Лош брак не се спасува со тоа што жената работа ќе најде.Нејзиниов е таков идиот ,што и плата и се ќе и зима.Ќе р'мба за него ,слушајте ми го зборот . Независност не се ствара само со сопствени финансии,малце и памет се треба,и итрина.
Девојчето најдобро знае што и како.Клучно за еден брак или заедница,е комуникацијата.По пишувањето поголем проблем и е тоа.И да би биле тука ,пак треба да се договараат за битни нешта.А камоли во странство кај што треба взаемна подршка.
Еве сум, ме немаше затоа што почнав со работа. Одам на курс па работам после тоа до 22:00. Ситуацијата е иста, само што сега немам време да му мислам и да се замарам. Одам учам, работам и спијам. Тоа е се.
Sto ti veli on na toa? Ne mu smeta sea sto uopste ne se gledate? Pametna ti e odlukata za rabota,so srekja
Ќе издржиш. Пекол е на почетокот, ама после вреди. Ти ја посакувам цела среќа И сериозно да седнеш и да размислиш после кој ти бил поддршка коа ти било најтешко, а кој ти фрлал трошки.
Епа што мислеше дека ќе се случи? Дека ќе го молиш цел живот? Дека дипломиран фармацевт ќе дремеш дома со прстот у уста? Дека ќе чекаш на негова милостиња? Нека подреме сам, за ситуацијава е одговорен тој и само тој, да не дозволиш гилт трип да ти набие.
Toa e samo finta da ti e krivo i da se.otkazis,nemoj da potkleknivas....tesko mu e nema koj da mu servira jadenje,da mu sluguva,nema na koj da se izivljava...a najtwsko mu e oti na kraj na mesec ke ti legne plata celta ne mu e ispolneta
Продолжи си со работа додека не успееш да стигнеш до онаа работа по струка. Не мора да му се нервираш, нормално е ова да го прави, или сака намерно да оставиш или навистина му недостасуваш. Само гледај, според овие детали што ни ги кажа површно може да кажеме каков е, но не е сигурно. Малку повеќе загледај каков е и прави што повеќе моабет да го запознаеш(очигледно не се познавате доволно). Не го оправдувај и брани, биди реална бидејќи со овој човек го планираш целиот живот.
Вољело се двоје младих, 6 мјесеци и годину, И хтједоше да се узму... Али уствари, не вољело се... The end
Не разбирам! Ти пакуваш куферите за човек кој си го гледала одвреме на време и вртиш нова страница во твојот живот, со нов човек, во нова земја, без јазик, без работа, без пари! Тој не ти дава пари, ти молчиш, него не му текнува дека треба мисли да чита! И да, во Германија и чистачка се почнува и собарка доколку ти требаат пари! Квалификацијата овдешна ја имаат многу Германци и не значи по дифолт дека таму прво работно место е директор. Заклучок: 1. Јасно и гласно седнувам , се договарам со господинот, викам и кажувам која ми е маката! 2. Пакувам куферите и се селам на друго место, дали Германија, дали Македонија!
Не треба да осудуваме молчиш, трпиш, крива си! Може девојката таква си е карактерно, а и совесен човек би се засрамил попрво тој, кога веќе има побарано х пати пари наместо такви како маж и. Ќе речете маж и е нека разговара отворено, еве се прави дека не разбира иако му има спомнато повеќе пати. Ти дадоа повеќе совети, а и ти знаеш што поминуваш секојдневно со него, седни размисли си и донеси одлука како понатаму. @Lalija2 по муабетот ми се чини дека немаш своја сметка, не знам како си договорена да ти платат за работата што си ја почнала (кеш, конто) Немој случајно да те прелаже да легнат и тие пари на негово конто, да не отварате друго па да се служиш со неговото. Нема да ги видиш
Ooo se nadevam ne e tolku naivna,mislam da dozvolis na negovo konto ili zaednicka.smetka.posle.se treba stvarno da ti fali nesto vo glava Devojceto stom ima veke B1 valjda znae da ide da otvori smetka i da si ima.kaj da.dipli pari... lele @Lalija2 ziti se odgovori za smetkata
Oooo fala ti Boze Eden sovet,posle prva plata,obnovi si sminka,kozmetika,garderoba po stepeno,sekogas doterena sredena za na skolo i rabota jadi mu djiger kulturno
Како би реагирале доколку вашиот маж ,скоро земени чува слики од бивша девојка во компјутер? Постојано е нервозен, ви пререкува ,вака прави, онака пази што правиш ќе оштетиш и сл?