Toa bese ednas pred 6-7 meseci, dosega ne se povtorilo takvo nesto... Inaku taa mu bese veke na blok, ama stigaat propusteni vo poraka
Mislam deka se obiduvas na sekoj mozen nacin da dojdes do toa deka on ustvari ne e losa licnost i deka sakas da oatanis so nego. Ednata rabota bila pred xx godini, drugata rabota bila blokirana, ama pak nesto ne ti dava mir. Jas mojot brak go prekinav so eden navredliv Zbor i so greska napravena od nego vtor pat, veke znaev deka prviot pat ke mi donese i vtor pat( kade sto i ja napraviv naholemata greska kade dadov vtora sansa) a vtoriot pat znaev deka ako prodolzam treiot pat vlevam so dvete nozi vo kalta. Jas od moe iskustvo znam deka nisto ne se menja, krseno lepeno ne odi. Stom ima vo situacijata NO,ARNO AMA. Veke zivees vo problemi. Ti sama odluci si sto ke praves so maz ti, koleskata,povicite… dzabe clenkite ke ti davaat sovet
Сега бегаме од сегашниов проблем, ама уште поголем бил тој пред 6-7 месеци. Насилство не се лечи преку ноќ, ако еднаш крене рака на жена пак ќе го стори истото. Си требала уште тогаш да ставиш крај. За ова ќе се согласам со тоа што ти пишале да се јавите заедно, но не си требала да се јавиш ти на жената, сега знаат дека се сомневаш, па дури и да имаат нешто ќе пробаат на секој начин да сокријат.
Devojki sekogas koga imam nekoj problem se obrakam tuka i vi blagodaram na site za sovetite, sekoj vas komentar go razmisliv dobro i go zemav vo obzir, i resiv na maz mi vo kola da mu stavam programa za prisluskuvanje, i na toj nacin dojdov do site odgovori. Navistina koleskata bila i svalerka poveke od 3 meseci, moite somnezi se potvrdija. Ne mi e jasno kako sum mozela da bidam tolku glupava i slepa i da ne sfatam. Ama se e skolo vo zivotov, samo sto ne znam kako ke imam doverba vo nekogo povtorno, mislam deka na zborot BRAK nema poveke ni da pomislam, mi se unisti verbata vo site mazi.
Zeni nikoj da ne trpite vo zivotot. Ako partnerot ne e pokraj vas vo najteskite momenti, nema pocit I razbiranje I ne treba da ste so nego. Nikoj ne e po vreden od vas. Pozz
Не си ти глупа, тој те лажел, манипулирал и те гаслајтувал. Никогаш да не се обвинувате за грешките на другите. Со среќа
Covekov definitivno ne e za brak. Imav eden takov i po 7 godini mu raskinav. Majka mu i sestra mu mi kazuvaa sto i kako, jas rabotam honorarno a vadev troduplo pari poveke od nego, a tie celo vreme insistiraa 'najdi si normalna rabota'. Eden primer a imalo vakvi mnogu. Celo vreme vo mesto stoevme iako imase sopstven stan. Godini pominaa so negovite prikazni za brak, a zaprosuvanje nemase nikogas. Baska tvojov i skrzav. Ako kako decko e skrzav , kako maz uste poveke. Podobro ne si gubi vreme.
Begaj od covek.koj sto ne te saka. Cel zivot ke bides nesrekjna. Najdo nekoj sto ke te gleda kako kapka voda na dlanka,takov sekoja devojka treba da ima covek za maz ako saka da bide ispolneta i srekjna zena vo zivotot.
Сега наслушнав еден разговор. Си зборуваа двајца мажи. Да не навлегувам во причината ама убав совет слушнав како едниот му упати на другиот : "Планирам се да помине како што треба, но чувам пари за адвокати. Планирај и ти ама биди спремен на сѐ". И јас го поврзувам одма со темава, имајте доверба во сопрузи/сопруги ама бидете секогаш спремни на сѐ. Јас имав размислувано под дејство на туѓи искуства. На мајка при развод и одземаа дете затоа што пиеше антидепресиви. Ситуации со насилство не се докажуваат затоа што доцна се реагира и спомнува тоа. Пари имајте на страна ако ескалира ситуација во било кој момент да можете да си заминете. Размислете однапред како да реагирате во случај на насилство (викање полиција, вадење лекарско итн.) за понатаму да имате доказ и ако се разведете децата да ви бидат доделени. И многу други работи. Сега само ова ми текна, ама многу моќен совет даде човеков. Ме поттикна да размислувам.
Види и јас сум лабава. Ама чувам пари за црни денови. Не знам кога и за што ќе ми притребаат. Сите сценарија се многу возможни. Инспирирана од тоа што го слушнав денес кое не беше поврзано со брак ме поттикна на размислување и прво пишав тука, а потоа отворив и тема. https://forum.femina.mk/threads/Правата-на-жените-и-информираноста-околу-нив.33972/
Normalno. Sekoja pametna zena ima crn fond, za sekoj slucaj neli, na mazite ne im se veruva. Za zal jas kasno go sfativ toa trebase porano da gi slusam postarite, ama ete , se za um e vo zivotot. Isto taka velat i " veruvaj, ama za sekoj slucaj proveruvaj"
А на жена се верува ли? И жена може да направи измама/проблем. Нека си чуваат и мажите настрана пари за адвокати за случај ако дојде до развод.
Kolku mazi poznavas sto ostanale na ulica bez pari poradi zenata? Bidejki zeni vo vakva situacija poznavam premnogu.
Па да. Сите нек чуваат по нешто. Мислам ако се плашат. И мажи има жртви на насилство. Само што почесто жените трпат насилство затоа што немаат план Б.
Познавам, сопруга подигнување сите пари на мажот и бегање во странство. Поентата е оти самиот брак да не плаши, оти да се живее во исчекување на лошо? Нема поента уште во "почеток на брак" да собирам пари за адвокати.
Не се сериозни и созреани. Нека турат уште сега пепел на браковите нивни. Па да дознаам дека мм собира пари за во случај на развод ќе размислам за тоа со кој сум мажена.
Epa ete jas sum se nasla vo takva situacija. Site pari od smetka gi potrosiv zatoa sto toj ne rabotese, za da bide se vo red, neli, od kreditna 1000€ izvadov baska rabotev i dve raboti, bidejki gospodinot ne sakase da raboti se i sesto, za na kraj da doznaam deka 5 meseci odi so nekoja kurva za pari i da nemam skrsen denar vo mene, ni za razvod, ni za taksi da se odselam. Epa ke se zamislam vtoriot pat, normalno.