Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Ако решиш да си одиш не си оди никако без детето, во секој случај децата припаѓаат кај мајката.

Околу прашањето би се чувствувала недобредојдено во тој дом. Кавги имаме сите, некои парови може најлошото да си го кажат и утре да се однесуваат како ништо да не било, јас мислам такво чувство ќе ми остане долго со мене.
    Често се карате?

На cresa-jagoda, nevermet18 и Гладиоли им се допаѓа ова.
  2. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.275
    Оригинал :rofl:
    Мм вика со години сме заедно солза немам видено од тебе, што ти е сега не прекинуваш.

Сеа не сфатив женава има бебе или ќе има бебе? :?:
    Јас ја памтам од золвата што била досадна им досаѓала на камера, со мало бебе биле. Ова второ е?

На stsmua05, cresa-jagoda, Estranged и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Којзнае:?: Ама ако тролаат срам да им е. Човек гледа да им помогне совет да даде, а ако измислуваат причи нека им служи на чест.

На DoubleK, stsmua05, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  4. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Вика дека како бремена не оди на работа и цела плата зема, а живее во странство. Ова како да е под мерки, а ми се чини во цел свет одат бремени на работа, само тука се ослободени и цела плата земаат. Секако, не сите ја имаат таа привилегија и овде и покрај мерката.

5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    И јас истото ко маж ти би ти го рекла, само да знаеш проблеми со заминување не се решаваат, возрасни луѓе на маса кажуваат се што им смета, ако се нема споразум тогаш си барате чаре, а не со закани

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Да ама погледни и ги муабетите во снаи и золви, зборењето таму не се поклопува со зборењето ваму, кој и да е си се изнасмеа тролајки ја и членките си изхубивме време советувајки. Тоа е

На cresa-jagoda, BlackNight и Сара Лав им се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Што би помислила и како би се чувствувала ти, ако живеете кај твојте и маж ти ти вика дека нема намера веќе да трпи ќе си го земе детето и те остава си оди?.
    Детето не е предмет да се расфрлате кој да го земе. И тој е родител, немаш право да му речеш дека ќе МУ ГО земеш и ќе си одиш.
    Колку е твое толку и него.
    Развод и судот ќе поддели колку кај едниот колку кај другиот.
    Тоа е не си ставај на срце. Ако не бива со сила убаини нема.

На Oneo, neno0o, Гладиоли и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Би се чувствувала дека со недозреан сум во брак, а за детето може само да сонува дека ќе остане кај него.

На cresa-jagoda и Гладиоли им се допаѓа ова.
  9. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    @Noranora мајка му мене постојано нешто ми префрла значи секојдневно од банални работи до крупни ,јас ретко враќам кога ќе ,, пукнам " . А со него исто ретко и секоја кавга е заради нив.
    @nevermet18 Нe дека ме третира како за расплод ,ама многу ме здоболеа тие зборови ,прв пат е кажано при нервоза но повторено подоцна при разговорот за кавгата...
    ]
    @Mikha4 е ти убаво ме сфати , буквално вака се почувствував ,како да не ме сакал воопшто само морал да се жени некогаш за да има деца :( . Недобредојдено и не знам секој ден ми текнува на тоа ...
    @elimkd
    Верувај со се е пробано па и од негова страна ама џабе жената е не знам како да ја опишам да не звучи како навреда. Се освен преселба ,нешто што според него е непотребно и невозможно. Затоа и морав да кажам така. Мислев дека можеби ќе се свести... Ама не !

@Milkiway јас не реков ќе МУ ГО земам прво ,туку ќе го земам и искрено се надевав на одговор : нема ти кај да одиш ако треба ќе одиме заедно ,а не тоа што го кажа !
    Друго јас не би дозволила да трпи ништо од ова ,тој со мајка ми никогаш немал конфликт барем не па секојдневно малтретирање ,ова не е кажано во афект на прва кавга ,ова е кажано заради секојдневно мешање и буцкање во сешто.

На cresa-jagoda, Noranora и BlackNight им се допаѓа ова.
  10. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.469
    Допаѓања:
    17.119
    Снежана да се јави на главна каса (facepalm)

На stsmua05, cresa-jagoda, Konfetka и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    Не ,до пред да се породам освен понекогаш заедно да испиеме кафе во ништо не се мешале ,откако се породив ко нешто да им се уклучи. Свекрва ми посебно е посесивна со детето како да е таа мајката. Да имаше барем мало наговестување за се ова јас немаше ни да останам во заедница ,ќе барав да се делиме или разделиме.

12. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.738
    Допаѓања:
    16.413
    Снеже ја фрли бомбата и ја дувна :o::~:.

На Luna91, cresa-jagoda, elimkd и 4 други им се допаѓа ова.
  13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Значи кај вас мајка му е проблемот. Освен да пробаш пак да си држиш некоја дистанца, да избегнуваш да седиш со неа и свекорот... Не знам друго да те посоветувам. Знаеш дека најдобро решение е да се одделите сами да си живеете, ама него ваљда му одговара да си е дома кај мамичка.?

На Oneo и Гладиоли им се допаѓа ова.
  14. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    7.335
    Zatvori brzi krediti na tvoe ime I ne dozvoluvaj da gi vodi finansiite.Vednash da odish Kaj negovite I se da I'm kazes I da pobarajte pomosh, brat ,sestra, roditeli negovi.Toj ke te zaglavi vo negovite govna uste poveke I ne mozes glava da krenes.Ne davaj finansii Kaj nego, nepresmetliv e.
    Ne dozvoluvaj ti da mu plakas negovi glupostii.Vsushnost poradi tvojata pasivnost I ti si zaglavena vo negovite govna.Oteraj sve u pm, ne molchi.Na glas na site kazi go da mu e sram od roditeli od drugari od rodnini.Ti vsushnost ne ni znaes kolku borchish.

Последна измена: 23 јануари 2022
  15. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Знам на што си мислела.
    Сите очекуваме така дека како на филм ќе ни рече Не оди, остани. Ама и он има гордост и не те сфаќа сериозно, плус само повеќе го нервираш што му кажуваш дека ќе го оставиш и ќе си одиш со детето.
    Детето не е твоја сопственост.
    Освен да си отидете сами да си живеете друго чаре немате. Кога си под туѓ кров е многу тешко.

На IRBBB и nevermet18 им се допаѓа ова.
  16. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    Јас ја избегнувам ама толку е нападна што и во спална ми се пика.
    Па работата му била блиску ,сме вложиле дрн дрн јагниња ,вообичаените изговори како кај сите така и кај мене.
    Не , не оди остани туку ако одиме ќе одиме заедно и не е кажано од прва како што кажав погоре туку после 100 мирни разговори и молења да си одиме оттука.
    Ако не е моја сопственост не е ни негова. А ако заминам и му го оставам детето во тој момент цср ќе го смета за проблем така да да ,ако некогаш заминам секако дека детето ќе дојде со мене !

На cresa-jagoda и nevermet18 им се допаѓа ова.
  17. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    @Гладиоли Најдобро решение, сигурно знаеш и самата е да имате свој дом.
    Иначе работата поблиску, вложувањето, се само изговори и одложување.
    Време е да порасни и да се грижи за семејство. Ако толку го сака детето, што не се погрижи неговата мајка да е среќна?
    Ова со однесувањето на свекрвата не верувам дека можи да се среди дури сте под ист покрив. Кавгите ќе се влошуваат, заканите ќе се растат и така натака...

На Luna91, nevermet18 и Гладиоли им се допаѓа ова.
  18. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Седни и разговарај со него доколку нежожеш веќе кажи му до убаво дека живци ти снемало, немој одма идење со бебе, ако нема друга опција тогаш ќе му речеш бирај.

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.492
    Ќе го оставам со тате и мамичка он да прави што сака а за детето да му го оставам има да сонува.

На cresa-jagoda, Гладиоли и Mikha4 им се допаѓа ова.
  20. Vanja12

Vanja12 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    80
    Здраво јас сум нова во оваа ...бо брак сум еден месец а претходно одевме 6 месеци но врска на далечина тој германец јас македонка и решивме да се земеме да не патуваме цело време ...и откако се зедовме почна пеколот јас не работа и дома сум претежно тој работи од дома но седи во различни соби ...и гледам нетрпение кај него не сака контакт со мене кога ке го чепкам се лути не сака да го допирам се му смета се го нерви само кога е сам е мирен му реков ке заминам тој не сакаше ми ре му значам да сум останала добро останав но ништо не се смени ...му кажав што сакам како сакам дрка е нормално да го гушнам да го прегрнам да правиме работи заедно ....но тој ништо од тоа не сака го и тресира само компјутерот работата и играњето со мене заедничко време или активност никако ...дали е ова нормално на почеток или што е ?....не знам како да постам и после тоа тој кога ми се приближува мене ми е одвратен јас не сакам се тргам више кога мо го скршил филмот и распил деното не може не ми е убаво ни мене