Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не знам што да пишам тука искрено. Учи и ќе научи. Ваљда го познава чим се мажела за него

На aquarius.girl22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.428
    Допаѓања:
    114.650
    Или кога збори он нека уклучи Google translate и нека и преведува симултано.. Ама сепак мислам дека и е параноја од досада, несигурност..

3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Мислам дека да разбира што зборуваат нема да биде толку љубоморна и несигурна

На Hecate му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hecate

Hecate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2022
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    947
    Они имаат задача секој посебно мојот сопруг нема никаква должност кон нејзините обврски. Работно време им е од 9 до 16 официјално. Но постои можност да се прилагодат само мора да учествуваат на состанокот од 9 до 10 послем тоа секој си има одредени обврски. Она одлучува да ги прави после работно време ,зошто не ги прави во текот од 9 до 16 не знам ама сопругот мој не е должен да и објаснува и да ги извршува нејзините обврски. Да сите работат на ист проект но секој си има одделни обврски. Имам некое чувство во мене он има многу колешки вие ме направивте болно љубоморна како да сакам во подрум да го врзам. Не е воопшто така од никоја колешка не добивам таков вајб како од неа. Мислам дека и сопругот е свесен дека таа му се упикава но се чувствува непријатно. Ќе видиме како ќе се одвиваат работите понатака јас му реков да ја извести дека сака да помине квалитетно време со мене а работата да ја остави на работа. Од тогаш го нема побарано па ќе видиме понатака.

На Oneo, ALISA0000, manako1 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Одделни задачи еден проект.
    Значи секој зависи од тој пред него.
    Или ја нешто не разбирам.

6. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    А знаеш дека тимска работа ја вклучува и работата на колешката/колегата ако нешто киксни се оди по вода со проектот. Можеби жената не е сигурна во работата за нејзиниот дел во проектот па бара помош, и заради добрата волја на маш ти ќе се сработи задачата.
    Ова после 16ч ми личи појќе како да е заглавена во работата и не можи да доработи, да се снајди натаму. А не дека и во работно време не и помага.
    Тој тука ако ја откачи и не и помага ќе наеби со појќе работа односно ќе треба и нејзиниот дел да го работи, шо е спротивно од тимска работа и изгледа лошо кај шефот, во случај да ја избркаат, се трупа работата на другите.
    Ти ја напрај колешката како да е кујзнај каква дека му се пушта на маш ти, упикува, заради некој повик за работата, врз основа на шо? и како можиш да одиш и воопшто да прајш муабет со неа кога имаш вакво мислење за неа. А таа кутрата може е заглавена и сега на работа и не знај кај тера од страв дека нема да сработи и да врска нема за ова шо го мислиш ти.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Ако некој не може да се снајде на работно место треба другите да ги замара 500 пати после работно време?
    Ако ја избркаат, ќе вработат нова што ќе може да се снајде, нема да им се трупа работата на другите.
    Муабетов ти е - пазете ја пред шефот да не ја избркаат за да не ви се трупа нејзината работа, ама сега дури е на рабога нека ви го трупа слободното време.
    Нема смисла никаква.
    5 мин не седам на работа повеќе од тоа што ми е платено.
    Ако некој не може да се снајде нека си бара поедноставна работа.
    Каква добра воља на сопругот, сопругот има брак и обврски, нема што да биде бесплатен ментор на луѓе што се вработени прописно со плата.
    Ако не може да се снајде нека и се мислат шефовите, валда кога ја вработувале ја оценале дали ќе може да се снајде.

На Oneo, Emy867, Luminary и 14 други им се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.689
    Допаѓања:
    11.194
    Лелее ја изнажали, кутрата таа натрупана со работа како постигнува...
    МаЖ се пишува, а не маШ.

На Anah, Осе, DoubleK и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.561
    Многу дешавки што ќе ја побијат твојата теорија кој кого брка,секакви случаи има,нема правила кој на кого му е плен.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.428
    Допаѓања:
    114.650
    А бе најубаво мажите во подрум чувајте си ги. Кажав има секакви, ама нормална слободна жена не си го комплицира животот да биде швалерка. А и ако слободна се пушти на женет, кој треба да постави граница?

11. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Во поголемите фирми не оди така. Имаш комуникација и тимска работа со колеги и колешки некогаш и после работно време, може и во викенд и си има рок до кога. Не сака секој така да работи но се случува.
    Може шефот гледа потенцијал некаков во неа па нема да ја брка.
    Може утре пример да ги спари и ќе работат таа и тој заедно на нешто чупево ќе се утепа од љубомора.

На BlackNight и nena2010 им се допаѓа ова.
  12. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Денес ќе му забрани да збори со неа, утре излегување со колегите, избегнување на секоја прослава на работа оти колешката ќе е таму..

13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Во огромна фирма работам, никој никогаш не ме побарал после работно време.
    Од маж ми фирмата исто е голема, ни еднаш не му се случило.
    Не знам дали знаеш каква легална тежина има зборот Договор, си пишува таму саат од кога до кога и не може ни на колешките ни на шефовите да им текнуваат работи спротивни на тие што ги потпишале во договорот.
    Ако шефот гледа потенцијал во неа нека земе тој нека ја тренира после работно време.
    Останување после работно време кога не мораш, ама по добра воља секој ден без да си платен е само немање самопочит, ништо друго.

На H.VAGA, Luminary, manako1 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Ама ние не знаеме дали колешката е нормална и какви намери има

На DoubleK, cresa-jagoda, Hecate и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.561
    Шириш непотребно,не разбирам која ти е поентата,на каде ја водиш дискусијава? Ти кажа дека женетите трчале по слободни а не обратно,јас ти кажувам дека нема правила,секој си го тера ќефот,имаш милион куп примери во другата тема.

На Oneo, Emy867, DoubleK и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Добро шо кај вас е така.
    Секој сат плус се плаќа ако го известиш дека си работел, имало потреба или ти сакал да доработиш.
    Ако се јави некој и побара помош со работата јас не би го одбила ако сум во можност да кренам слушалка и очекувам утре и мене некој да ми помогни кога ќе ми затреба.
    Шефот може и да рече ете тој да ја тренира, и уствари не се работи конкретно за неа, пример ја брка иде нова неискусна за трениг, вклучување во проект, близина со сопругот она пак ќе биди љубоморна оти тоа нема крај ко почна.

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Ама и да се доплаќа, не секој сака пари, некои си го сакаат слободното време.
    Ти ако си спремна да креваш слушалка и вон работно време тоа не значи дека тоа е правило и сите треба така да прават.
    Баш напротив, твоето е одстапка од правилото.
    Шефот ако утре донесе некоја неискусна и рече баш сопругов да ја тренира, ќе ја тренира во склоп на работно време.
    Баш тоа збориме дека на членката и смета што оваа се јавува ВОН работно време.
    Ако беше неразумно љубоморна членкава мислам дека сите ќе и кажевме.
    Само ај да не должиме до бескај пошто како што разбрав сопругот веќе и рекол на колешката и не ѕвонела веќе, така @Hecate ?

На Oneo, manako1, Maca Macka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.428
    Допаѓања:
    114.650
    А бе она гола може да му седи, ама ако е човекот верен на жена му, ќе и рече : Облечи се ќе настинеш.

На BlackNight, Feminka22 и Leucadia им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Точно, во овој случај тоа "облечи се" би било - не ми ѕвони после работа.

На Oneo, manako1, DoubleK и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Хаха абе кујзнај шо прат таму на работа, кој ги видел.