Мислам дека прашањето дали е нормално, не ти е нормално. Такво понашање не трпам ни од моја генерација (21 год) не па од 30+. Да го седнеш муж ти и да му кажеш дека освен обврски кон татко му, дека има према домот и фамилијата.И дека бракот не е само потпис у матично и секс. Дека не можеш веќе да идеш позади него, да средуваш.Кажи дека веќе имате две деца за кои се грижиш, и дека не можеш за уште едно.На крај краева, ако толку се сакаат со татета, ти грижи се за децата, нив двајца остај ги сами на себе. Пробај еден ден шо и да праиш, да праиш само за тебе и децата.Пример ручек за 3ца, усисаваш у детска и ти кај шо спиеш, переш и пеглаш ваши работи.Еден ден само. Ќе те барс си боринче после
Секогаш ги почитувам оние кои и кога ќе се оженат не ги забораваат своите родители, ама не и претерано. Сега има ново семејство, сега тој треба да се стави на место на неговиот татко и да се грижи за вас. И не, неговото однесување не е ни малку нормално, кажи му дека не е тинејџер да се прибира наутро, потсети го дека има жена и деца дома.
Бегај, најозбилно. Ти таму за што си, за децата да ги изгледаш и да слугуваш додека маж ти си води друг живот?
Да си го прашаш најотворено што очекува тој од тебе ? Или да не крие од тебе сепак нешто? Ми изгледа како да бега од семејството што си го створил, ако може така да се каже..
Бејб бе. Зошто вакви муабети? Прво ќе ти речам, те видов на слика, не изгледаш воопшто непривлечно. Патем за изневерување, нема врска изгледот... Мислам, Пике и Шакира? Лима и тој нејзиниот? И уште куп примери, нели? Се осеќа дека си несигурна во себе, а тоа мора да го тргнеш дур не сте почнале да се карате ради тоа па буквално да и го посееш патот со ружи. А стравот, ти го разбирам. Го сакаш, нормално е да ти е страв. Чим така јавно се осудува да пише- веруј ништо нема меѓу нив. У принцип трај прај е тоа, а не јавно коментирање на слики. Ебачиците не се чуваат на фб и на инста. Јас верувам дека не ти глумел изненаден. Некако имам чуство дека и него го изненадила и претпоставувам дека таа тоа намерно го прај за да ти стапне на жуљ.
Ти благодарам. Ослабена сум 11 килограми од тогаш кога не сакав да ме гледа без облека, затоа изгледам подобро, само не сум во форма како што бев пред породување. Да, можеби имам проблем со самодоверба, поврзано со се од детство што сум поминала.. Ќе поработам на тоа. Намерно правела така, секакви будали имало. Средивме, а сега останува јас да се средам уште.
Какво црвено знаменце е тоа што мора он да и кажува кои му се колешки и колеги,и ако има нова колешка МОРА да и каже? Жити се не и набивајте комплекси уште толку со воа црвени знаменца. Јас ниту една колешка не му знам на маж ми ,и не е должен да ми каже. Да барам да ми каже кои му се колешки и да се налутам при тоа ако не ми каже е љубомора од моја страна.
Сите парови различно функционираме, во ред е, не мора да кажувате како сум љубоморна и со комплекси ако вие нешто поинаку правите. Ние сме договорени се да си кажуваме, и да ако не почитува договор имам право да се налутам на истото. Помина мојот проблем, нема потреба веќе да се дискутира за мене.
Не треба толкав труд да вложуваш за да му се допаднеш на маж. Вежбај за тебе, ти да си се сакаш. Погрешна е перцепцијата дека треба да ослабеш за да може да имаш секс.
Цел живот сум 50-60 килограми, заради бременост се поправив и сакам да се вратам во форма. Не заради маж ми туку и за себе, млада сум и сакам да изгледам убаво... Фала сепак.
Во ред Вајлд. Во секоја тема кажуваш како тебе не ти е срам. На некои би им било. Јас кога имав 105 МИ беше срам. Така да, ако тебе не ти е не значи дека на сите не ни е и твоето е најточно и најисправно. Членката кажа дека и било срам и работи на тоа да изгледа како што ТАА сака да изгледа.