Сето тоа е производ на воспитувањето од домашните. Ги учеле дека колку и да згрешат никој не смее да му замерува оти е маж. Еве неколку пр од мојот град Еден 35 годишен маж со години ја тепа мајкаму , нема татко, и накрај ја силуваше два пати. Комшиите викнале полиција, го сместиле во лудница, ама мајкаму рекла дека не е виновен и со адвокати пак го извади. И еве го пак по исто. Ама не е виновно синчето на мама. Друг случај, синот ја претепа мајкаму оти не му купила ракија. Брат му вика полиција и мајката вика дека не е виновен. Го бранела. Таа генерација што е испуштена од рака, е. Сега да ги учиме нашите синови на подобро. Дека на девојче не се крева рака, дека кога се сука и пн ќе сука, кога се чисти и он ќе чисти. А не на тоа старото, дај му машко е.
Тоа да. Токсичната маженственот ни е машала-машала... да не ја почудам. Ама за среќа, не се сите такви.
@apple12 јаболче, не дозволувај за 20тина години твоите деца да пишуваат дека го живееле детството на членките погоре. Ова е страшно. Не можам да замислам јас како мајка колку би била исплашена во тој момент
маж ти си има некој проблем со главата, верувај ми сум имала и јас критични жути минути, и сум имала исто фрапирачки изјави. Ама мене ме загрижува моментот, шо он буквално ги ризикува вашите животи, поготово на децата, да не зборам за тие надвор на улица. Маж ти е небезбеден за околината, и пред сѐ за тебе и твоите деца. Јас мислам да му го спакуваш куферот и да иде да се одмори малце. Или иди ти со децата негде. И кажи му, или да се среди, или дека ти ќе го средиш. Ова не е океј, не е добар. Извини вака. Маж ти си има некој проблем, а ради него може и сировото да гори покрај сувото
Poprilicno si svesna, smirena i drzis se pod kotrola, toa e dobro, zema danok ama od druga strana e mn vazno. Ako negovata zuta minuta e krsenje sofersajmni, ne bi sakala da ja doznaes portokalovata minuta. Sledi go po nekoe vreme ako se pocustvuva deka pri takvi ispadi ti se plasis i mu molcis kje pocne i da gi glumi zutite minuti, ednostavno da pravis sto toj kje kaze, toj ako kaze taka e, taka e toa i kraj. Vo strav ne se zivee za sebe i za decata, posle toj ispad "kurva" nz sto, veruvaj i da ne e sofersajmnata i trkata imalo od lud, polud i najlud, treba seriozno da razmislis i da isplaniras kako bezbedno da se otkacis od mazov, za da nemas problemi natamu vo zivotot. Ne ti e jasno sto mu se slucuva, jas mislam deka do nekade i ti e jasno sto mu se slucuva, pari ne se za sekogo, sekoj ne znae da gi rakovodi parite, mn cesto e parite go vodat covekot, plus malku povekje dramaturg e, nisto povekje.
^ Мислам дека ако решам да си одам, нема ништо да прави и ќе ме остави на раат... Проблемот е што јас немам решено уште во мојата глава.. Пуста надеж дека ќе е подобро. Се трудам да го разберам дека носи голем терет, дека е во подем сега и дека се труди да создаде нешто, дека мн работи, и вложува. Ама последново нема никаво оправдување, дури и да му згрешив нешто, никој не заслужува таков однос. Ни куче од улица...
@apple12 На ниту еден нормален човек на кого моментално му е тешко поради работа не му вели на сопственото семејство со 2 мали деца "ќе ве убијам сите на куп". Одлуката е твоја. Но, немој да се надеваш дека ќе биде подобро.
Не, нема оправдување. Да му каже на дете ,,не земај курва како мајка ти,, не е тоа жута минута, тоа е отруен човек кој ќе затруе се околу себе, ако веќе нема затруено. Така беше, ако не сум помешала нешто. Ти никако не зависиш од него, бегај да си ги спасиш децата и себеси. А ако ова не е доволна причина да заминеш, што би било?
И да му е првпат, треба да му е и последен. Како бе вакви прашања? Што ако му е првпат? Прво не може да му е првпат, можеби првпат толку ескалирало, ама патернов на однесување не е здрав. Можеби првпат му пререкла. И да, сите ние имаме несогласувања со партнер за нешто, и се караме понекогаш, ама не се пцуеме најпогано и не се убиваме меѓусебно, вклучително и деца. Па не жута, црна минута нека е.
До овој степен не, имал испади ама ова е врвот. Викал, фрлал, ама дефимитивно не како вчера.. @Biljarkata да прв пат му пререков за вистина што го здоболе за мајка му. Му објаснуваше на син ми како не требал да земе жена од село, како моите сите биле расипани и не можел да ги гледа (мојте со, црвен тепих дома го чекааат и децата ни ги исчуваа дур работиме)
Ne mu e prv pat zatoa i se nadevas, vidi ti mozes da se nadevas i ne e lesno da prekines vrska vo koja se vkluceni i deca megjutoa covekov ima problem, toa moras da go razberes ako sakas i fizicki i psihicki da bides zdrava zena i majka. Vo zaednica doagja do kavgi neminovno, sto utre den ako nekoj mu se sprotistavi vo takov moment? Sto bi bilo togas? Razmisli ubavo, zuta minuta trae sekundi, ostava trajni posledici, posebno vakvi zuti minuti. Da ne odam vo ekstremi ama, nieden ubiec ne stanal ubivec prv pat po plan tuku vo zuta minuta. Edit:Za majka mu bese histerijata??? Vistinata boli za zal, ako nego go boli za majka mu, go boli i sin ti za majka mu, nema razlika tuka
Не, не мора да мава. Ова шти го пиша членката е страшно. Велиш дека не сакаш децата да ти живеат со еден родител. А замисли што им се случува во тие мали главчиња кога лудакот вози 200 и се заканува дека ќе ве убие? Кога крши и урла пред нив?? Кога нивната најсакана мајка ја нарекува курва? Свесна ли си што им правите на тие деца? Тој лудакот и ти што ќутиш и не сакаш да собереш храброст да им овозможиш спокојна и нормална средина за растење. И гледам пишуваш дека се носиш на грб. И да не мрдаш со мал прст, нема да биде оправдување за непочитувањево. Куп жени плаќаат за чистење и готвење, па се третирани ко кралици. Не му наоѓај оправдувања, спаси ги децата од таму. Не дај боже во афект ќе ве испоубие. Извини штом сум груба, ама тоа е реалноста.
Не си груба, ја кажуваш вистината така како што е. Човеков не е опасност само за своето семејство, туку и за невини луѓе. Замисли си возиш у кола и безбедноста ти е нарушена од некое тазе новопечено богато сељаче, што нема 2 даски у главата, вози 200 и се лепи до други коли оти сопругата му рекла да си ги собере парталите од земја и не му е слугинка. Што мислите како се случуваат пола од сообраќајкиве? Е од вакви идиоти. И мене ми е жал што грубо се изразувам, понежна сум кога проблемите им се внатре у куќа само на членките. Ама кога више ставаш невини луѓе во ризик, не може да сме нежни. Што се криви децата на луѓе што безбедно си возеле тој ден за некој лудак да земе гта да игра? Нема оправдување, никако.
Многу е жално кога жена која е способна 9 месеци да носи во себе живот да не може да се грижи за својот. Замини, бидејќи ова лошо ќе заврши. Човекот има свои комплекси и нервози кои ги истура на вас дома. Пожелно е да посети стручно лице и да зема лекови за нервоза, исто препорачливо е да да провери срце, притисок и други пропеатни работи пред да цркне. Замини од таму додека не почнал сите по дома да ве теп, а недај боже да ве убие. Искрено не би ме чудело, безброј објави ма ФБ како мажот си ја претепал или убил сопругата. Не го кажувам ова за да ти створам страв, туку реалната слика на тоа што може да случи. Човекот треба да се лечи, а ти треба дс заминеш од таму. Не им стварајте трауми на децата што ќе ги трпат и се сеќаваат цел живот. Зарем мислиш дека таа мала глава ќе заборави на моментот кога тој те нарекол курва и кога возел брзо за да ве убие? Не, никогаш. Јас памтам се од мои 3-4 години, но само она лошото... не им го прави тоа и на твоите деца. Свесно кажува дека сака да ВЕ убие, множина. Децата утре тебе ќе те укривуваат што сте останале таму.
-Како прво покрај разводот ја би му забранила и децата да ги гледа, има да соберам такви докази за насилство што ќе остане сам до крајот на својот живот. Нема таква сила што ќе му дозволам да ги види ни на слика. Јасно ми е дека ти не можеш да го препознаеш, ама овој тупиов и децата не си ги сака. Каков муабет е тоа ќе ве испоубијам сите на куп? Кој родител би посакал смрт за своите деца? Жено СМРТ! Тоа е закана со убиство за твоите деца. -Како второ што има да му ја полни главата со прости муабети на детето? Знаеш што се не би му кажувал и кога би го оставила? Знаеш што му се случува на детето во мозочето со вакви глупости? Леле се изнервирав од сабајле еве.. можно ли е да постојат вакви мажи? МОНСТРУМ!!