Зависи какво обврски ти "дава". Јас до последно кола возев и по банки идев и се, ако ти е банката близу зошто да не, ако ти дава задачи од типот иди до банка а банката пола саат у правец онда не е океј. Седи и објасни му ги со убаво твојте граници.
Pa.tolku e polasaat peski .Ama ne e samo toa toj se ostava na mene i cistenjei sreduvanje i dokumenti k banki .I jas dosega zbor ne sum rekla.Nikogas..Ednas mu rekov i toj polude.Plus poslednive dve nedeli se.sto ke kazam deka go sakam.za bebeto toj ne ne mi e ubavo znaci za nisto ne mozi da se soglasime .
Едно е сама да си тераш колку можеш и сакаш, друго е во тој период некој кој треба да ти биде најголема поддршка да те тера насила, па и да те навредува. Во осми и деветти месец ако не сакаш не мораш ама баш ништо.
Ne znam kako da postapam Zosto toj misli deka jas sum problemot. Toj se pretstavuva kako zrtva se bilo na nego . A jas stvarno ne znam sto e na nego . Koga sme.i finansiski ramnopravni. Ne znam za sto da sednam da pravam muabet
Седни смирено прашај го што е проблемот, зошто е таков и што го мачи, можеби има некаков проблем отвори му се и кажи му како се чуствуваш.
Nemozam sega da veruvam deka so bebe vo stomakot placam.I se cuvstvuvam vaka , a toj ladno si sedi tus vo dr soba. Dali vredi so covek so sega e sposoben na ova da se zivee?
Мене не ми е јасно како бе преку ноќ ви се менуваат мажите? Чудно... Никој овде не може да ти помигне проблемот го решаваш со тој шо го имаш. Сепак ова се проблеми шо се решаваат со разговор ако ти не знаеш како да се поставиш со сопствениот сопруг кој да знае?
Ако до сега не бил ваков мора да има зошто е ваков, затоа ти велам смирено пробај да го најдеш проблемот. Јас не знам што да ти одговорам дали е вредно или не ти си знаеш сепак те советувам да се смириш пред се за бебето у стомак и да еазговарате мирно.
Што е битно тоа? Зарем не може човек да биде уморен од работа? Зарем ти никогаш не си се изморила од работа. Не го бранам мажот, ама и вакви коментари се без везе. Разговарај со него Снежана. Сигурно има нешто повеќе што не ти кажува
Прва реков дека мора да има нешто и да разговара, ама колку што сватив ова не е еден ден и уморена сум била на работа па не сум се истресувала на маж ми туку напротив ќе дојдам и ќе се стуткам у него. Одговорот ми личи на откачување у најмала рака. Уморен сум од работа за се што сака жена ми да купиме за бебе ќе викам не. Јесте да. Мало сутра.
Уморот не е изговор. Сигурно ја работи истата работа ама сега баш му е тешко, а тек кога ќе пристигне бебето што ќе биде?
Мислам дека е фрустриран што она седе дома и 'ништо не прави' затоа и е нервозен. Не знае дека последните месеци од бременоста се навистина тешки
I jas mislam deka kako malo dete e .Ljubomoren e sto toj ide a jas ne ako ne priznava. I kavgava eskalira koga mu rekov ne sakam da idis so mene na sledniot pregled sekako spored tebe se mozam.sama