Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не разбирам во кој смисол џабе ти биле солзите?
    Може ќе звучи клише но што ТИ сакаш?
    Да се смирите?
    Да се разделите?
    Некако ми делува ко да се бориш сама со себе и премислуваш и тоа е ВО РЕД. Но, на крај сепак ќе треба да донесеш нели некаква одлука.

На Oneo, CameliaMiller, Bebence29 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Очигледно емпатијата е силна страна на мочково. |(

Јас ќе те советувам ич да не правиш муабет со него сега. За да направиш разумен, продуктивен муабет, треба прво да си во добра состојба психички. Ти моментално не си.

Комуникација на апсолутен минимум ради детето, додека не си ги процесираш емоциите. Мора да раскрстиш што и како сама со себе прво, па потоа со него.

На Oneo, cresa-jagoda, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Најинтересното е што сегде ја вика да одат, а само не и вика ајде дојди си дома. Секој нормален човек што е при здрав разум би гледал да спаси брак или врскаи да се најде заеднички јазик.

Колку што можам да приметам од разговориве е дека он уствари ја вика ради малата за да не се одере од плачење и да може некој да трча по нејзе. Зошто не и вика да се вратат дома и да бидат семејство, значи сеедно му е.

На Oneo, Bezimenka90, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.942
    Џабе солзите :?: демек, плачела не плачела, тоа ти е?

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас така го разборам тоа. Човекот може си има некој проблем ама затоа се во брак да ги решаваат. Зошто би ја викнал да излезат а дома да не се врати освен да трча некој по етето ошто он од маса нема дасе помести, а тоа што она не смее да се движи не го интересира. До толку е...

На cresa-jagoda и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  6. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Me vika da se vratam doma no jas go presekov od start deka ne planiram sega za sega da stapnam vo taa kuka,i sega bara nacin da razgovarame ama jas ne sum spremna premnogu sum emotivna da sednam na masa za ozbilen moabet a da ne zaplacam...
    Se razprasuval po drugarki sestra mi dali sum odela na kontroli,dali sum imalaa nekoj problem,mene koga proba da me prasa so zemja go sramniv i ja navedna glavata.
    Jas sum premnogu drskka i nervna koga razgovaram so nego...

На cresa-jagoda и riba79 им се допаѓа ова.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Stom taka reagiras site granici gi pominal, plus bremena, bravo za nego. Od maz poglupavo nesto znaci ubedlivo nema, eve se mu bilo garantirano, on moze sto saka da pravi,aha. E, sega skrsil, ajde da vidime dali kje go zalepi, kje izdrzi li...

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annaa93

Annaa93 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    29
    Во брак сме 7 години имаме две дечиње едното 4 години другото е бебенце од 3 месеци... се беше добро до пред некое време .. проблемите преед некој месец мм почна кога и да дојдат гости да се поднапие и не е тоа проблемот ќе си заминат гостите пн во ниедно време си испаѓа во еден кафич во мало имаме дали кафе дапеил или пиво и ќе се заседне и после ќе се искараме .. последно бешее некна кога имавме гости си заминаа и ајде ми помогна околу децата да раскренам и вика да се дог да испаднел на кафе инпивце уште едно вила додрка ги успиваш кога ќе заспијат звоними да си дојдам и да си бидеме заедно и добро ајде и тоа направив се му звонев рече идам и го чекам го нрма ми се качи притиспкпт од штомсе изнервирав он се сртенал со еден другар и заминале во новата куќа на тој и дојде кога ми се стежи и ајдр и тоа помина пак со објаснување што како било се колне дека не ме изневрува да не си правам такви мисли... сега сака да купи машина утре и се дог викам ако купиш да сптрмам ли ќе частиш вика па дрка ќе ги соберел во кафич ќе почастел да не сум се мачела дома со мали деца итн вика или ако сакаш и дома викам како сакаш минпадна криво зш од сите одма ќе ги части другариве и испаднати а не дома сите да се почастиме или да ме земе и емне вонпредвид ако му ррчам знам дека ќе прифати ама ми е криво зп него не му текнува плус париве за да купиме машина се од наследство од таткоми кој почина пред 1 година и сакавме да ги вложиме у нешто што ср договараа со него бизнис да прават ама се случи ненадејно почина таткоми инсеа од негонсо наследив ќе бидр пак како штонсе договараа со него и криво ми е зошто не му текнува на маж ми инда биде среќа да се земе да се почастиме фамилијарно дома он одма пријателите ќе ги собира ќе ги части уште ми вика ќе ср опијам од среќа ако испадне да земам нрој да се лутиш и баш му ррков па вонпоследно време кога и додјат гости тоа правиш минпадна неубаво сега кога го кажа тоа ама на уште не купено неможам да му речам за частењево зошти нр му тркнува за да се почастиме фамилијарно туку само сонпријателиве кој ќе пукнат од мака и никој од нив нема да бидат среќни што купил а нив ќе ги части.. некој совет може ли како да шостапам сварбо ми дојде неубаво како да му речам не сакам да се караме ама сварно ми е неубаво

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Бега од одговорност.
    Му се виде тешко со две мали деца.

Потсети го дека не ги направи сама.
    Ќе шета, кога ќе потпораснат.

Нека не ве глават вие само да гледате деца.
    Ти не сакаш да излезиш со другарки и да заборавиш на саат- два дека треба да менуваш пелени, или да храниш некого?

На Евроазија, Miss666, Brpbrp и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    8.285
    @Annaa93 Седни и извести го дека имате 2 деца. Частовки за машини и секаков друг вид на изговор тој да си пие и шета, кажи му фино лепо дека нема да слушаш.

Не си ти робот и нема зошто лошо да се осеќаш. Мора малку построго да реагираш, за да си сфати дека е татко и сопруг. Зарем ти не сакаш и ти да прошеташ.

Како така, ти среди ги децата и успиј ги, па титни му на ергенот дека си слободна за секс. Бре :emo:

На Nena48, Nausicaa, senza.parole и 5 други им се допаѓа ова.
  11. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    393

А зошто би честел? Дома вие вино нешто,вечера направете си, што има да ги чести.Или ако крајно веќе сака да чести, нека биде и заедно со тебе.Мислам дека скоро секој маж така сака да си лабави со друштво, а притоа заборава дека има жена и деца дома.И да сака да си шета нека е во граници на нормала и во нормално време а не до касно наутро.

На cresa-jagoda, Осе и bicycle им се допаѓа ова.
  12. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    @Annaa93 претежно му доаѓа тоа што гледал тоа го прави, дали другарите или во неговата фамилија жените им се за по дома и за со децата и титни ми за у кревет:D и толку.
    Ама ќе си го седнеш убаво ќе му кажеш си имате две деца, обврски и ти треба да си ги делите. И не само да му кажеш туку му правиш план на задолженија за од утре и терате. А тоа за по кафани па и тоа е трошок ќе му кажеш да поднамали со таа навика или ако се прави наудрен за секое у кафана ти со другарки на кафе па и тој да види како е да се чуваат две мали деца.

На cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    За каква машина е частењето?

На _beautyy_, cresa-jagoda, Осе и 4 други им се допаѓа ова.
  14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.493
    Допаѓања:
    17.228
    Работава не е од во последно време туку се развлекува со години.И пред да го имате второто дете сте имале проблеми,и магично нема да исчезнат.Да ми рече кога ќе ги успиеш децата јави ми се да дојдам ќе му ги пратам децата у кафич или главата ќе му ја пукнам.Да неможе да ми помогне зошто работи ок е ама вака тешко.И искрено би си ги чувала парите од наследството зошто ова вашето не е ни брак.Предолго ви трае проблемов.

На Luna91, IRBBB, ALISA0000 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не се карате пошто трпиш.
    Тит ми коа ќе ги спиеш децата. Хах, неам проблем да излезе ама нон стоп?
    За каква машина ќе части? Ваљда не за веш машина?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    23.095
    Де научете да пишете со точки и запирки оти така очите на некој ќе му излезат аман

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Cherry333, DevilGirl212 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Не знам кога ке разберете дека сопругот не Помагааа може да ти помогне некој друг децата и домот се исто негови колку и твои.
    Како бе не можете да разговарате со сопствените мажи?

На Luna91, IRBBB, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Se kolne.hah. ..i ti veruvas:clap:
    So drugarka poverojatno e da bil od kolku so drugar .
    Dobro zosto uzivate da ve pravat budali ne mozam da svatam.
    Ne dozvoluvaj nid pod razno da pravi ovca od tebe.
    Ne si mu prioritet,ocigledno e.
    A na takov covek i svetot da mu go donesis pred noze dzabe e.

На senza.parole и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  19. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.486
    @Annaa93 не ти е прв пат да пишуваш овде, и порано имаше проблеми и пак го трпиш маж ти, мислам дека не си преземала ништо од послдниот пат(и тогаш беше проблем незрелото однесување на маж ти). Мора да научиш дека си во право и кога знаеш дека нешто не е во ред нема да викаш "неќам да се караме". Лом ќе го направам за вакви глупости и око нема да ми трепне, ако сака нека се лути, нека ме остави ама да трпам вакво бодење во мозок, не може. Треба построга да бидеш со него и да му објасниш како мислиш и сакаш да функционирате, нека се освести дека има 2 деца. Не е тинејџер да части за машина(се надевам не е за перење или садови), дома Вие си се почастете и уживајте. Седни го и разговарајте, ако части другари кажи и ти да одиш ако има и жени, или некогаш предложи му време да помине со фамилијата. Вие излезете сами да прошетате, нека ве изведе вас на вечера, не ми е нормално толку често честење и уживање со пријатели по кафани во касни сати.

На cresa-jagoda и Luna91 им се допаѓа ова.
  20. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    @Annaa93 zosto mora da se slavi za masina? Cekaj ozbilno?
    I zosto zborish deka ne sakash da se karash,fakticki na toj nacin se gazis...urlaj be zeno urlaj.... on da ide da izluftire mozok dodeka.ti 2.deca.zaspies.za on da.dojde na raat da isprazni jajca? I pazi ti go cekas on se.srekjava so prijatel i zaborava deka ZENA I DECA go cekat.doma i si prodolziva...iskreno i jas mislam deka ne e drugari i pienje...ednostavno nedozreanoto go cuknalo vo glava...

I da...decata ne gi praveshe sama,ne gi sakashe sama,i nemash potreba sama.da.gi gledash tolku od mene na taa tema

На WORRIED.BT, cresa-jagoda, Vraloma и 3 други им се допаѓа ова.