Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Не треба непријатно да ти биде. Во брак сте. И да праша за што ти се, треба да се чувствуваш слободно дури и да му кажеш што ти е гајле, дај ако даваш.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    31.294
    Имам чуство дека вие и не се познавате баш двајцата.
    А зошто не работиш нешто друго дури го учиш јазикот? Кога ќе го научиш ќе работиш по струка.
    Другарка ми го учеше така јазикот, секој ден одеше и после тоа на работа.

Секој нормален човек би прашал дали на партнерот дома му треба пари и без да праша се остава.
    Тој не му текнува 5евра да ти остави, а за тој да се дотерува можи.
    Овде проблемот е поголем.

На oblace1, sj *O*, hermosa и 6 други им се допаѓа ова.
  3. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Човекот си е немарен и скржав. Повеќе скржав отколку немарен, да бидеме искрени.
    Кога купува парфем за него,сигурно му текнало да те праша дали ти треба и тебе. Кога видел дека носиш капут што не е зимски, сигурно знаел дека зимски немаш. Ама човекот не прашал, не е дека не му текнало верувај.Мораш отворено да седнеш и да разговараш со него, и види дали ќе се промени нешто.

На sj *O*, tambelina, sonuvana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Lalija2

Lalija2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    158
    Ќе почнам во фирма за чистење вече е договорено, од сабајле ке учам јазик преку ден ќе работам до вечерта. Јас секако дека ќе си имам свои пари, ама ова не се заборава кога маж те остава без ништо.

5. Lalija2

Lalija2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    158
    Значи тоа е, не се замара за мене..

6. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    Imas.ogromen problem,zivot.so sebicen egoist... koga.kupuva za nego valjda.da.e normalen ke se seti deka i na.zena mu i treba parfem/rolon/osnovni raboti,obleka za nego a ti sto ti e bilo od Mk ke si go cuvas krpis ama on nema da se.seti deka.ti treba... napisa.torta sakal,ami torta bes pari ne se prava...i vie sto se fativte za jaknata pobogu pa.sto ako patent i se rasipal,ili jakna tesna sigirno ke.saka nova,a jakni ima i od 20 evra ama.devojceto nema 2 evra vo nea... drugo? Kolku vreme patuvas.do kurs i nazad? Se nema.zapraseno dali si gladna,zedna? Mesecna karta ako e godisna e 30 evra ako e mesec za mesec togas.e 50 ( barem vo At) se zaprasal gospodinot kako odis?
    Sedni na vreme i rascisti si...a da i de te molam kazi viza imas preku nego?

На sj *O* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    11.637
    Не мора да брзаш со заклучоци.
    Дали ти воопшто немаш јакна и тој ништо не прашува, дали се сетил дека ти треба нов парфем или книги а не рекол ништо, дали намерно не ти остава пари, овде никој не може да ти каже со сигурност. Секое мислење овде е само претпоставка. Овде никој не го познава маж ти подобро од тебе. Само што ми изгледа дека и ти не го познаваш баш најдобро.

Како што веќе пишав, чудно ми е да не можеш на својот брачен другар да му кажеш се што ти лежи на душа. Ако ти е непријатно да разговараш со личността што треба да ти биде најблиска, фали нешто овде.

Едит: не знам зошто сите зборуваат дека немаш основни средства, јадење и козметика. Колку што прочитав спомна само дека не ти остава пари, никаде не кажа кој пазарува и дали купува и за тебе. Или испуштам нешто?

На sj *O*, IRBBB, MG3 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Нормално е така да се чувствуваш , ај еве да земеме пример дека ситуација е обратна. На пример ти работиш, имаш примања, а тој е тазе дојден, учи јазик и не работи. Што мислиш, би го оставила ли ти да дојде во ситуација да нема пари за книга или за кафе?
    Само мораш отворено да му кажеш. Ќе видиш негова реакција и дали ќе се подобри ситуација, со смирен тон и полека.

9. Lalija2

Lalija2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    158
    Да, преку него имам виза.
    Не знам искрено го чекам да дојде и не знам како да ја отворам темата.

10. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    6.181
    Значи како може секогаш да извртувате муабети. Членката никаде не напиша дека немат доволно финансии или дека не можат да живеат со една плата. Напротив, рече дека тој е на добро платена работа. Ако пред брак бил договорот да живеат на една плата додека таа учи јазик, па после и таа да се вработи, што е проблемот ако тој период тој и купи јакна? Може после некоја година таа ќе му купи. Тоа е бракот. И таа не бара пари за лукзуси туку за неопходни секојдневни трошоци кои нормално е секој да ги има. Мене мм не ме пуштил без пари во двор да слевнам, а не пак на курс да идам во туѓа држава сама. Маж и е себичен, членката не е воопшто ниту разлигавена ниту очекува тој да ја финансира. Само има реална слика за бракот. Не вртете муабети веќе аман

На sj *O*, hermosa, tambelina и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    Poleka ke si sednete kafe,ke.go prasas kako mu e bil denot ( sigurno on ne se sekava.da te.prasa kako ti e.bil tebe ) i poleka ke pocnes so temava,zosto taka se ponasa,deka.se osekas loso koga moras.da baras sekoj den,vo sto e problemot,za kogo se boris ti so ucenjeto...deka sakas da imas nesto pari,deka.tvoeto ucenje e za dvajcata imate ubav zivot....

12. Lalija2

Lalija2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    158
    Јас последни пари во Македонија сум ги давала да му купам поклон за роденден/нова година или било што. Тој никогаш ништо, за сите други мисли и има и секогаш дава. Еднаш ме праша дали имам пари јас немав а тој не ми ни даде и од тогаш не ни барам.

На Corika му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    @Lalija2 nema potreba da se objasnuvas-jasno e!
    Sigurno ne si razmazena,naprotiv ocekuvas podrska psihicka i finansiska pd covekot za koj si dosla vo druga.drzava....
    Samiot fakt sto tek ucis si kako novorodence koe tek pocnuva da.zvori,i normalno e da si imas potrebi,tetratki,molivi,hrana,higena Pobogu odis na kurs nemozes.sokienta.da.odis,normalno e da.imas barem osnovno...
    Cim imas viza preku nego,a tipceto so novcanik odi vo wc on si hrani ego mislejki deka ti zavisis od nego...
    I nemoj da me napagate no ona ne e kradec za.toj do wc da.odi so parite toa e mnogu dolno i ponizuvacki...

На sj *O*, tambelina, manako1 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    А зошто едноставно не разговараш со него? Како може некои рандом членки тука повеќе да го познаваат маж ти од тебе?
    Очигледно ви фали комуникација....тоа најосновното.

На sj *O*, Guns N` Roses, snegulkata и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.930
    Полека и смирено, и подобро утре отколку денес. Овде сеирџии ќе те нанервираат, па после оди разговарај со ладна глава. Ете, не сте го договориле како во пракса ќе функционира се е наше, ќе седнете ќе се договорите.

На Осе, Viktorijaaa5 и MG3 им се допаѓа ова.
  16. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Штом за другите му текнува. тогаш и не е така скржав. Обично тие што се скржави не даваат ни за себе, еве многу примери од познаници имам. Кажи му дека дојде во ситуација да немаш пари за книга, и утре да дојде ситуација во која ќе ти затребаат итно пари а тој е на работа, таму нема од кого да бараш.
    Пиши ни што ќе направиш после разговорот.

На sj *O* и Lalija2 им се допаѓа ова.
  17. Lalija2

Lalija2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    158
    Затоа што едноствно не знам како и што да му кажам, веќе ја отварав темата индиректно и добивав одговори: -Не е така, барај кога немаш, не те ограничувам, се е наше. И после си молчи.
    Баш вчера спомнав нешто и тој со висок тон ме праша: Сакаш ли кеш?

18. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    21.410
    Да, сакам. Кратко и јасно.
    За да не мора да бараш секој ден, нека ти дава еднаш неделно 100/200 евра зависи какви трошоци ќе имаш и то е то. Ко нема осет самиот, ќе мораш сама да си бараш.
    Мразам луѓе без осет.

На oblace1, sj *O*, 1209 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    Sakas li kes? Pa valjda.covekot znae.deka bes kes ne se zivee.... ke.dojde den koga ke ti kaze deka za ti da se vrabotis on se zrtvuval te hranel....
    Offf breee na zalost.kolku gi ima.takvi: si veli ima viza.preku mene,neznae nisto,nema nikoj so kazam toa.ke pravi zavisna e od mene :devil:

На sj *O*, tambelina, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Зошто те земал за жена кога не те чува како треба.Ќе му речеш треба ли јас да имам пари со себе и за свои потреби.Нема јас секој пат да те прашувам и да ти кажувам да ми дадеш, треба сам да ти текне да ми дадеш.Џабе му струка инженер кога не е џентлмен и да ме простиш штеди на тебе.Срам да му е што човек беше ова бе.Под хитно да го седнеш и да му кажеш, не да се устручаваш вака бракот како ќе го тераш не е тоа живот.

На oblace1, sj *O*, hermosa и 10 други им се допаѓа ова.