Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Тоа ти се татини принцези сакаат дома да седат и да командаат со парите на партнерот.

2. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Пример ако е во питање болест, мало дете онда да, а вака сами слободни, здрави прави, за еден курс, па сите одат на курс и работат, курсот не ти трае цел ден 7 дена, можеби еднаш до два пати оде во неделата по саат време.

3. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.491
    Допаѓања:
    17.215
    Девојче ти животот незнам како го имаш сфатено ама не оди се по планот.Не дај боже еден да остане инвалид,падне болен,сообраќајка,итн животот ти се менува од корен.Ќе го оставиш ли партнерот зошто не е способен дома да придонесува со финансии.Бракот не е за еден ден,ќе имаат двајцата партнери успони и падови,они се тука заедно една целина да се туркаат за се.Значи пак кажувам се во договор,со отворени карти.Колку ли фирми се затвараат,луѓе без кров над глава остануваат.Финансискиот дел е менлива состојба.

На sj *O*, Осе, Oneo и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Јас кажав еден период бев на грбот на маж ми ама и двајцата се жртвувавме, немаше излегување, на кафе да одам ми беше мисловна именка, носев тоа што го имам затоа што гледав дека стварно едвај крај со крај врзувавме.

5. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Јас зборувам за случајот на девојчето, здраво, право, во цутот на младоста, па и дома да седеш арно не ти е досадно.

6. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    7.276
    :D:D:D:D:D
    Тука си се зезнала. Има плата и има плата :D:D:D:D. И те како може со една плата да се стигне и да не ти е скапо. Глеј кај и со кого се мажиш :lol::lol::lol:.
    Знам дека сум оф топик, еве сама ќе се пријавам да ме избришат, само аман недокажана не сакав да останам :devil:.

На sj *O*, CameliaMiller, Oneo и 5 други им се допаѓа ова.
  7. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    Хаха, не секој е вечно на висока позиција и не секој што почнал со мала плата останал со истата.

На sj *O*, Zumbulche, Осе и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.174
    Се' e ствар на договор.
    Ќе речев да лежела дома и да чека пари од него не е во ред, ама па и така се можи ако им одговара. Ама договор значи на двата да им одговара.

Многу должење за ништо. Не знам како можи сам да не се свестил, ама ај да речиме глуп е не му текнало.
    Ќе му кажиш отворено и готово. Е од ко ќе кажиш и ко ќе видиш реакција тогаш или имаш или немаш проблем.

И јас сум како членката, чекам некој да ми прочита мисли, а нема, па после ми се бери и ем сама се нервирам и се јадам, ем другата страна на крај ќе го добие дебелио крај оти не прочитала мисли.
    Зборајте, нема друго.

На sj *O*, Ambitious, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Е тоа е тоа таа се надевала и очекувала дека ќе се мажи за некој со голема плата и ќе ужива а тој имал други планови. И проблемот е пак во недоволната комуникација.

На MG3 и velesanka им се допаѓа ова.
  10. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Боже жено, јас сакам да сум финансиски независна, не ми е целта на мене да ловам богаташи.

На MG3, Feminka22 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  11. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    788
    И јас сакам многу работи, ама не секогаш испаѓа по планот.

12. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    За кој како и колку се труде.

На MG3 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  13. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Триста мислења на темава, а девојчево не го ни прашала маж и' за пари. Само претпоставки, го срамнивте со земја човекот. Може благе везе немаат муабетиве.

@Lalija2 Аман жено седни разговарај, маж ти е, ако со него немаш слобода, со кој ќе имаш. Седни зборете. Ако стварно не сака да ти даде пари, тогаш ништо од него да не очекуваш во животот.

На sj *O*, MG3, Angie1432 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    7.276
    Абе види треба и ум и способност да уловиш и задржиш некој шо добро печали. И то ти е работа 8). Башка па и да е помлад две три години од тебе, па да има и висока академска титула. Па и школо да ти плаќа. Мислам не знам како да ти кажам, стварно не е за сите :D.

Модератор ај бришете ме, слободмо и бан. Џабе цел ден одмор имам ко дремам без везе, ај врне надвор, бар немам нечиста совест.:D

Последна измена: 11 јануари 2023
    На sj *O*, flower30, Maca Macka и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Ако се надевала на тоа, немало да заврши тежок факултет (жената пиша дека е биоинженер), ниту ќе си губела време на интензивни курсеви со цел што побргу да го научи јазикот и да се вработи по струка која е многу добро платена патем кажано, туку ќе си занимавала со шопинзи, фризури и нокти.

А можеби баш и нејзината перспективна струка го плаши сопругот, може не сака да ја изгуби улогата на единствен breadwinner во семејството, кој одлучува за се, па вака ја саботира, не знам, само една претпоставка.

На sj *O*, CameliaMiller, Осе и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Во брак се, значи заеднички пари се.

На sj *O*, Stressed Out, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.092
    Допаѓања:
    135.086
    Да. Маж ми е, семејство ми е. Дел од нашето цело. Ако рече дека мора така, и имаме пари за тоа, нека учи. Прво што ќе направам, него ќе му дадам картицата, оти ми значи како се осеќа.

Јас со години барав пари од маж ми, па навикнат од тогаш, иде дома и се вади од џебови на биро за д а не му остануваат парите у џеб, да има да земам. Мојата плата идеше само за кредити. И да нема за улошки?

И он бил без работа, и не се сеќавам еден ден да немал пари. Сум префрла од мојата на неговата картичка за да има у секој момент. Ќе отиде надвор, да му рече некои ај на пиво, и да нема да седне, да с е срами.

Тука може станува збор за бесчувствителен човек, немарен, невнимателен... Може не е скржав, само глуп малце и треба да му кажеш за да сфати. Може да треба само да му се објасни и не ја сфаќа ситуацијата.

А и не знам како може на некој да му е срам од сопствен маж, мислам... Еднаш неделно барем пи*ката ти ја гледа, а срам ти е пари да му земеш за живот.

На sj *O*, CameliaMiller, Lima24 и 25 други им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.932
    Допаѓања:
    177.583
    Аман девојче, аман!
    Ако сака дома ќе седи и ќе луксузира и нема да работи, ако така се договорени и двајцата и се среќни со тоа, која си па ти да кажуваш која е принцеза и да и креираш распоред кај можела работа да вметне. Боже боже! (facepalm) Некогаш стварно не знаете нос да си чувате подалеку од туѓи животи.
    Ова што ќе го кажам сеа може да здоболи ама еве некоја би работела, некоја нема да работи тој период на адаптација и учење и тоа нема да ги напраи нешто многу поспособни тие што работеле, ниту се нешто подобри. :) И двете одлуки се сосем легитимни, се додека сите инволвирани страни се среќни.

Нејзиниот проблем е друг. Ако таа не може да се потпре на сопругот, немаат солидна база за комуникација, тогаш бракот и нема иднина и тоа е она што моментално ја загрижува. Сепак решението мора да си го бара во разговор со сопругот, без разлика на крајниот исход.

На sj *O*, CameliaMiller, Stressed Out и 21 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Дупла картичка е на една сметка. Сите пари на една сметка и две картички. Јас така имам направено со татко ми. Побарај си.

На Осе и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.788
    Допаѓања:
    19.628
    Јас стварно не разбирам како можи да нема осет чоек за... брачен партнер и да не му дај пари, ми делува на ок жена шо не троши на сите страни, па ај да се пази и чува...

Или е надупен од својте или е во некој негов свет каде тој пали гаси и сите сакаат да се зависни од него.

На sj *O*, cresa-jagoda, Brpbrp и 2 други им се допаѓа ова.