Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Секогаш биди директна, кажи тоа што го мислиш а не индиректно да чекаш нему да му текне. На пример свари кафе и прашај го дали има земено плата. Ако каже земав почни со планирање на трошоците за овој месец. Кажи пример наведувам за стан 700евра, за храна 500 евра итн и кажи мене овој месец ќе ми требаат 500евра. Сумите ги кажувам онака, сигурно знаеш отприлика колку на што трошите. Кажи овој месец мислиш ли дека ќе ни стигнат парите. Не сакам да ме сфатите погрешно ама дај му до знаење дека и ти се грижиш дали ќе имате доволно за се. Кога ќе кажеш за мене толку пари кажи за книги, тетратки итн. Направете муабет, абе види мене ми е ладно со ова палто да излеземе да видиме дали има нешто на попуст да земам. Да видиме и за тебе нешто. Сигурна сум дека ако отворено зборуваш нема да дојде до вакви забуни.

На sj *O*, Осе, MG3 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    А зошто дозволуваш да си зависна од друг? Како бе тоа одете во странство на слепо, треба прво работа да најдете па да одете, баталите маж, дечко, во денешно време ништо не е сигурно.

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    24.006
    Проблемот овде е што ако не се разговара отворено во догледно време, и кога ќе се вработи женава, парите пак ќе бидат моите за мене, твоите за тебе.
    Како пазарите? Не одите еднаш неделно?
    Не си земаш од рафт тоа што сакаш да јадеш?
    Не знаеш колку има на сметка? Не знаеш дали и колку има заштедено?
    Е, каде е овде заедништвото?

На oblace1, sj *O*, Осе и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Lalija2

Lalija2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    158
    Некогаш одиме заедно, не секогаш.
    Знам колку пари има, знам колку плата зема.
    Немам пристап никаков, и мене ми е проблемот што и кога ќе работам уште повеќе ќе е тогаш мое/твое.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    12.706
    Ооо бог да чува.. Јас на твое место ќе му речев, НЕ!, неќам, со тој твој однос и такво однесување неќам ништо од тебе..

На sj *O*, Осе и snegulkata им се допаѓа ова.
  6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    дефинитивно те подржувам.

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Епа тогаш ако знаеш дека е таков и каков ќе ти биде животот најдобро да си кажеш отворено јас така не сакам и не планирам ваков живот, ако ме сакаш и почитуваш мора да се променат работите ако не да се разделиме. Затоа што тоа е голем проблем денес сте без деца, кога ќе имате деца како би функционирале мене не ми е јасно. Најдобро уште сега да си се договорите околу финансиите.

На Осе и MG3 им се допаѓа ова.
  8. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Прво се средува за работа и се па се оди во акција, што планираш да му слугуваш по дома и како бог да го молиш да ти фрли евро?

На Мамичка и MG3 им се допаѓа ова.
  9. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Ако ги извршуваш сите обврски дома наредните две недели, седи пред тв нон стоп, на тел, нека оде со гадни гаќи и нека си купува јадење, па кога ке ти се замери и ти замери му се за парите, ти посакувам побрзо да си најдеш таква работа каква што посакуваш и одели се од него ако не иде.

На sj *O*, Мамичка, MG3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    24.006
    А, зошто оди сам да пазари?
    Што правиш ти за тоа време?
    Кажи му дека сакаш заедно да пазарите и секогаш одете заедно.
    Купувај си и ти што ти душа сака па види го како ќе реагира.
    Тој сам оди на шопинг?
    Следен пат кажи му, аа жена ти не заслужила да ја почестиш?
    Крај краева, ако немате блискост, ако видиш дека е стварно стипса, ќе си дочекаш и фискалните од маркет да ги делите на мое и твое.

На sj *O*, IRBBB, Alexandrite и 3 други им се допаѓа ова.
  11. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    788
    Разговарај посериозно со човеков, јас искрено не би можела со олку скржав човек да живеам (дури и би го оставила поради тоа бидејќи би ми се згадил) ама бтв не се прашувам јас.
    Побарај му картичката да ја дуплирате и троши исто како што си трошела и претходно (штом тоа што е мое е и твое) и види како ќе реагира. Можеби ќе го извади најлошото од него, па ќе размислиш дали сакаш да продолжиш да живееш живот со таков човек. Не ми се верува дека триесет е*ени евра не ти дал за шест месеци, никако не ми влага у глава ова.
    Нема никаква грижа кон тебе, дали си јадела, пиела, иако знае дека сега живееш во нова држава. А и штом зема висока плата да е некој маж не би дозволил да чистиш, ама тоа е само мое мислење.

На oblace1, sj *O*, tambelina и 7 други им се допаѓа ова.
  12. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.420
    Допаѓања:
    60.368
    Не и правете гилт трипс на членката. Сигурно не претпоставувала дека дури самата она да застане на нозе ќе треба некому цело време да му напоменува за пари.

Јас скроз те сфаќам, грдо е. Ептен. А и не сфаќам како не му е мерак да ти купи нешо, кога и да сум била у врска, макар и поише да заработувале од мене сум давала и сум купувала.

Не знам дали е прескржав или толку му сече едноставно.

На sj *O*, Stressed Out, 1209 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Барем му го открила лицето, кретен.

14. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    24.006
    Тука малку и ти имаш грешка.
    Требало да му кажеш, да ќе одам до маркет, ставаш јакна и викаш дај пари.
    Ако ти пише, или јави да отидеш, пак викаш, а од каде јас пари, немам, не работам.
    Сега кога свршија твоите пари, му се јаде торта? Те праќа да одиш до некаде?
    Пред да одиш на курс, не му кажа ми требаат за месечна за трамвај, метро, автобус (со што год и да одиш)? Онака низ зборење, леле ќе идам на курс, па колку ли кошта, леле маче ај да идеме по карта и сл...

На sj *O*, baby-star, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Lalija2

Lalija2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    158
    Му кажав, пет пати му кажав за карта, книга со денови зборува ќе земеме на крај сама си купив со последни пари. Цело време се е заедничко а никаде го нема кога ми треба нешто.

16. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Срц, све исчитав...
    Имаш ти сериозен проблем.
    Некако не ми се чини дека толку му сече чим си ти рекла за книга или за карта а само викал ок ок и ништо не направил. Пре е дека нејќе да ти купи/даде.

Еве пробај вечер речи му, од курс ни бараат книга за утре 10 евра е јас немам дај ми. И чекај да видиш дали ќе ти даде, ако не ти даде си го имаш одговорот и што понатака ти си знаеш.

На sj *O*, 1209, Meddy и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    6.174
    Барај дупликат картичка. Сериозно. Не се мисли повеќе. Уште сега ставај по една чаша вино и речи “абе слушај срц, јас не можам вака да живеам, дај утре да средиме картичката да ја имам и јас.” Ако се буни а нема оправдана причина или аргумент си имаш проблем и треба да размислиш за животот со него. Сериозно, не чекај веќе да му текне, ете не му текнува. А ако наудрен се прави ќе видиш по реакцијата со картичката

На sj *O*, Meddy, Осе и 7 други им се допаѓа ова.
  18. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    5.595
    Devojce,najdi rabota i batali go maz ti.
    Stom ima moe/tvoe vo brak turi mu pepel na toj brak.
    Toj za kniga ne dava pari pa za drugi tvoi raboti nema ic da dava.
    Begaj od takov dodeka nemas deca.
    Uste so visok ton te prasal dali sakas kesh??

На sj *O*, Kristina1122, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    8.682
    И јас сум во Германија и функционираме со заедничка сметка и кога сум работела и кога не имам целосна слобода со средствата. Искрено неможам да замислам да размислувам вака за мм да неможам да му кажам дека ми требаат пари. Јас да сум на твое место би побарала дупликати картичка, ако те одбие без да понуди друга опција те советувам да размислиш дали да останеш со него. Понатака ќе имате деца на трудничко се добива само 65% од плата тука, можеби нема детето одма да тргне во градинка па да треба подолго да бидеш дома ( по све што пиша он сигурно нема да остане без работа за ти да одиш а он да чува дете), а и животот све носи јас не би го делела со некој во кој не верувам дека ќе ми биде подршка и емоционална и финансиска.

На sj *O*, Stressed Out, Maca Macka и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Lalija2

Lalija2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    158
    Да барам дупликат картичка или да барам на неделно ниво по 100 евра(сигурно ќе заборава да остава).
    Не може вака, не требаше да се жени ако планирал ваков живот да живеам. А се беше договор уште пред брак.
    Дефинитивно ќе пресечам, или ќе живеам нормално или куфер и назад дома во Македонија.

На sj *O*, Stressed Out, Bella* и 9 други им се допаѓа ова.