Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Mojot maz e sofer i ne e sekogas doma.jas sum bremena so vtoro,znaci se e na mene i dete,kuka plus na patoloska sum imam rizicna bremenost.
    Sekogas se karame se za isto toj saka doma da e se cisto,no dete kako dete igracki nasekade,pred nekoj den zede vo nervoza site igracki i gi sobra vo crna vreka,deteto se zdrobi od placenje,pocna mene da me vreka i se osetiv epten neubavo,ponizeno sto cela vecer placev.za eden pampers sto go molese deteto da mu go smeni pocna da zboruva smrdeska rabota i deteto se voznemiri,skoknav jas da menam pampers deteto pocna da place edvaj go smiriv,i kako po obicaj jas i deteto spievme vo dnevna.sledniot den otidov na doktor sama so taksi,naredniot isto pak ne ni me primeti deka izleguvam od doma ni da me prasa kaj odam nisto.na skava ne ni otidovme kaj kumovcite situacijata doma e nepodnosliva.nitu znaev kaj odi nisto,nitu pak dali rucal tolku bev navredena sto rucek samo za deteto pravev a jas nesto od nogo ke aonev.stanuvav ke si go spremam deteto na gradinka ke ispijam kafe i odev na doktor,potoa standard niz doma a nesmeam i da dvizam mnogu.nekni toj sabajleto zamina na pat,torbicata si ja zemal kako sto mu bese ,alistata ispereni i ispeglani ne si gi stavil i prv pat bez jadenje (maka mi e ama sto da pravam).go osetiv koga stana i zamina sabajleto,nitu znam kade e nisto.iskreno me boli sto od nisto nesto nastana,eve 6ti den nie ne zboruvame a deteto go bara saka da go videe place i se gledam da go zalazam so drugo.20ta nedela sum bremena ova e pregolem stres i shok za mene dodeka go pisuvam ova placam,pa zarem ne mu e zal za deteto da prasa ovie denovi od ubav brak se prevrte se ;(

На Ginger^, andrejko82, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  2. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    26.295
    А да разговараш да прашаш што му е ? Зошто така се однесува? Како може маж жена во брак да не комуницираат? Човекот или е нервозен што е повеќе време надвор од дома , или смачена му е работата или си има некоја друга,,
    Стално бил ваков или сега вака почнал да се однесува?

На elimkd и t.a.m. им се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    11.229
    Ох бе мајка :( многу ми е жал вакви случаи кога ќе прочитам.
    Каков убав брак имавте претходно?
    Толку нагло да се променил во неколку дена или подолг период е таков?
    Можеш со кротко да застанеш да зборуваш со него? Мораш да го слушнеш што му е, може е преплавен со работа, шоферската работа е тешка, затоа заедно да си помагате барем со муабет да си сте поддршка.
    Во меѓувреме имаш од некој друг да побараш помош? Колкаво ти е другото дете?

На Ginger^ и Kom.pot им се допаѓа ова.
  4. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Sega pocna taka,20 godini e sofer znam deka mu e nervozna rabotata ceka po granica praznici svadbi tok e po patista e,za ubavo ili loso toj ne e doma...plus sega so deca znam deka mu e tesko sto ne go gleda a deteto razbira se.deteto saka so nego da spie koga e doma,ke go zaspie i se premestuva...
    Jas nemozam prva da pocnam komunikacija najiskreno jas tolku ponizeno ne sum se osekala vo moite 32 godini da mi vika deka sedam samo kako krofna doma i 80% od denot lezam.(imam skraten cerviks moram da lezam)

На Ginger^ и t.a.m. им се допаѓа ова.
  5. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Mene bremenosta me napravi premnogu emotivna,i predhodno bev znaci bukvalno a go vidam placam ovie denovi ke se skrijam vo wc ili vo nekoja druga soba.ubav brak imavme da slozni otsekogas a ova mi dojde epten presvrt,ako ti se veruva samo placam tesko mi e...Deteto ni e skoro 3 godini,sama da se resi pred da doznae nekoj zatoa tuka pisav...

6. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Се супер совети ти дале, ама мене ми забоде очи тоа што ти покажува и дозволува да гледаш експлицитни слики од бифшата. Без разлика што не се заедно, некои работи треба да останат во интима. Јас не би имала доверба во ваков човек, голем red flag ми е колку и во моментот да би ме интересирало да ѕирнам, не треба да дозволи. Just saying^_^

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    @Bebence29
    Не знам колку се задржува дома кога се враќа за толку да не знае како е со мало дете дома.
    Ама ова негово однесување не ми се допаѓа воопшто, најмногу затоа што требало да биде среќен што е дома и што ве гледа и да не му е ништо друго битно, па и да замине така.

Ако детето плачи за да зборува со него јави му се нека зборува само, не мораш и ти ако не сакаш.
    Ама двајцата водите инает, а тоа никаде не води. Мора еден да попушти, јави се ти ете, може бил нервозен од нешто друго, не велам дека се во ред неговите постапки, но тој веројатно си стои уште убеден на своето.
    Сама вака си отежнуваш, мислиш, се нервираш, плачиш Не мора да разговарате за ситуацијата сега по телефон, јави се едноставно да прашаш каде е, што прави и да го споделиш твоето секојдневие.

8. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Mene mi e krivo sto toj ne go pobaral deteto veke dva dena i doma koga bese deteto si bese poveke so mene,ke izleze od doma i ke si dojde cel umirisan na kafana.koga se frlase krstot mozese i deteto da go zeme so nego,toj sam otide mene mnogu tesko mi padna i se vrati vo 20h navecer najmnogu me zabole koga pocna da mu vika po deteto za pampersot,a nemas pojma celoto se tresese od sreka koga go vide.mene negovoto odnesuvanje voopsto ne mi se dopaga,mozese da prasa sto mi rekle na doktor,moze da se javi toj da prasa kako e ov a dete.taka znam deka nikade ne terame so ovoj inaet ama veruvaj mene mi e premnogu tesko

9. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Па затоа што ти е многу тешко, да се јавиш, да направите нормален муабет колку да се смириш.

Штом не бил никогаш ваков можеби и него му било нешто. И работата не му е лесна и него, но понекогаш мажите не сфаќаат како е да се седи дома, бременост, па плус и со мало дете. Многу го сфаќаат тоа како ти седиш уживаш тој по патишта заработува.

Наредно кога ќе се врати ќе видиш како ќе се однесува. Не мислам дека е добро да не исконтактирате се додека не се врати, зошто тогаш пак би била слична ситуацијата.

На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.547
    Допаѓања:
    9.280
    Да не се лажеме, навраќање на спомени и гледање на личност од миното значи дека се уште има чувства и оставено белег.

На Ginger^, Bebce1 и MG3 им се допаѓа ова.
  11. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    За да се реши нешто мора да се комуницира, вака сама си правиш беља се нервираш си правиш стресови и на себе си и на бебето што го носиш во стомак, ако сте функционирале добро до сеа во име на тоа погази си ја гордоста и разговарајте мора да има некоја причина зошто е он ваков

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.574
    Допаѓања:
    12.873
    Најпаметно е да се спакуваш и да си одиш, со ваков нема иднина.

На princess02 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Најлошото ми паѓа на памет, чим е на пат и кога ќе дојде дома бара некои рчки за да избега не седи дома да си види семејството и згора на се и трудна жената не се грижи за неа изгледа има ..........

На sj *O*, MG3, Bebence29 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Мажот ти е себичен дебил.

На H.VAGA, Cherry333, Waverly Raven и 11 други им се допаѓа ова.
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.093
    Лалија 2, најдобро седни го на озбилен разговор.Зборувај му за вашиот однос нема блискост меѓу вас има тензија поради тоа а финансиски е капакот на се .Прашај го какви очекувања имал за вас,за вашиот однос ,за финансиите? Можеби тој со изговор дека те тестира откако сте во странство всушност те држи како слугинка да има која да му чисти готви ,раѓа деца додека тој е во странство одамна и си излегува и вклопен е а можеби и друга има?Знаеш како му иде тоа ,како ќе се поставиш така ќе те третираат.Немој директно за финансии но вклучи го и тоа во сериозниот разговор.Единствено ако прашаш директно ќе знаеш на што си и дали очекува да играш како што ти свири, буквално.Ме потсеќа оваа работа на односите со мојот бивши дечко,тој ми нудеше пари сакаш ова она секогаш гледав да имам и за улошки дали мои заработени или од моите дома пари а за надвор плаќаше но јас се нудев секако да делам сметки .Зборот ми е дека тој тебе не те доживеал како блиска затоа и така се однесува а тоа е лошо финансиски средства и да се снајдеш и да се вработиш ако имате ваков однос,џабе е се.Кажи му ги твоите очекувања од бракот речи му не си играчка да побараш пари и тој ти дава бедни 10-20евра со надеж дека ако така ти прави нема ни цент да му побараш.Мора да откриеш што стои во позадина ,дали не те сака доволно,скржав е,те потценува...милион опции кои мораш за свое добро да ги дознаеш .Зошто бракот ваш е полош и од односи во кои партнерите оладиле еден од друг.Вие сте на почетокот а како да сте во на крајот личи повеќе.Мисли на себе и не осеќај вина ,тоа се основни потреби финансиски средства,љубов и разбирање во бракот да имаш.

На NoirSerpentine и Осе им се допаѓа ова.
  16. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088

Ги прочитав сите страни, и сакав да дадам мое мислење ама прво да се надоврзам со твоето.
    Платата никогаш нема да биде доволна, секогаш се потребни пари, ако не за трошење, може за заштеда која што ќе биде добредојдена кога ќе имаат бебе.

Не се согласувам со тоа зошто да работи и да се мачи, работата го краси човекот. Стекнуваш нови навики, нови познанства, во случајов и јазикот се учи подобро, па на крај и пари.

Така да, и јас го мислам истото со повеќето членки тука дека во бракот се е заедничко и нема поделби. Јас не сум мажена, живееме скоро 5 години заедно, за мене е исто како да сум во брак, обврските, парите ги делиме заедно. Заштедата се трга, парите што остануваат за трошење ги делиме на пола, секој за себе да си има.

На Мамичка му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Членката моментално инвестира во себе,апсолутно нема потреба да работи дури трае тоа,и најважно од се првично и таков им бил договорот.

18. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.219
    Допаѓања:
    8.738
    Најголема грешка ти е што си му преќутела кога ти сметало неговото однесување како кога реагирал за несредените играчки. Не викам дека морало одма да вратиш, зошто можеби бил екстремно нервозен и ти само ќе си дотирила нервоза, ама во првата наредна прилика кога ќе се смирел за некој саат или утредента да му кажеш. Не си требала да плачеш насамо и да си преќутуваш. Можеби и ти си поосетлива сега од бременоста и самата ситуација ама си требала да си кажеш.
    Доволно би било да речеш нешто во стилот -ти заборави ли дека не смеам да дигам/стојам/да се преморувам? Сакаш да направам компликации на бебето? До тука можев, до тука сработив.
    И јас едно време се протресував за такви критики додека не се освестив:
    Кој дома чисти, пере, пегла итн?
    Јас. Тогаш другите немаат право да критикуваат. Ако и тие работат низ дома тогаш во ред нека си кажат кога нешто некој им растурил, им оставил и сл. Дотогаш немаат право да коментираат. Единствено ако им смета може да си станат да си средат и самите.
    Абе триста работа имам да кажам за да му затворам уста, зошто нема три чисти да коментира.
    Или само ќе го прашам од мал милион работи што чекаат на него која ја завршил. Само го потсетувам да не почнува зошто јас ако почнам да редам што не е завршено од негова страна, тешко него.
    И после тоа станува и средува ако сака. Ич не му се замарам.
    Порано се жалеше ко на шала на смеа пред други блиски ама и тоа веќе не ме тангира. И пред други му викам не драми, сите те знаат веќе. Само ќе му речам епа жена што работи фул работно време а е без чистачка, нема купување готова храна или јадење надвор, баба и дедо да помогнат, толку може да постигне.
    Жени, овие работи се неплатена домашна работа. РАБОТА!
    Нека не ви го потценува никој трудот!

На gjoker4e, Oneo, Bezimenka90 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Типичан балканац, не го интересира жена и деца само кафана. Јас ваков не би трпела пари да ми даваат. Ова е измачување, шо си му ти слуга

На Lady D ❤️ и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.009
    Допаѓања:
    33.844
    @Bebence29
    Остај тоа што маж ти е веќе приказна сам за себе, ама најмногу што ме забоди во очи е ,,смрдешка работа” ?!?! Сериозно?!
    Па што си ги правел тие деца ако не ги сносиш обврските после тоа кои ти доаѓаат? На мои деца ако треба и дупот ќе му го изедам, а не пелена да му сменам (facepalm)
    Се гледа дека не е маж, ама барем биди татко за тоа дете што го имаш и за тоа што ти е на пат!

Мене тука нешто ептен ми смрди .
    Само ќе те посоветувам да разговарате отворено за неговото понашање, притискај го и нека ти кажи зошто сега вака се понаша, па се надевам дека ќе средите најпрво за вашиот брак, па после за вашите деца

На H.VAGA, Ginger^, sj *O* и 5 други им се допаѓа ова.