

OneFairy Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    66
    Fala na site za sovetite i za predlozenite grupi na fb sto mi gi pisavte i mi pomognaa dosta majki,so mleko,pampers i obleka.Dovolno mi pomognaa,se nadevam deka nabrzo i jas ke mozam da im vozvratam na drugi majki za da im pomognam.
    Jas si gi zemav decata i si otidov kaj tatko mi,zdravje za ponatamu ke vidime kako sto ke bide.I ova ne e resenie ama momentalno nemam kade.
    Parite na moe ime gi vrati neznam sto zemal za da gi vrati a i ne me interesira najiskreno.
    Najverovatno ke sledi razvod bidejki ne gledam drug izlez za nekoj sto laze i ne misli na familijata.
    Pozdrav do site se nedavem deka ke si chitame za ubavi raboti vo drugi temi odkako ke se stabilizira situacijava.
    Mi dadovte potkrepa koga najmnogu mi trebase.
    I DA IMA DOBRI LUGE ❤️

На Осе, Sofi***¥, stsmua05 и 38 други им се допаѓа ова.
  12. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Главата горе, биди храбра и цврста а другото се ќе си дојде на место :l:. И не попуштај!!! Ако некогаш решиш да му дадеш втора шанса тоа да биде откако дебело ќе се помачи и покаже дека заслужувам и дека ова никогаш нема да се повтори... иако ако сум најискрена мислам дека се повеќе ќе тоне:|. Ти посакувам да си го најдеш сопствениот мир и среќа и никогаш повеќе да не се најдеш во ваква ситуација:hug:

Последна измена: 21 јануари 2022
    На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.340
    Допаѓања:
    102.975
    Браво! Си ја донелаправилната одлука, сега само биди храбра за себе и децата. Верувај од искуство во моето лично семејство, си ја донела правилната одлука.

На _beautyy_, ALISA0000, nena2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.103
    Допаѓања:
    26.960
    Сосем нормално е да немаш желба за секс со некој што те нарекува гнаса. Секој со здрав мозок не би имал секс со ваков човек. И не се терај со сила. Самиот секс ќе ти биде тортура отколку да помогне. Само така тој ќе е задоволен.

На Nesrekjna, Guns N` Roses, Celltica и 2 други им се допаѓа ова.
  15. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    98
    Vo 8mi.mesec sum.od bremenosta.
    Bebeto e dolgocekano i site se.srekni i radosni .So.mm sme zaedno 5 god i dosega sme nemale i uste nemame problemi,mislam osven normalni kavgi.
    Otkako ne odam.zaradi bremenosta na rabota .Toj me napolnuva so obvrski.Sekoj 2 muabet mu e sekako si doma,sekako si doma sekako si doma. I TAKA do beskraj denes mi se javuva od rabota i mi kazuva nesto da idam do banka i mu vikam nemozam maka mi e ise ispokravme kalo toj se rabotel mene me.mrzelo da se mrdnam.Sekoj den si idi od rabota i kazuva kolku e umoren.Samo kuka .Me polni so neg energija.I sega mi veli deka sum bila.mrza nisto ne sum pravela i sl. Jas kaj od hormoni kaj od se poludev.Ne e kavgata tuku dali e vo red so tvojata bremena zena vaka da se odnesuvas .Jas placam toj si otvori pivo i si gleda tv

На MarijaMi90 и Ljubova им се допаѓа ова.
  16. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Извини вака директно што ќе ти кажам, но маж ти е идиот!

Изгледа наскоро ќе имаш две деца за гледање. Исплачи се, смири се и пробај да му објасниш смирено дека неговото однесување е крајно безобразно. Ако не разбира, јави им се на твоите, кажи им дека не можеш да работиш сега сѐ, па и обврски плус, оди таму на некое време и одмори се а него игнорирај го дури не се свести што се очекува од него.
    Во најосетливиот период си сега, тој не смее да дозволи влакно да ти фали а не обврски да му завршуваш по банки!! Срамота

На cresa-jagoda, Heart2020, Ljubova и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.175
    Допаѓања:
    7.165
    Да не е нешто набуцкан маж ти од трета страна?
    Чим до сега се било во ред...
    Не знам што очекува да правиш, да ораш нива?
    Плус, се подразбира дека во бременоста имаш помалку сила за извршување на дури и најосновните работи - и тоа во нормална бременост.
    Очигледно не можеш да му објасниш, нека ти влезе и излезе од друга страна.

На stsmua05, cresa-jagoda, Ljubova и 2 други им се допаѓа ова.
  18. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    98
    Rabotata e sto sme vo stranstvo inaku odma bi si otisla kaj moite da si odmoram. Ne znam.sto mu e stvarno bese i grizliv i se ova posednive dve nedeli ,znaci toksicen e napraven

19. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Кажи му ако не планира да се грижи за тебе и бебето, ќе си ги викнеш твоите да дојдат или некој од нив да ти помага. Јас да сум и стварно би ги викнала.

На cresa-jagoda и Luna91 им се допаѓа ова.
  20. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    98
    Moite sekako ke idat ,ama ne e toa poentata.Se cuvstvuvam odvratno da placam mesto da se raduvam.
    Znaete onaka koga naednas nekoj ke nema gram milost sprema vas kako da.me.mrazi oti ne odam na rabota .Mesto da se raduva ,a najjako e sto jas zemam cela.plata.Parite ne se problem.Problemot e izgleda oti toj raboti a jas ne

На MarijaMi90, januari19 и Mikha4 им се допаѓа ова.