А бре што ако звони после работа ако е поврзано со работата? Што е проблемот јас стварно не знам. Ако не е она друга ќе е, може и уттр колега да му звони..И тогаш ќе биде љубоморна? @Leucadia имав еден бивши така на работа без најава ми се избаци. Така добро рендање си доби, не му текна да дојде уште еднаш.
Аааа значи само од слободни се плашите а.. а оние што имаат уверрнје за верност (бурма де) тие ви се сигурни. Мисли си само.
Да повеќе не му звони ,за сега па се надевам нема веќе да го бара. Како и да е сопругот потполно ме разбра и не ме обвини за ништо ,тука многу ме направија болно љубоморна а не сум воопшто таква. Проблемот е решен се надевам така и ќе остане.
Одлично. Супер што те разбрал сопругот. Се надевам така и ќе остане. Нека најде таа друг за упикување. А бе ќе умрам од срам да треба да му ѕвонам на колега после работно време да го замарам.
Супер. Цел живот така да бидете. Ама етикетирање слободна е ќе се пушти на маж ми.. Малку полека со стереотипи. Не велам дека нема и такви, ама не секоја слободна жена се пика кај што не и е место.
Фиксно работно време = чао џаци после работа. Приватен број = приватна работа. Мене ми сметаше кога ме бараа у 21 вечер пример за работа. Не ја носам работата дома, доволни ми се 8 саати замарање во канцеларија. После работа сакам целосно да се посветам на семејството, исто и партнерот. Е, ако имам службен телефон и ако имам флексибилно работно време, тогаш морам да работам и од дома, морам да одговарам на повици и морам совесно да си ја вршам работата. Има разлика! Инаку, не вперувам прст во никого, затоа што не знам како стојат работите па не можам да тврдам дали некој/а има некакви покварени намери дур не видам со свои очи.
Секоја ви чест, форумот го направивте место каде што треба да му е страв на човек да побара совет и мислење бидејќи одма се нафрлувате како хиени. Денот ви поминал лошо па ајде ќе седнеме на фемина каде што исмејувањето на луѓе кои не ги познаваме, ќе направи да се чувствуваме подобро за себе. Катастрофа. Во ред е да има различни мислења, ама едвај чекате жртва за да нападнете. @Hecate прескокни ги злобните коментари, ниту ти помагаат, ниту ти требаат. И мене би ми сметало доколку некој постојано го бара сопругот на телефон надвор од работно време. Ама отепани луѓе, во уште поотепана држава, нормално ќе мислат дека тоа е во ред. Еднаш, два пати, ќе излезеш во пресрет како колега и ќе помогнеш, но ако некој постојано те малтретира и ти го губи времето наменето за фамилијата, секако дека ќе ти смета и треба да ти смета, во случајов времето на сопругот. Разбирам како се чувствуваш и добро е што си разговарала со него и што и го укажал тоа на колешката. Немој да се оптеретуваш и да се сомневаш во него, ако до тогаш си имала доверба, се додека не ти дал причина за спротивното.
Порано бев љубоморна, а сега се водам според тоа да ако маж ми има доволно памет и ако ме сака и пред се почитува, нема да ме изневери. Во спротивно би била среќна ако го фатам како ме изневерува, зошто искрено таков маж не ми е потребен.
Прво ти почна со тоа дека женетите се повеќе пуштале на слободни отколку обратно.. Мене не ми е намерата да етикирам, секакви луѓе има. Во фирмава моја се и сешто има, од сите треба пазење
Ти благодарам што ме разбираш. До сега не ми дал повод да се сомневам. Среќна сум што мм ме разбра и не ме осуди туку веднаш го реши тој проблем без збор. Мене не би ми пречело еднаш два пати но стана многу често. Нема да го држам тоа во себе, ми пречеше не се чувствував убаво во врска со тоа . Со комуникација се се решава јас не му правев драми или проблеми.
Добро сфативме за тебе готово,ти си слободна и паметна женска што не им се пика на женети бидејќи си нормална и не сакаш да си го комплицираш животот,не се сите како тебе.
Така треба,ако чуваше во себе и се нервираше полошо ќе беше,се кажува отворено и сопругот правилно постапил,можеше да ти набие вина дека претеруваш и да не сака да го реши ова.
Од никој не се плашиме. Во случајов не ни знаеме дали колешкава е слободна или не. И не е ни битно, битен е нејзиниот однос кој не е океј. Дај прекинете да алудирате на тоа дека сите со “бурма” се вараат и се заедно ради реда. Замисли, има многу среќни и исполнети парови. Као демек ако си слободна тебе автоматски испод част ти е да флертуваш со женет, а некоја со “бурма” одма шири нозе зашо нели тајно жарче. И слободни и неслободни има и вакви и такви.
@Feminka22 Знам се ми е јасно. Ама колку и да си имам проблем дома со маж не се спуштам на ниво да му одам на работа и да облежувам територија. Такви жени имам видено, и искрено ги жалам.
Ме чуди што не и советувавте развод на членкава? Пошо какви филмови изнапраивте за глупости... да се чуди човек