Shto ochekuvash od takvi lugje koga ke ti kazat ne smeesh da odish kaj svoi roditeli??? Gi smatrash za razumni???
По болни луѓе за мене нема,од оние мажи,кој не им даваат на својте сопруги да одат кај нивните родители.За мене ова е неизлечлива болест.
Како може да не ми дозволува да одам кај моите родители , у сталум кој го прашува дали да одам или не? Можам културно да кажам, а да прашувам и да го чешлам за да идам таму каде што сум живеела повеќе од 20 години мало морген. Оче/нече тоа му е А мажите ве прашуваат дали да одат кај родителите или не? За другарка прашувам
Не бе разумни малку останаа сето будали се ... Кој е тој што ќе ми каже дали да одам кај моите родители ...никој таков уште не се родил ...непостои
Majki prethodno pisav za mojot problem.Sega stana uste pogolem..maz mi ne samo sto ne se grizi za deteto za koe se grizam licno jas samata kako znami umeam so site obvski doma iako ne rabotam.Toj raboti no koga e sloboden i, e po doma sekoj pat vednas izleguva so drustvo I ne doaga po cel nok za vikend bidejki ne raboti togas.Koga se raspravamokolu toa bese uzas a siboka duri I poloso imam modrica na liceto I dobiv naredba za brkanje doma..preplasena sum majki mladi sme I dvajcata po 27 godini noo jas nemozam veke psihicki da izdrzam kako da se spravam doma kako da pojdam tuka sram ke pukne ke se smejat, kako da molcam sama za se.Kazete mi kako da go nadmibam ovoj problem a da sum tuka vo kukata no da gi nadmibam nervozite so nego ednostavno da si go gledam deteto samo, zosto toj roditelski obvrski nema se custvuvamkako da odgleduvam uste edno dete da mu zgotvam isperam ispeglam iscistam I toj da izleze I se vraka sabajle pa uste spie cel den I mi prefrla da ne treskam da spie ubavo.
A Koj ke ti se smee ??? Komshiite ??? A taka so modrici da shetash e podobar izbor za tebe od kolku da se razvedesh??? I da Ti Se smeat (izgovor tvoj) Ti pred sve bi trpela fizichko i mentalno maltretiranje samo da ne si so status "razvedena" .. Shto sovet da ti Se dade a da Ne se razvedesh..zivej si taka podgazuvana ,eden den koga gzot ke mu klapne moze I doma pochesto ke go gledash(od koga ke si go iznazivee zivotot)
Kakov narod ke ti se smee kakvi bakraci. Ako imas moznosti doma da si otides so deteto blaze si ti. Vednas da si se soberes i da odis. A narodot ne zivee vo tvoja koza pa da znae kako ti e, ne jadat so tebe na ista masa pa da razberat. Sekogas zboruvale i ke zboruvaat. Neka gi, gledaj za svoe dobro i na deteto.
Твојата среќа, а богами и здравјето се побитни од тоа што ќе речат комшиите. Твојот сопруг не е созреан доволно за она што значи бракот и обврските кои доаѓаат со тоа. Тој изгледа мисли дека и оженет ќе може да тера ергенски живот, а ти да молчиш. Твое е да избереш. Ако сакаш да имаш несреќен живот и брак, да го трпиш, ок, ќути си и гледај си го детето. А ако сакаш детето да има здрава и среќна мајка и убав живот, си го знаеш решението. Јас не сум секогаш за развод, оти нели приказната има две страни, ама велиш со модринки шеташ...нели е тоа доволно за да знаеш како понатаму?
Контра прашање: што очекуваш да те советуваме кога имаш само две опции, да се разведеш или да трпиш? Што сакаш да поправаш и крпиш во тој брак кога си тепана? После тоа,сите ѕвезди да ти ги симне џабе е кога те деградирал како личност,како човечко суштество. За жал сите немаат ист став и иста перцепција кон семејното насилство..... А бидејќи одбиваш да се разведеш за срам од луѓе, трпи душо, што друго да ти кажам.
Znaev deka poveketo ke bidat sovetite begaj od tamu razvedi se no luge svatete do sega vakvo nesto nemalo, jas znam deka samo nesreka ke si donesam ako ne prevzemam nesto no I koga porano sum slusnala slicna maka ne sum bila vednas za razvod.Mladi sme imame bebe pet meseci dolgogodisna vrska I brak od godina I nesto, znam nikako ne se tolerira toa sto me udri no I toa sto ne gi svaka svoite obvrski kako roditel me razocaruva uste poveke.Taka e toj misli deka negoviot zivot od porano e ist no jas sakam da go nateram da se smeni, da ne se otkazam taka lesno, najlesno e da pustis se vo voda a sto si gradel so godini.Neznam nesakam da se otkazam lesno ama sakam da go vrazumam I da gi svati svoite obvrski.Ete moze ke me osudite sto ke prejdam niz nasilstvo ke kazete ako se slucilo ednas ke bide pak..
Оди дома ти на "поседок" а него речи му "си одам". Во меѓувреме разговарај ете бар со мајка ти ако не сакаш други да знаат. Поарно е овде по форуми да бараш совети? Ти не сакаш да се откажиш од тоа што си градела со години, а тој? Вол, волови..... Мулиња!
I moeto razmisluvanje bese za ovaa opcija najveke, no sepak mi trebase sovet I od nekoj drug. Pisav tuka zaradi toa sto ne sakam da ja otvoram ovaa tema pred moite bliski I nekoj da doznae bidejki moze da bide podobro dajboze. Mene sekoe mislenje mi znaci iako e forum, si ja olesniv dusata sto pisav za mojot problem.
Како планираш да смениш човек што не сака да се смени? Со сила? Ќе го натераш да се смени? Ќе му всадиш разум и памет? Не сте деца сепак, а човек тешко се менува..
А, како шеташ со модрици по лицето надвор не ти срам што ќе речат комшиите ,кога веќе бериш гајле што би рекле ако го оставиш ...е па ваквите сами си го барате седете нека ве тепаат !!!
nisto ne pravis so taa pomisla da znaes vo pravo e @Dust krajno ako sakas da napravis nesto mozes samo da si zamines od doma za DA OSETI kako e bez vas (ako ima oset) ako toa ne fukncionira nemas nacin da go vrazumis.
Добро луѓе, девојката кажа дека еднаш било, не мора одма сите право да нарипуваме врз неа. Јас ја сфаќам што сака да си го спаси бракот, нормално под услов ваквото однесување од маж и да не се повтори повеќе. Не верувам дека сите што се/сте во брак со години, секогаш биле без грешка третирани како кралици од сопрузите. Камо да беше така, ама не е. И камо светот да не беше вака отиден по ѓаволите, ама не е. @LanaDelR и мојот совет би бил да си заминеш кај мајка ти на недела/две, а тој да се преиспита што сака, што не сака. Само после немој да не сака да ве врати назад, бидејќи те прочитав како сакал веќе да те брка, па твоето заминување уште повеќе да не му ја засили намерата... Што и да одлучиш, ти посакувам се најдобро и се надевам малата ќе расте со двајцата родители на купче.
Нормално е да сакаш да си го спасиш бракот. Секако дека ќе направиш се што можеш, ама кога тој не се труди за тоа што ќе направиш? Пробај со убаво да разговарате, еднаш-два пати, ако не бидува со убаво, тогаш ќе кажеш кај твоите... Тие сигурно ќе те поддржат.