Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Jas bi mu ja dala,i na spienje ako treba ke ja ostavam kak nego.sansa ne vredi da mu dadam tolku stresovi mi nanesi vo bremenost ne e svesen

2. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не зборам за таква шанса него за детето

3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.940
    Ако си сигурна дека ќе се грижи за неа навистина (а не смрдешки пелена), дај му ја. Објасни му што кога треба да прави, чим е по патишта нема поима за редот на малата.
    Ако сака нека ја види кај твоите, ако не сака да ја земе кај него.

На Mnik и Осе им се допаѓа ова.
  4. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    deteto mu se iznaraduva koga go vide se tresese cela,no ne sakase da odi so nego nikako celo vreme vikase i mama dojdee no jas ne odam so nego i poraca pica i koka kola jadea dvajcata(plasticni casi,salfeti,i tajniri kupil),duri pred 10 min si otide 4 saati si igrajaa...mene mi se obrati so dusho :?:,jas celo vreme bev opnata sprema nego i kafe ne mu napraviv ne e zasluzil,pak ke dojdel utre,cudno mi padna kako malata na vrata go isprati i mu rece leka nok,mene nemozese vo oci da ke pogledne proba mnogu pati da mi napravi muaber no jas go presecuvav celo vreme i gledav da najdam nekoja zanimacija da ne sum vo istata soba.

На Brpbrp и Mnik им се допаѓа ова.
  5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Не паѓај на манипулации.
    Нека се потруди убаво.

На 1209, Oneo, Bebence29 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.940
    Пробува да те манипулира. Не попуштај, бар не толку брзо. Ако одма се вратиш, пак ќе се врати на старо.

Тој нека чукне глава некое време, а и ти, дали навистина ТИ сакаш да се вратиш кај него и дали понатаму мислиш дека можеш да бидеш среќна. Немој само да потпаднеш на тоа "заради децата", ако децата гледаат несреќна мајка, или се трауматизираат со викотници и погрдни зборови, налет им е такво семејство.

На Dust, 1209, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Zasega dobro mi e vaka,posmirena sum nemozam tamu da se nerviram
    Saka da me izmalipulira pocna da prasuva kako sum jas koga ke odam na kontrola,dali nesto mi trebalo jas vo tie momenti vriev odvnatree,nema hrabrost da me pogledne vo oci.ke dojde posle pak,podobro e da saka deteto da odi so nego nekoj saat negoli vaka kako macka i mis vo edna soba...

На Mother of 2boys и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Па збори и да оди со татко и во игротека дур да дојде и кога ќе дојде малата ќе е спремна дека треба да оди во игротека пр.
    Мој совет за маж ти не попуштај чим си заминала од таму имало зошто! Немој со 2 3 збора да те предомисли

На Skorpija25, Осе и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.940
    Па тоа е баш проблем. Да е свесен ќе седне како возрасен човек отворено да разговара, он на мала врата сака да пројде. Абе ајде.
    Нека си го гледа детето, ти гледај се себе, бремена си и тоа дете во тебе е поважно од неговите тантруми. Срамота, возрасен маж.

На Bebence29, Осе, ZAHRA и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Me vikna da sme izlezele na salata so deteto,ama iskreno jas nemozam na ista masa da sedam so nego dobiv tolkava odbivnost nemozam da jadam na iskreno na ista masa so nego.
    Iako odkoga ke si zamine si zaplacuvam ama nekako imam nekoja nemir nesto sto me tera da bidam epten drska sprema nego...

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.940
    Смири се ти прво и кажи му го тоа.
    Дека си вознемирена многу, имаш ризична бременост и ако сака отворено да зборува - добро, а ако вака пробува на задна врата да му простиш, само полошо прави.
    Детето не му го браниш, ама тебе ти треба мир и да го почитува тоа.

Нормално е да ти е тешко и плачеш, во брак си со него, едно дете имате, едно на пат ви е, ама со драми, викотници и понижувања, не само ти, и децата ќе страдаат.

Затоа со смирени глави ќе разговарате и ќе му објасниш дека немаш намера децата со трауми да ги растеш, можеби ќе разбере, можеби нема, ама уште е рано.

Искрен муабет на маса и ќе решиш што е најдобро за понатаму.

На Dust, 1209, Bezimenka90 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Neuspesen obid da bide sama so tatko i sakase i na spienje no nisto,ja zemaa se odrala od placenje,pa normalnoo ne e naviknata da e odelena od mene a i decata najmnogu osekaat.
    Malku igrale vo dvor,ja prosetal,rucale vo nekoja picerija no koga rekla mama dojde nemozel da ja smiri...jas otidov da ja zemam ne mi davase dusata koga slusnav kako placee,sega e zalepena za mene da ne i izbegam nekade.
    @CameliaMiller treba malko i mene da mi se izladi glavata da razmislam ubavo,a toj na 40 godini treba poubqvo da gi gleda rabotite a ne da se ponasa kako tinejdzer

На Skorpija25, 1209, ZAHRA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.940
    Па тоа и ти викам.
    Немате некој страшен проблем, тој место да се понаша како дете, треба како возрасен да се понаша.
    Можете со разговор да средите, ако не сфаќа, не сфаќа, ама прво смирете се двајцата малку.

На Skorpija25, Kasiopaja221 и Bebence29 им се допаѓа ова.
  14. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Duri i da se smirime jas nema da bidam istata sprema nego...kolku i da se trudam pak ke custvuvam nekoja nesigurnost.
    Vcera mu razjasniv deka nemam namera da odam na rabota,cuvam deca,gotvam,peram,peglam,cistam... da zaboravi na toa na rabota decata pa jas ke si vezbam,odam po saloni (sekako decata bez rucek i ne ispereni i ispeglani nema da gi ostavam) ama nego da go gledam kako porano nema sansi,jas da ne spijam za da bide se tip top nikad vise.se javi da odam ke dosle kumovcite skara ke pravel e nemozam da glumam domakinka ushte e rano

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ама зошто веќе ако сама викаш дека нема да си истата ја размислуваш опцијата да се смирите?
    Контрадикторно ми е малку. Ем не сакам ем сакам.

На Oneo, IRBBB и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Сакав и јас тоа да те прашам како членката погоре.
    Ако си помирна и посреќна вака, зошто би се враќала?

На Skorpija25, IRBBB и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    46.365
    Мислам дека членката под"да се смирите" мислеше да ги смирите живците и смирено да разговарате. А не буквално да се смирите и заедно да бидете.

18. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Mene prvo mi treba vreme da razmislam ubavo i taka jas i toj ne bevme sekoj den zaedno,2 dena bese doma na 10 dena ili 2 nedeli,odsekogas sum ja svakala tezinata na soferskata rabota posto i tatko mi e sofer...ama nemozam da go svatam gnevot sto go nosi vo sebe sprema mene,sto jas napraviv za toj da se ponasa tolku loso sprema mene,pa i sprema deteto... treba otvoreno da mi kaze sto mu smeta nemu a ne da vika i vrega,a i toa dete jas od doma ne si go donesov zaednicko e
    Plus bremena sum vo 24ta nedela

19. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ама ти тоа него треба да го прашаш ние тука можеме да нагаѓаме. Седнете и направете отворен муабет. Вака на мали врати џабе зборите и вие и ние тука.

20. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Mene mi e pogolem problem toa sto vednas mi potekuvaat solzi,eve vcerasniot razgovor mu odgovoriv drsko koga rece da odime na salata so deteto i pravo mi potekoa solzi,premnogu sum emotivna nemozam da gi potisnam solzite da ne potecat...
    A toj mi rece dzabe mi bile solzite...
    Eve deteto spie jas si placam